- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenki!
Egy furcsa probléma megoldásában kérek tőletek tanácsot.
Itt van nálam egy ASUS X541UJ noti, a HDD helyett SSD-t kapott, illetve újratelepítést. Legfrissebb Windows 10, driverek a gyártó oldaláról a legfrissebbek, viszont valamiért véletlenszerűen lefagy a rendszer. Egér nem mozog, képernyő áll, majd valamikor feketére vált, valamikor nem, de mindkét esetben csak a power gombot hosszan nyomva tudom kikapcsolni.
Gondoltam arra, hogy a legfrissebb Win10 akad össze a videokártya driverével, ezért leszedtem a legfrissebbet az Intel és az nVidia oldaláról, úgy tűnt, megoldotta a problémát, de nem...ugyanúgy lefagy. Érdekesség, hogy az Intel kártya kezelőjét nem érem el, viszont az eszközkezelőben látszik a kártya.
A fagyást előidézni nem tudom. Volt már böngészés közben is, de a Start menüt felnyitva is beállt, vagy egy YouTube videó közben is.Főbb paraméterek:
# proci: DualCore Intel Core i3-6006U
# vga 1: Intel HD Graphics 520
# vga 2: nVIDIA GeForce 920M
# SSD: Netac 128GBTalálkozott már valaki a problémával?
Köszi a segítséget előre is!
-
-
válasz
juve600 #26726 üzenetére
Üdv!
Annyit tennék hozzá, hogy célszerű az időzítéseknek is pontosan ugyanannak lennie. Van olyan alaplap, ami gond nélkül kezeli az eltérő időzítésű memóriákat, de előfordul, hogy látszólag működik, aztán "valamiért" dobálja a kékhalált időnként - nehezen kiszűrhető hiba.
Úgy értem, legalább azon a frekvencián egyezzen meg az időzítése a két modulnak, amin nálad megy, tehát az nem jó, hogy mondjuk az egyiké 9-9-9-20, a másiké 10-10-10-20, mert a lap a lassabb időzítéssel fogja hajtani mindkettőt, viszont a 9-9-9-10-es nem biztos, hogy díjazni fogja ezt a számára fura értéket. Ilyenkor van az, hogy nem 2133-on megy, hanem mondjuk 2118-on, mindegy is, de semmiképp sem a standard értéken.
Szvsz én vennék inkább kit-ben ramokat, azok tuti egyeznek, nincs velük macera!
-
Üdv mindenki!
Találkozott már valaki olyannal, hogy a touchpad vertikális húzásra kb 2x lassabban mozgatja a kurzort, mint horizontálisra? Magyarán a képernyő bal oldaláról a jobb oldalára gyorsan odaérek, de alulról felülre sokkal lassabban. ASUS A53S a típus, driverrel és driver nélkül egyaránt ezt csinálja, külső egérrel tökéletes. Van erre valami megoldás?
-
válasz
steelsec #24713 üzenetére
Nincs dedikált VGA, Intel GMA 4500M, ha jól rémlik. Olvastam a dedikált kártyák drivereiről, de itt nem az lesz a probléma.
BIOS-t nem merek frissíteni, mert javításon van nálam a noti, nem akarom elküldeni, a fényerőt leszámítva nincs vele probléma. Feltelepítettem az iBrightness alkalmazást, a tálcáról elérhető, nem tudok többet tenni. -
Üdv mindenki!
Egy furcsa problémával szembesültem ma, talán tudtok nekem segíteni.
Rengeteg ASUS notit feltelepítettem már, de a mai példány eddig kifogott rajtam. A helyzet a következő.
ASUS K50IJ noti, Win7 x64 rendszer. Feltelepül, felteszem a drivereket (VGA, hang...stb). Próbálnám feléleszteni az OSD-s részét, de nem megy, legalábbis nem teljes egészében. Letöltöttem a gyártó oldaláról ezeket, és fel is telepítettem:
KBFilter
ATK0100 ACPI Utility
ATK Generic
ATK Media
ATK OSD2
ATK Hotkey
(... a sorrendet passzolom, számít egyébként?)Két variáció van:
1.) Ha ezek fel vannak telepítve, akkor a fényerőállítás kivételével minden működik, OSD is jelzi (a fényerőállítást is jelzi, csak éppen a kijelző nem sötétül, és nem is világosodik). Ha manuálisan húzom a fényerőt, akkor működik frankón az is, de a fényerősség-állító hotkey-ek (Fn+F5, Fn+F6) nem jók.2.) Ha letörlök minden ATK-s programot, akkor működnek a fényerőszabályzó gyorsbillentyűk, viszont nem működik például a hangerőszabályzó és némító hotkey.
A probléma nem egyedi, itt és itt is ugyanezzel küzdenek. Utóbbiban írja a tag, hogy egy másik VGA driver megoldotta, de én nem találtam csak pár darabot ehhez a típushoz, azokkal pedig nem oldódott meg.
Sajna nem tudom, valaha működött-e, mert egy roncs Win7 x64 volt rajta, aztán formáztam a partíciót, és ment fel a friss rendszer.
Tudnátok mondani valami biztatót? Ha más nem lesz, teszek fel egy fényerőállító minialkalmazást, bár nem az a legelegánsabb módszer.
-
Üdv!
A napokban vásároltam egy ASUS X71SR notit egyik ismerőstől. Működik, tudom is használni, viszont a BIOS le van jelszavazva, ezért a gép indítása macerás: rá kell nyomni, az alap beállítások visszaállítására, ezután kéri a jelszót, ezt 4x el kell rontani, és utána indul csak a rendszer. Éppen meglennék vele így is, de jobban szeretném, ha ezt valahogy ki lehetne pöckölni belőle.
A noti nem lopott, a jelszót az előző tulaj se tudja, ő is így használta, szóval nem warezolni akarok, félreértés ne essék!
Amiket próbáltam: BIOS elemet kivettem, de ezzel annyit értem el, hogy az órát elfelejtette, de a jelszó maradt. Próbáltam kivett elem és kivett akksi mellet nyomva tartani a bekapcsoló gombot, de úgy sem felejtette el. Találtam valami KillCMOS nevű progit neten, ezt végig is csináltam, látszólag minden frankó, de a jelszó ugyanúgy benne maradt. Hiren's BootCD-vel is próbálkoztam, eredménytelenül.
A következő lépcső a BIOS frissítése lesz, de az olvasottak alapján ez sem fog segíteni, mert nem a BIOS tárolja a jelszót. Persze ez is macera, mert ahogy gondolom, BIOS-ból kellene frissíteni.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok! Alaplapot nem akarok vásárolni bele 30.000-ért, ezt már az elején elvetettem.
Igazából már az elég lenne, ha az elején nem kellene nyomkodni, mert szerintem amúgy sincs túl sok beállítási lehetőség a BIOS-ában, de így kicsit körülményes az indítás.
Köszönöm az ötleteket előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest