- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
hzcs
senior tag
No mivel a 8x olvasásban sose bíztam meg ennél a típusnál, de 4x-esnél mindig jó volt, ezért gondoltam ezt is leellenőrzöm 4x-esen. Képet nem mellékelek, ugyanolyan mint a felső, az 8x-os olvasásnál készült.
Most végigpörgetem a filmet, elakad-e. -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Megírtam az első dvd-t az íróval. Egy 8x-os Philips, 4x-esen írva. Pár sárga négyzeten kívül eddig semmi (60%) remélem így is lesz, Nero CD-DVD sebesség-gel tesztelve. Tehát akkor még max 9-et lehet vele írni
Szerk: a lemez széle felé, ahogy közeledik a 8x-os olvasáshoz, egyre több a sárga szektor. Jajj, piros is van.
IGEN, EZ ÚJ ÍRÓ.
[Szerkesztve] -
-
hzcs
senior tag
Sajnos ugyanolyan trágyahalmaz került bele. Teszek egy Philipset bele, mit szól rá, erre megint csak kerreg, igaz felismeri de kétlem hogy jól megírná.
NAGYON KÉREM SAMSUNGÉKAT HOGY A GYÁRTÁSRÓL MONDJON LE!!!! AZ ÖSSZES TERMÉKÜK EGY NAGY (meleg barna cucc).
[Szerkesztve] -
hzcs
senior tag
Ennyi erővel mehetne az egész
Szerintem nem válogatják ketté Asusék, hogy a ramaty megy osztrákba, a többi meg máshova.
Más: ma megjött a gép NSE-től, futárszolgálattal, délben. Én nem tudom hol tárolják ezek (GLS), de mintha egész éjjel kinnt lett volna a gép a hidegben. Most talán már be lehet kapcsolni, eddig nem mertem. Kinézetre ugyanolyan sz*rtaliga író van benne mint régen, de bekapcsolás után tudok adatokkal szolgálni. -
hzcs
senior tag
Szobatársamnak ilyen van. Most cserélik a dvd írót, a kijelzőt és az alaplapot
Ma egy kék hallállal restartolt a gép, nem tudjuk miért. Egyébként ezeket leszámítva okés a cucc. Nekem akkor kékhalálozik, amikor progival leveszem a cpu feszt a megengedett alá, de csak akkor ha tényleg sokat dolgozik. 1-2 restart belefér hogy ne kapcsoljon be a venti
Mi osztrákban a VDS-ben vettük. Én voltam mindkét gépért. Elég jó hely, a környezet is, csak a parkolás rossz arrafelé -
hzcs
senior tag
válasz
Endrewzo #1302 üzenetére
Amennyiben a legdurvább grafikai művelet kimerül egy képernyőkímélőben, esetleg filmnézésben, akkor tökéletes gép. Nem lesz egy nagyon gyors masina, de gondolom a célodnak megfelel.
Érdemes-e asus-t venni? Ezt döntse el mindenki maga. Engem az hajtott az Asus felé, hogy eddig az összes asus cuccom jól működik, pedig már van közte 5-6 éves darab is (cd olvasó, de sokkal jobb mint egyes ''év meghajtó''-i).
Az 512 ramot kevesellem bele alapból, nemhogy a vga is még abból élősködik. Kislemezzel már nem sokan foglalkoznak, csak a súlyt növelné.
2 év garancia is meghatározó lehet. -
hzcs
senior tag
-
hzcs
senior tag
Igen, működnie kéne. Írtunk egy levelet Asuséknak amcsiba, hogy hogy lehet 5.1-et kicsikarni a gépből. Rövid tömör válasz: SPDIF. Pedig megoldhatták volna úgy, hogy a bemenetek legyenek a kimenetek, lehessen választani. Egyes alaplapoknál így van.
Én nem vettem gh-t, de mintha azt mondták volna az NSE-sek, hogy a cserélt alkatrészre újraindul a gar.
UI: a gép még mindig nincs nálam -
hzcs
senior tag
Az USB 2.0-s. De ha rádugsz egy USB 1.1-es eszközt, akkor minden portod 1.1-es sebességgel fog menni. Ilyen eszköz pl egy egér, vagy billentyűzet. Próbáld ki a csomó notidon, hogy dugj rá egy racket meg egy egeret, kezdj el másolni, és húzogasd az egeret. A hatás nem marad el.
Az USB 480Mbps, a Firewire 440Mbps sebességgel műxik ha jól tudom. Az USB 2.0 elviekben gyorsabb, de a tapasztalatok azt mutatják hogy a firewire-s rackek legalább olyan gyorsak. Ha vásárlásra kerül a sor, biztos hogy USB+Firewire-s racket fogok venni, mert a fw gyorsabb, usb meg több gépen van. -
hzcs
senior tag
SPDIf-en van 5.1, a bemeneteket nem lehet átalakítani 5.1-re sajnos. Így szerintem én is usb-s Audigy2nx-et veszek. A külső rack-ről annyit, hogy ne usb-set vegyél, ha van rajta bill vagy egér, mert akkor az csak 1.1-es. Jobb a firewire-s. Az én gépem is csak jövőre jön meg alkatrész hiánya miatt. Remélem nem ugyanolyan ótvart kapok.
-
hzcs
senior tag
Hi!
Nekem a neroval a sárga szektorok szaporodnak meg. De még gyári cd olvasásánál is. Tehát így van ahogy mondod, olvasónak is szar. Samsung fuck!
NSE: szerdán elvitték a gépem (futárszolgálat), csütörtökre odaért, felhívtak, hogy a munkaasztalon van a gép, de semmi baja. Mondtam hogy de. Kb 5-6 dvd-t rontottam el, köztük Ridisc, Bulkpaq, és Philips. Írtam 2x, 4x, 8x, de mindehogy szar a nero szerint. Tehát mondtam hogy igenis szar. Erre azt mondták, hogy náluk nem volt szar, de kicserélik. Megkérdeztem, hogy ugyanilyen sz*rosf*sos Samsungot kapok-e, azt mondták hogy vagy ilyet, vagy jobbat az Asus álláspontja szerint. Erre mondtam nekik, hogyha ugyanilyenre cserélik, akkor valószínű találkoznak a géppel nemsokára. Erre nem tudott mit mondani.
Már csak azt remélem, hogy nem ez a rattyer márka kerül bele. És remélem az LG nem gyárt ilyen vékony írót, mert azt is rühellem
Keddre várom az árut, szerintem hozzák. -
hzcs
senior tag
Hi!
Ma ismételten felhívtam az nse-t. Most nem egy hölgy, hanem egy úr vette fel a telefont. Siekresen lefagyott a gépe (), ezért felírta az adataimat és visszahívott. Megkérdezte mi a gép baja, elcsicseregtem neki. Erre bekérte, hogy hol lakok, és küldött egy GLS futárszolgálatos kocsit. Remélem délelőtt nem jönnek, mert kb délre érek haza a koliból. Elviszik, megcsinálják, visszahozzák. Ingyé'
A gépet dobozában kell odaadnom, mindennel, kivéve cd-t. Progikért nem szólnak (ha warezos), csak a személyes adataimat kell lementenem, mert felelősséget nem vállalnak érte.
Akkor holnapra várom a kocsit, ha lesz netem és tapasztalatom, akkor írok.
Más: szobatársam nem qaz nse-hez, hanem a rikvesthez vitte. Szerinte eddig korrekt cég, még azonosítót is adnak, hogy hogyan áll a gép javítása, neten meg lehet nézni. DE: a telefont nem szeretik felvenni. Eddig a 15-20 telefonálásból 1-szer se vették fel.
Majd írok a rikvestről is, ha érdekel valakit. -
hzcs
senior tag
Újraírható cd és újraírható pluszos dvd rendben. 1-szer írható dvd failed
-
hzcs
senior tag
Bár nekem még az is furcsa, hogy ugyanaz a típusszám, ugyanaz a firmware, ugyanaz minden, de az enyém kevesebb féle lemezt ír és olvas. De lemezrontás alapján ugyanaz a széria.
Szerk: a cd-ket szerintem még most is megírja rendesen, de azt nem próbáltam.[Szerkesztve]
-
hzcs
senior tag
Hi!
Korábban szidtam az írót, hogy elromlott. 3-4 héttel később vettem egy ugyanilyen notebookot (A6VA, csak a teljesítménye kisebb egy kicsit). Ma az az író is bekrepált. Tehát már 2 gépet viszek az NSE-hez, ugyanolyan problémával. Ja, neki a kijelzője ''hullafoltos'', ha fehér a képernyő, akkor egyes helyeken sötétebb foltok vannak. Tehát nekem író, neki író + valszeg panelcsere. Remélem akadásmentesen fog menni. Ha minden összejön, holnap viszem. Ha meglesz, beszámolok!
-
hzcs
senior tag
NSE Hungária Kft.
2310. Szigetszentmiklós, Gyári utca 72.
Telefon: +36 (24) 515-830
Fax: +36 (24) 515-831
Web: www.nse-groupe.com -
hzcs
senior tag
Hi!
Én lennék akinek bef*sott az írója. Se Philips, se Ridisc, se Bulkpaq lemezeket nem hajlandó megírni, míg egy gagyi LG elboldogul vele. A Philips az lehet hogy ratyi (hamisított), mert nem tisztán lehet olvasni az apróbetűs feliratokat a lemezen. Alapanyaga: Fujifilm03. A Ridiscé nem tudom, a bulkpaq-t sem. A Philips 100 forintba került, ennyiért csak hamisítottat adnak?
2 hétig fontos nekem a gép a zh-k miatt, de utána (lehet csak januárban) elviszem az említett céghez, ha elég neki a szériaszám. A notit regeltem az Asus garioldalán (?), nem tudom ez jelent-e valamit. A gépet az osztrák VDS-online-nél vettem, ott csak egy számlát adtak, de segítőkész volt az ürge, azt mondta ha van vele valami, akkor ''email für mich'' aztán vihetem. De jobb lenne mégiscsak Magyarországon megcsináltatni. Bár Bécs közelebb van hozzám azt hiszem, de Pesten tanulok, és a telefonszám alapján Pest megye déli részén van a cég.
Esetleg egy emailcímet nem tud valaki adni? Vagy legalább a cég nevét, mert nem találtam meg a guglin
No ha lesz tapasznyalatom velük, akkor megírom. Addig is szopózok még 1 kicsit.
Ja ami érdekes még: szobatársamnak is ott vettem, csak q025h, vagyis -512 ram és -20 giga hdd, és P-M 740. Ennyi a különbség. Neki tökugyanaz az író, még a firmware is ugyanaz, mégis többféle lemezt olvas (talán ír is)
.
Egy kis infó a gépről, ha netán valaki ilyen vásárlásába vágja a fejszéjét
A gép számomra tökéletes választás (szerintem), 2 év gari van rá, 1.86-os centrino, 1024 ram, x700/128 (a ddr1 ramot tettek csak bele), 100 gb fujitsu 4200/8, kicsit kattog ha nem dolgozik, de nem zavaró (a q025-ben 80-as hitachi van, az kerreg), optikai meghajtó eldobandó, a tft tökéletes, ha valaki nem fénynek háttal ül, 4 usb, szerintem jó helyen van, hűtés általában mindig megy, de halkan (chc-val állandó 800 mhz-en járatva be se kapcsol ha nem dolgozik a gép), az előlapon található gombok a cd vezérlését szolgálják, ha nincs bekapcsolva a gép, de a powerdvd-is nagyon jól kezelik. Funkciógombok is szerintem egész jók, bár a numerikus nem a kedvencem. Én vettem hozzá usb-s egeret és billentyűzetet, köv beruházás egy táska és egy usb2.0/firewire rack lesz. Ja ami még negatívum ennél, hogy a szóközt középen kell megnyomni, vagy erősebben, különben nem reagál.De minden működik, minden f*sza, kivéve a Samsung korporésön írót. Remélem mihamarabb kikerül belőle.
HZCs
Aktív témák
Hirdetés
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest