Hirdetés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asztee
aktív tag
Ez megnyugtat.Mármint,hogy nem az alaplapom shit.Ja,azt már mondták mások is hogy az alaplapi hangkarik nem sok mindenre jok.(tényleg,te miért nem tiltod le teljesen?) A régi gépemben nekem is volt egy SB128 azzal nem voltak ilyen bajok.Egy SB Audigy 4 biztos jo lenne ebbe csak hát $$$. A játékok is jobban szeretik ha 1 ilyen kari van benne. Csak nekem a S/PDIF is fontos mert ha analogban csatlakozom ,akkor az erősitőm erösen összgerjed a kábeltévé miat. Az optikai kábellel ugyan is ugyebár nincs fémes kontakt. Na mindegy ,akkor gyüjtögetek fasza kártyára... Köszi.
-
Asztee
aktív tag
Hali ! (majdnem) Végigolvastam az egész topicot,de az alaplapi hangkeltőről nem sok szó esett. Mindenki meg van vele elégedve ? (lehet,hogy csak nálam jelenkezett ez a probléma ?
) Szóval a lényeg : Nálam eléggé nagy az alapzaj. Álltalában fejhallgatóval szoktam hallgatni és ha nincs elinditva semmi sem ,akkor tök nagy sistergést lehet hallani. És amin nagyon meglepődtem az az volt,hogy a Goldwave kijelzöjén is rendesen látszott,hogy zajos a kicsike : 
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070123/Noise_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Az S/PDIF-kimeneten tiszta a hang csak az analóg zajos. Mi lehet a baj ?
Gondoltam a tápra is,de azért remélem nem az a ludas. FSP Blue Storm 500W. Tesztek szerint ez elég fasza.
Hilfe !!!!!
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
Persze, hogy érzékeny, ha nagyon felmelegszik akkor el is füstöl

Én hozzá sem nyúltam a chipsethűtőmhöz (nemrég újrapasztáztam), a venti rajta nálam is 6000-6200at pörög. (az 1.x verziós lapoknál 8000-8500-at) A problémám viszont továbbra is fennáll már a gépem összerakása óta, hiába kaptam az ASUS-tól egy beta BIOS-t, és egyéb segítséget.
Szóval, van annak az alaplapi chipsetnek más baja is, nem csak az hogy melegszik... -
Joshi
titán
Nagyon érzékeny az alaplapi chipset a hőmérsékletre.
Ezt azért írom, mert az alaplapi chipsetnek mindenhez köze van. A következő eset történt velem a közelmúltban:
[link]
Tehát 1 év után elkezdett sz@r@kodni az alaplap(eddig bírta).
De mitől? 
2005.12. hónapjában üzemeltem be a rendszeremet, és feltűnt, hogy az alaplapi chipsethűtő ventilátora 6000-es fordulattal pörög.
Gondoltam egyet, és beiktattam egy ellenállásos venticsatlakozót amiután már csak 4000-et pörgött a venti. 
Hát ezzel úgy néz ki, hogy 2006.11. hóig nem volt semmi gond, de sajnos elkezdődtek a nehezen akarok bootolni, nem bootolok és a fagyogatások stb időszaka.
Visszacsináltam mindent az eredeti állapotra, és láss csodát, megszűntek a problémák!

[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
1T bug: 500MHz-en vagy fölötte nem lehet 1T-ben járatni a ramokat stabilan. (biztos vannak kivételek, de nem sok)
Amikor az X2-t beletetted, lehet kellet volna egy BIOS reset, és talán nem ártott volna újratelepíteni a Windows X2-es driverekkel/patch-el. A videókártyás probléma nálam is jelentkezett, ezt úgy oldottam meg, hogy a PCI-E frekvenciáját 100-ról 102-re emeltem. -
chros
őstag
Mi is ez az 1T bug?
Mikor betettem az x2 procit a regi 3GHz-es venice helyett (minden mas valtozatlan), atallitottam csak ezt: 2T -rol 1T-re a ramot. (minden mas alapon, proci is)
Valamikor teljesen befagy, neha elmegy a vidkari, es ami a legborzasztobb a dvd-iras is szarakodik ... Valamikor megtudok irni 2-ot gond nelkul, de valamikor a Nero6 dobalja ki a lemezeket ... Grrrrr !!!
Amikor ezt eloszor tapasztaltam, akkor rogton visszaraktam 2T-re, de mivel utana is csinalta, igy visszaraktam 1T-re ...
Koszi -
quby
őstag
Hi mindenki!
bocsi ha volt már erröl szó de nincs lehetőségem átolvasni 5000 hsz-t
Nemrég vettem 1 sata2-es vinyót (samsung HD300lj) és nagyon furcsán viselkedik!Instabil a gép mióta benne van!ha arrol bootolok akkor állandóan fagy a win akkor is ah nem csinálok semmit!eleinte nagyobb lemezműveleteknél csinálta csak de most már mindig!Ha másikrol bootolok akkor megy a win amig hozzá nem kell nyulni a winyó valamelyik particiojához!ha nincs a gépben minden rendben!
Ha másik gépbe rakom akkor nincs gond a vinyóval!Elmentem kicseréltetni mondván hogy a vinyó a szar! Csere megvolt de az uj is ue-t csinálja!volt BIOS friss, most 1013!most nagyon arra gyanakszom hogy az alaplap a hibás.Még sosem használtam vele sata vinyót!Valakinek volt már gondja az alaplapi sata vezérlővel?? 
-
Thrawn
félisten
-
Szöö
csendes tag
válasz
Csapi007
üzenetére
Helloka!
Hallottam hogy az abithoz csináltak már tunning, moddolt biost.. de nekem még csak asus lapom volt, nem voltak még ilyen problémák .. (mojduk csak most vettem alá jó ramokat), és nem nagyon értem hogy ezt a problémát miért nem lehet valahogy megoldani. A hasonló árkategoriás msi, illetve abit lapokkal nincs ilyen gond úgy tudom .. Szóval akkor senki nem hallott, látott még senkiről akinek 500felett ment volna t1 ben ?? Köszi
[Szerkesztve] -
-
Szöö
csendes tag
Hello!
Nem tud valaki moddolt bios-t vagy valamit hogy a t1 500mhz-n és felette is életre keljen? Próbáltam megtrükközni a úgy h az fsb-t 245re állítom és a ramokat meg 433-ra de amint az egyiket beállítom a bios autóra teszi a másikat egyszerűen nem engedi beállítani a 433at a ramokat... ami g.skill pc4000esek a bios 1010es!
Üdv -
nokedli.
csendes tag
Hello
Mi van akkor ha húzom a procit és nem indul a gép azaz az van h alapból 2000ren van és felhúzom 2200ra akkor még belépni belép de nem mutatja h 2200on fut és 2333on meg már be se lép memóra kingmax 2*512 400MHZ csak ha a memória van húzva akkor se indul el a gép. Tegnap volt benne egy Kingmax Hardcore 2*512 500MHz és csak 400on indult el nem indult el 500Mhz-en
. Mit csináljak??Ilyen esetbe ki lehet cseréltetni a lapot garanciába mert még van 3 hét garanciám
. Előre is köszönöm
szerk: Biosz már volt frissítve és a rendszer is 5 napja van fent újból
[Szerkesztve] -
Pilács
senior tag
válasz
Lacika0002
üzenetére
Ha a procid nem húzod, azaz alap fsb-n megy és a memóriát 400 ra állítod akkor is produkál a gép?
Mert ugye itt nem mindig MHz-et jelent a Ram beállítás... az osztást kell figyelned... -
Thrawn
félisten
válasz
Lacika0002
üzenetére
Memtest-el teszteld le a ramokat, hátha valamelyik hibás! A lapod BIOS-át frissítsd ha van újabb BIOS hozzá, bár ennek nem kéne gondot okoznia. A ramoknak esetlek megpróbálhatsz egy kis plusz feszt adni. 2.8V-ot egy próba idejéig bírnia kellene.
-
Thrawn
félisten
válasz
Lacika0002
üzenetére
Próbáld ki, hogy manuálisan állítod be a memóriád, lehet a BIOS nem jó értékeket olvas ki az SPD-ből. Dual vagy single channel? Jó slotokba tetted a ramokat?
-
Lacika0002
aktív tag
Nekem A8N5x-es alaplapom van(szinte ugyan az mint a A8N-e).
Olyan bajom van hogy a ramok amik elvileg 400Mhz-esek nem birják a 400-at csak a 333-at.
Ha 400-ra állitom kékhalállal kifagy a gép , ha netalán el is indulna.
Az időzités nincs állitva AUTo-n is ezt csinálja
valami ötlet??????
-
n_stolz
tag
Köszi a segítséget srácok!
Tehát azt mondjátok, hogy ne vegyek GEIL memóriát, akkor mégis milyen márkájú ram-ot érdemes erre a lapra tenni?
Illetve milyen frekvenciájú modult?
Előre kösz
-
martonx
veterán
válasz
plukacs7
üzenetére
Én is így gondoltam, viszont ezért szerettem volna a kollegát lebeszélni a GEIL-ről.
Egyébként egy jobb DDR400-as memó is visz 220-as FSB-t, és ha visszaosztod a ramod frekvenciáját, akkor vesztesz egy mp-t Super PI-ben. Na és?
A 8400 olvasás tök lényegtelen. Nézz meg normál programoknál, hogy mennyi a különbség egy visszaosztott ram, és a nem visszaosztott között? Szinte semmi.
Mondom A64-nél nem a memóriaelérés a szűk keresztmetszet. Esetleg X2 5000+ környékén. -
plukacs7
aktív tag
Urak!
Használt bárki ebben a lapban 4 memóriamodult tuning üzemmódban, stabilan?
2*512 Kingmax HC mellé lenne még 2*256 vételezve, talán.
A8N5X a lapom, de szinte tök ugyenez... A mostani ramok bírják a 290-et, a lap 300 felett, a proci meg 1800@2600, szóval nem akarnám lerontani a jó kis tuningrendszert csak a plusz ram miatt, de nem tudok 2*1 giga tuning ramot venni ezeket meg árulgatni... -
martonx
veterán
Egy jó tanács. Az A64-es rendszereknél általában nem a memória a szűk kersztmetszet, azaz ha nem akarsz extrém tuningolni (és itt most kimondottan víz, illetve kompresszoros tuningra gondolok), akkor elég valami rendes memót venned szerintem kár Geil-re ''kidobni'' a pénzt. Akkor a különbségen inkább vegyél annyival jobb procit.
PErsze ezt pont én mondom az 500-as A-data ramokkal. De miután megvettem ezeket, és korántsem tudom kihajtani (igaz 260-as FSB-n fut a rebdszer, a ramok meg még 285-ön is vidáman muzsikálnak) őket, ezért szerintem kár extrém tuning memóriákra sok pénzt költeni. -
n_stolz
tag
Köszi Thrawn a válaszodat!

Hozzád, illetve bárkhez, aki válaszol, lenne még egy kérdésem:
512MB-os GEIL memórát akarok beletenni ebbe(asus A8N-E) az alaplapba, és találtam egy olcsónak tűnő lehetőséget, és ha valaki tud segíteni, hogy melyik GEIL modult vegyem meg, azt megköszönném
íme a link(2404-es HSZ) [link]: -
n_stolz
tag
Sziasztok!
Amint látjátok, újonc vagyok
,
Kérdéseim lennének ezzel az alaplappal/memóriával kapcsolatban.
Szóval, jól tudom-e, hogy 400MHz-ig lehet beletenni memóriát?
A másik, pedig az, hogy Ti ajánljátok hozzá a GEIL ramot?
Köszi a választ
-
CocooN-z
őstag
hát nemis tudom, én erősen gondolkodok a cserén
. Direkt ugy vettem meg az SD t hogy majd lazán jöhet a 2750...
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Dual Channel (128 bit)
Memória időzítések
CAS Latency (CL) 2.5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 7T
Row Cycle Time (tRC) 11T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 14T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
Write Recovery Time (tWR) 3T
Read To Write Delay (tRTW) 5T
Write To Read Delay (tWTR) 2T
Write CAS Latency (tWCL) 1T
csak az alapidőzítéseket állítottam most át, a többi nem érdekelt, remélem nem azok fogták vissza a tunit, bár ezt kétlem
[Szerkesztve] -
golyani
addikt
válasz
CocooN-z
üzenetére
én stabilizálódtam:
220*5, 220*11, 1,325V-on
ram szinkronban 2,5-3-3-5 1T-n
pontosan:
CAS Latency (CL) 2.5T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 5T
Row Cycle Time (tRC) 7T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 10T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
Write Recovery Time (tWR) 2T
Read To Write Delay (tRTW) 3T
Write To Read Delay (tWTR) 2T
Write CAS Latency (tWCL) 1T -
Joshi
titán
Köszi mindenkinek a gyors és kimerítő választ!

A konfigot darabjaira szedem holnap aztán meglátjuk. Ha továbbra sem lehet tunyingúni akkor alapon fogom használni a 2007-es évben. Ez van.
-
Thrawn
félisten
Ismerős a jelenség, nálam akkor jelentkezett amikor túl volt húzva a proci. Na akkor a procinak adjál egy kis plusz feszt ne a ramoknak
Vagy próbáld ki 250 helyett 245-ön. A paszta nem hiszem hogy gond lenne, de ki tudja.
mod: nálam minden fesz a max-ra van állítva![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
CocooN-z
őstag
Ne idegelj hogy CPU
, én csak annak tudom be hogy egy béna tuning potenciállal rendelkező alaplapot sikerült kifognom.
Ram alapból nem lehet mert visszaosztom és 3-4-4-8-2T ben sem csinál semmit, 333MHZ re visszaosztva, plusz, a Corsair Híres XMS TwinX3200PRO kitjével sem ment a tuning, csak addig ameddig a Samsungjaimmal.
Én vagy eladom a lapot, és szerzek valami ABIT / DFI t, vagy AM2 re csere.
most így megy: 230*4, ram 400def @ 460: 2.5-3-3-7-1T
alap feszek
mod: smile mod
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
Ja, majdnem elfelejtettem a legújabb bios van fent kb 2006 június óta v1013. A probléma 2006 novemberben kezdődött, azóta egyre gyakrabban.

-
Joshi
titán
-
-
Joshi
titán
RAM nem lett cserélve, direkt azért vettem Kingmax HC DDR500-as ramot, hogy tuningolni tudjak.
Nem azért van egy DDR500-as ramom hogy 333Mhz-en menjen.
Különben is, majdnem egy évig jó volt ezeken az értékeken? 
Eddig(2005.12-2006.11) ezzel a beállítással ment a PC:
1. Advanced menu/CPU Configuration/DRAM Configuration minden alapon
1. Advanced menu/CPU Configuration/Hyper Transport Frequency 4x
2. Advanced menu/JumperFree Configuration manual->250Mhz->10x szorzó a többi alapon
Az én általam használt módszernél szinkronban ment a CPU és a Memória(FSB250->RAM DDR500) hiszen ez volt a cél.
Nagyon úgy néz ki, hogy alaplap csere lesz.
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
Hello
Hát ha azóta semmit sem változtattál a gépben akkor nincs ötletem.
Ha semmi sem működik akkor C-MOS reset és kezd az egészet előről.
Néztem a konfgiod: Minek vetted vissza a CPU szorzóját 11-ről 10-re? Az 500-as memónál még nem kell visszavenni a RAM-ot. 250-es FSB-nél már 4x-es legyen a HT szorzó...
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
Azt tudom, hogy a HT nem haladhatja meg az 1000Mhz-et(ez fagyáshoz vezethet), tehát nem jó ha auton hagyom. De 333Mhz-el hogy fogok elérni 2500Mhz-et(166x11=1826)?
Ugye a szorzó felfele nem állítható csak lefele, tehát értelemszerű hogy egy jó memóriával megoldható a tuning(250x10=2500).
Vagy te az FSB-t gondoltad 333Mhz-re? 
De 2005 decemberétől 2006 novemberéig tökéletesen működött a rendszerem FSB 250Mhz-en, szorzó 10x, HT 4x beállításokkal.

-
Joshi
titán
S.O.S.!!!

A probléma a következő:
Az Asus A8N-E CPU húzásánál(legyen az FSB, szorzó állítgatás, memória stb), egyszerűen nem hajlandó Bootolni. Ha mindent alapra állítok tökéletesen Bootol. Próbáltam csak a CPU-t, csak a Memóriát, de hiába. Egyébként egy A64 3500+ ment 2500Mhz-en(250x10) Kingmax HC DDR500 memória társaságában idestova 1éve gond nélkül.
Lehet, hogy haldoklik az alaplapom?

Konfigom az adataimnál.
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
Hello
Én úgy tudom hogy San Diego magból kétféle steepingű van, és az egyiknek sokkal jobb a memóriavezérlője mint a másiknak. Most fejből nem tudom melyik melyik de majd utánanézek.
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Az alaplap egy nagyon tuti, megbízható darab! Nem véletlenül ad rá az ASUS 3 év garit. Ez persze nem jelenti azt hogy soha, egyetlen darab sem romlik el. Ez sajnos előfordulhat, de ugyanúgy másik tipussal is... Maximum kevesebb arányban.
Ha valaki ilyen alaplap vásárlásán töri a fejét, akkor keressen engem priviben !
[link] -
Szöö
csendes tag
Hellosztok! A t1/t2 problémám nekem is van 3700+ san diego van meg 2x1gb g.skill ram 500asok, már mindent megpróbáltam de 250en sem indul be t1esen akármint oszottam vissza akármennyi fesz kapott akármelyik alkatrész ..t2-b pedig 3.2.3.5 ön is elment 265öt eddig most kimegyek teszek még egy utcsó próbát de úgy gondolom én is h a lap nem fogja a t1et 500Mhz környékén kiadni magából!
Üdv -
krys1978
tag
Szasztok!
Ilyen chipset hűtője van valakinek?
[link] -
Thrawn
félisten
válasz
üzenetére
Kellett a hely. De jó. Laptopom nincs. A TV karit inkább hagyjuk, ugyanaz a hibajelenség mint XP alatt
A beépített médiacenter egyébként felismeri és menne vele. Drivert beépítve tartalmaz a Vista de update-tel van újabb. (egyébként van friss driver XP-hez, belinkeltem a topikjába) Ja és 32 bitest próbáltam nem 64 bitest. (megvan az is lehet kipróbálom valamikor) -
törölt tag
Mi a helyzet a vista-val és ezzel a lappal?
Xp driver-el megy? Nem láttam az nvidia oldalán driver-t csak a vga-hoz. -
CocooN-z
őstag
Természetesen 4X re, 230*4=920, 250 et céloztam meg 4x el, mert hát 1000 körül a jó, vagy alatta, ramokat 333 ra lőttem be, de mondom corsairral is ugyan azt produkálta, tehát lehet valami a beállításokkal van..Vis remélem hogy nem valameik komponenst nem bírja, mert ez is benne van a pakliban

[Szerkesztve] -
CocooN-z
őstag
Heyhó, lehet h már régebben is kérdeztem de most nemrég hozzámkerülhetett egy időre egy Corsair XMS3200 PRO (Ledes), amik 600 on 2.5-3-4-7-1T t mennek egy dfi ben, és ezekel próbáltam újra a tuningot, ami sajnos ugyancsak nem sikerült. Ugyanugy -mint a samsungjaimnak- 460Mhz, és 2-3-3-7 1T volt a vége, pedig közel sem ennyit tud. 230 as fsb fölé természetesen mostsem tudtam menni, mert valahol boot alatt mindig megállt, vagy szimpla blank screen. Floppy on, an is meghajtó, bios latest, San Diego sztem nem lehet gond Táp sem: Tagan 480 Dual/Black...egyéb 5let?

thx előre
by: Z -
Capon
csendes tag
Üdv! Csak az a kérdésem lenne, hogy mekkora procit tudok használni ennél az alaplapnál? Nem látom sehol. Most 3200-es van benne és le szeretném cserélni nagyobbra. De nem tudom mik a határok.
-
kltz
tag
Hello!
Valaki meg tudá nekem mondani mire jó az hogyha emelem a pci-e sebbeségét vagy h az mibe szól bele?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Projektor topic
- Indul a ChatGPT Health
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - OFF topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha a fejemn marad a füles hallok mindent!(vinyó seek,proci terhelés, ilyesmi)
de az alplapi hangok mán csak ilyenek 
) Szóval a lényeg : Nálam eléggé nagy az alapzaj. Álltalában fejhallgatóval szoktam hallgatni és ha nincs elinditva semmi sem ,akkor tök nagy sistergést lehet hallani. És amin nagyon meglepődtem az az volt,hogy a Goldwave kijelzöjén is rendesen látszott,hogy zajos a kicsike : 

Hilfe !!!!!

Mondom, újonc vagyok!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Különben is, majdnem egy évig jó volt ezeken az értékeken?
A beépített médiacenter egyébként felismeri és menne vele. Drivert beépítve tartalmaz a Vista de update-tel van újabb. (egyébként van friss driver XP-hez, belinkeltem a topikjába) Ja és 32 bitest próbáltam nem 64 bitest.