- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabo.csabi
tag
Sziasztok!
Sajnos nincs időm végigolvasni minden hozzászólást, viszont tanácsra lenne szükségem!
Édesanyámnak szeretnék egy duál (aktív) SIM-es készüléket venni. Nyomógombosban nem tudom létezik-e egyáltalán ilyen, ha nem akkor marad az androidos változat; bár neki egyelőre bonyolult lenne egy okostelefon kezelése. Viszont jó lenne, ha lenne benne GPS, térkép a tájékozódás miatt és lenne rajta néhány alkalmazás (gmail, facebook), illetve masszív, tartós összeszerelésű lenne és esetleg a terméktámogatása sem lenne egyenlő a nullával. Van esély rá, hogy találok egy ilyesmi telefont? Árban legfeljebb 20-30 ezerre gondoltam.
Előre is köszi a válaszokat! :-) -
maggi1886076
addikt
válasz szabo.csabi #91904 üzenetére
Dual aktív? Egy hozzá még egy szazezret és találsz.
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
WOT-H-A-C
veterán
Kicsit túloz a kolega felettem de abban igazavan , hogy a duálaktív telefonok jóval magasabb árkategória mint a 20-30K!! A THL nek van modellje ami kb 180$+áfa. Aztán ettől felfele cirka 280$+áfa... Ettől eltérően csak szélsőséges esetek vannak.
"Akár hiszed, hogy sikerül, akár nem, mindenképp igazad van."
-
sasa311
veterán
Minek neki AKTÍV dual?
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
szabo.csabi
tag
válasz sasa311 #91907 üzenetére
«Dual Sim Standby» (DSS) - allows the device to switch from one network to the other when required
«Dual Sim Active» (DSA) - allows the device to be connected to both networks at the same time (it's using transceiver).
«Dual talk» - possibility to talk with 2 callers from different MSPs at same time (LG GX500)Mert ez alapján (ha jól értem akkor) ez lenne a cél, tehát hogy egyszerre kapcsolódjon a készülék mindkét hálózathoz, azaz bármelyikről tudjon hívást fogadni / indítani nem pedig úgy, hogy egyszerre csak egy hálózathoz kapcsolódik és ha éppen arra érkezik hívás akkor arra képes válaszolni, miközben a másikon pedig 'kikapcsoltként' kezeli a készüléket, azaz a második hálózaton nem lenne elérhető.
Javítsatok ki ha tévednék ... -
setom
tag
válasz szabo.csabi #91908 üzenetére
Attól, hogy nem dual aktív attól még mindkét hálózatról tud hívást fogadni. Ha éppen telefonálsz az egyik simmel akkor a másikon érkező hívás esetén jelezné nem elérhetőnek. Ez keresztbe hívásátirányítással megoldható, igaz a hívásátirányításnak díjcsomagtól függően lehet díja.
-
b0bcat
addikt
válasz szabo.csabi #91908 üzenetére
Tévedsz. A dual standby nem úgy értendő, hogy kiválasztod, melyik kártyád legyen éppen aktív hívásfogadáshoz, hanem mindkét kártyára be tud jönni hívás. Annyi a "megkötés", hogy amikor az egyik kártyán beszélgetés zajlik, akkor - a beszélgetés idejére - a másik kártya inaktív lesz. De amint vége a hívásnak, azonnal újra mindkét szám elérhető.
[ Szerkesztve ]
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
szabo.csabi
tag
Tehát azt mondod, hogy lényegében bármelyik duál SIM-es készülék megfelelő lenne (gondolom Standby a legelterjedtebb), azaz bármelyik DSS készülék képes egyszerre mindkét szolgáltatóhoz kapcsolódni és bármelyikről hívást fogadni / bármelyikre hívást indítani ám két különböző hálózatról érkező hívást nem képes kezelni, azaz hívást várakoztatni az egyiken míg fogadja a másikról érkező hívást?
Szóval ha jól értem akkor a DSA (tehát az aktív) képes erre is pluszban. De akkor mit jelent a duál talk? -
Laza...
addikt
válasz szabo.csabi #91912 üzenetére
Amire Te gondolsz az a dual aktív kategória, dual áron (közel)
Never give up!
-
setom
tag
válasz szabo.csabi #91912 üzenetére
Szerintem a fórum 95%-a Dual Standy telót használ. (de lehet még keveset is mondtam)
-
KamuMazsola
őstag
Én dual standby-t használok. Nekem azért kellett a kétkártyás teló, mert el akarok szakadni a szolgáltatói kötöttségektől. Reménykedem benne, hogy a mobilpiaci állóvizet kicsit felkavarja egy negyedik szolgáltató (Digi) szinrelépése, a jelenlegi számom, mint feltöltőkártyás megmarad elérhetőségként és másikon pedig használhatom a netet. Mivel nem vagyok "power user", így nekem nem kell dual active, sem csúcsgép.
Üdv.: KamuMazsola
-
stmiklosi
tag
Így van, én is.
Phone kártya ..kom, net kártya ...nor.
Annyi, de nyilván tudjátok, hogy miután közös a GSM hardver, a beszéd csatornának prioritása van, ettől még megy a net, csak lassabban, csak "szüneteket" használhatja.
De figyeljetek oda, a két SIM hely nem egyenértékű, csak az egyikben megy a WCDMA.. (Nem hátrány)Üdv: StMiklos
Tablet: Fire NewPanel, Blade FirstStrikeMyMOd, JiayuG2_LaslieROM, HannspreeHG01(IGO8/Primo), MioC510
-
DEGU83
tag
sokáig böngésztem a fórumokat webshopokat, de a következő mellett döntöttem, remélem jól:
CUBOT S168
a tinydealról fogom rendelni, adnak hozzá téli kesztyűt tokot fóliavédőt és elég jó árban van! Megjegyzem a feleségemé lesz és a Jézuska hozza majd. Mi a véleményetek? Jó döntést hoztam ebben a kategóriában? -
b0bcat
addikt
válasz DEGU83 #91919 üzenetére
Én most nyüstölök egy ilyet két napja. Nagyon elégedett vagyok vele. Szép, masszív, gyors, stabil, és az árához képest döbbenetesen jó fotókat készít (az én fogalmaim szerint). A feleségemnek szántam, de most úgy fest, nálam marad (lecserélendő a Haier W910-et).
U.i.: Itthon meg tudod venni 1 év hivatalos magyar garival 33-ért a mobilx-nél. Megfontolandó ajánlat, hiszen 100 dolláros ár mellett kicsit drágábban jön be, és akkor még heteket is kell rá várni.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Indiant
addikt
válasz gipsztigris #91810 üzenetére
A 124.900.- azért szerintem Véleményed szerint is sok egy 16Gb-os G2-ért, nemde?
-
Indiant
addikt
válasz gipsztigris #91926 üzenetére
..most is tud.
-
andatti
senior tag
A Cubot S200 nak van valamilyen hibája? Most láttam, hogy a geekbuying-on -48% és 109,2 $ az ára... Mi történt? Sima akció, vagy valami más? 5 colosban 3200-as aksival, stb. ennyiért eléggé jó vételnek tűnik... Vagy nem?
-
Járókeret
senior tag
sziasztok ismét.
opendott kérdés..
mennyire lehet használni ezeket a gyári rom-okat? érdemes nézni valami CM-et rá, vagy ez pont le van pucolva ?
köszi
-
b0bcat
addikt
válasz MrChef #91929 üzenetére
Nézd, én HD@4,5" ("Retina"!!! ) felbontásról váltottam most erre a qHD@5"-ra, és semmi bajom vele. Más lehet, hogy rosszul lenne tőle, ha nagyon hozzászokott már a szeme a 300+ PPI-hez. Én még a THL T6S 854x480-as felbontásától sem rémültem meg ugyanekkora képernyőn. De azért ez nyilván szebb, mint az. Szerintem nem pixeles.
@7Sony7:
Úgy érzem, kinőttem a 4,5 colt, és a 4.4-es Android is vonzott. Meg a 100 dolláros ár...
@DEGU:
A Cubot-ok általában jók. A GPS-t nem próbáltam. Az akku jól bírja. Erre is számítottam. Nálam a Haier is 2-2,5 napot bírt egy töltéssel, tehát ettől a Cubot-tól most 4-5 napot várok, és az eddigiek alapján ezt fogja is hozni.
[ Szerkesztve ]
-
judas13
addikt
Umi zero tulaj ha netán lesz és tapasztalatait megosztaná hálás lennék
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
ouzohuto
senior tag
Jiayu g2f most hol van a legjobb aron/megbizhato forrasbol?
XiaomI RedmI Note|||
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Telót keresek a közeljövőbeni vásárlásra.
Mindenképp android 4.2-től felfelé
2gb rom
4,7"-vagy nagyobb kijelző
4 v. 8 mag
viszonylag jó grafikus képességek
GPS-st néha használnám
és lehessen vele telefonálniAz ár jó lenne, ha megállna 45-50k-nál mindennel együtt. Nézegettem ilyen vám+áfabiztosításos pandás megoldásokat, de eléggé lehúztátok mindenhol a pandás bagázst
Eddig amiket úgy kóstolgattam:
Lenovo A808T
Coolpad F1 (ez utóbbira írtátok, hogy már nem gyártják, a plus meg gyatrább)Tud valaki ezekre egy jó tanácsot? Köszi előre is
Köszi
Magicratui. nem vagyok egy nagy netrendelő nindzsa, legutóbb minidealról rendeltünk feleségemnek Jiayu G4-et kb egy éve, azzal viszonylag elégedettek vagyunk...
ui2. nem találok egy jó kínai telefonkereső-szűkítő-összehasonlító portált, egyszerűen katasztrófa pl árukereső.hu-hoz képest
-
b0bcat
addikt
válasz Nagya21 #91943 üzenetére
Nem mondom, dilemmáztam is rajta rendesen. Imádom a Haier-t, de jelenleg sajnos nem kínálnak számomra igazán szimpatikus modellt. Meg aztán még meg is gondolhatom magam. Bár roppant mód élvezem jelenleg a nagyobb képernyőt.
-
Indiant
addikt
válasz gipsztigris #91930 üzenetére
Mert tegnap reggel még annyi volt. Azóta megint leszállították és kifuttatták.
-
dpit9
csendes tag
Üdv!
Sürgősen szeretnék egy új okostelot rendelni pandáról ,mert a most nemrég megérkezett Lenovo Vibe x S960 nagyon nem gyerebe....
Előtte egy Inew v3 om volt amit imádtam ,de sajnos leejtettem és bár javíthatónak tűnik még nem találtam rá embert ...
Két kiszemeltem van:
1,
Inew V3 PLUS mert ismerem és szerettem
2,
Elephone P3000S Smartphone 4G LTE Octa Core 2GB 16GB 5.0 Inch NFC White
Ez nagyon tetszik a video és a leírás alapján,de sajnos kevés az info róla!Senkinek nincs még ilyenje,se egy antutu mérés se unboxing video...pedig nagyon jók a paraméterek!
Ha bárkinek van infója róla,vagy csak jó tanácsa kérlek segítsetek ki,hogy dönteni tudjak!
Előre is köszönöm!
Üdv Peti -
Magicrat
tag
válasz paulkaresz #91946 üzenetére
Hmm, köszi!
Amiket kidobott:
Jiayu G4S
Xiaomi Redmi Note
Huawei Honor 4XJóknak tűnnek
-
Outlander
addikt
válasz Magicrat #91948 üzenetére
Én most vettem a héten egy Jiayu G4s-t .... teljesen elégedett vagyok vele eddig (kopp-kopp)
Pár fillérbas.ó hiba(?) van,
-nincs háttérvilágítása a alsó gombsornak, ellensúlyozza h viszonylag érzékeny és jó helyen van
-Vaku led lehetne erősebb is
-Hangszóró(k) értelmetlenül hangos, már már fáj, mondjuk ez épp lehetne pro érv is.
Mást így az elmúlt napokban nem vettem észre.GPS, a szokásos, én egy 3,5-es jack kábelből X cm-ert körbevezettem a hátlap alatt egészen az antennáig... azóta viszonylag stabilan navigál.
Városban kis utcákban azért oda kell figyelni... de egyébként OK.Sok rom van hozzá..
Gyárilag 4.2.2 és 4..4 de ha egyszer feltetted a 4.4-et ne akarj vissza menni a 4.2-re, mert a kijelzőt elkalibrálja és szenvedni kell mire jó lesz...Work until You no longer have to Introduce Yourself.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest