- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Lehet lemezképet klónozni, de akár tar-ral is át lehet vinni az új rendszert. Vagy rsynccel. Vagy CloneZillával. Sokféle módja van. Én legutóbb tar-ral csináltam:
cd /
tar -cvpzf --one-file-system /cel/backup.tar.gzKicsomagolni ezzel csomagoltam ki, ha jól emlékszek:
tar -xf backup.tar.gz -C /Ha Tar-ral vagy rsync-kel csinálod, akkor viszont partíció UUID-t módosítani kell a bootmanagerben, /etc/fstab-ban.
EUFI boot elvileg lehetséges EFI partíció nélkül is, de nem tudom hogyan. Kék luficet kolléga (colomb2) szokta propagálni, de nem értettem hogy működik, mert én elvi szinten sem tartom lehetségesnek. Valahogy ő mégis használ ilyen megoldást Gentoo alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest