Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• q2w3

senior tag

Pár nap használat után:
    Külső: A tablet nagyon szépen néz ki, jó a fogása, elég igényesen van összerakva, nem kényelmetlen sehol sem fogni. Elsőre picit fura volt hogy kicsit lefele néznek a gombok ezért nem is oldalról hanem szinte alulról kell megnyomni, de hozzá lehet szokni, az tény hogy így mozgatás közben kb esélytelen hogy véletlen benyomódjon. A hátlap szerintem nagyon jó lett, kellemes a tapintása és tapad, egyáltalán nem akar kicsúszni a kézből használat közben. Nekem elég izzadós a kezem de mintha nedvesség hatására még jobban tapadna úgyhogy ezzel tökéletesen elégedett vagyok.

Kijelző: Nagyon erős fénye van , kb 30-50%os fényerőn tökéletesen látható nappal is, és kellemes az olvasási mód közbeni enyhén sárgás színvilág, ami valóban kevésébé ingerli a szemet. A felbontással semmi gondom sem volt. Szerintem ha valaki nem gyönyörködni akar az apró pixeleken akkor elegendő ez a felbontás.

Rendszer : Nagyon jól fut, csak ritkán és akkor is rövid időre röccen meg. (LG G2höz viszonyítva,kb ugyan az a sebesség, ahol ez megröccen ott az LG is ). Az elején aggódtam az 1 giga ramtól de gyorsan eloszlottak a kételyeim ugyanis nagyon jól kelezi a memóriát a rendszer kb 400-450 megát foglal le alap esetben az elérhető 876ból tehát van hely a programoknak. Hétköznapi használat közben nincs semmi gond szerintem ilyen téren. Olyat tapasztaltam, ha 8 vagy annál több program fut a háttérben és úgy ébresztem fel a gépet akkor az elején kicsit belassul, de aztán helyre áll.

Zenui: Szerintem nagyon kellemes a zenui kinézete, személy szerint sokkal jobban bejön mint a samsung vagy az lg rendszere. Egyszerű de mégis jól mutat és jó használni. A legnagyobb újdonsága az úgy nevezett What's next és Do It Later programok amik a legalapabb programokba integrálva lettek és ha valamilyen eseményt írunk ki vagy jelentkezünk akkor az fel fog tűnni ezekben a programokban, és ha beállítjuk akkor a lockscreenen is látszik. A do it later app-al minden típusú eseményt lehet létrehozni amiknél emlékeztetőt lehet beállítani stb. Sajnos ezeket még nem igazán sikerült kipróbálnom így nem tudok róla sok személyes tapasztalatot mondani. Ami tetszetős hogy az ASUS lehetővé teszi hogy akár a gyári alkalmazásokat is tiltsuk vagy töröljük! Viszont nem érzem eléggé testre szabhatónak a rendszert. Pl az alkalmazásoknál nem lehet rendezni, mappát létrehozni csak abc sorrendben használni.

Kamera: Nem igazán teszteltem le, mivel nem szándékozom tablettel sok fotót készíteni, viszont az elvárt szintet mindenképp teljesíti, és az elülső kamerának még jobb is a képe mint amire számítottam.

Játékok: Mivel Intel alapú a rendszer ezért számítottam rá hogy nem fog nagyon jeleskedni ezen területen, talán nem is nagyon lesz támogatott. Részben így történt, úgyanis Candy Crush például akadozik rajta nem tudom miért, és a Hercules-es játék is, viszont az igényesebb játékok mint Real Racing 3 ( beállítást nem lehetett módosítani, de szerintem közepes beállításon ment) vagy Dead Trigger 2(közepes beállításon jól futott, magas részletességen azonban már sok ellenfélnél/kinti helyszíneken akadozott)nagyon szépen futnak. Véleményem szerint nem igazán optimalizáltak a kevésbé népszerű játékok erre a rendszerre ,vagy egy teljesen más dolog áll a háttérben amihez nem értek. A kevésbé nagynevű játékok közül még a Beach Buggy Blitzet( max részletesség) és Fruit ninját próbáltam amik nagyon jól futottak. Szerintem átlag felszhasználónak ennél erősebb gép nem kell.

Üzemidő: Ugyan túl sokat még nem használtam, csak pár napja van meg , de jól tartja magát, mind 3 nap csak este raktam fel tölteni úgy hogy egésznap nyomkodtam. Böngészve,facebookozva olyan 8 órás képernyő idő jön ki vele. videó nézésből kijön a jelölt 9 óra. A játék viszont meríti rendesen, de szerintem ez minden tabletre jellemző.

Hiányosság : Nos igazából 1-2 dolog hiányzik belőle, de az is szoftveres vagy talán csak az én tudatlanságom miatt van. Várható volt hogy egy ilyen friss rendszernél még lesznek kérdései az embernek, úgyhogy nekem is akadt, például hogy lehet több eseményt beállítani a lockscreen-en mert, ha be van kapcsolva az időjárás akkor pl alig rak ki valamit, stb. Máig nem találtam opciót hogy ez miként megoldható, pedig van bőven teendő amit ki kéne írni. A másik amit nagyon hiányolok az valamilyen multi windows szerű beépített funkció. Nagyon szeretem az LG és a samsung megoldását is és reméltem hogy ASUS is előáll valamivel de sajnos eddig nem találtam ilyet. Ha esetleg valaki tud valamilyen alkalmazást az ne titkolja :D

Melegedés: Melegedni szerintem minden eszköz meglegszik ahogy ez is, viszont egyáltalán nem kellemetlen. Normál használat közben alig, leginkáb játéknál érezhető akkor is csak a felső 1/4ed részén. Szerintem a hővel nincs semmi gond ennél a készüléknél.

Összegzés: Ugyan elég kevés ideje van meg a tablet de eddig nagyon jó benyomást keltett és ha azt az 1-2 dolgot nem nézzük akkor kiválóan teljesít. Mivel ez az első tablet amit használok ( rövid ideig volt nálam egy Ipad mini de ott más szempontok számítottak) ezért nem jó viszonyítási alapom csak pár okostelefon. Viszont azt merem állítani hogy nem érzek semmi lassúságot egy LG G2höz képest. És nem érzem azt sem hogy a kisebb felbontás elrontaná az összképet. Ez a tablet kiválóan teszi azt amit kell és ahogyan.

Új hozzászólás Aktív témák