- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
icp1970
senior tag
Kíváncsian várom majd a tesztet.
-
elmepocok
tag
Motorola Edge 30
Szeptemberben vettem, azóta fél év alatt 4 frissítés jött, nyilván főleg biztonsági, főverzió még nem. Szerintem bőven betartják a 2 hónapos security update periódust, amit ígértek.Asszonynak Edge 20 van, arra is ugyanígy jön a security patch, ott volt egy főverzió is.
Előtte megboldogult Android One rendszerű Moto-m volt, arra havonta jött a security és az élettartama alatt 2 főverzió. Mondjuk az valamilyen szinten kötelező volt.
Nem mondom, hogy óramű pontossággal érkeznek a frissítések, de szerintem nem akkora katasztrófa, mint amit itt sokan gondolnak.
-
Sir Pocok
őstag
Szintén FULL OFF de ha már látlak megkérdezem:
A mobilaréna miért nem cikkez Samsung S23, S23+ érintő kamera mizériáról? (Banana blur). Hiába jött ki a frissítés hétfőn, ami az ígéret szerint javítja továbbra se jó helyzet...
Lehet, hogy pár USER gondolja túl a kérdést, de például engem érdekelne egy szakmai vélemény ezzel kapcsolatban. Mennyire normális, mennyire nem. Ha esetleg szakiként erről nyilatkoznál engem érdekelne. THX -
-
janeszgol
félisten
Csúcs paraméterek, papíron. A spórolás nyilván szoftveres oldalon lesz.
-
Füleske
addikt
Ha már kínai csúcstelefon, a kijelző felbontása lehetne jobb is, mert egy olcsó-közép Redminek is ennyi, a jobb Redmiknek pedig magasabb. Ez szvsz elég érthetetlen, mert a többi paraméter tényleg csúcskészülék szintű.
-
Arpi
csendes tag
Össze lehet hasonlítani a Oneplus 11-el? Árban kb ugyanaz. Teljesítményben is.
Kamerában papíron a Oneplus jobb, akkuidő? Kijelző? Illetve a Oneplus csak Ip64 ami furi (lehet ezen spóroltak) -
Arra kíváncsi lennék pl. Egy realme vagy egy xiaomi akár egy honor mennyire lehet előrébb frissítés szinten ?
-
Phoenixy
senior tag
Edge 20 Pro frissítéseim:
2021. október elején vettem, akkor 2021. augusztusi volt rajta és Android 11. Ezt követően kissé bonyolult a helyzet, mert hibás volt sok telefonon az érintőkijelző és használhatatlan volt (nálam csak apró hibák voltak), ezért aki kérte az kapott frissítést 3x is, az utolsó kb. december 20-án jött, de aki nem kérte, annak januárban jött a 2021. decemberi biztonsági frissítés.
Ezt követően 2022. április végén/május elején jött legközelebb frissítés, az az Android 12 volt.
Június közepén 2022. májusi biztonsági frissítés.
Július végén 2022. júniusi.
Szeptember végén 2022. szeptemberi.
December elején 2022. novemberi.
Február elején 2023. januári.
Mai napon 2023. márciusi. (Android 12 továbbra is). -
-
Bog
HÁZIGAZDA
Full off, de meglepő módon a látogatottságunk az elmúlt években alig csökkent valamit, a YT-on pedig ott vagyunk saját branddel is egész jó számokkal, meg ott van nekünk Tech2Laci kimondottan jó számokkal
A hazai angoltudás EU-szerte sereghajtó számai miatt pedig ugyan rendre elképedek, de az tény, hogy a magyar nyelvű kontentet továbbra is versenyképessé teszi -
T. I.
senior tag
Nagy köszönet a holnapi teszt elspoilerezéséért!
Egyrészt, ez valóban egy hír "csak", de olyan részletes infókkal, hogy az ember csak szívja/szívná magába a kurrens adatokat. Ehhez képest volt számomra meglepő a hivatkozott félmondatocska.
Másrészt, persze, a gyártók a piacból,a marketingből élnek, a legjobb arcukat mutatják. És ezért vagytok Ti, hogy kihámozzátok nekünk, olvasóknak/júzereknek a valóság magját, megalapozva minden olyan infóval, ami számotokra elérhető.
Baromira tisztelem a munkátokat, és még remélem, sokáig velünk maradtok. (Általánosságban van a mobilos topicra igény,de valószínűleg a fiatalabbak már az angol nyelvű oldalakról/yt csatornákról tájékozódnak, ezért kicsit féltem is a MA!-t) -
roli543
őstag
Ami esetleg kimaradt, hogy a kijelző 165Hz-es.
Szurkolok a Motonak, ez most ennyi pénzért (bármennyire is furcsán hangzik) de írtó jó vétel -
kbyte1024
veterán
A Moto az egyik ha nem a legrosszabb a frissítések terén.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Igen, ebből. Ez egy hír, nem az a műfaj, ahol tételesen fel van sorolva, hogy erre ekkor, emerre ekkor, amarra pedig ekkor jött ilyen és ilyen frissítés. A holnapi tesztben szó szerint ez szerepel: "a Motorolánál egyáltalán nem rózsás a helyzet. A legutóbbi csúcskészülék, az Edge 30 Ultra például az Android 13 startja után jelent meg 12-es főverzióval, és még mindig nem készült el a 13 (ahogyan az Edge 20-ra sem), de Pixel és Galaxy viszonylatban a biztonsági hibajavító csomagok is szoktak késni akár hónapokat is." Valamint az összegzésnél ez: "Messze elmarad viszont a terméktámogatás színvonala sokéves frissítési távlatból"
Szerintem ennél többet nem tudunk / érdemes hozzátenni a témához, aki nyűgös a frissítésekre, az levágja, hogy neki ez kell, vagy sem, akinek kevésbé van fókuszban, az is eldöntheti, hogy belevág-e.
És igen, az olyan bekérdezésekre, mint hogy srácok, wtf van a korábbi frissítésekkel, itt meg ígérgettek 3-4 éveket, ki hiszi ezt el, na ezekre van az, hogy "folyamatosan dolgozunk azon, hogy ügyfeleink elégedettségét magasan tartsuk és minden megteszünk, hogy megfeleljünk a frissítésekkel szemben támasztott elvárásoknak", ezt meg kenheted a hajadra. Egy legény volt talpon széles e vidéken a témában az egész karrierem során, a Ken Hong, aki úgy beleállt ebbe a témába, mint a 100-as szög, mert bevallotta, hogy elqrták nemkicsitnagyon, és hogy nincs elég fejlesztőjük és bocs all. Mindenki más csak maszatol. -
Skynet258
veterán
Kíváncsi leszek a tesztre, ez így papíron nem is rossz ajánlat.
-
T. I.
senior tag
Hol van a cikkben az, hogy a korábbi modellekkel mi újság? "Nem záporoznak a frissítések" hmmm. Ebből kellene tájékozódnia az olvasónak?
Oké, a gyártói ígéret le van írva, nagy pipa, különösen a proaktív infószerzésért.
Mit lehetne csinálni? Pl. megnézni,hogy az Edge, az Edge 20pro és Edge 30 pro mennyi frissítsét kapott, mikor, és hol állnak most főszámban és bizt.csomag verzióban. Ezt lehetne közvetlen tapasztalatból, a fórumok hozzászólásaiból, vagy neadjisten ha már van- a hazai Motorola bekérdezésével megtudni (küldjék meg kilistázva az updatekről az adatokat).
Szerencsére ide a hsz-okba is befut az infó a júzerektől.
Én csak arra világítok rá, hogy lehetne még hova nyúlni, és nem a kristálygömbhöz, nem is a publicisztikai közhelyekhez, hiszen a MA! vitathatatlanul szakmailag a top mobilos téren már 2évtized óta. Úgyhogy nem kell megsértődni, kedves Bog, szeret itt titeket (a stábot) mindenki, és ebbe egy kis jobbító szándékú zsörtölődésnek bele kell férnie. 😘 -
Bog
HÁZIGAZDA
Nem is értem ezt a kommentet. Egyrészt pont én voltam az, aki az előbemutatón erre rákérdezett a jelen levő 45 újságíró közül (és lett 3/4 év a hivatalos válasz), másrészt pont megnéztük, hogy a korábbi modellekkel mi újság és ezt bele is írtuk ebbe az anyagba. Nem tudom, hogy mi egyebet vártál volna még el.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
CarryPotter #7 üzenetére
A tesztek minden esetben a termék nevével kezdődnek + alcím. És holnapra lesz az is.
-
CarryPotter
tag
Rafináltan van kitéve a főoldalra a cikk, azt hittem teszt és már kattintottam is. Hidegzuhanyként ért a meglepetés, hiszen ez csak egy hír.
-
Phoenixy
senior tag
Az Edge 20 családra még mindig nem tudjuk, hogy lesz-e Android 13 (fórum szerint igen, támogatási oldal szerint nem). Az a vicc, hogy még egy Motorolára se jött ki a 13 (azt a Moto G valamennyit nem számolom, ami januárban jelent meg 13-mal).
Ma jött ki a márciusi biztonsági frissítés (eddig januári volt) az Edge 20 Pro-ra. -
Shyciii
veterán
Szerintem lenne infó, csak be kellene kérdezni a gyártót (ami ha egy magánszemélynek nem is, de egy szakmai újságírónak inkább válaszol).
Nézd meg a youtube csatornát, és akkor hallhatod, hogy ez közel sincs mindig így. Bog pont nemrég tárgyalta ki a BBK csoport-ot kommunikáció ügyében, de utalt, hogy más gyártónál is gyakran előfordul az a helyzet, hogy a szakmai "lapoknak" se reagálnak semmit, vagy csak az ígérgetés megy. Szal de, ez így üveggömbös jóslás maradna, azt meg minek.
-
mjani1172
addikt
Aki ismeri ezeket attól kérdezem, várható esetleg olyan, ami hagyományos, nem "edge"?
-
T. I.
senior tag
"A másik kérdésre nem tudunk egyhamar válaszolni, ez pedig a frissítési színvonal többéves távlatból, és azért az Edge 30 szériára nem záporoznak az update csomagok."
A 2020-as Edge, aztán az Edge 20-as széria azért megalapozhatna némi támpontot a terméktámogatás vonatkozásában.
Túlzott elvárás, hogy egy mobilos tech szaklap utánajár a frissítések valószínűségének? És itt nem azt kérem,hogy az üveggömbbe nézzetek bele. Szerintem lenne infó, csak be kellene kérdezni a gyártót (ami ha egy magánszemélynek nem is, de egy szakmai újságírónak inkább válaszol). -
mrThomi
addikt
Több motom is volt mar, moto edge, moto edge 20, moto edge 20 pro, moto edge 30 pro, moto edge 30 ultra. Nagyon jol összerakott telók az ultra kifejezetten tesztett, de a13-at még mindig nem hámozták ki magukból. Akit nem zavar a frissítések gyakorisága az szerintem szeretni fogja.
-
DrDoktor
senior tag
Ennyiért még mindig inkább egy pixel 7 pro.TUDOM nincs szükség a"hátrányok" felsorolására lévén NEKEM semmi hátrányom nem volt sosem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Legfőbb riválisainál olcsóbban biztosít két főkamerát és 125 wattos töltést.
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest