Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága
- Pebble - az átgondolt okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
El is csodálkoztam, mikor rájöttem az egyik terméknél, hogy a PWR piros LED villogtatást egy 555-össel oldották meg. Nem gondoltam volna. Bekapcsolásnál folyamatosan világít a piros, így nem gyanakodtam.
Alkatrészellátás miatt már láttam BOM lista változást.
Az adatlapot meg nekem is nézegetnem és értelmeznem kell időnként.
De van olyan, ami nem szerepel a lapon. Pl., hogy milyen gyorsan képes egy tranzisztor kapcsolgatni. Az rajta van, hogy milyen frekvenciát képes átengedni, de a kettő nem ugyan az. Volt is belőle problémám, mikor más beszállító alkatrészét kezdték el beültetni. -
Janos250
őstag
Amikor én fiatal vegyészmérnökként elkezdtem elektronikával foglalkozni, és megterveztem életem első mikroprocesszoros lapját az akkor használt Z80 köré, akkor megkérdeztem egy idősebb villamosmérnök kollégámtól, mekkora "hidegítő" kondenzátort tegyek az IC-k táp, és föld lábai közé, valami bonyolult hókuszpókuszt kezdett el magyarázni, amiből semmit nem értettem, de a lényege az volt, hogy az bizony bonyolult, azt meg kell méretezni, ki kell számolni.
Aztán pár nap múlva, mikor megnéztem az ő panelját, megkérdeztem, hogy miért éppen pont 100 nF kondit tett oda?
A válasza neki is ez volt: "ezt ezzel szokás megoldani"
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Assetto Corsa Rally
- Apple asztali gépek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Silvercrest Rajztábla
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- Bomba ár! Dell Vostro 3550 - i3-2310M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold