Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Teasüti

nagyúr

válasz DigitXT #10956 üzenetére

Nem is értem, hogy az mire jó, de sebaj.
    Resetelni a fokozatjelzőt. :)

fontos(abb) paramétereket is nézhetnél,
    Igazad van. Olvastam a cikket. Végül is van létjogosultsága. Utána nézek majd miből állna egy ilyen beavatkozás. :R

Injektort nézem épp a bekötési diagrammon. Közvetlenül a computer-be van kötve mind a négy, külön-külön. Hát elképzelésem sincs ott miféle kommunikáció zajlik.
    Ez lehet nem a beolvasok egy négyszögjelet kategória. :D Arról nem is beszélve, hogy a service manual nem tárgyalja a computer működését és felprogramozását. Injektortérkép nélkül meg mire mennék?

Fordulatszámnál én is sokat agyaltam hogy kéne számolni az impulzusokat.
    Én végül arra jutottam, hogy a felfutó és lecsengő éleket is figyelem (kétszer annyi jelem van így, ami nagyon nem mindegy a minimálisan mérhető sebesség közelében) és 250 ms-enként összegzem, majd extrapolálom a kapott értéket emberi mértékegységre és súlyozott átlagolom az utolsó 1 másodperc méréseit. Így kapok egy nem túl pontatlan 250 ms-es frissítési frekvenciát.
    Ennél jobb ötletem nincs impulzus számlálásra.

Egy másik megközelítés, ha a periódusidőt méred. Ez instant eredményt ad és a hardveres RMT modul szerintem elég precíz is hozzá, hogy jó legyen. PCNT-t könnyebb volt kivitelezni; majd ilyenekkel akkor foglalkozom, ha már nem lesz más dolgom.

Új hozzászólás Aktív témák