- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Visszatérhet a csepp notch és a 90 Hz
- Készül a 200 megapixeles iPhone
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Apple iPhone 17 - alap
- Bővül a One UI 8.5 béta, régebbi Galaxy készülékek is csatlakozhatnak
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- A Honor profi iPhone másolásban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiperwolf
tag
Nagyon régen próbálgattam, inkább elkedvtelenített a linuxtól, persze ez tényleg még azelőtt volt, hogy komolyabban bele tudtam volna mélyedni a dolgokba. Ahogy egyébként látom, nagyon stabil rendszert akarnak összerakni, így pont az Arch ellentétének mondanám, és talán Debianhez tudnám hasonlítani. Ha stabil rendszert szeretnél, amit csak használni akarsz, akkor szupi, de buherálásra már annál kevésbé. Nem is arra csinálták, hogy az alap KDE-t lecserélje valaki. Legalábbis a sok évvel ezelőtti emlékeimből ezt tudom felidézni. Valaki leírhatná, hogy mi a helyzet vele most, mert engem is érdekel.

-
Hiperwolf
tag
Segítséget kérnék a billentyűzetkiosztás beállításában.
Beállítottam a konzolos és X11-eset is tudomásom szerint... Amiket futtattam:
localectl set-keymap hu
localectl set-x11-keymap hu
setxkbmap huStandard magyart szeretnék, úgyhogy ahogy olvastam, nincs szükség külön definiálni a model-t és variant-ot, valamint egyedüli kiosztásként használnám.
locale.conf-ban angolt állítottam be, mert angol rendszert szeretnék magyar billentyűzetkiosztással.
$ localectl status
System Locale: LANG=en_US.UTF-8
VC Keymap: hu
X11 Keymap: hu$ setxkbmap -query
rules: evdev
model: pc104
layout: huA fenti localectl set-x11-keymap a /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf-ban tárolja a beállításait, de megpróbáltam már 10-keyboard.conf-ban és a 10-evdev.conf-ban is beállítani, egyik sem eredményezett semmit, viszont amikor a 10-evdev.conf-ban volt, akkor a localectl status-ra kapott válaszban X11 Keymap: n/a szerepelt.
Mindig szívtam a billentyűzetkiosztás beállításával, de ennyire még sosem.
Ha számít, egy Raspberry Pi-ról van szó, az elsődleges ablakkezelő pedig Openbox, viszont i3-mal sem működik, tehát valami központi beállítást szeretnék, nem pedig gányolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- EAFC 26
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Visszatérhet a csepp notch és a 90 Hz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Crimson Desert
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ford topik
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- SÁRGA! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - CITRUS AJÁNDÉKKAL!
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB arany / 12 hónap jótállás
- Apple Watch Series 10 46mm GPS+Cellular Titanium, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Corsair Hydro X XC7 PRO White
- iking.hu Apple iPhone 15 128GB Blue használt, karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB