- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külföldi SIM-ek itthon
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz
Arabiata #22665 üzenetére
Egy kicsit furán hangzik a kérdésed! Most, akkor mit szeretnél? Milyen elektronika van az UNO után? Milyen áramfelvétellel? Az egész, így egy kissé ködös!
Ha eleve dobálva lesz a cucc vagy elázhat vagy akármi, akkor lehet, hogy egy jobb minőségű szárazelemmel jobban járnál és "csak" egy normális csomagolással túlélhetne mindent...
Mi lenne ez a célja a cuccnak, amihez UNO szükséges egy airsoft játékhoz?
-
válasz
Arabiata #22486 üzenetére
Ha megy az angol, akkor lényegesen könnyebb lesz a dolgod, de van magyarul is oktató anyag:
https://megtestesules.info/hobbielektronika/arduino.htmlEz pedig itt két pdf, ami alap kapcsolásokat mutat be, amiket anélkül is tudsz használni, hogy különösebben érteni kellene a működésüket:
[link], [link]
Ezeket régebben mentettem le magamnak, már nem tudom honnan, de feltettem drive-ra.Ekkold kolléga, ha gondolod, betehetnéd ezeket meg a fenti linket az összefoglalóba, hátha másoknak is szüksége lesz rájuk.
Szerk.: bocs, most olvastam el újra az eredeti kérdést és a fenti link inkább a programozás részével foglalkozik, de a két pdf hasznos lehet.
-
ViZion
félisten
válasz
Arabiata #22491 üzenetére
A sulinetes elektronikánál alapabb már csak a fizika órákon volt.
Iskolát nem tudok, de biztos van levelezős műszerész képzés még.
Illetve ez is a linken volt. Ha angolul keresel, akkor rengeteg YT videó van a témában, ahol a legegyszerűbb alkatrészektől egész a CPU-ig mindent elmagyaráznak, látványosan. Gyerekeknek így mutogattam a HDD (ez is jó), SSD felépítését Infóra. Szal. ha angol megy, akkor kb. végtelen tudás van előtted, ingyen. -
ekkold
Topikgazda
válasz
Arabiata #22486 üzenetére
Amit tudnod kell: igen nagy fába vágtad a fejszét (ez nem baj, csak tudd). Ez egy külön szakma, több év tanulás kellhet az alapokhoz is. Majd folyamatos tanulás, ahogy fejlődik a technika - ahhoz, hogy szinten tartsd a tudásod.
Ahol kezdhetsz: [ebben a témában - link] nyisd meg az összefoglalót. Itt találhatsz linkeket tananyagokra, és elektronikával foglalkozó weboldalakra is. Ha kb. mindet alaposan átrágod, akkor eljuthatsz egy olyan szintre, hogy tudsz majd úgy kérdezni, hogy utána van esélyed érteni a kapott választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Synology NAS
- Honda topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest