Hirdetés
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Addig gondolkodtam azon, hogy Antergos-t, vagy Manjaro-t telepítsek, hogy végül feltettem egy sima Arch-ot.

Régóta linuxozom, de eddig sosem próbáltam manuális installálást. Azt hittem nehezebb, bár a híresen jó Arch doksit azért szidtam közben párszor...
Végül megoldottam majdnem mindent, pár kivétellel.
Cinnamon desktop-ot használok és wayland-del akartam telepíteni (mert új és modern, semmi konkrét oka nincs). Installáláskor le is húzta a wayland-et. Lightdm-el akartam loginolni, de az nem műxik wayland-del, nem indult el nálam sem (feltételeztem, hogy emiatt).
Gondoltam, akkor uninstallálom, és felteszem helyette a GDM-et. Meg is történt, műxik is, de a loginctl szerint X11-el megy. A gdm installkor egy tonna gnome cuccon kívül sok xorg-os csomagot is feltett.Ez így kb. semennyire sem az, amit szerettem volna.

Nem akarok tovább barkácsolni, inkább tanácsot kérek:
- jobb nekem a wayland, ha főleg grafikai munkára (blender, gimp, synfig, inkscape) és OpenGL/CL fejlesztésre használom a gépet? (néha azért nézek filmet, meg netezek is)
- ha végül nem a GDM-nél maradok, és nem szeretnék egy rakás gnome csomagot feleslegesen tárolni és frissítgetni a gépemen, akkor mi a legjobb módja ezek lepucolásának, hogy semmi nyoma ne maradjon?
Uninstallálni tudom, meg a home-ból is ki tudom pucolni a config-okat, de hátha mradnak még itt-ott dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
- 130 - 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

BoB