- iPhone topik
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi Note 10 / 10 Pro - 108 megapixel, maradhat?
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
Elims #127650 üzenetére
Miért kellene fent lennie más oldalakon? Itt is van 7 napos próbaverzió. Vagy warezolni akarsz? Egyrészt az tiltott a PH!-n, másrészt a licencekulcsot nem nagyon fogod megkerülni.
Egyébként ha reklámblokkolás a cél, akkor próbáld meg a Blokada-t. A reklámokat az is blokkolja, az AdGuard egy kicsit több ennél.
-
Bozek
nagyúr
válasz
tonyrulez #127428 üzenetére
Attól függ, ki mire használja. Ha csak reklámblokkolás a cél, akkor szerintem mindegy, hogy melyik. Viszont az AdGuard tud tűzfalként is működni, így alkalmazásonként eldöntheted, hogy működjön-e mobilneten vagy sem. De akár teljesen le is tilthatod a hozzáférést a programoknál.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #127411 üzenetére
De az alkalmazások adatait miért is akarod automatikusan menteni? Amelyik normálisan van megírva, az úgyis menti, amelyik meg nem, annál hiába is akarnád. Egyébként ha van root, akkor tudod automatizálni mondjuk a Titanium Backup-ot, ami mehet fel felhőbe.
Igazából az lenne a jó, ha nem lenne ennyire szegmentált az Android piac, és minden készüléken legalább 6.0-s Android futna. Ugyanis a Google onnantól megoldotta, hogy az alkalmazások adatai automatikusan mentésre kerülnek, a fejlesztőnek ezt nem kell külön bekapcsolni. A régebbi verzióknál muszáj ezt külön leprogramozni, így nehéz dolga van a fejlesztőknek.
Bővebben itt a Backup Options résznél.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #127370 üzenetére
Miért ne lehetne automatizálni? Ott a FolderSync, vagy ha nem akarsz reklámokat és esetleg szűrnéd is a feltöltésre kerülő fájlokat, akkor a FolderSync Pro.
-
Bozek
nagyúr
válasz
AeSDé Team #127209 üzenetére
FolderSync
Bár azt nem tudja, hogy az asztali géped mikor van interneten.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #126955 üzenetére
De ez se tud offline működni. Maradok a gReader-nél, bár már egy ideje nem frissítették.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pc360 #126915 üzenetére
Te verted majd azon, hogy az Apex mennyivel jobb, mint a Nova. Én sehol nem írtam le, hogy szar az Apex.
Én letöltöttem a Play-ből, ami elérhető és az ezeket nem tudta. Ahogy más is onnan tölti le és ugyanezt tapasztalja.
Egyébként még mindig nem érted, hogy mi az app shortcut. Pedig még linkeltem is a leírását. Nem az, amiről te a képet beraktad. Ez az app shortcut.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pc360 #126898 üzenetére
"A legújabb verzióból visszavágták ezeket a funkciókat, pont ezért írtam, hogy elcseszték"
Magyarul már nincs benne. Az emberek nagy része a Play-ből fogja letölteni az alkalmazást, tehát ne olyan funkció alapján ajánld, amit már kivettek.
Az app shortcuts-ot meg direkt írtam így, hogy rá tudj keresni. De segítek: [link].
-
Bozek
nagyúr
válasz
pc360 #126888 üzenetére
"Csodás, akkor kezdi utolérni az Apex-et."
A Nova már túlszárnyalta az Apex-et elég régen. Az Apex-ben tudod csoportosítani az alkalmazásaid az alkalmazástárban? Tudja az Oreo újítását, az app shortcuts-ot? Egyik sem megvalósítható, az utóbbi még Oreo alatt sem, pedig ott azért nem ártana. Ennél még az Xperia Home is jobb.
Ezek lennének fontosak, nem pedig egy "tüntessük el a mappa nevét, ha megnyitjuk" baromság.
-
Bozek
nagyúr
válasz
1bitesjuzer #126441 üzenetére
Ezt meg csak most olvastam.
Nem tudom, melyik zenelejátszókat használtad, de amire én gondolok, azt se a PlayerPro, se a JetAudio nem tudja (aztán lehet, hogy azóta ez változott). Nem arra gondolok, hogy van egy Music mappád és az azon belül lévő almappákat is beolvassa. Ha például ebben a Music mappában van egy Zene, egy Podcast és egy Filmzene mappa például, de te nem akarod, hogy a Podcast-ben lévő fájlokat is beolvassa, azt is meg tudod csinálni szinte bármelyikkel?
A hangerő meg hidd el, hasznos funkció. Van, hogy az alap beállításnál hangos a zene, de ha lejjebb veszed, akkor meg már túl halk. Na, erre jó, ha finomabban tudod állítani a hangerőt.
-
Bozek
nagyúr
Megjelent az új béta (793-as) a PowerAMP-ból. Ez már a 3-as verzión alapul, minden funkció megy benne. Még a fordítások hiányosak itt-ott, de az annyira nem lényeges szerintem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kaciokos #126820 üzenetére
Mivel az FB-fiókhoz kell e-mail, ezért nehéz lenne túlszárnyalni az e-maillel rendelkezők számát. Én arra gondoltam, hogy az FB-fiókkal rendelkezők többen vannak, mint akiknek nincs FB-fiókjuk.
Ezek szerint 5,3 millió FB fiók jut 8,6 millió internethasználóra Magyarországon.
-
Bozek
nagyúr
válasz
zeon.hu #126816 üzenetére
Szerintem ha megvizsgálnád az arányokat, akkor az FB-fiókkal rendelkezők lennének többségben.
Sajnos, vagy nem sajnos, ilyen világot élünk.
Az persze jogos, hogy ne csak kizárólagosan ott menjen a kommunikáció, de ha így van, akkor az iskolának van egy fenntartója, nekik kell jelezni a problémát. Kevés esély van rá, hogy lesz belőle valami, de meg kell próbálni. A munkahellyel meg nem tudsz mit csinálni, azt el kell fogadnod.
-
Bozek
nagyúr
válasz
pc360 #126410 üzenetére
Na, akkor a mai frissítéssel ez is pipa. A Beállítások - Mappák - Windows Style-hoz bekerült egy olyan jelölőnégyzet, hogy Show folder name. Ha onnan kiveszed a pipát, akkor már nem is jeleníti meg az asztalon a mappa nevét, ha megnyitod.
Viszont a frissítés bekapcsolta a dokknál az ikonok elnevezését, de persze ezt továbbra is ki lehet kapcsolni.
-
Bozek
nagyúr
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
pc360 #126438 üzenetére
Az Apex több mindenben sz*r, mint a Nova.
Ez is egy kijelentés. Amúgy az "átlagjuzer" meg pont nem azzal fog foglalkozni, hogy ne legyen ott a mappa neve. Az is ritka, hogy valakit ez érdekeljen.
"Ha egyszer a főképernyőn semmilyen más szöveg nem jelenik meg, csak ez, akkor igenis szembetűnő és zavaró lehet"
Nem jelenik meg a főképernyőn. A mappán belül jelenik meg, ha megnyitod.A Hi-Res-re kitérve meg azért van különbség még a 16 bites FLAC-nél is. Nem mindegy, hogy a dekódolásra mit használ a telefon.
(#126439) 1bitesjuzer: [link]
-
Bozek
nagyúr
válasz
pc360 #126435 üzenetére
Okés, akkor mondj még pár olyan zenelejátszót, ami kezeli a Hi-Res Audio-t, amiben lehet saját léptetést kiválasztani a hangerő állításához, amiben van vizualizáció és amiben ki tudsz választani egynél több zenemappát is. Egyelőre ennyi. Majd szólj, ha találtál ilyent.
Azt se értem, hogy miért említed a "hulladék fejlesztői változatot". A 709-es például nem az, a másik meg csak az új UI miatt lett felrakva a Play-re.
Nem ám azok a funkciók kellenek az embereknek, hogy a mappának a nevét el lehet-e tüntetni vagy sem. Annak például semmi értelme.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #126230 üzenetére
Ha naponta ment, akkor teljesen felesleges még a menübe is berakni. A fejlesztőnek meg nem kell csinálni mentési/visszaállítási metódust, mert alapból engedélyezve van a mentés.
Viszont mint írtam, erre 6.0-tól van lehetőség, a fejlesztő meg nem olyan alkalmazást készít, aminél ez a target API. Ha olyant csinálna mindenki, akkor lenne a szentségelés, hogy miért nem megy az ősrégi, 4.4-en ragadt készüléken. Sajnos a készülékek ~40% van csak 6.0 fölött, legalábbis az Android Studio adatai szerint. A fejlesztők inkább a 4.4+ beállítást használják, mert akkor az emberek ~90%-a tudja használni az alkalmazást.
És akkor most lehet szidni a gyártókat, hogy miért nem frissítik a készülékeiket, valamint az embereket, hogy miért nem vesznek új telefont.
"X dátum után nem frissíthető Play alkalmazás, ha az új verzió nem alkalmazkodik ehhez a metódushoz"
És akkor még több alkalmazást hagyna magára a fejlesztő, mert nem éri meg neki ezzel foglalkozni. Már így is rengeteg olyan alkalmazás van fenn a Play-en, ami hónapok vagy évek óta nem frissült.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #126215 üzenetére
Alapvetően egy probléma van az automatikus mentéssel, de az nem a Google sara. Ők megcsinálták, viszont csak olyan alkalmazások esetén megy, amelyeknél a cél Android verzió minimum 6.0. Ott naponta lementi a fájlokat a Drive-ba, igaz, csak WiFi kapcsolat esetén. Azért ha van mondjuk 20 alkalmazásod és mindegyiknél 10 MB-ot kell menteni (a maximális méret 25 MB), az már 200 MB egy nap, ezért érthető is. És ez alapból engedélyezve van, max. a fejlesztő kikapcsolhatja.
Van a régi Android Backup Service, az megy 2.2 felett, viszont azt kézzel kell megoldania a fejlesztőnek.
A visszaállítás mindkét esetben automatikus, amikor ismét telepíted az alkalmazást.Legalábbis a leírásból én ezt hámoztam ki.
-
Bozek
nagyúr
válasz
laleeee #126162 üzenetére
Közben rájöttem, hogy tévedtem. Mivel Novát használsz, ezért mégis megoldható, csak kell a Sesame Shortcuts kiegészítő. Ezen belül ki tudod választani, hogy mik jelenjenek meg a Beállítások-ra hosszan nyomva.
A Sesame Shortcuts azonban csak 14 napos próbaverzió, utána meg kell venni 1090 Ft-ért.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Mcrazy #126138 üzenetére
"Én nem veszek mérget arra, hogy a Google 100%-ig csak jó tud lenni. Bemutatkozott már két telefonom frissítésénél is, hazavágta a bt és a gps működését úgy, hogy csak a régebbi rendszerrel (amivel kijött a telefon) lehetett normálisan használni."
Vagy a telefon gyártója szúrta el a frissítést. Persze ha Nexus vagy Pixel telefonod van, akkor nem szóltam.
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #126075 üzenetére
Örülök, hogy megtaláltad, de el is olvastad a leírást? Oda van írva, hogy IMAP-, POP3- és Exchange-fiókok esetén működik. Google-fiók esetén nem megy, hiába is kapcsolgatod. Ha be tudnám állítani IMAP-on a céges levelezést, akkor meg nem GMail-t használnék, hanem AquaMail-t. De ez a funkció le van tiltva nálunk.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #125831 üzenetére
Az MPEG-1 szabvány 1993-as, az MJPEG meg valamikor az 1990-es évek közepén jelent meg. Sajnos ez utóbbira pontos dátumot nem találtam sehol, de ha belevesszük, hogy a JPEG szabvány 1994-es, akkor nehezen hihető, hogy az MJPEG az MPEG elődje.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Probert75 #125581 üzenetére
Szerintem itt a Samsung és a Telenor együttállásában van valami probléma. Hogy mi, az jó kérdés. Nálunk a cégnél J5-ök vannak és van kolléga, akinek ez anno szintén előjött, pár másodpercig őt se hallotta a másik fél, mondjuk ő hallott mindent. Azóta szolgáltatót váltottunk, a probléma pedig meg is szűnt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #125415 üzenetére
Akkor a Samsung megváltoztatta a fizikát.
-
Bozek
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
válasz
laleeee #125245 üzenetére
Ha be van kapcsolva az USB hibakeresés, akkor elvileg amikor futtatod a PC-s cuccot, a telefonnak rá kell kérdeznie, hogy engedélyezed-e. Ott érdemes alul kipipálni, hogy mindig engedélyezve legyen.
De ha futtatsz parancssorból egy adb devices parancsot, miközben rá van dugva a telefon a PC-re, akkor megnézheted, hogy látja-e az ADB a telefont.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sebijani1982 #125156 üzenetére
Vodafone? Akkor állítsd át az APN-t internet.vodafone.net-ről standardnet.vodafone.net-re.
(#125160) Voice24: Valahol ott lent van egy Hitelesítő adatok törlése, vagy hasonló. Utána már lehet csúsztatást is állítani.
-
Bozek
nagyúr
Használ valaki SQLite editort Android-on? Ha igen, melyiket tartjátok a legjobbnak? Én az SQLite Editor Master Pro-t néztem, de hátha létezik ennél jobb is.
Az alkalmazások adatbázisainak piszkálása nem érdekel, saját adatbázist akarok kezelni vele. Ami fontos, hogy legyen CSV import.
-
Bozek
nagyúr
válasz
darvinya #125001 üzenetére
"előbbi csak arra készülékre fog vonatkozni amelyiken megvetted"
Vagy nem. Én még nem találkoztam olyan kiegészítő funkciókat adó IAP-al, ami másik készüléken ne jelent volna meg. Egyedül a játékon belüli pénz vásárlása volt olyan, hogy az már újratelepítés után sem volt ott, de az más téma.
Egyébként a Google Súgó-ban is ez áll a problémamegoldásnál:
"Az alkalmazásfejlesztő: ...hozzáadhatja az alkalmazáson belüli vásárlásokat a fiókodhoz..." -
Bozek
nagyúr
válasz
Tökimanó #124896 üzenetére
Ugyanaz, mint ahogy a képet beraktad, csak nem a Kép, hanem a Link gombra kell nyomni. A [link] szöveget meg átírhatod a közepén, az fog megjelenni.
(#124897) Jabby: Magyar app? A SofaScore is tud magyarul és kicsit több infó van benne, mint a linkelt alkalmazásban. Na meg van a hivatalos alkalmazás is, bár ez nem magyar.
-
Bozek
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Elite Dragonfly G3 13.5" FHD+ IPS érintő i5-1235U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- Lenovo kezdő laptop (i3 6th, 500 GB, 4 GB) reklámáron! AkciÓÓ!
- Monitor audio RSW-12 sub eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest