- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
alfa20 #19886 üzenetére
Még egy dolog: javaslom az alábbi infó-oldalt: hungobungo bejegyzése a v1277-ről.
-
válasz
alfa20 #19900 üzenetére
Áhá.
Nem csinált véletlenül a szövegszerkesztő egy .bak fájlt a vold.fstab-ról?
Azt akkor vissza tudnád állítani.A root jog szerintem megvan, ha a terminálban az su parancsra root jogot kapsz.
ES explore-ben is lehetőség van a root-joghoz, szerintem azzal próbálkozz.
Van benne szövegszerkesztő is. -
válasz
alfa20 #19892 üzenetére
Mé egy eszembe jutott:
mi van akkor ha úgy módosítod, hogy a belső tárhelyet nem is csatolod?
Teszel elé egy #-t.
Persze csak ha gondolod. És először ments mindent a belső sd-ről!#mount sdcard2 /mnt/sdcard2 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostEkkor remélhetőleg eltűnik a belső sd.
Egyébként nem ez az első ilyen telefon, volt már rá precedens, hogy nem működött; úgy emlékszem, ez már a 3. ilyen telefon. (Talán az aTab5 is ilyen)
-
válasz
petymeg #19889 üzenetére
Egy pici türelem.
Sokan rendeltünk már a tmallbox-tól, néhány esetben volt csak apróbb fennakadás, egy vélemény alapján ne dönts elhamarkodottan. Paypal-es fizetéskor mindenki megkapta azt, amit rendelt.
De természetesen a te pénzed. Ha rákeresel a fórumon volt egy szép leírás a paypal-es dispute-ról. -
válasz
alfa20 #19886 üzenetére
Közben eszembe jutott az is - ha sikerül esetleg a csere -, hogy van lehetőség átparticionálásra is, egy röpke kis programmal. Az sem veszélytelen ternészetesen, de lehet, hogy megéri. Ekkor ugyanis "eltűnik" a belső sd, és "hozzácsapódik" a /data partícióhoz.
De nem akarnék addig kavarni, amíg a csere legalább nem műxik. -
válasz
alfa20 #19886 üzenetére
mount sdcard /mnt/sdcard2 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard2 /mnt/sdcard2auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostA a 2-est átteszed a "felső" sorba, akkor nem változik újraindítás után?
-
válasz
Gyuszkoo #19859 üzenetére
Beállítások -> vezeték nélküli és hálózatok; további beállítások -> Mobilhálózatok -> hozzáférési pontok nevei.
Kártya kiválaszt, hogy melyik.
Opciók soft gomb új apn, aztán:Név: Telenor Online
APN: online
MCC: 216
MNC: 01
Hitelesítés típusa: CHAP
Hozzáférési pont típusa: Internet vagy Default (készülékfüggő)OPCIÓK gomb és mentés!!! (Ezt azért emelem ki, mert nem egyértelmű)
-
válasz
Baloohd2 #19754 üzenetére
Más is találkozott vele, de megoldotta.
-
válasz
hunaqua #19708 üzenetére
És akik nem látogatják eme fórumot, azoknak fogalmuk sincs, hogy van élet a szolgáltatókon kívül is.
Marhajó példa a Blade III.
1 kártyás, függő, ~45k (ÁFA-val) - 1x1GHz Snapdragon 7227A + Adreno200
2 kártyás, független ~40 (ÁFA-val)-2x1GHz MTK6577 + PowerVR SGC531 ultraMost akkor mivan????
Drágább, függő, gyengébb.... vicc és tréfa... -
Amíg a frontérzékenyek kifekszik a dógaikat, addig javaslom az oldalt azoknak, akik CWM-met keresnek a telefonjukhoz: mtk657x_cwm készitő műhely (és gyűjtemény)
Persze, csak ha igény van rá.
És nem csak CWM, hanem akár TWRP vagy LeWa recovery is hegeszthető.(Persze kommenteket is várok, hogyan lehetne jobb a bejegyzés)
-
-
válasz
petymeg #19453 üzenetére
Több módszer is van a rom felrakására.
Attól függ, hogy milyen a rom. Alapvetően két féle van.
Az egyik a flash-elhető,
a másik a cwm+zip telepítés verzió.És van egy harmadik is, amikor cwm-recovery-ből visszaállításos (restore) módszerrel lehet. Bár ez a leginkább ritka.
-
válasz
petymeg #19449 üzenetére
Root lehetőségek hirtelen:
1, Bin4ry root
2, cwm+root.zip (cwm felrakása pl sasa311 leírása alapján, ahol csak a recovery-t kell bepipáni és kiválasztani a sajátodat)
3, MtkDroidTools-szal.Ha egyik sem, akkor tovább kell kutakodni.
-
válasz
albgab #19388 üzenetére
Azért nyugtass meg, hogy a telefon maga az megy rendesen.
(Mobileuncletools-szal megpróbálhatod visszarakni a gyárit. Érdekességképpen én is kipróbáltam a sajátomon, az eredmény: a cwm-met nem teszi fel, de a gyárit képes visszarakni... hogy mitől van, nem tudom. Ez csak tapasztalat.)
-
válasz
Joeker67 #19430 üzenetére
Mintha lenne hozzá cwm, lásd xda bejegyzés
Mielőtt cselekszel, azért olvasd végig.Mtkdroidtools-szal próbálkoztál? (ez egy régebbi verzió)
-
válasz
Joeker67 #19422 üzenetére
Flashtool-lal. (Találtál hozzá cem-met?)
Ehhez azonban kell ún. scatter file (partícióleírás).
Mindenképpen javaslom az MTKDroidTools használatát.
Ha a driverek fent vannak, akkor az mtkdroidtools programot letöltve és elindítva kell, hogy lássa a telefont.Ha nem éerthető, amit írtam, akkor kicsit visszább lépünk.
("éerthető"... emlékszik még valaki a "repülőékezet" kifejezésre?)
-
válasz
Ace Ventura #19407 üzenetére
Nem hiszem, hogy vállalnák. Hacsak nem adnak kisker számlát.
-
válasz
albgab #19388 üzenetére
Sajna nem mindegyik telefon eszi meg ezt a módszert.
Ha így nem ment, akkor flashtool-lal kell a recovery-t feltenni.sasa311 csinált egy leírást, egy rövidke gyorstalpalót a flashtool-hoz.
Viszont ahhoz kell scatter file. Olyanod esetleg van?
Ha nincs akkor meg kellene nézni, hogy az MTKdroidtools ismeri-e a telefonodat. Ott ugyanis lehetőség van scatter fájlt csinálni. -
Ha megnézzük, hogy a honi szolgáltatók mit árulnak, akkor vállalható szerintem akár a G1-es.
@(#19340) sagit
A magyarosítás már más kérdés. Olcsó kínaiban kevés eséllyel van ténylegesen magyar, a németnek több esélye van, de ezt vásárlás előtt az ügyfélszolgálattal tisztázni kell. -
válasz
Baloohd2 #19317 üzenetére
Ok, de a blog alapján sem ment? (Factory mód, stb...)
Illetve még az a kérdés, hogy van-e scatter file-od?***
Ha root a telefon, akkor vagy szükséged lesz adb-re, vagy treminal emulator-ra.
És persze türelemre.
Ezek ismerős kifejezések?Arra törekszünk - jelenleg -, hogy a recovery.img-t kinyerjük a telefonodról. Ha az megvan, akkor egyrészt van esélyed visszarakni az eredetit, ha a cwm nem menne, másrész a lementett gyári recovery-ből lehet cwm-met fabrikálni.
Sajna volt olyan már, pont mtk6575 platform, ahol nem tudtam segíteni, ezért vagyok olyan körülmányes (meg úgy általában is...) -
válasz
Baloohd2 #19295 üzenetére
Innel lekaphatod azt, amivel szoktam variálni.
-
-
válasz
albgab #19287 üzenetére
Tehát akkor eddig:
Gyári recovery menü
Van root jog.Még egy kérdés: a gyári recovery-t le akarod menteni? (Jól jöhet egy esetleges garanciális kérdéskor)
Ha igen, akkor némi ujjgyakorlat következne.Ha nem, hanem mihamarabb a CWM-et szeretnéd feltenni, akkor töltsd le az recovery.img-t, és másold az sd kártya gyökerébe (fő-könyvtárába).
Ha megvagy, akkor indítsd el a mobileuncletools-t. Root jogot fog kérni, engedélyezd.
Keresd meg ezt a részt.
Ha erre ráböksz, akkor ki tudod választani azt a recovery-t, amit letöltöttél.
Aztán hajrá...
Utána újraindítva már kipróbálhatod a CWM-et. -
-
-
válasz
Baloohd2 #19253 üzenetére
Először is az mtkdroidtools-szal csinálj egy biztonsági mentést.
Ez a későbbiekben egy gebasz során jól jöhet. -
válasz
Ace Ventura #19258 üzenetére
Van saját fóruma itt a pH! - n a lenovo a789-nek.
@ (#19253) Baloohd2
Ha szerencsénk van, akkor kreálható hozzá cwm.
Holnap visszatértünk rá. -
válasz
albgab #19213 üzenetére
Persze a linkeket elfeledtem (kellett nekem délután aludni...)
SuperOneclick
Bin4ry -
válasz
albgab #19213 üzenetére
Nem bonyolult, de figyelni kell.
Egyszer átesel ezen, utána már rutinszerűen fog menni.
Ami fontos, hogy először olvasni, utána cselekedni.Ha nem akarsz hirtelen cwm-t is telepíteni, csak egy root jogot szerezni, akkor érdemes kipróbálni a
1, SuperOneClick programot (2.3.3. esetén ez még működni szokott), vagy a
2, Bin4ry root-t.
Ezek veszélytelenül használhatók.Ami a cwm felrakását illeti az már nem veszélytelen, de nem kell tőle megijedni.
-Kell hozzá megfelelően telepített driver (nekem ez jött be)
-Flash tool
- Megfelelő scatter file (a telefon partícióinak leírása)
Csipetnyi türelem (néha több csipetnyi)Persze mint mindenhol, más opció is van. Ha a SuperoneClick-es vagy Bin4ry root működik, akkor a mobileuncletools programmal is fel lehet tenni a cwm-et.
Szumma szummárum, először csk próbáld meg a sima root-ot, ha sikerül, akkor már sok minden megoldható a telefonon..
-
válasz
albgab #19205 üzenetére
Ha jól értem, akkor egyenlőre teljesen gyári rendszered van.
Root-olt, vagy nem root-olt?A CWM egy módosított recovery (mentést/visszaállítást segítő rendszer), aminek segítségével pl. menthető a teljes rom tartalma, probléma esetén pedig a mentés visszaállítható. Segítségével módisított rom is telepíthető. (Illetve különböző egyéb zip-ek, mint pl. root.zip, kinaszoft-eltávoltito.zip, stb...)
Pl. itt leírják, hogyan kell cwm-met tenni Lenovo A60-raSasa javaslata pedig egy másik módszer a rom cseréjére, ún. flashtool-lal.
Ha mindenképpen neki szeretnél állni, akkor a #1 hsz-ben találsz hasznos olvasnivalót, amolyan alapozót.
Ha valami nem ismerős/világos, kérdezz bátran. -
válasz
albgab #19202 üzenetére
CWM is van, vagy a gyári recovery?
Ha van cwm, akkor
- kínaszoft-eltávolító zip
- gapps-t . (20110307-es verzió, 2.3.3-hoz)Ha nincs, csak a gyári recovery, akkor tegyél fel egy cwm-met, utána a "ha van cwm" szerint lehet cselekedni.
-
válasz
mokamachine #19194 üzenetére
Ezt érdemesebb a neki megfelelő topikban kitárgyalni.
-
válasz
bucs12 #19118 üzenetére
Szerk: látom már belinkelted a képet.
Ráadásul samu cimke van rajta... hát ez nem egyszerű eset így...
Sajna ez így olyan, hogy vadászhatod a romokat, egyik maj'csak jó lesz...
Amire vigyázz, hogy a preloader és a DSP_BL részeket sose' flesseld át.
Egyéb tanácsom nincs már.
-
válasz
bucs12 #19115 üzenetére
eeeesteleg...
De azért nézd meg (mert arra végül nem válaszoltál), hogy az akku alatt milyen infók vannak. -
válasz
bucs12 #19110 üzenetére
Akkor lehet, hogy mégsem n7100.
Akku alatt nincs infó, hogy miféle?Neten kellene turiznod, hogy hasonló kinézetű telefont találj, és egyezzen valami az aku alatt található infókkal.
(A hdc-ként árult cuccnak másképp néz ki a hátulja, a tiéden mintha nem két sim-kártya foglalat lenne. Biztosan két-sim-es?)
-
válasz
Drbonci #19081 üzenetére
"Select a the in MT6577_Android_scatter_emmc.txt in Recovery with Flashtools
Click Flash_tool.exe interface Firmware-> Upgrade"Elméletileg a scatter kiválasztása után ki fogja jelölni, hogy mit akar feltenni (mivel lesznek img és bin és hasonló fájlok a könyvtárban, ahova kicsomagoltad.)
Tehát ezt úgy kell feltenni, hogy pipálgatás után a firmware upgrade-re kell nyomni.
A boot.img-t is fontos, mert abban van a kernel.Az első kettőt továbbra sem pipálnám be. (preloader, és a dsp_bl)
-
Javaslom olvasni hungobungo bejegyzését a v1277-ről..
Szerk: Ja.. látom már jártál ott. -
Direkt kipróbáltam egy szűz xp-n, hogy melyik driver-rel megy elsőre az mtk6577-es telefonom.
Ez pedig egy alcateles telepítőkészletes drivercsomag. -
válasz
ezredes #18919 üzenetére
Én maradi vagyok, ezért az Alcatel-tt venném.
Ráadásul van, ahol 2 év garanciával árulják. ~50k körül itthon szerintem most ez egész jó vétel. Azért mégis 2 magos processzor. Igaz, 4" és nem 4,3", csak 480x800-as a kijelző, de ha megnézed a fórumot, akkor még van saját topikja is.(Kínából rendelés esetén persze ennél erősebb ketyerét kapsz)
-
-
-
válasz
sasa311 #18848 üzenetére
A vastagbetűsre írd át, de persze előtte mentsd el másolatként az eredetit!
ro.secure=0
ro.allow.mock.location=0
persist.mtk.aee.aed=off
ro.debuggable=1
persist.service.adb.enable=1
persist.sys.usb.config=mass_storage,adb
persist.service.acm.enable=0Esetleg nem maradt rajta kínaszoft?
Ilyenek:
/ System / recovery-from-boot.p megakadályozza a telepítését a módosított rekoverynek
/ System/media/bootaudio.mp3, hang, amikor betölt az Android
/ System / app / caivs.apk fizetett sms-t akar küldeni
/ System / app / PinyinIME.apk
/ System / app / PinyinIME.odex
/ System / app / KaiXinAccountService.apk
/ System / app / KaiXinAccountService.odex
/ System / app / RenRenAccountService.apkű
/ System / app / RenRenAccountService.odex
/ System / app / Sougou.apk
/ System / app / Sogou.apk
/ System / app / androidmarketu.apk
/ System / app / SmsReg.apk
/ System / app / SmsReg.odex
/ System / app / MobileLog.apk fizetett sms-t akar küldeni
/ System / app / ModemLog.apk
/ System / app / ModemLog.odexMás:Csinálj az MTKDroidtools-szal egy scatter fájlt mindenképp, ahoz nem kell root, és alapvető lesz a flasthtool-lal való flesseléskor.
-
válasz
sasa311 #18829 üzenetére
Lehet, hogy nincs rajta factory mód, vagy a másik, hogy másképp kell előhozni.
Van olyan, ahol a hangerő fel+hangerő le gombot egyszerre kell nyomni (mondjuk erre kiváncsi lennék hogyan...)
Van olyan, ahol meg nyomogatni kell és nem folyamatosan nyomva tartani...Más ötletem nincs
-
-
Ha megnézed, akkor a Samsung és az SE (S) telefonok eléggé túlárazottak itthon.
SE tipo dual: cpu 800MHz, Adreno200... kijelző 320x400 ...37kHUF
ZTE V970: cpu 2x1GHz, Power-vr SGX531... kijelző 540x960 ... 35kHUF
Kb 2 szinttel erősebb a ZTE...Esetleg keress rá a hardveraprón az MTK657 szóra, az dob ki pár találatot.
-
Ha itthon akarod venni, akkor
Az alcatel 918d jó vétel lehet, de az új szoftverrel picit bug-os, lásd a saját fórumán. ~28kHUF – nagyon kicsi belső tárhely, relative gyenge hardver, kevés ram.
Aztán van még at alcatel 992D, ami már egész combos kis gépezet. 50kHUF.
Itthoni szerviz.Ha vállalod a külföldi rendelést, akkor
ZTE V889M ~143$ -> 225 -> ~32kHUF (+áfa) -> nem teljes magyar nyelvű rom elérhető – kb. Az alca 992D szintű. (igazából Blade 3, csak tmk belsővel)
ZTE V970M ~155$ -> 225 -> ~35kHUF (+áfa) -> teljes magyarított rom elérhető, jó támogatásSzerintem SAR kérdésben nem dupla a SAR, hiszen a dual standby telefonokban csak egy antennaegység van.
De ha tévedek, akkor úgyis rámcáfolnak. -
válasz
sasa311 #18803 üzenetére
És ha megpróbálod azt a drivert amit tegnap küldözgettünk neki? Egy próbát megér...
(PdaNetZ350.exe | nem tudom honnan töltöttük le, én guglin találtam)Nekem eddig 6-ból 6 esetben látta a telefonokat az mtkdroidtools:
V970 (x2)
v889m
valamilyen kínai s3 klón
Freelander 7" giantphone
thl w6
G3 -
válasz
berigazek #18794 üzenetére
Ha a root megvan, akkor - elméletileg tudsz rendszermentést csinálni!
Az mtkdroidtools-ot javaslom első körben.
Töltsd le hungobungo oldaláról az mtkdroidtools-t, csomagold ki a gépedre. Hál'Istennek nem kell telepíteni, csak elindítani. Indítsd el a programot.
Csatlakoztasd össze bekapcsolt állapotban a telefont és a sztgépet.
Várd meg, míg az mtkdroidtools kiírja a telefonod atatait.A backup fülön nézd meg, hogy a "bakcup" gomb aktív-e.
Ha igen, akkor nyomj rá és csinál egy teljes rendszermentést.
Arra vigyázz, hogy legyen elég hely az sd kártyán!Ha nem aktív a backup gomb, akkor még mindig marad két lehetőség a rendszermentésre.
1, blogomban van infó, de elég bonyolult, és nem mindenkinél működik, viszont nincs szükség adb és/vagy terminál használatára.
2, cwm-et felteszel flashtool-lal. utána csinálsz CWM mentést.
(Ha nem találsz hozzá cwm-met, akkor valószinüleg tudok neked fabrikálni egyet, csak ahhoz egy kis terminál/adb használat kell majd.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest