Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiperwolf
tag
Nagyon régen próbálgattam, inkább elkedvtelenített a linuxtól, persze ez tényleg még azelőtt volt, hogy komolyabban bele tudtam volna mélyedni a dolgokba. Ahogy egyébként látom, nagyon stabil rendszert akarnak összerakni, így pont az Arch ellentétének mondanám, és talán Debianhez tudnám hasonlítani. Ha stabil rendszert szeretnél, amit csak használni akarsz, akkor szupi, de buherálásra már annál kevésbé. Nem is arra csinálták, hogy az alap KDE-t lecserélje valaki. Legalábbis a sok évvel ezelőtti emlékeimből ezt tudom felidézni. Valaki leírhatná, hogy mi a helyzet vele most, mert engem is érdekel.

-
Hiperwolf
tag
Segítséget kérnék a billentyűzetkiosztás beállításában.
Beállítottam a konzolos és X11-eset is tudomásom szerint... Amiket futtattam:
localectl set-keymap hu
localectl set-x11-keymap hu
setxkbmap huStandard magyart szeretnék, úgyhogy ahogy olvastam, nincs szükség külön definiálni a model-t és variant-ot, valamint egyedüli kiosztásként használnám.
locale.conf-ban angolt állítottam be, mert angol rendszert szeretnék magyar billentyűzetkiosztással.
$ localectl status
System Locale: LANG=en_US.UTF-8
VC Keymap: hu
X11 Keymap: hu$ setxkbmap -query
rules: evdev
model: pc104
layout: huA fenti localectl set-x11-keymap a /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf-ban tárolja a beállításait, de megpróbáltam már 10-keyboard.conf-ban és a 10-evdev.conf-ban is beállítani, egyik sem eredményezett semmit, viszont amikor a 10-evdev.conf-ban volt, akkor a localectl status-ra kapott válaszban X11 Keymap: n/a szerepelt.
Mindig szívtam a billentyűzetkiosztás beállításával, de ennyire még sosem.
Ha számít, egy Raspberry Pi-ról van szó, az elsődleges ablakkezelő pedig Openbox, viszont i3-mal sem működik, tehát valami központi beállítást szeretnék, nem pedig gányolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

BoB