- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Mi a legjobb módja, ha minden induláskor szeretnék létrehozni, címet adni, majd indítani egy interfacet?
Az ip link stb parancsok ugye "elvesznek".
Vagy egyszer elég mncli-vel, és akkor "örök" lesz? -
szuszinho
őstag
Minden frissítéskor ez fogad:
==> dkms install --no-depmod -m i2c-ch341 -v 20190628 -k 5.10.14-arch1-1
Error! Bad return status for module build on kernel: 5.10.14-arch1-1 (x86_64)
Consult /var/lib/dkms/i2c-ch341/20190628/build/make.log for more information.
==> Warning, `dkms install --no-depmod -m i2c-ch341 -v 20190628 -k 5.10.14-arch1-1' returned 10
==> depmod 5.10.14-arch1-1
Kell foglalkoznom ezzel?
(Egy RFLink gateway van az usb-n)
-
szuszinho
őstag
Backupnak futtatok hetente egy parancsot:
tar -g /media/HDD4TB/Backup/Docker/snapshot.file
-zcpf /media/HDD4TB/Backup/Docker/backup-`date +%Y-%m-%d`.tar.gz /home/szuszi/{docker,dockerconfigs}
A .tar.gz könyvtárai üresek, és most szükségem lenne egy fájlra, mert kitöröltem...
Hogy kell kitömöríteni a snapshot filet? -
szuszinho
őstag
Azt hiszem nem jól adtam meg a felhasználóm a telepítés során.
Jelenleg:szuszi:x:1000:985
Ugyan létrehoztam a szuszi csoport is aminek tagja a felhasználó, de nem kellene a users csoportból kivenni, hogy alapból 1000:1000 legyen? -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Feltettem az LXQT-t. Miért van, hogy pl.: Firefox ikon felkiáltó jeles minden bejelentkezés után, hiába pipálom ki a megbízható rubrikát?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Szeretném kikapcsolni az nvidia karit egy régebbi laptopon.
Telepítettem abbswitch-dkms
-t.
Az/etc/modules-load.d/bbswitch.conf
és/etc/modprobe.d/bbswitch.conf
fájlokat beállítottam.
Van még teendő? -
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Telepítettem VPS-re tanulás céljából Archot.
Alapból több interface is van a szerveren, pl.: ens3, esn4, ens5. Az első IPv4, az utolsó IPv6 címet kap.
Hogy tudom használni az IPv6-ot? Ping sem működik, csak IPv4 címmel.
Olvasom, és próbálom állítgatni a NetworkManager, systemd-resolved doksik alapján egyelőre sikertelenül. -
szuszinho
őstag
válasz
vargalex #7325 üzenetére
Már mindent Dockerben futtatok. Pillanatok alatt vissza tudtam tenni mindent egy OS telepítés után.
Eddig Ubuntu szervert használtam, nem volt ilyen problémám. A jelenlegi beállítások is egy az egyben onnan vannak.
Sajnos a tűzfalhoz nem értek, ezért sem tudom, hogy mit kellene módosítani.iptables-save
: [link] -
szuszinho
őstag
Urak,
Dockerben fut OpenVPN, még Ubuntu host-on készült konfiggal, el is érem kívülről a webes felületét, viszont csatlakozni nem tudok rá.
Mit kell az Arch hoston állítani? Iptables? -
szuszinho
őstag
Gondolom Dockert is sokan használtok Archon.
Visszatettem minden konténert, és az Embyn kívül minden működik is. Látja az összes filmet és sorozatot, de nem tudja lejátszani:"Jelenleg nincs elérhető kompatibilis stream. Kérjük, próbáld újra később vagy lépj kapcsolatba az adminisztrátorral további információkért."
A konténerekben uid, gid: 1000
Most Archon uid=1000, gid=985, ezért létrehoztam a $USER csoportot, aminek a gid=1000, és hozzáadtam a $USERT.Mit kell beállítani, engedélyezni, hogy működjön?
-
szuszinho
őstag
Feltettem végül rendesen szerveremre.
Balfaszkodtam is egy kicsit, mert nem mindegy ám, milyen sorrendben moutolom fel a partíciókat, és így szívtam a bootloader telepítésével rendesen
Még nem laktam be teljesen, de egyelőre már most bánom, hogy nem hamarabb kezdtem használni az Archot... -
szuszinho
őstag
Milyen virtuális gép verziók mellett lehet telepíteni Archot? A legfrissebb és eggyel azelőtti Vboxnál hibák miatt nem tudtam feltenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest