- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
geza844 #40726 üzenetére
Így lehet feltenni mobileuncletools-szal, ha root-olt a telefon.
Nézz körül itt, hátha megtalálod a telefonodnak megfelelő CWM-met.
Fontos, hogy csak a tiédnek tényleg megfelelőt tedd fel!
G2-ből vagy 4 féle változat van már! -
válasz
gerejoe #40514 üzenetére
Nos, akkor próbáld meg kivenni az akkut, és a firmware upgrade-del próbálkozni megint. Viszont amikor az első 100-os csík lement (a visszaszámláláskor) tedd be az akkut.
Ha nem megy:
Csak a módosított recovery-t rakod fel, preloader és sdp_bl nélkül.Ha ez sem megy, akkor még elkövethetsz egy olyat, hogy:
Elkezded betallózni a scatter file-t onnan, ahonnan a firmware upgrade rom-ot "szoktad".
Ekkor bejelöl mindent (mindenhol pipa lesz).
Csak a preloader, dsp_bl és recovery előtt hagyod bent a pipát.
A recovery fájlt pedig betallózod onnan, ahonnan a módosított recovery van.(Sajnos gyanítom, hogy kiütötted a helyes preloader-t...)
-
válasz
gerejoe #40449 üzenetére
Tehát akkor flashtool-lal dolgoztál, ha jól értem (láttam)
Ugyan nem tudom mi az a cw amit írtál de majd elmondod.Nézd meg, hogy tölt-e a telefon.
Nézd meg, hogy kivett akkuval a windows érzékeli-e (akár csak pillanatokra is) valamilyen eszközként.A videó két részből áll.
Az első egy firmware upgrade, a másik egy recovery csere.
Melyiknél akadt ki?(4:40-nél láttam, hogy recovery felrakása volt. Ráadásul preloader-rel és dsp_bl-lel együtt. Ha azt bejelölted, és kicsit is más, mint a telefonodhoz tartozó, akkor sanszos a téglásítás lehetősége.)
-
Ebben biztos voltam már régen is.
De nem csak ez, hanem gyakorlatilag szinte minden manapság. A dízel, a wifi, a bt, a mikró-sütő, stb...
Nekem még volt vibra-clip-em, amikor még nem volt egyetlen mobiltelefonban sem rezgőmotor.
Ez akkor rezgett, amikor hívás érkezett.
Nos, amikor közel voltam egy mikrohullámú sütőhöz, akkor is beindult.
Hiába no... elektomos/mágneses hullámok között élünk és tengetjük napjainkat. -
válasz
instantwater #40293 üzenetére
Nem úgy volt hogy 512 a minimum neki?
Távolkeleten mióta foglalkoznak ilyennel? -
válasz
sajtjani #40263 üzenetére
Hűha.... ez nagyjából lehetetlen. Én csak a v889m-hez portoltam a V970 BM romot, abból is csak a 4.0.x-et.
A CyanogenMod boot-animáció meg letölthető a netről, és berakható a system megfelelő könyvtárába, így olyan mintha az lenne, de nem az.
A v889m-re pedig a 4.1-est eddig nem sikerül ráhegeszteni. -
-
Frissült a CWM készítő műhely:
A linkek után szerepel az md5sum ellenőrzőösszeg.
Újabb CWM-mek:
Lenovo A830
UMI X2 Turbo
UMI S1
UMI X1s
Vowney V5 -
lenovo a660-ra van apeelme rom
-
válasz
Vjankovics82 #39581 üzenetére
a gyari adatok visszaallitasa a felhasznaloi adatokat torli, es az aktualis romot allitja alaphelyzetbe, nem pedig a gyari rom-ot teszi vissza.
ha gyari rom-ra vagysz, akkor azt neked kell visszarakni. -
válasz
Vjankovics82 #39574 üzenetére
Az attól függ, mire állt vissza.
Használható telefon módban?
Van imei szám? -
válasz
Vjankovics82 #39572 üzenetére
A gyári visszaállítás után vagy fél órát bootloop-ba kerül, aztán jó lesz - valószinüleg.
Várj türelemmel.
Ha nem jönne rendbe mégsem, akkor.... brrrr.... ebbe ne is gondoljunk bele.
(volt már szó róla, pár telefonnál már előfordult) -
válasz
dilajoska1 #39447 üzenetére
Természetesen. Visszajut a külső hangszóró hangja a mikrofonba, így jön létre a pozitív visszacsatolás (és a hurokerősítéss >1 lesz), ezért bejerjed.
Ha nem aktív a mikrofon, akkor nincs visszacsatolás, nincs gerjedés.Ha lejjebb veszed a hangerőt a külső hangszórónál, akkor megszűnik a gerjedés?
-
válasz
weinmaker #39279 üzenetére
2 magos esetén a 4" körüliek: ~100$
- Lenovo A660, A789, P700i
- ZTE V889M
- Jiayu G2
Ebből csak a G2 rendelkezik vakuval, de pl. a gps-re több a panasz, mint a többinél.
Kamerájuk az nem nagy durranás.
V889m esetln napfényben esélytelen meglátni, hogy mi van a kijelzőn.2 magos 4,3" - ZTE V970. A vaku vicc, az akkuidő max 1 nap, de vállalható telefon (10 hónapja nyúzom)
2 magos 4,5' - Lenovo A800, nincs vaku, nagy kijelző, kis felbontásA 4 magos MTK-k esetén a tracker programog szoktak hülyeségeket írni, pl. 130km/h-s gyaloglást....
A Lenovo A820-nak nincs vakuja, de nem vészesek a képei szerintem (állítólag a széleken életlen!), napfényben jobban látható a kijelzőe, mint a ZTE V970-nek.
THL W100-ról a saját topikjában is körül nézhetsz.
Ezek a $150 körüliek. -
válasz
kiralyroli #39202 üzenetére
Akkor csak simán hangerő le+power.
Ha ez sem, akkor próbáld meg kivárni, míg a zöld robot újra és újra megjelenik, egyszer el fog indulni. (g3 esetén is volt ilyen, türelmesen vártak, és elindult) -
válasz
instantwater #39197 üzenetére
Mentsétek le az aktuális rom-ot, és lehetőleg egy gyárit tegyetek fel.
Ha azzal sem, akkor egy needromos rom is szóba jöhet, ha azzal sem megy, akkor gar. -
válasz
kiralyroli #39195 üzenetére
A lenovo esetén a hangerő fel+hangerő le+power a belépés a reocvery-be.
-
válasz
kiralyroli #39188 üzenetére
varj turelemmel, el fog indulni. leget, ogy fel oraig is csinalja, de elobb vagy utobb elindul.
-
Star HD89 phablet.
Volt a kezemben... meglepődtem.
No nem az anyaghasználaton, hanem inkább a kijelzőn. Kifejezetten jó betekintési szöge van.
MTK8389-es SOC.
2 percig volt alkalmam csak megnézni, de tényleg kellemes meglepetés volt.
dual sim-es.
olyan 200$ körüli áron van. -
válasz
instantwater #39103 üzenetére
Látom jól elvagytok az xda-n is
-
-
válasz
instantwater #39071 üzenetére
Viszont egy flashtool-readback mentésnél, átparticionálásnál van jelentősége.
-
válasz
instantwater #39060 üzenetére
A telefonon nem kell semmit nyomni. Meg kellene jelennie valami eszköznek a vitualbox usb részénél.
A v970, a v889m és a Lenovo A820 is emigyen működött.lsusb vagy dmesg mond reája valamit?
-
válasz
instantwater #39042 üzenetére
Amikor akku nélkül csatlakoztatod, akkor a virtualbox jobb alsó sarkában lévő usb ikonra jobb gombal katt, ott lehet kiválasztani az eszközt, amit csatolni szeretnél.
Lehet olyan, hogy mtkxx preloader, de lehet olyan is, hogy ismeretlen eszköz.
Nekem elsőre a preloader-t megtalálja, utána viszont, amikor a flashtool azt mondja, hogy 15sec (visszaszámlálós) van arra, hogy bedugjam, akkor kell ezt az usb-s csatolást eljátszani. -
válasz
szilfu #38998 üzenetére
Akkor azt kellene tudni, hogy milyen rom akart rámenni gyári címén, illetve a CWM recovery mit tartalmaz.
Ehhez kellene a rom telepítő szkriptje, illetve bele kellene nézni a CWM-be, hogy mit is tartalmaz (default.prop, partíciók csatolása, stb)
Ehhez viszont le kell menteni a CWM-met, ami rajta van (ha jól értem, akkor működni látszik)Ez már annyira nem biztos, hogy egyszerű menet lesz.
-
-
-
Ha ilyen telefonom lenne, biztos nem hagyna nyugodni a dolog...
De a magyarításra ott van hungobungo bejegyzése, ráadásul itt nem kell vacakolni, hogy nem zip-ben van!T'om, munka, de hát a saját magad által kreált dolgok igen édesek szoktak lenni.
-
válasz
instantwater #38525 üzenetére
Nos, megtaláltam a tényleg hivatalos frissítést v987-hez Jelly Bean 4.2-re:
[link]
zip-es verzió. -
válasz
instantwater #38525 üzenetére
A bm-2-es már 4.2-es.[link]
-
válasz
andatti #38462 üzenetére
A V889-ből még D is van
Az M a Blade III belpiacos kétkártyás változata, a többi meg inkább olyan design differencia lehet, a pecifikációjukat nézd meg (lehet, hogy ezek mindegyike valamelyik egy kártyás belpiacos kétkártyás megfelelője)
Csak az A660 IP67-es, az A800 nem.
Nem vennék 51-61$ körül kínai droidos telefont...
-
A v967s-nél olvastam bug-okat, sőt nem is rég kerestek meg, hogy hol bekapcsol, hol nem.
Ugyanakkor kijött egy gyári frissítés, ami lehet, hogy megoldja.
Mivel látatlanban nem tudok megítélni készüléket, ezért az összehasonlítást sem tudom megtenni.
Valami hasonló rokoni kapcsolat lehet a V987 és V967s között, mint amin a V970 és V889m között.
Olyan testvér-szerűek. -
ZTE V967S tulajok figyelmébe:
gyári frissítés! (17-én jelent meg, szóval elég friss)
Persze, ha valaki felteszi, akkor számolnia kell azzal, hogy visszakapja a gyári recovery-t, illetve kínai és angol lesz a telefonon elérhető nyelv, valamind minden adata törlődik (nem a fizikai SD kártyáról, hanem minden máshonnan).
Tehát először javallott a mentés. -
válasz
Aksomatic #38394 üzenetére
"Frequency: 2.5G - (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
3G - (HSPA+ 42Mbps): 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 MHz "
A többi rendben volt, csak ez a megfoglmazás, hogy "kétésfélGÉ", az olyan vicces.
És tényleg: "2.5G, which stands for "second and a half generation," is a cellular wireless technology developed in between its predecessor, 2G, and its successor, 3G."
Hát ma is tanultam valamit.Amúgy a frekvenciasávokat illetően használható kis hazánkban.
-
válasz
Víz Elek #38372 üzenetére
Nem kioktatásképpen, hanem javaslat szinten:
sokszor volt már a fórumon : ha nem feltétlenül babrálni szeretnéd, akkor olyan készüléket kell választani, aminek legalább fóruma van a PH!-n, így egyszerűbb lesz az életed.
Fontos egy kínai telefon háttere, támogatottsága.Ebből a szempontból a w100 jobb lett volna, mégha másonnan rendeled is. Még ha ugyanolyat rendelsz is, mint amit a királyi posta visszaküldött.
De nézzük az előnyét: rengeteget lehet belőle tanulni, hogy mit és hogyan kell menteni, magyarítani (ha nincs magyar nyelv, stb...)
-
-
Ha módosított a recovery akkor is vissza kell állnia factory data resettel.
Igen, így kellene működnie, de nem minden esetben működik így. Pl. G3, V970, A820 hogy csak néhány pédát említsek.
Azt nem állítom, hogy minden telefon esetén így van, csupán a veszély lehetőségére - úgy érzem - fel kellett hívnom a figyelmet.
Főleg egy új telefonnál előfordul, hogy az ember idegbajt kap, és kapkodásában valami őrültséget csinál (ez természetesen nem annak a személynek szól, aki az eredeti kérdést feltette). -
válasz
Tigyi78 #38190 üzenetére
Ha módosított recovery-d (TWRP, CWM, stb.) van, akkor jó eséllyel bootloop-ba küldöd az andoridban található "gyári adatok visszaállítását" elindítva. Nem egy telefonnál volt ez.
Gyári recovery esetén jobbak az esélyek a túlélésre (
)
szerk.: Módosított recovery esetén inkább a recovery-ből csinált a /data formázását és a /cache formázását, mivel az gyakorlatilag egyenértékű a "factory reset" / "gyári adatok visszaállítását" elnevezésekkel.
Ha már van rajta magyar nyelv, akkor az nem fog eltűnni, de nem magyarul fog bejelentkezni (valószínűleg kínaiul)
A google alkalmazásoknak sem szabadna meghalniuk (törlődniük), ha rendesen rakták fel őket, mert akkor rendszeralkalmazásként van a /system partíción.
A factory reset ugyanis a /data partícióról törli a felhasználói adatokat. -
válasz
Tigyi78 #38182 üzenetére
Ha van rajta superSU vagy superuser alkalmazás, akkor jó eséllyel root-olt.
Ha igazán biztos akarsz lenni benne, akkor érdemes feltenni a mobileuncletools alkalmazást (nem csak a root megállapítására, hanem más célból is). Ha elindítod, akkor látni fogod a bejelentkező képernyő bal felső sarkában, hogy "root" vagy "unroot".
Miért akarnál rögtön "gyári adatok visszaállítását"? -
-
válasz
georgbem #37939 üzenetére
Íme egy már létező bejegyzés a témáról
-
-
válasz
dilajoska1 #37855 üzenetére
-
válasz
Crytek #37846 üzenetére
MTK-s cuccokhoz elérhető átparticionáló program.
MTK6577-hez
MTK6589-hez (ez épp a 4BG-os telefonokra optimalizált)Más platform esetén, pl. az LG 2x-ed esetén az lehet a megoldás, hogy felcseréled a /system/etc/vold.fstab fájlban a tárhelyek csatolási pontjait. Persze ehhez root jogosultság kell, és csak saját felelősségre.
szerk. DJGABI megelőzött
-
válasz
Crytek #37809 üzenetére
Próbáljuk meg tisztába tenni a fogalmakat.
A játékok, amikről írsz, azok a /data partícióra akarnak felrakni több GB-nyi adatot, vagy pedig az SD kártyára?
Ezeknél a kínai telefonoknál a belső 4GB tárhely felosztásra kerül, ami azt eredményezi, hogy van egy ún. "belső SD" kártya, de inkább belső SD tárhelynek nevezném.
Ezen kívül pedig ugye van a fizikai SD kártya, amit te raksz a készülékbe.
Igen ám, de a "belső SD" hozzácsapható a /data partícióhoz, aztán a fizikai SD-t meg lehet láttatni belső SD-nek.Tehát akkor az alapkérdés az, hogy hova akarnak a játékok olyan nagy adatmennyiséget telepíteni:
- /data partíció
- belső tárhely (nevezhetjük belső SD -nek)
- fizikai SD -
válasz
BullZeye #37541 üzenetére
Mentés leginkább az alábbi módszerekkel lehet (nem feltétlenül az összes lehetőség):
- CWM/TWRP recovery használatával.
- Flashtool readback opciójával.
- MTKDroidTools-szal.
- dd paranccsal. -
válasz
lolchief70 #36024 üzenetére
ha megtalalnad a tokeletes telefont, nem akarnal ujat venni.
ez uzletpolitika a fogyasztoi tarsadalomra... sajnos. -
válasz
bull84ghia #35987 üzenetére
segitseg lehet: [link]
-
válasz
interstate76 #35895 üzenetére
Azért keress rá még, hogy milyenek a G2-k, mert emlékeim szerint volt jópár kiadása, ami megnehezíti a ROM-ok kiválasztását. (Vagy 4-félére emlékszem) Ezen kívül változó minőségűek a kiadott példányok.
-
válasz
interstate76 #35880 üzenetére
-
válasz
instantwater #35685 üzenetére
igen, igen.
rendeltek mar onnan.
es van benne magyar nyelv. no persze nem 100%-os a magyaritas benne, de van. -
válasz
instantwater #35676 üzenetére
Persze, hogy lehet.
-
UMI X2 T (turbo) cwm recovery elérhető a blogomban.
-
válasz
CoolBoy323 #35589 üzenetére
Még nincs.
De van már néhány elvetemült, aki azért próbálkozik (nem mondok nevet) -
válasz
Seraph 16 #35584 üzenetére
Lehet, hogy a tulajoknak nem sok gondjuk akad vele, ezért nem is olyan nagyon pörgős a topikja.
Itt meg már "régebbi"-nek számít (alig jelent meg néhány hónapja...), a pörgés meg az új mtk6589, sőt már 6589T-s modelleken megy.
Ahoz képest még mindig drága (190$), hogy "csak" TMK6577T. Viszont az akku az igen... 3,5Ah.
Vegyük figyelembe, hogy egy Jiayu G3S (MTK6589, 2,75Ah-s akku) 194$ -
válasz
Seraph 16 #35572 üzenetére
A logout cikk és a hoozá kapcsolódó fórumtéma .
-
válasz
Groovebaby #35553 üzenetére
Az az Amoi szerintem nagyon jól néz ki!
Majdnem azt gondoltam a V970 utódjának... -
válasz
fenergie84 #35549 üzenetére
Kollégáimnak pont a nagy méret volt riasztó (4,5"), ezért döntöttek a v889m mellett (mert az csak 4")
-
válasz
csonkadavid #35542 üzenetére
Ezek alapján igen
Ennyiért szerintem jó vétel. -
válasz
KurtCobain #35521 üzenetére
neimde..., hanem ide céloztam ezzel.
-
válasz
instantwater #35471 üzenetére
bruno csinalt a v987-re ezt is, azt is.
tehat lehet rajta 4.1 vagy 4.2 is. boltja valogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest