- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
válasz
blueye #35652 üzenetére
"egyre több kínai telefont adnak 2 aksival...."
...aminek nagyobb kapacitású akkumulátoroknál nem is látni sok értelmét, ha egyszer több napot is kihúznak velük alapból a készülékek.
Meg te magad is amellett érveltél az előbb ugyebár, hogy akárhol és akármikor lehet tölteni a telefonokat, tehát a pót akkunak tényleg akkor lehet haszna, ha tényleg az Isten háta mögött vagy egy hosszú hétvégét áram nélkül.
(A feleségem már el is hagyta H7100 pót akkuját, de előtte sem igazán cserélgette...)
-
b0bcat
addikt
válasz
BullZeye #35648 üzenetére
"...melyik jobb, ha naponta 1x kell rádugni töltőre, vagy ha egy hétvégét kényelmesen elbír az akksi."
Én ugyan nem titkoltan akku üzemidő fetisiszta (AÜF
) vagyok, megértem kék szem kolléga felvetését. Nem mindenkit irritál az, ha naponta akár egynél többször töltenie kell a telefonját. (Ami nem feltétlenül a gyenge akku miatt van, hanem lehetnek a júzernek a használati szokásai is extrémek...) Velem nem kizárt, hogy az a baj, hogy szinte kivétel nélkül mindig is olyan telefonjaim voltak (most nem fogom felsorolni őket a Siemens S4-től kezdve...), amelyek jól bírták szuflával az én használati szokásaim mellett
Szóval ez az egész egyéni preferencia kérdése nagy mértékben szerintem. (Ahogyan a PPI-fetisizmus is az. Ott például nincsenek nagy igényeim valami miatt. Talán a Siemens S4-re vezethető ez is vissza...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
blueye #35645 üzenetére
Ez jó kérdés. Lehet, hogy csak pszichésen pozitív érzetű dolog, hogy nem kell "minden pillanatban" attól tartani, hogy lemerül a telefonod. Tény, hogy ritkán kerül az ember olyan helyzetbe, hogy ne tudná tölteni a telefonját. Ma már szinte mindenhol vannak USB aljzatok (nekem még a kocsiban is van USB-s töltőm), ráadásul ma már szinte minden készülék szabvány micro USB aljzatot használ... De akkor is jó érzés, ha nem kell minden este tölteni.
Szerintem.
U.i.: Nekem közel egy évbe került eljutni odáig az Y200-zal, hogy a wifi-t ne kapcsolgassam rajta, és így "esett" le az üzemideje 3-4 napról 2-3 napra.
-
b0bcat
addikt
ZTE V967S akku használati tapasztalat:
100 -> 4%
bekapcsolva töltött idő*: 3 nap 23 óra 27 perc (lényegében 4 nap)
ebből:
- képernyő**: kerek 5 óra
- wifi: 3 óra 47 perc (nem tartom bekapcsolva, csak ha szükség van rá)*éjszaka nincs trükközés repülő móddal, meg ilyenek
**fényerő: gyenge és középső állás között általában (többnyire automatán, verőfényben ritkán használva)telefonálás: összesen max. 1 óra
Angry Birds: kb. 3 óra (a fiam játszott vele ofkóz, nem én)
3G hálózat az első éjszaka után kikapcsolvaÖsszesítve: bitang.
Erről az akkuról már el is hiszem, hogy 2500-as.
Persze "hárdkór júzerek" nyilván le tudnák egy nap alatt is meríteni...
-
b0bcat
addikt
Megjött az új tepsim.
Pontosabban bementem érte a postára.
ZTE 967S, Minideal-ről rendelve. 2 hét alatt ideért. "Rendesen."
Nagy piros pont Minideal-nek, amiért küldtek szilikon tokot és fóliát is (amikor rendeltem, nem jelezték ezt a honlapon).
A telefonról még nem tudok nyilatkozni. Egyelőre töltőn van. (A nejem már "felajánlotta", hogy átveszi a H7100 helyett...
)
-
b0bcat
addikt
válasz
CoolBoy323 #33198 üzenetére
Értem én, hogy oda vagy meg vissza a W100-ért, de hidd el, volt élet az MT6589 előtt is!
5 collon a qHD alatti felbontás is elviselhető. Igény és megszokás kérdése. (Értsd: ha már megszoktad az ennél sokkal jobbat, akkor csúnyának fogod találni.)
100 dollár körüli áron még 6577-ből is csak elvétve van normális minőségű darab. Ebből a szempontból ez a készülék annyira nem hangzik rosszul még akkor sem, ha valójában 6577-tel van szerelve. (Nem is értem, miből gondolod, hogy fél giga RAM-mal feltétlenül egymagosnak kell lennie a SoC-nak benne.
)
Persze, ha rádobsz 50 dollárt, akkor már van egy W100-ad. Még 50-ért pedig már egész jót kapsz. Sőt, további pár száz dollárért már egész márkás telefonokat is lehet találni.
De ha csak 100 dollár a kereted, akkor senkit nem érdekel, hogy a 150 dolláros mezőnyben mi a best buy.
Szerintem.
-
-
b0bcat
addikt
válasz
paolinho #32960 üzenetére
Nem mindig valós a stock állapot. Értsd: van, hogy heteket kell várni egy termékre (a kifizetés után természetesen, mert a fizetés előtt ezt nem jelzik/közlik többnyire a honlapon), mire lesz nekik raktáron. Amúgy sokan vannak itt olyanok, akik onnan rendeltek, és rendben megkapták. Úgy tudom, nincsenek rejtett extra költségek.
-
b0bcat
addikt
válasz
CoolBoy323 #32631 üzenetére
Nincs itt vita. Ezt egyszerűen lehúzásnak nevezik. (Szakkifejezéssel élve: nyerészkedés. Hiszen nincs "hozzáadott érték".) Nekem nincs pofám drágábban eladni valamit, mint amennyiért hozzájutottam, pláne, ha használtam is valamennyi ideig. De ezzel nyilván nem mindenki van így. Tényleg kár lenne vitát nyitni erről...
És már megbocsáss, de te magad írtad a táblázatodban a W100-ra, hogy 35K...
-
b0bcat
addikt
válasz
CoolBoy323 #32622 üzenetére
"Érdekes", hogy az apróhirdetésekben 45 körül mennek a W100-ak...
-
b0bcat
addikt
Elkészült a Hero V6888 rivjúm.
-
b0bcat
addikt
válasz
Terentius #32495 üzenetére
Már írom róla a rivjút.
A lényeg tömören:
- az akku inkább 2000 mAh körül lehet, de az is teljesen jó
- nem IPS a képernyő (a több műszaki adat stimmel)
- Play áruház alapból nincs rajtaCserébe az ICS tényleg ICS, nem úgy, mint egyes itthon is kapható modelleknél (lásd AKAI 3850).
Összességében ennyi pénzért jó telefon. Nem adnak hasonló tudású készüléket ilyen olcsón. (Annyit tud, mint amit az itthon boltban 40-50 ezres áron kapható tepsik, mínusz magyar nyelv, és 5 col hellett 4,7.)
-
b0bcat
addikt
válasz
Vjankovics82 #32446 üzenetére
Erre biztosan többen kíváncsiak lesznek majd.
-
b0bcat
addikt
Nem bírtam a grafomániámmal, és írtam egy kis szösszenetet a Feiteng H7100-ról. Hátha érdekel valakit...
-
-
b0bcat
addikt
Szerintetek létezik az, hogy a tmallbox-on olyan változatot árulnak a ZTE 967S-ből, amiben csak néhány nyelv van benne, szemben a minideal-en árult változattal, ami mindenféle nyelveken tud, beleértve a magyart is?
@blueeye: Mulatságos topiknak látszik, de azért van benne hasznos infó is, lásd ez (ha feltételezzük, hogy igaz a történet): http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=123149450&t=9182625
-
b0bcat
addikt
válasz
iMaverick #32144 üzenetére
Nálam 180 PPI körül van a "lélektani határ". Ennyi a PPI-je egy 5 collos, 800x480 felbontású kijelzőnek. De másnak természetesen lehetnek más preferenciái.
Aki eleve magasabb PPI-hez van szokva, annak már "báncsa" a szemét a pixeles kép.
Éppen ezért fogok legközelebb 5-5,3 collos, qHD felbontású telefont vásárolni, mert attól tartok, hogy ha ekkora méretben HD felbontásút veszek, akkor már nekem sem lesz "visszaút"...
-
b0bcat
addikt
válasz
nepszter1 #32120 üzenetére
A qHD annyit tesz, hogy "quarter" azaz "negyed" HD. Ahogyan a kolléga is írta, a full HD (FHD) négyszer annyi képpontot tartalmaz, mint a qHD, miután dupla széles és hosszú a kép.
5 collon szerintem kielégítő a qHD felbontás. (220 PPI feletti képpont sűrűség.) Az FHD 440 PPI-je meg talán már túlzás is, miután az Apple-féle "Retina" felbontásnál is lényegesen élesebb képet ad.
-
b0bcat
addikt
válasz
privatzulu #31972 üzenetére
Ennyiért négymagost is kapsz, akár márkásat is (pl. ZTE).
Az áfafizetést pedig nem lehet biztosan elkerülni.
-
b0bcat
addikt
válasz
#40993792 #31923 üzenetére
Itt most pusztán arra gondoltam, hogy vannak videók fent a TeCsőn, ahol egymás mellé tesznek azonos SoC-cal, de különböző felbontású képernyővel szerelt telefonokat, és ott láthatóan gördülékenyebbek a kisebb felbontásúak, ami persze nem jelenti azt, hogy a HD-k effektíve lassúak.
-
b0bcat
addikt
válasz
turbulencia8 #31920 üzenetére
"az MTK 6577 látványosan lassú volt qHD esetén"
Ezt cáfolnom kell. Nem kevered véletlenül a qHD-t (960x540) a HD-val (1280x800)? Az MT6577 qHD-ig van hivatalosan specifikálva, mégis adtak ki ilyen SoC-cal szerelt telefont HD kijelzővel, ahol tényleg látható volt a lassulás. A qHD felbontással viszont tapasztalataim szerint (H7100) szépen elbír a 6577. (Nem játékokról beszélünk.)
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #29568 üzenetére
Az Alibaba egy kínai üzleti csoport. Az Aliyun pedig egy Android koppintás (nem pedig találmány), ha jól tudom.
-
b0bcat
addikt
válasz
instantwater #29564 üzenetére
Szerintem is meglepő, hogy az Aliyunhoz köze van az Alibaba csoportnak...
-
b0bcat
addikt
válasz
Groovebaby #29353 üzenetére
Nincs kalap rajtad?
-
b0bcat
addikt
válasz
Depression #27243 üzenetére
Egyetértek.
-
b0bcat
addikt
válasz
Blackmirror #27197 üzenetére
Pedig saját topikjai is vannak.
Ha nem félsz a kinti rendeléstől, akkor hasonló árban jobb telefont tudsz berendelni, de annak persze nem lesz magyar garija.
-
b0bcat
addikt
válasz
alexw801 #27063 üzenetére
"Hogy jött ki ez a szép összeg?"
Ha az ember óvatlanul középárfolyammal számol, akkor könnyen megvezeti saját magát az árral.
Esetleg még arra utalhatott a kolléga, hogy egyesek (nem mindenki!) drágábban adják a többé-kevésbé használt kínai készülékeiket, mint amennyiért ők hozzájutottak.
-
b0bcat
addikt
Micsoda összhang, kérem...
-
-
b0bcat
addikt
válasz
vampire17 #26382 üzenetére
"...tuti lenyomja majd a "sima" MT6589-esek árait. (Ahogy az tette az MT6577-esekkel)"
Ebben sajnos tévedsz. A 6577-es készülékek jó része alig vagy semmivel nem lett olcsóbb (legalábbis a tepsi kategóriában), amióta megjelentek a négymagos MTK-sok.
Amit én személy szerint nem is értek.
-
b0bcat
addikt
válasz
fateless #26350 üzenetére
Ne érts félre, szerintem sokan érzünk hasonlóan, mint te, csak kevesebbet rendelünk/vásárlunk.
Én pl. most egy egykártyás Huawei-t rendeltem végül, mert egyszerűen képtelen voltam ebben az árkategóriában kinti modellek közül választani...
De lélekben továbbra is itt vagyok.
-
b0bcat
addikt
válasz
FalconKnight #26274 üzenetére
Szerintem a qHD 5,3 collon is teljesen elfogadható.
De ez egyéni preferencia kérdése.
-
b0bcat
addikt
válasz
dakota_030 #25711 üzenetére
A másik "AKAI" modell (képzelem, mennyi köze lehet a gyártóhoz) érdekesebb, bár ott sincs RAM kánaán...
-
b0bcat
addikt
válasz
maross #25693 üzenetére
"...az mar "ultimate" telefon, jobb nem kell, es nem cserelnem le."
Hát erről itt többen tudnának mesélni, hogy mennyi ideig tud egy készülék "ultimate" lenni...
A függőknek soha semmi nem elég. És bizony hetente jelennek meg újabb, a korábbiaknál jobb készülékek.
Esetleg ha nem olvasol fórumot illetve egyáltalán az interneten hónapokig, akkor talán megmaradhat benned huzamosabb ideig az érzés...
dakota_030: Jó eséllyel Spreadtrum SoC-os hulladék. A 256 mega RAM az ICS-hez elég muhaha kategória.
Persze 20 ezerért ne várjon sokat az ember, de azért az sokatmondó lehet, hogy Kínából nem sokkal olcsóbban lehet hasonlókat berendelni, vagyis vélhetően egy valóban filléres készülékről van szó (különben hogyan/miért érné meg az értékesítési láncnak magyar garival árusítani).
-
b0bcat
addikt
válasz
#40993792 #24687 üzenetére
"Nem mindenki ver át..."
Azért az gyanúra adhat okot, ha egy mindenhol máshol 200+ dolláros készüléket valaki <100 dollárért ad.
Csodák ugyanis nincsenek. A 200 dolláros készüléket nagyon jó eséllyel 100 dollár feletti áron vásárolja a kiskereskedő, tehát elég hihetetlen, hogy veszteséggel adná el.
Én nem voltam érintett benne, de a hútablet-es botrány is úgy nézett ki, hogy rengetegen úgy ideologizálták meg a dolgot, hogy lehet, hogy csak be akar törni a piacra a kereskedő, és ezért akciózik... Aztán tudjuk, mi volt valójában.
Szóval csak óvatosan!
-
b0bcat
addikt
válasz
Peaceliker #24629 üzenetére
240 dodó, itthon a myaudio 99ezer...
"Akcióban" csak 70 ezerért adták (adják?), és kétlem, hogy buktak volna rajta.
-
b0bcat
addikt
Ehhez mit szóltok? Ennél olcsóbban nem találtam 5 coll feletti, 6577-tel és 1 giga RAM-mal szerelt, IPS kijelzős tepsit nagy akkuval.
De ha tudtok ilyet - vagy ha nem tanácsos szerintetek MPai gyártmányt venni -, akkor ne tartsátok magatokban!
Előre is köszi a segítséget!
-
b0bcat
addikt
válasz
tboy93 #24500 üzenetére
Engem is mindig az 1600-as akku riaszt el a V970-től, de időközben találtam az Aliexpress-en 2400-as akkut hozzá 10 dollárért, úgyhogy lehet, hogy leteszek - átmenetileg - az 5 collról, és V970-et veszek.
(Meg aztán azt sem tartom kizártnak, hogy az 1600-at is jól "be tudja osztani" a V970. Mindjárt el is olvasom a vonatkozó topikot...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Építő/felújító topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged