Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Urna

tag

válasz Aryes #21255 üzenetére

Hú akkor inkább egybe válaszolok.
    Az auto routing után most csináltam pár verziót, ha jó lesz a klaszikus kialakítás akkor a kis hely miatt valószínüleg azzal próbálkoznék hogy a lap egyik oldalán az ESP a másikon a szallagkábel csati.

Janos250
    Van ilyen, igen hogy ha nincs minden vég bekötve akkor szól, de pl az esetemben Minden olyanra szól amire nincs kötve semmi, esetemben ezek a "kivezetett" pinek, pl a GND.
    A panel vezetékezés valós baj volt, én valahogy abban a hitben voltam, hogy a kapcsolási rajz után ő autómatikusan megcsinálja a pcb-kreálásakor, de csak ilyen segédvonalakat ad hogy mit mivel kéne összekötnöm. A pcb szerkesztés oldalán valóban egyesével be kéne kötnöm mindent, de megtaláltam és tud auto-routingot. Így már ezzel sincs baj, de eddig valósan hiányzott.
    A saját footprint is jó ötlet, de igazából kelleni fog egy alkatrész fizikailag is amivel a kábelt rögzítem majd a pcb-hez. Szóval előbb vagy utóbb kelleni fog majd a pontos típus.

Aryes
    A 2x2 soros mintát igazából felhasználói modell alapján tettem be, de holnap ha minden igaz megjönnek a sajátaim és le tudom mérni hogy mennyire pontos, szemre mindenképp az :D.
    Az usb-s lefoglalt pinek már érdekesek, ahogy olvastam azokra a GPIO 19 (USB D-) és 20 (USB D+) -as van használva. Viszont elvileg ez tudja a C-s usb-n is, és ott lenne használva. Bár most hogy leírtam már nekem is megingott a hitem ebben, de nagyon így rémlik, megnézem ezt újra mindenképp.
    A touchpad valóban a projekt része de nem ennek a kontrollernek a dolga, ahogy néztem neki nem is kell semmi kontroller, mert ps2-es-ként kommunikál, csak szét kell szedjek egy ps2-usb konvertert.

Új hozzászólás Aktív témák