- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Van valakinek infója arról, hogy az S1-et rá lehet e tenni egy GTS 450-esre?
-
Az-X
őstag
Az stimm, hogy nagyjából mit csinál... az a kérdés, hogy mi van benne. Mert a tokozása nem olyan mint a sima tranzisztoroknak (olyan fényes mint a GPU). De ha mégis csak sima tranzisztorok akkor nyugodtan mehet ilyen hőfokon. Ha esetleg stab kockák vagy ilyesmi akkor sem gond ez a hőfok.
Szerk: Én is utálom a magas hőfokot... kellemetlenül le tudja rövidíteni az elektronikus alkatrészek élettartamát
Az újabbakon... nem feltétlenül új vagy régi kérdés ez. Fejlődik a technika... csinálnak egyre kisebb fogyasztású alkatrészeket, de ezzel párhuzamosan egyre gyorsabbakat is. Amit a kis fogyasztáson nyernek elbukják a nagy frekin. Az adott szérián belüli csúcs kártyák mindíg baromira fognak melegedni. Egy X1950PRO tuti nem melegszik ennyire.
[Szerkesztve] -
-
Az-X
őstag
Még talán annyit a teszt eredményekről, hogy a gyári hűtővel 3DMark 05 után a GPU 85°C-os volt a VRM pedig 90°C-os. Ehhez képest azér az 56/81 már sokkal jobb
-
Az-X
őstag
Csináltam egy kis összeállítást hátha szeretne valaki ilyet nézegetni...
Első lépésként érdemes meglesni, hogy a gyári hűtés igen soványan van megkenve hővezető pasztávalÉs az a kevés is valami túrós izé. Nem értem egy csúcs kártyánál hogy a csudába lehet ezt így elbaltázni. Azt a valamit oldja szépen az alkohol... viszont a gyári hűtés ramokkal érinkező gumi hővezetője olyan zsíros valamit hagyott maga után amit alkohollal nem tudtam leoldani, ajánlom a sebbenzint, nekem bevált.
Az Accelero VRM-et hűtő bordája kb 3-4-szer akkor mint a gyári. Először gondolkodtam, hogy megéri e a műanyag bütyköket piszkálni, de miután feltettem, nem volt kérdés, hogy megérte e.
A GPU hűtő felszerelése sem okoz különösebb gondot... inkáb utána törtem a fejem, hogy a ventit hogyan aplikáljam fel rá. Legjobb megoldásnak az tűnt, hogy azt az öntapadós kis műanyag bigyót amit a kábelkötegelőhöz lehet venni felragasztom a bordákra...
Végül pedig ilyen hőre lágyulós ragasztóval ezekre a műanyagokra ráragasztottam a ventit.
Élével sem túl vastag, mielőtt megvettem féltem, hogy túl sok helyet fog foglalni...
Nekem alap feltétel volt, hogy az alsó 2 PCI foglalatot nem takarhatja ki. Határeset, de elfértA venti rögzítésekor figyelni kell, mert könnyen kitakarhatja a SATA csatlakozókat. Nekem a kártya 6-ból alapból 3-at kitakar. Érdemes belepróbálni először és úgy megnézni, hogy aztán később ne kelljen emiatt szétszedni.
-
Az-X
őstag
A benzin található otthon
Mint pl sebbenzin, bármelyik patikában kapható
Esetleg foltbenzin, ezt ha jól tudom háztartási boltban érdemes keresni. Biztosan le lehet szedni mással is... de nekem az alkohol nem vitte le. Megpróbálhatod valami higítóval is, csak óvatosan mert vannak olyanok amik megoldják a műanyagokat.
-
Az-X
őstag
válasz
moongoose #108 üzenetére
Hmmm... nekem semmi hiba nem volt. Minden tökéletesen passzolt... egyből felment. A RAM-okra azért nem ragad rendesen a borda, mert a gyári hűtésnek az a kis gumija tocsog a szilikonzsírtól
Azt pedig hiába törlöd alkoholos akármivel... benzin kell neki, azzal szépen lejön, utána csak a száraz felület marad
Én még rámodoltam egy 120mm-es ventit is, ami 1000RPM-es fordulaton jár, gyakorlatilag hangtalan. Megpróbálok benyomni eredményt, meg csináltam pár fotót is szerelés közben kicsit megdolgozom aztán lehet abból is teszek majd fel.
Bekapcs után kb fél órával, terhelés nélkül:
3DMark 05 futása után:
Nem mondom, hogy nem tudnék jobbat elképzelni de ezzel így már elégedett vagyok. A kártya egy Sapphire X1900XTX, a ház egy Thermaltake Tsunami Dream, elöl-hátul egy-egy 120-as venti, az oldalán egy 92-es illetve a tápban még egy 120-as. -
Az-X
őstag
Vettem egy Accelero S1-est... nagyon keményen néz ki... hamarosan fel is kerül az X1900XTX-emre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest