- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stmiklosi
tag
válasz
csubuka #86043 üzenetére
Szevasztok!
Amit itt láttok, ott balra az a sárga egy 5V (USB), 2A töltő.. Ennyinek adták el. Ezt a 2A-est azért vettem, mert besokalltam a 0,5A-es töltőktől, már amit tudtak. Hogy ne legyen gondom, gondoltam, veszek egy 2-est, úgyis annyit vesz fel a kütyü, amennyi neki kell. Azt gyönyörűen látni az USB "közbetét" V/A mérő kijelző, ezt 3 másodpercenként váltja.
Hogy mit tud a 2 -es? Látható a fényképen, amely a kis ferdeszeműnek készült. (A piros az A-mérő) Szétszedve, a benne lévő IC adatlapja szerint is max. 1A-t tud. És ez az 1A is kínai mértékegység szerint...
Nem mérgelődni szántam ezt, hanem inkább bekalkulálni, hogy hogyan is "gondolkodik" kis barátunk, és ennek tudatában üzletelni velük..
Üdv: StMiklos -
kcsa
veterán
válasz
csubuka #86043 üzenetére
Minden lítiumos akkut tartalmazó cucc tartalmaz töltőelektronikát - ebben van szabályozva a felvehető áramerősség, szerencsésebb esetben az akku terhelhetőségéhez igazítva. Ezt rá szokták írni egyébként az eszközre, dobozra, valamire: pl. 5V 2A vagy hasonló. Ha találsz hasonló értéket a powerbankodon ahhoz az értékhez nézhetsz optimális töltőt - de ha pl. csak 1A-t tud felvenni, akkor vehetsz száz amperest is, akkor se lesz gyorsabb.
@Laza: Redmi Note belső diagnosztikája alapján korrekt töltővel 1.5A felett is tud felvenni, és szépen látszik hogy minden egyéb (iphone, stb) töltővel korlátozza magát 500mA-re. (+/- 5mA)
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Raspberry Pi
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 2042
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 Plus Chieftec 850W
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3292
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest