- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hiperwolf
tag
Nagyon régen próbálgattam, inkább elkedvtelenített a linuxtól, persze ez tényleg még azelőtt volt, hogy komolyabban bele tudtam volna mélyedni a dolgokba. Ahogy egyébként látom, nagyon stabil rendszert akarnak összerakni, így pont az Arch ellentétének mondanám, és talán Debianhez tudnám hasonlítani. Ha stabil rendszert szeretnél, amit csak használni akarsz, akkor szupi, de buherálásra már annál kevésbé. Nem is arra csinálták, hogy az alap KDE-t lecserélje valaki. Legalábbis a sok évvel ezelőtti emlékeimből ezt tudom felidézni. Valaki leírhatná, hogy mi a helyzet vele most, mert engem is érdekel.
-
Hiperwolf
tag
Segítséget kérnék a billentyűzetkiosztás beállításában.
Beállítottam a konzolos és X11-eset is tudomásom szerint... Amiket futtattam:
localectl set-keymap hu
localectl set-x11-keymap hu
setxkbmap huStandard magyart szeretnék, úgyhogy ahogy olvastam, nincs szükség külön definiálni a model-t és variant-ot, valamint egyedüli kiosztásként használnám.
locale.conf-ban angolt állítottam be, mert angol rendszert szeretnék magyar billentyűzetkiosztással.
$ localectl status
System Locale: LANG=en_US.UTF-8
VC Keymap: hu
X11 Keymap: hu$ setxkbmap -query
rules: evdev
model: pc104
layout: huA fenti localectl set-x11-keymap a /etc/X11/xorg.conf.d/00-keyboard.conf-ban tárolja a beállításait, de megpróbáltam már 10-keyboard.conf-ban és a 10-evdev.conf-ban is beállítani, egyik sem eredményezett semmit, viszont amikor a 10-evdev.conf-ban volt, akkor a localectl status-ra kapott válaszban X11 Keymap: n/a szerepelt.
Mindig szívtam a billentyűzetkiosztás beállításával, de ennyire még sosem.
Ha számít, egy Raspberry Pi-ról van szó, az elsődleges ablakkezelő pedig Openbox, viszont i3-mal sem működik, tehát valami központi beállítást szeretnék, nem pedig gányolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest