Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• creathall

kezdő

válasz opr #10 üzenetére

Pedig lehet, hogy hagyni kellett volna a választ, mert amit írtam annak a felét figyelembe sem vetted a másikat nem fejtetted meg, ha már sikerült "véletlenül" rosszul értelmezni a "megfejtést!"

Nem, nem csak adott Linuxokkal van baj, hanem azzal is, hogy a Windowsra írt programok sem minden esetben tudják használni ezeket a felbontásokat, de ezt "elegánsan" kihagytad megértem, mert erre semmilyen értelmes válasz nincs igazából neked sem. Pláne, ha erre nincs felkészítve a program.

Erről ennyit!

De van vita, te vitatkozol a tényekkel, szóval értem, hogy neked 8 K-s kijelző kell 13"-on mert az nagyon jó (illetve a mondat közepére nálad is hype lett.. :D ), egy sasnak, de az embereknek vannak korlátai, pláne, ha idősebbekről van szó. (A túlzás direkt volt, és nem véletlenül)

De azért ha nekem válaszolsz próbáld meg összeszedni, amit írtam, ne csak az egyik felét, mert ez nekem úgy hat nem is akarod érteni mit írtam.

Valamint ha már leírod más szavakkal amit én is, ne próbáld meg beállítani, hogy te találtad ki, mert ez nem rám vet rossz fényt.

Ha pedig nincsenek valós érveid, akkor legalább ne csinálj úgy, mintha lenne.

Ilyeneket én is tudok írni:
    - Ha megnyitok egy tmux-ot, akkor van olyan helyzet, hogy egyszerre megnyílik 6 tmux session, és bizony egy 2K-s kijelzőn sokkal jobb, mert egy időben képes vagyok 6 Linuxot frissíteni.
    - De amikor mondjuk DNS.t vagy DHCP-t konfigulálok, akkor a 2K-s kijelzőn sokkal jobb megoldani, mert nyitva a dhcpd.conf, és a bind zónafile-ok.
    - Vagy szerintem is sokkal jobb, amikor PowerCLI-ban vSphere környezeten futtatok scipteket, és mellette tudom nézni a web gui-n mi történik a vCenter szervereken.

Sokkal több karakter fér el natív felbontáson, de sokkal szebb is. Az más kérdés, hogy nagyító kell hozzá 14"-on, de ez csak engem zavarhat? Na mindegy.

Az sem mindegy, hogy nálad a 80% az már általánosítás, mert nálam a 100 % lenne az, de biztosan érzéketlenebb vagyok a hülyeségre. (# nem) :)

• creathall

kezdő

válasz opr #8 üzenetére

Az, hogy az operációs rendszer szépen skáláz, bár ez sok Linux-ra nem igaz, a natívan megírt régebbi programok nem biztos, valamint alaphelyzetben ok, hogy fel tudod nagyítani 100 - 200 % között is akár a képernyőt, de a Windows 11 alaphelyzetben nem támogatja pl a taskbar nagyítását, szóval miért is számítana, egy FullHD és egy 2K-s kijelző között, egy sima karakteres munkánál, hogy milyen szépek a karakterek?

Nem tudom, de én 46 évesen nem veszem észre a 2K és a FullHD között a különbséget 14"-on azon felül, hogy idegesítően be kell mindent állítgatni, mert alaptelepítésnél sokkal/feleslegesen kisebbek a betűk. 16"-on már lenne értelme a felvetésednek, de ott is kérdéses ezeknél a gépeknél.

Szóval ez a vita nagyon hasonlít ahhoz, amikor 2012-ben arról ment a vita, hogy az Excel sokkal jobban néz ki az IPS panelen, mint a hagyományos nagy fényerejü TN panelen... Igazából nem. Sőt a TN panelnek a szemre gyakorolt hatása sok esetben nem annyira rossz, mint az IPS-é, mégis mindenki IPS-en akarta használni a Word-öt.

Ez ebben a kategóriában csak felesleges hype 14"-on biztosan!
    Ha viszont Te mindenképpen Photoshopot akarsz használni, vagy valamilyen Cad-et, akkor valóban, na, szerintem ezen, ilyet nem sokan fognak futtatni, tévednék?

Egyéni preferencia szinten igazad van, amúgy pedig a való világban ez nem számít! Azon felül, hogy a rendszergazdának majd több munkája lesz vele, feleslegesen.

• creathall

kezdő

válasz opr #6 üzenetére

Miert jelentene nagyobb felbontas nagyobb terhet a szem szamara? :F

Szerintem, 40 év felett ez komoly problémát jelenthet, ha csak nincs egy jó szemüvegem, vagy nem estem át látásjavító műtéten! A látás romlás leggyakoribb okai, elővettem a munkavédelmi képzésemet:

Az emberi látás romlása 40 éves kor felett leggyakrabban presbyopia (öregszeműség) nevű jelenséggel magyarázható. Ez egy természetes folyamat, amely a szem alkalmazkodóképességének (akkomodáció) csökkenésével jár. A leggyakoribb okok a következők:
    1. A szemlencse rugalmasságának csökkenése
    Ahogy öregszünk, a szemlencse fokozatosan veszít a rugalmasságából, és kevésbé képes a fókusz gyors váltására a közeli tárgyakra.
    Ezért válik nehezebbé az olvasás vagy a közeli munkák, például a telefon képernyőjének éles látása.
    2. A szemizmok gyengülése
    Azokat az izmokat, amelyek a szemlencse alakját változtatják, szintén érintheti az öregedés. Ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a szem lassabban vagy kevésbé hatékonyan fókuszál.
    3. Szövetek változása
    Az öregedés során a szemlencse vastagabbá és sűrűbbé válik. Ez is akadályozhatja az éles látást, különösen a közeli tárgyak esetén.

Röviden ezért!

Jelenség:
    Homályosabb látás, jobban kell erőlködnie az embernek, valamint sokkal gyorsabban fárad a szem.

Sajnos ez az emberek 80 %-ára igaz!

• kispx

addikt

válasz opr #2 üzenetére

A RAM az fix, processzorhoz tokozott (vagy nem tudom mi a pontos megfogalmazás a core 2 szériánál). Az SSD nem forrasztott, + van egy 2230-as második foglalat

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés