-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
A JOE rossz, azt olyanoknak szokták ajánlani, akik régen WordStar editort használták DOS alatt, és nagyon be vannak idegződve az ujjaikba a WordStar-billkombók. De valamennyire hasonlít a nano-ra, pico-ra is.
(#7169) sati: ezt nem tudtam, sajnálattal olvasom. Továbbra sem lehetetlen lefordítani szerintem, csak akkor mindkét progiknak fel kell keressed a git repóját, azt leklónozod git clone cím kiadásával, és kézzel forgatod le. Nehezebb, de abszolválható, mivel egyik progi sem olyan rettenet nagy.
-
Frawly
veterán
Ez igaz. Ennyiből a te megoldásod elegánsabb, nem vár még feleslegesen újabb X percet, hanem a frissítés befejeztével azonnal szabályosan leállítja a gépet. Viszont csak terminálból indított frissítéssel működik.
Bár a legegyszerűbb csak simán terminálosan futtatni a frissítést. Ha még letöltés közben van, és jön a telefon, akkor ki lehet lőni Ctrl+C-vel, vagy a letöltés végeztével a nem-et választani telepítéskor, így később is befejezhető a frissítés egy újabb futáskor. Ha viszont már telepíti a frissítéseket, és jön a telefon, hogy menni kell, akkor én azzal már nem trükköznék, megvárnám. Egy nem korszerűtlen, SSD-s gépen a legnagyobb Arch frissítés is, mikor az összes csomag lecserélődik (igaz ebbe nem kalkuláltam bele az AUR-os frissítéseket, amiknél forráskódból forgatással is megy el idő), végez kb. 2 perc alatt, annyit szépen a telefonáló megvár, míg indulok. Azért az elég furcsa hívás lehet, ami után annyira gyorsan kell indulni, 0 ms-on belül, hogy csak a telefont van idő letenni, meg Ctrl+C+shutdownt nyomni.
Egyébként még annyiból igazat adok a kollégának, hogy ez gyakori felhasználói igény. A windowsos topikokban is gyakran előfordul, hogy valakinek azonnal menni kéne, ezért kilövi a Windows frissülését, ami később gondhoz vezet. Ezért a moden OS-ek frissítés/csomagkezelőjébe be kéne építsenek egy hotkeyt, aminél van a frissítés befejeztével állítaná le a gépet, vagy az első alkalmas, menthető részműveletnél lőni ki a frissítést, úgy, hogy később be lehessen fejezni, adatvesztés és a telepítés tönkretétele nélkül. Teljesen kivitelezhető lenne.
-
Frawly
veterán
Amit én írtam, az akkor is megy, ha nem parancssorból lett elindítva a frissítés. A Ctrl+Z valóban háttérbe teszi, de a poweroff nem tudom mennyit vár SigTerm vagy SigKill szignál után.
(#6243) attilav2: nálam nem volt gond a Clementin-nel, se Wayland KDE5, se Wayland SwayWM alatt. Szerintem valahogy furcsán gányoltad fel a KDE-t, ha rendesen, fullosan teszed fel, akkor Wayland alatt is futnia kell a X.org-os programoknak, XWaylandet használva. Mindegynek kéne lennie, hogy milyen session-t indítasz KDE-ből, legalábbis a Clementin futása szempontjából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest