- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- LG V30 - vezércsel
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
general
addikt
ahogyan előttem is említették páran, mindenképpen a 15"-os modellben gondolkodj, ha hosszú távra tervezed a MBP-t fotószerkesztéshez. én is a 13"-os modellel indítottam, de fél év után lecseréltem a nagyob és erősebb modellre. én napi szinten dolgozom a LR-mal, PS-sel, elsősorban asztali gépen, de egyre többször a macbookon is. nem mondom, hogy képtelenség a kisebb modellen dolgozni ezekkel a progikkal, de türelem kell hozzá.
-a 4 magos cpu sokat dob a teljesítményen, főleg az import-exporton
-dedikált vga is hozzátesz azért, de az főleg PS-ben számít
-ha nem külső monitort kötsz rá, hanem magán a laptopon dolgozol, akkor sztem eleve felejtős a kisebbik modell, én nem mertem (véglegesen) egyenesre igazítani egy-egy fotót, mert annyira bizonytalannak éreztem a kis képernyő miatt. az a +2 col rengeteget számít, egy 15"-os gépen simán lehet dolgozni. persze aki kicsit is komolyabban gondolkozik fotózásban, annak kötelező egy jobb monitor! (min. 24", srgb színtér)azért megjegyezném, hogy sajnos mivel a hűtés igen gyatra - a 2015-ös modellen tuti, újabbakat nem tudom -, ha bekapcsolod a LR-ot, gyakorlatilag azonnal felvisít a venti, és kis használat után érezhetően le is szabályoz a proci, állítólag olyan 2-2,2 ghz-re, ami azért elég ciki. pláne, hogy a LR még mindig inkább az órajelnek örül, mint a sok magnak, kivéve import-export
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest