Árelőnnyel tör csúcsra az Edge 40 Pro

Legfőbb riválisainál olcsóbban biztosít két főkamerát és 125 wattos töltést.

Egyre több a szimpatikus telefon a Motorola magyarországi kínálatában – az Edge 30 Ultra például 200 megapixeles főkamerával debütált, az Edge 30 Fusion pedig előkelő helyet szerzett magának év végi mobilajánlókban. Noha ezek nem is olyan régi darabok, Kínában 2023 már öt hónapja elkezdődött, ott ugyanis decemberben piacra került az új, Snapdragon 8 Gen 2-es csúcsmodell Moto X40 néven, és ez kapott most új nevet, illetve Google Play-szolgáltatásokat Motorola Edge 40 Pro titulussal és európai megjelenéssel.


[+]

Rengeteg érdekessége akad a kavicsformájú, végletekig csiszolt csúcstelefonnak, mégis érdemes előrevenni a legizgalmasabbat: a félmillió forintos zászlóshajók korában örömhír a 340 ezer forintos hazai javasolt fogyasztói ár, amiért 12 GB LPDDR5X RAM és 256 GB UFS 4.0-s tároló jár, ennyiért pedig nincs erősebb induló konfiguráció. Egy sötétszürke Edge 40 Prót már meg is kaparintottunk, és mondjuk elég csúszós, matt Gorilla Glass Victus hátlappal találkoztunk.


[+]

De legalább ott a fekete pakkban a jobban tapadó, kemény tok a 125 wattos TurboCharge szupertöltő a két végén Type-C kábel, a SIM tű és a leírások mellett. A 4600 mAh-s telepet emellett 15 watton lehet vezetékmentesen tölteni, és jómaga pedig 5 watton tud más cuccot energiával ellátni. A Pro 161,16 x 74 x 8,59 milliméteren kétségtelenül jókora, lekanyarodó kijelzőjével és hátlapjával viszont kecsesebbnek érezni méreteinél, a 199 grammos tömeg pedig egyáltalán nem vészes. Az IP68 védelmet kínáló, jack kimenetet és microSD bővítést viszont kihagyó telefon egy nanoSIM foglalatot plusz programozható eSIM-et, illetve sztereó hangszórót és WiFi 7 Ready modemet kínál minden hazai 5G sáv támogatása mellett.


[+]

A főszereplő kétségtelenül a közel kávamentes, 60 megapixeles szelfilyukkal tarkított, 6,67"-es pOLED panel. Megvan ugyanis a 1080 x 2400 tűéles pixel, a 10 bites színmélység, a HDR10+ és Dolby Vision támogatás, a kiemelkedően magas fényerő és az éjjeli elsötétítés a mindig kényelmes használathoz. Hátul a két 50 megapixeles főkamera ígér jó fotós-videós teljesítményt normál (23 mm, 1/1,5", f/1,8, OIS, all-pixel autofókusz) és ultraszéles szerepkörben (114 fokos látószög, f/2,2, autofókusz, szupermakrók). A videofelvételi plafon 8K 30 fpssel, a 4K 60 pedig az előlapon is opció.


[+]

A 12 megapixeles és 2x-es optikai nagyítást kínáló zoomkamera kevésbé meggyőző papíron (50 mm, f/1,6, portrémód), ám hamarosan teszttel és példákkal demonstráljuk, mire képes a gyakorlatban. A másik kérdésre nem tudunk egyhamar válaszolni, ez pedig a frissítési színvonal többéves távlatból, és azért az Edge 30 szériára nem záporoznak az update csomagok. Az Edge 40 Pro esetében mindenesetre a gyártó háromévnyi főverzió és négyéves biztonsági hibajavító frissítést ígér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés