- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
Lasersailing #23322 üzenetére
Telefonba be a simet és megnezni tetherrel hogy úgy hogy hasít, vagy nem, ha úgy oké akkor az Eclipse által felvazolt szitu van h, ha úgyse, akkor gyenge a mobilnet lefedettség
-
Eclips21
őstag
válasz
Lasersailing #23322 üzenetére
vagy a szolgáltató korlátozza a routerben való működést?
-
válasz
Lasersailing #21453 üzenetére
Érdekes egy üzleti célú eszköznél...
A gateway-re nincs ötletem, végig kell bogarászni a beállításokat. Ha ennek az elérésével van gond, mert az eszközök nem találják, az komoly problémát okozhat.
MaCS
-
válasz
Lasersailing #21451 üzenetére
Csak egy default gateway legyen!
MaCS
-
válasz
Lasersailing #21441 üzenetére
A default gateway általában maga a router LAN-oldali címe, ahonnét mindenki eléri belülről.
Az, hogy hány VPN-szervert tudsz beállítani extra kódbányászás nélkül (tehát felhasználói szinten, GUI-ból), az magától a GUI-tól függ, nem tőled.
MaCS
Én sem voltam már vízen három éve, de pont a kiskölyök motivál, hogy ne adjam fel.
-
válasz
Lasersailing #21437 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Az, hogy van speedtest a routeren, jó hír.
Az, hogy csak egy VPN-szerver állítható be, már kevésbé, de ezt ki tudom mozogni.
Amúgy nem igazán értem. MErlinnél már ősigők óta megvan a lehetőség a két OVPN-szerverre, furcsa, hogy ez nem szivárgott vissza az AsusWRT-be. ExpertWifire meg nyilván nem lesz Merlin, bár éppen itt még észszerűbb lenne a több VPN-szerver.
A Laserért pedig külön elismerésem!
Köszönettel: MaCS (talán 470sailing)
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #21437 üzenetére
Hát valameddig eljutottam, de itt most elakadtam, meg a pizsit is fellőtték
ha a TPLinken keresztül belépek a szeparált VLAN-ba, akkor ping egész jókat ír ki:
- 8.8.8.8: OK
- Expertwifi-n lógó eszköz: no reply (ez lenne a cél)
- TPLInk router címe: OKAz experwifi routernek a TPLink válaszol de más eszköz pingre nem reagál (amit nem értek, gond ez nekem? (mármint nekem nem, de a hálózat szempontjából nem gond ez?))
Expertwifin lógó eszköz nem látja a tplinkes eszközöket: végül is ez is cél volt
Ami viszont gond: ha netböngészőbe belépek, akkor már semmi nem jön be a tplinkre csatlakozott eszközzel. TPlink is azt mutatja, hogy nem kap netet.
egy szó mint száz: úgy néz ki, hogy az expertwifi DHCP-je szépen működik a tplinknek jó ip címeket kioszt. az ő ping kéréseit még kiengedi a netre, de magasabb rétegben valami nem működik.
Egy dolog most szemet szúrt, de nem tudom, hogy ez lehet-e a gond:
A tplinkes routerre csatlakoztatott laptop ipconfigja default gatewayként szerepel két sor:
192.168.1.1 (ez nem valós)
192.168.104.100 (ez helyes --> Az epertwifinek az ehhez a VLAN-hoz tartozó IP címe) -
válasz
Lasersailing #21412 üzenetére
Köszönöm -- ez tényleg nem hangzik jól.
QoS menülap megjelenik a főképernyőn? Elvben abban lehet a speedtest -- de simán lehet, hogy azt csak Merlin tette bele.
VLAN-definiálásban egyébként van tapasztalatod? Én fél évig tanultam, igaz, a ciscós elkötelezettség miatt csak PacketTracer/IOS vonalon, de annyi tanulsága van, hogy egy működő VLAN-rendszert nem annyira kézenfekvő felépíteni, mit amennyire annak tűnik.
A 2,4 GHz gyengélkedésén őszintén csodálkozom. Ennek a terméknek ezlenne az egyik célfeladata.
Ha bemész a VPN > OpenVPN menübe, és ott szervert akarsz generálni, bármi módon (Merlinben legördülő menüvel) felajánl-e többet?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Lasersailing #21347 üzenetére
Hogy muzsikál az ExpertWifi?
Lenne kétkérdésem a GUI-val kapcsolatban:
1. Van-e benne speedtest? Merinben ugye a QoS lap egyik fülén van.
2. Lehet-e több OpenVPN-szervert futtatni? Merlinben kettőt lehet.Köszönettel: MaCS
-
válasz
Lasersailing #21349 üzenetére
Amikor működik, akkor nagyon kényelmes, hogy amíg a router közelében vagy, 5 GHz-en haít a net, amikor viszont már elfogy az 5 GHz, akkor szépen megy tovább 2,4-en. És viszont.
De annak is van értelme, ha valaki a hálózata kézben tartása okán egyes eszközöket nem akar felengedni az 5 GHz-re, és azért nem vonja össze a két hullámsáv kezelését.
MaCS
-
válasz
Lasersailing #21347 üzenetére
Bizonytalan.
Nálam egy AX92u-n és egy AX86s-en kifogástalanul működik a Band Steering, egy AX58u-n viszont folyamatosak voltak a wifin a kimaradások minden kliens felé. Kikapcsoltama Band Steeringet és azonnal megjavult minden.
MaCS
-
válasz
Lasersailing #21325 üzenetére
A wifi hatóköre (erőssége) elvben nem lehetne erősebb a drágább modellnél, mivel már régen elértük a jogszabályi plafont. A valóság persze valahogy mást tükröz, de őszintén szólva nem hiszem, hogy egy kifejezetten üzleti felhasználási routernél ezzel variálnának.
Az antennák száma nem a wifi "erejét" befolyásolja, hanem a kapcsolatok számát, minőségét.
Nekem egyetlen gondom van ezzel a készülékkel, amire a Merlin jelentené a megoldást: a leírások szerint típusonként csak egy-egy VPN-szerver hozható létre rajta. Én pedig két OpenVPN-szervert használok.
MaCS
-
válasz
Lasersailing #21320 üzenetére
Ez az EBR63 nagyon jól néz ki! 70e Ft-ért messze a legolcsóbb VLAN-os Asus router, simán megérheti megvenni, ha nem zavarnak az alábbiak:
- Nincs Merlin (külön termékvonal és nem a szokványos AsusWRT, de szerintem az van a gépháztető alatt),
- Nincsenek családi szolgáltatások (de van szabadon konfigurálható hálózatkezelés),
- "csak" 512 MB RAM (bőven elég kell, hogy legyen otthonra),
- A tesztek szerint visszafogottabb 5 GHz teljesítmény (a gyakorlat dönti el),- Nincs médiaszerver (már ha egyébként kéne...)
Szerk: a tesztek és maga az Asus is kissé ellentmondásosan adja meg a termékjellemzőket. Az Asus szerint van médiaszerver.MaCS
-
válasz
Lasersailing #21230 üzenetére
Csatlakozva a többiekhez: az N18 a maga idejében egy nagyon jól sikerült eszköz volt -- én a mai napig használom.
DE!
Az N18 nem emelkedett ki tudásában a többi Asus router közül. Az igazán nagy szám az volt benne, hogy a HGG firmware-rel meg lehetett kétszerezni, háromszorozni (bár ez már necces volt) a wifijének a hatótávját -- ami egy valóban eleve jó wifi volt, kizárólag 2,4 GHz-en.
20e Ft-ért ma is vehetsz jó Asus routert, az AX1800-ast -- de a versenyzőket érdemes azonos szabályok szerint futtatni, a CFW-ket nem keverni az AsusWRT-vel.
VLAN-t egyébként Merlin alatt is tudsz definiálni -- elvben. Ugyanis nem egyszerű beszerezni a parancssoros megoldás leírását, GUI-s pedig nem is lesz. De a funkcionalitás ott van.
Itt is szerepelt továbbá egy ötletes workaround, amelynek segítségével a vendéghálózattal lehet VLAN-t fakasztani az Asus routerekból, egy azonosító erejéig.
MaCS
-
dudika10
veterán
válasz
Egyreszt az elmult 10 evben azert volt egy ~35-50% inflacio, masreszt egy olyan featuret keresel (VLAN) ami egyaltalan nem atlag userek altal igenyelt valami. Igy vagy fizetsz az eszkozert ami tudja out of the box, vagy tovabbra is CFW-vel kiserletezel. A meglatasod ezen resze helyenvalo.
Hatotavolsagot viszont csak es kizarolag helyszini proba alapjan lehet meghatarozni. Nem lesz nagyobb, mert a maximalis teljesitmeny szabalyozva van. 5GHz-en jellemzoen kisebb is lesz.
-
szaboi6512
őstag
válasz
-
válasz
Nekem úgy rémlik, de majd kijavítanak, hogy az újak hatótavja nem feltétlenül nagyobb, mert vannak korlátozások.
Amit nem értek, hogy az N18U-hoz képest miért az AX86U pro az, ami ugyanazt tudja, mint eddig?
Szerintem azért a kettő között is akad pár router, ami akár egyedi FW-vel is jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Macska topik
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- PR-Telecom
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Mini PC
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest