Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• robohw

aktív tag

válasz gyapo11 #12472 üzenetére

"Még a basicnél is sokkal egyszerűbb nyelvet szeretnék, input/output melyik portra mit, feltételek, időzítés, mindezt byte kódokkal."

Ennek az általam ajánlott tini Basic-nek az utasításkészlete nem más mint a BASIC nyelv subset-je.
    Ennél egyszerűbbet, úgy vélem, nemigen lehet összehozni. Lényegében azt tudja, amit te igényelsz. Alap I/O, iteráció, szelekció, delay. Mondjuk byte kód nincs, de azt már nem olyan nehéz megvalósítani.
    Amit te szeretnél, hogy egy nyelvet definiálsz és ahhoz megírod a parsert, scannert, kódgenerátort, virtuális gépet, az már nem annyira triviális feladat.
    Ehhez talán némi segítségül szolgál az amit én csináltam. Csak ez assembly, bár annak elég puritán, szvsz könnyű elsajátítani. A VM-je is egyszerű. Itt megtalálod: [link]

"Ha az arduino be van építve valahova messze a pc-től, akkor a kábeles kapcsolat már nem jó, sok embernek nem notebookja van, nekem az, de én se szívesen húzgálnám ki minden frissítéskor az összes kábelt belőle."

A PC terminál és az arduino (vagy AVR) közötti soros kapcsolat lehet wired is és wireless is. Én opcionálisra csinálnám. Vagy a vezeték végi csatlakozót dugja rá a portra, vagy a wireless adaptert és akkor nyomhatja úgy is. A dolog előnye, hogy nem kell PC-n byte kódra fordítani, hanem direktben az eszközön is megszerkeszthető, lepróbálható a program. Persze lehet használni csak byte kód átvitelére is.
    Némi plusz munkával megvalósítható simplex kapcsolat is, egy 3-400 Ft-os RF adó-vevővel. Itt reálisan max. 1000 byte-os adatcsomagról beszélünk. Ennél hosszabb programot aligha írna bárki. Na meg, maga az eeprom is csak ekkora.

Jó, lehetne írni PC-re egy emulátort, ahol kipróbálható, tesztelhető lenne a kód, de ilyen rövid programoknál én ezt fölösleges befektetésnek tartom.

Új hozzászólás Aktív témák