- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- 8300 mAh, maradhat?
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #136506 üzenetére
Ezt olvastad mar? Milyen ROM? Magisk vagy SuperSU?
Ja, en is Raiffeisen-es vagyok, custom AOSP, Magisk: semmi gondja nincs. -
crok
Topikgazda
Én eleve kézzel csinálnám. TWRP vagy akármilyen custom recovery alatt mondjuk AROMA File managerrel átmásolhatod oda.. (AROMA FM zip letölt, custom recovery-ben "install" ami igazából itt nem installál semmit csak elindítja a file manager-t).
Vagy ha van saját file manager-e a recovery-nek (modernebb TWRP-ben van) akkor azzal is mehet. Csak előtte a mount menüben a /system-et mount-old (RW-re).A hibaüzenetben benne van a cél és a forrás is, szóval nem bonyolult dolog.
De ha rábíznád a rendszerre mindenképp akkor az app Google Play oldalán van egy recovery zip említve, azt is installálhatod, elvileg azzal is mennie kellene.
A legtöbb root-ot is használni tudó file manager képes RW-re mount-olni a partíciókat, pl. FX File Explorer vagy Solid Explorer.
-
crok
Topikgazda
válasz
Tökimanó #136484 üzenetére
Download app-nak van-e joga mobilnet használatra?
Vagy nem állítottál be mobilnet adatlimitet?
APN-t nem írtad át vagy írtad el?
Nem korlátoztad az összes appot?
A MIUI-nak van saját megoldása erre:
Security > data usage > restrict data usage > installed tab > minden mobilnetes ki lenne esetleg kapcsolva?
Most nem MIUI-m van fent úgyhogy lehet hogy rosszul emlékszem a menük helyére.. -
crok
Topikgazda
válasz
Fall-N #136480 üzenetére
Akkor ha jól értem az összes ellenérv ami eddig elhangzott az annyi, hogy mert kevesen használják Magyarországon? (Jó, tudom, Somatom, a spanyol nyelvről meg "arról" már beszéltünk ( : ) Nos, kár, mert ezek szerint mindenki eladja magát az ingyen felületért úgy, hogy amúgy van tényleg ingyen is kb teljesen ugyanaz a szolgáltatás.. akkor annyi. Mondjuk én ettől még betenném az összefoglalóba. Az ES File Explorer-t meg kivenném már ; ) Helyette MixPlorer
-
crok
Topikgazda
válasz
MADcat #136448 üzenetére
Ez engem is érdekel, pont ugyanolyan háttérrel mint amit iguana felvázolt. Érdekel hogy más mit gondol mert nekem tetszik a dolog.
Az API nyílt forrású, webes/iOS/Android kliens appok és pl. botok a csatornákhoz, csatolhatsz bármit 1.5GB-ig, mindent tárol a felhőben, nem gyűjt adatot rólad, titkosíthatóak a beszélgetések (secret chat akár client-client titkosítással, benne a csatolmányok is és elég komolyan gondolják: $300.000 jár annak akinek sikerül törni és adatot kiszedni a titkosított adathalmazból és hitelt érdemlően bizonyítja is), szerkeszthető egy-egy hozzászólás (amit "szerkesztve" taggel lát el utána), törölhetőek a hozzászólások (akár a másik oldalról is), önmegsemmisítő üzenet, valamennyire formázható a bevitt szöveg, emoji-k, stickerek tömkelege (naggggyon fontos ám), van hanghívásra is lehetőség (és már videohívásra is).
Nekem tetszik amit az alapítók beletettek (FAQ idevágó része) mind pénzügyileg mind technológiailag - és ideológiailag is. Ajánlom a FAQ előzőleg linkelt részét mindenképp elolvasni. Érdemes beleolvasni az "ezt írták rólunk" cikkekbe is: pl. miután egy éve mikor nem adták ki az oroszoknak a titkosításhoz használt kulcsokat gyakorlatilag kitiltották a platformot az oroszoktól. 2014-ben az egyik alapító elhagyta Oroszországot (ja, amúgy ő csinálta az orosz VK-t (VKontakte) is). Nincs reklám és nem is lesz mert egy üzenetküldő app ne a pénzcsinálásról szóljon. A GDPR rész kifejezetten tetszik, hogyaszonnya' szabadfordításban: "..mivel pont a magénélethez való jogunk visszaszerzése miatt hoztuk létre a Telegramot így pont kb. semmit se kellett tegyünk hogy megfeleljünk".
[Szerk. így visszaolvasva..]
NEM, nem fizetett hirdetést láttatok, csak szeretném hallani a másik oldalt mert nekem ez tetszik és nem tudom másnak miért nem. -
crok
Topikgazda
válasz
kenwood #136457 üzenetére
Nem tudom, szerintem csak a nosztalgia beszél belőlem de én szerettem az Altavistát de lehet csak az érzést hogy van net : D Úgy túrtam mint malac a földet a szarvasgomba után..
A baromikényelmességről meg annyit, hogy nagyon sokat foglalkozok segítségnyújtással telefonokkal és linuxal kapcsolatban (külföldi fórumokon és platformokon is) és ma már arra is képtelenek hogy a Google keresőt használják.. vagy a fórum saját keresőjét.. vagy legalább az utolsó oldal hozzászólásait vagy legalább 3 hozzászólást visszaolvassanak. "link plox".. és gyak. legyél te a keresőmotorja. : D Én visszasírom kicsit. Off /off -
crok
Topikgazda
válasz
makoss #136423 üzenetére
Sajnos exact választ nem tudok neked adni de az említett verzió óta van min. 3 beta, lehet es simán csak egy bug.
-
crok
Topikgazda
válasz
justmemory #136407 üzenetére
A Magisk dolgot teljesen félreértetted: utána kell flash-elni (vagy custom kernel install után, de manapság már az se mindig kell). Biztosan nem kell a rendszert újrarakni. Ha valami méééégis félremenne akkor Magisk Uninstall ZIP flash-elése visszaállítja a Magisk feltevésekori kernelt és töröl minden modult és Magiskhoz tartozó beállítást (Magisk Manager-t, etc..) szóval szépen eltakarít. De ha mégse akkor ROM ZIP dirty flash és ennyi. A naptáras dolog meg szerintem nem fog menni mert pont kéne hozzá a Google Calendar Sync (CalSync) ami minden OpenGApps része (még a pico-nak is alaptartozéka) ami viszont nem megy a Google System Base nélkül.
-
crok
Topikgazda
válasz
energomatt #136349 üzenetére
Tedd át a két SSID-t különböző csatornákra, ne legyenek azonos csatornán.
Fejlesztői menüben az "Always allow Wi-Fi Roam Scans" legyen bekapcsolva mert amúgy marharitkán keres magától (lehet ha vársz sokat akkor vált, azt hiszem az alap scan interval 300sec). Az appok amik Play-ben elérhetőek azok max Android 4.x vagy 6.x-ig működnek.
-
crok
Topikgazda
válasz
energomatt #136346 üzenetére
Innentől már a telefonodra van a dolog bízva mikortól dobja el..
-
crok
Topikgazda
válasz
energomatt #136343 üzenetére
Ahogy mondja: [itt] 23. oldal teteje -> itt legyen az SSID, a Security és a Pass ugyanaz mint a router által szórt SSID-nak.
-
crok
Topikgazda
válasz
energomatt #136334 üzenetére
Az, amit csináltatni akarsz a telefonnal azt WLAN roaming-nak hívják.
Akkor most a felállás a következő?
[Internet]
. ||
[Router1 WLAN AP-val SSID1-el]
||
[WLAN bridge a két router AP közt (mint pl. ez)]
. ||
[Másik router WLAN AP-val SSID2-vel]..tehát más SSID-val mint ami Router1-en van?
Mert a telefon számára akkor az egy teljesen másik hálózat (másik BSS)
így miért is roaming-olna, miért akarna cellát (BSS-t) váltani
mikor úgy tudja hogy az egy teljesen másik hálózat?Szerintem a hiba itt a hálózati struktúrában és nem a telefonban van.
A második AP szórja ugyanazt az SSID nevet csak a saját BSSID-jával
így tudni fogja a telefon hogy egyazon "hálózat" (BSS) két BSSID-ja az két AP
ugyanabban a hálózatban - így már akár a jel minőségétől függően dönthet úgy
hogy roaming szituációba került és egyik AP felé küldi a disacciation-t
és a másikra az association-t - és kész is vagy, átértél a másik szintre.
(Kivéve ha nem ilyen a struktúra - de akkor milyen pontosan?) -
crok
Topikgazda
Attol, hogy technikailag mukodik/mukodhet meg serti a regisztraciokor elfogadott EULA-t.
A zarovonal sem teglafal.. -
crok
Topikgazda
válasz
Elemental #136193 üzenetére
Keresd meg a telepített alkalmazások közt, ott nyisd meg az értesítések beállítását - aztán lehet tiltani azt a kategóriát amit szeretnél.
A másik: nem írtad de ha MIUI 10 akkor Redmi System manager-t tedd fel és onnan nyisd meg a Start gombbal a rendszer (nem MIUI) app kezelőt, ott amúgy kikapcsolhatod hogy a Messenger kivétel legyen a DND módban. (meg egyes rendszerappokat (pl. Google preinstall appokat) le is tilthatsz - root nélkül).
Ezt a menüt egyébként el lehet érni úgy is, hogy
Google Play > Help & feedback> keresés > delete or disable apps on android > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy -
Play > Help & feedback> Reinstall and re-enable apps > legörgetsz az Uninstall apps-hoz > nyisd meg a "remove it or turn it off" linket > menj a "tap to go to Application Settings"-re
- vagy app-al -
Activity launcher-t teszel fel > All activities > Settings > Installed apps nevű activity > Itt, ebben az app settings-ben már lehet engedélyezni vagy tiltani az appokat meg beállítani pl. a DND kivételezést.. csak lehet a Redmi System manager egyszerűbb. -
crok
Topikgazda
válasz
zhata #136112 üzenetére
Ezt olvasd at Magisk + bankolassal kapcsolatban. Nemcsak a su parancs megletet hanem pl. a Magisk Manager telepitettseget is nezi/nezheti egy-egy app (banki appok, jatekok is (Pokemon Go)) meg meg sokminden mast is (pl. regen a Magisk Manager a belso tar MsgiskManager konyvtaraba mentette a ZIPeket, tehat ha volt ilyen konyvtar akkor valoszinu logikusa van Magisk is, de pl ilyen dolog hogy nezi hogy a 10+ fele LuckyPatcher vagy hasonlo app ha telepitve van akkor velhetoen root is van, etc.. etc..).
-
crok
Topikgazda
válasz
zolka95 #136104 üzenetére
Szerinetm annyi van, hogy nem mindenki használja ugyanazt az OS-t (: így igen, nem ugyanazt kapják a felhasználók más-más OS API szinten.
Elsőre szerintem a régi telefonod Android főverziója eltérhet az újtól. Pie alatt (de már Oreonál is) az értesítések jól meg lettek kavarva/bonyolítva, az értesítések beállításaiban lehet nekik "szinteket" adni és mindenféle értesítésre külön-külön beállítani hogy csöröghet-csattoghat-e vagy néma és csak értesítési led, etc. Crome: hasonló a helyzet, vannak újabban olyan új beállítások/feature-ök amik csak magasabb API szinten (magasabb Android főverzióval) jönnek elő. Azt amit most látsz az az új omnibox viselkedés. A helyét is lehet változtatni.
Szerintem ennyi.
-
crok
Topikgazda
válasz
darvinya #136101 üzenetére
Mármint kikapcsol a Blokada? Mikor próbáltad utoljára? Volt egy GitHub issue és utána nemsokkal egy commit több mint egy éve erre.
-
crok
Topikgazda
válasz
kalanchoe #136018 üzenetére
Mi az a feature ami mindenképp ebből a kettőből kell, pénzért?
Úgy értem miért nem jó a pl. a MiXplorer vagy a Solid Explorer a hozzá tartozó FTP pluginjével vagy az F-Droid-os Primitive FTPd nem tud? Nekem hibátlanul mennek ezek is.
-
crok
Topikgazda
válasz
zsoltzsolt #136011 üzenetére
Onnan, hogy egy kifejezetten raktározásra írt program bizony definiált küszöbszint(ek)nél értesít hogy rendelj mert fogytán van a készlet, nagyobb automatizálási foknál eleve rendel is. De hogy Android-ra ilyen app (mármint raktározásra írt app) van-e azt sajnos nem tudom.
-
crok
Topikgazda
válasz
lomposfarkas #135981 üzenetére
Hohhó, nem csak az hanem a támogató appon kívül mind amelyik fizetős!
-
crok
Topikgazda
válasz
Poiro7 #135932 üzenetére
Régebbi verziók bármiből apkmirror.com-ról?
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #135918 üzenetére
Úgy emlékszem a Clipper+ is a GDrive privát tárat használta amiről írtam - kiírta belőle mielőtt a Google szünteti meg. Szívás. Marad kézi export + automatizált sync valahova + import. Bár érdekes hogy miért nem követi a "trendet' és regeli be mondjuk játéknak és akkor mehetne a mentés a Play Games tárhelyébe.. sokan csinálják ezt, és nem számít bele a Google Drive tárhelybe.
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #135901 üzenetére
Hozzáférhetnek ha megfelelnek a Google új irányelvének és egyelőre úgy néz ki hogy a felsorolásod eleje meg fog alapvetően felelni - az automatizálók és az IFTTT pont határeset de szerintem azzal se lesz gond mert olyan emberek vannak mögötte akik meg fogják oldani (plusz a nyílt forrás sokat lendít).
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #135897 üzenetére
Álljunk meg, nem eszik ilyen forrón! Dehogy tiltja le, jól is néznénk ki - korlátozza az API-n keresztül, itt el lehet olvasni mit jelent ez.
Ez az egyszeri GDrive felhasználónak semmit se fog jelenteni (pl.ugyanúgy lehet linkeket megosztani file-okhoz mint eddig ha már ez jött még közben fel). Ez az egész most nem más mint a GMail-re és adataira vonatkozó új irányelvek kiterjesztése a GDrive-ra.
Kissé száraz rész jön: Itt olvasható - hogy a fejlesztőknek - mi számít "korlátozás alá" eső tartalomnak és ha ezek közül bármelyikkel dolgozni akar akkor tegye meg a megfelelő lépéseket hogy megfeleljen az új irányelveknek. Nem, ezekben felhasználó által feltöltött file-ok nem szerepelnek közvetlenül. Ha a megadott módok / metódusok nem megfelelőek (és pl. egy backup appnál nem lesznek) akkor a fejlesztőnek fel kell készülnie egy Google által végrehajtott app ellenőrzésre amiben megvizsgálják hogy az adott app megfelel-e a Google által a Drive-ra újonnan kiadott felhasználói adatkezelési irányelveinek. Pont mint az SMS- és híváslistaellenőrzéses "herce-hurca".Csak ennek az egész Project Strobe-nak része a privát app terület
sóval behintéseteljes beszüntetése (eddig ugye lehetett úgy adatot feltölteni hogy csak az app ami feltöltötte (a megfelelően beléptetett user-el) férhetett hozzá ehhez a privát adathoz, pl. a webes GDrive-ban nem látható mint könyvtár vagy akármi "csak foglalja a helyet" - a Swift Backup ilyen privát tárhelyrészbe mentett ami szerintem jó ötlet volt. -
crok
Topikgazda
válasz
kalanchoe #135856 üzenetére
#132589? clipconverter.cc
-
crok
Topikgazda
válasz
Floydman #135595 üzenetére
Van, ha van root.
Mégjobb ha van Magisk mert arra van modul is.Modul:
Advanced Charging Controller (acc) néven a Magisk Manager-ben -
crok
Topikgazda
válasz
kezman #135475 üzenetére
Másnak is (mindenkinek..) de van saját topikja
-
crok
Topikgazda
válasz
Marcsello31 #135428 üzenetére
Nem az a gond hogy ne lehetne kimenteni - hanem hogy a régi kernellel az újabb ROM nem fog indulni (ha van egyáltalán, egy gyors Google/DuckDuckGo/XDA keresés nem hoz 5.1 feletti ROM-ot). Ha mégis nagyon kell, akkor adb pull [partíció] [filenév.img] (utána kell nézned hogy melyik partíciód a /boot és azt mentsd le akármi.img néven mondjuk, de szigorúan umount után, recovery-ből pl.) vagy TWRP / egyéb recovery alatt simán csak mentsd el a /boot partíciót. Utána visszaállíthatod ha akarod.. akár másik ROM alá is, de bootolni se fog.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #135425 üzenetére
A kettőnek igazából nincs köze egymáshoz (mármint a Magisk túlélésének és a Spectrum support-nak), ott simán csak rosszul volt implementálva a kernelben a support és így a kernel img kicsomoagolása, patch-elése majd újracsomagolása után a scriptek nem voltak elérhetőek. A Spectrum igazából csak pár előre megírt parancsot (és a parancshalmaz alapján meghatározott kvázi "profilt") tartalmazó scripthalmaz, a Spectrum app csak annyit csinál hogy meghívja a megfelelőt (úgy értem a gombhoz tartozót). Ott az volt rosszul megcsinálva hogy nem lett a ramdisk-be az import /init.spectrum.rc behúzva így a script (/init.spectrum.sh) elveszett. A Spectrum igazából csak egy könnyítés azoknak akik nem akarnak Kernel Adiutor-ban / EX Kernel Manager-ben / Darkness Control-ban / Franco Kernel Manager-ben "mókolni" hanem jó nekik az a profil amit valaki (ROM dev/maintainer) megírt. KA-ban is lehet profilokat csinálni és akár exportálni+importálni és egy kattintással aktiválni. Ha az ember egy sima restart és mókolás nélkül elmenti ami van épp "Normal" néven, majd csinál másik kettőt "Akkukímélő" és Játék" néven akkor simán előhúzhatja ugyanúgy mint ahogy a Spectrum működik.
-
crok
Topikgazda
válasz
kuksa90 #135422 üzenetére
Ez ROM függő. Ahol pl. van addon.d támogatás ott nem kell. Ahol nincs ott mindenképp kell mert a kernelben levő ramdisk-et patkolja meg - vagyis mivel a frissítéskor kap a ROM kernelt is így a régi felülíródik (addon.d támogatott ROM-nál elvégzi a túlélést a script a ROM telepítése után).
-
crok
Topikgazda
válasz
galaxys80 #135392 üzenetére
Egy egyszerű weboldal nem jó?
Hivatalos app nyilván nem lesz csak ami nem Play-es. -
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #135378 üzenetére
Sony Ericsson Xperia Arc S-emen még rendes mini HDMI volt.. az volt ám a jó világ..
-
crok
Topikgazda
válasz
Lauda #135376 üzenetére
Ez egy MHL kábel akar lenni? Azon akkor azért van sima USB hogy közben tudd tölteni is a telefont. Micro USB a telefonba, HDMI a TV-be, sima USB a töltőbe - kérdés, hogy MHL kompatibilis-e a telefon egyáltalán (mert itt pl. nincs a listában és itt se viszont a régi P6-om igen és az ment is simán.. van rá app hogy megnézd a telefon MHL kompatibilis-e egyáltalán.. vagy lehet, hogy a kábel esetleg eleve működésképtelen).
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #135252 üzenetére
Ez (ha kaptál linkeket) engem is érdekelne, mármint ha a VLC hasal vele akkor a Total Media Player Pro például viszi-e (szerk.: most amúgy is megint ingyen van).
-
crok
Topikgazda
válasz
kiraly.andra #135223 üzenetére
Ez mind így van és csak akkor van cink, ha pl. helyzetmegosztást használsz, mert akkor 60 másodpercenként ébred a telefon akár 10..15 másodpercre is - és emiatt nem mindegy mire van állítva a pontosság.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #135195 üzenetére
Nem tudom, mert szerintem meg !("Az alternatívák egytől egyig sz@rok"), valamint igen, az ő kezében van a döntés, de ha nem is tudott róla hogy van alternatíva..? És ha számára is feature lesz ami neked bug? Mindegy.
-
crok
Topikgazda
válasz
WhiteWalker #135193 üzenetére
"Sokkal jobban szelektálják a hírfolyamot mint a gyári FB app."
Akkor ami neked bug az nekem feature : D Nekem jó lesz így : D -
crok
Topikgazda
válasz
laleeee #135183 üzenetére
Alternatív appokat használtál már?
Pl. én a Frost-ot (weboldal) használom és nagyon elégedett vagyok vele de ott van még a SlimSocial (weboldal) vagy a MaterialFB (weboldal) ami szintén nagyon jó. [Szerk.] Mondjuk én nem vagyok heavy FB user.. -
crok
Topikgazda
válasz
kaciokos #135102 üzenetére
SuperSU-val biztos nem fog menni (vagyis majdnem biztos mert arra is van hide csak nem valami jó) de Magisk-al (megfelelően beállítva (Magisk Hide, Magisk Manager Hide.. etc..) és feltakarítva a régi nyomokat) még nem volt olyan ami nem ment (a Lloyd is, csak ők eléggé odafigyelnek a Magisk forrására és hozzáreszelik az appjukat ahogy lehet, eléggé naprakészen).
-
crok
Topikgazda
válasz
Bozek #131544 üzenetére
Ez a Manual Camera viszont "az" a Manual camera, igaz? Most ingyen van.
-
crok
Topikgazda
válasz
Probert75 #134847 üzenetére
Ugyanebből a cikkből:
"A Mozilla mindezt azzal indokolta, hogy a jövőben Fenix nevű, teljesen új mobilos böngészője fejlesztésére kíván összepontosítani, amivel végső soron a jelenlegi mobilos Firefox-ot akarja majd ki- és leváltani. Ez azt jelenti, hogy a Firefox 68 for Android lesz a régi böngésző utolsó kiadása, ami ezek után már csak a főverzión belüli frissítéseket fog kapni a biztonsági résekre - ezt is csak vélhetően jövő év közepéig."
Jó hatásvadász lett..
-
crok
Topikgazda
válasz
bartucz911 #134815 üzenetére
Vagy akkor ott a DiskUsage ami ingyen van és szintén sokat segíthet. Az other mindenféle egyébnek a gyűjtője, nem egy különálló könyvtár vagy ilyesmi hanem egy összegzett érték csak, benne van pl. az OTA letöltött ROM is ha van ilyen, "lomtár" tartalma ha a készülékben van ilyen szolgáltatás - ha érdekel hogy a /data melyik könyvtára mit tartalmaz akkor itt írtam róla.
-
crok
Topikgazda
válasz
bartucz911 #134808 üzenetére
Esetleg nézd meg hogy a kártyán van-e LOST.DIR és hogy mennyi file-t tett már bele. Meg a .thumbnails a képek könyvtára mellett (láttam már több GB-osra hízott file-t egy filrendszerhiba miatt).
-
crok
Topikgazda
válasz
zhata #134806 üzenetére
Normálisabban megírt appok már nem csak annyit néznek, hogy a su-ra van-e válasz.. nem hülyék a fejlesztők se, pl. mosmár jó sok app nézi, hogy van-e telepítve Magisk Manager (nyilván nem feltétlen ér ez se sokat mert van Magisk Manager Hide is csak ezt sokan nem tudják mert általában nincs rá szükség csak a Magisk Hide-ra..) és sokféleképp lehet ellenőrizni, hogy van-e "piszkálva" a rendszer (nem feltétlen root megléte, de mégis "piszkált" rendszer, pl. csak egy busybox telepítve a /system/[valahova].. SafetyNet.. SELinux permissive-en mert a használt ROM és kernel profiljai nem elég jók hogy enforce-on elinduljon a rendszer egyáltalán) de erre ott van a Magisk Hide és maga a Magisk működési elve.
A "roottal való fenyegetés" szerintem egyszerű kivételkezelési megoldás: ha valami úgy tűnik neki hogy nincs rendben akkor azt mondja hogy root-olt a készülék (minek piszkálnád ha utána nem root-olod..? jó, nyilván ezer kivétel van..) és gyári visszaállítást kér (unroot-ot is kérhetne, de talán pont azért fogalmaznak úgy ahogy, mert akkor az összes módosítást megszűnteted). Ez pontosan ugyanolyan macska-egér harc mint a vírusírók kontra vírusírtógyártók esete. Egyikszer egyik jár előrébb, másikszor a másik..Nálad talán valami anomália miatt akkor épp bukhatott mondjuk a SafetyNet, lehet állítgattál valamit (simán bukta a SafetyNet ha pl. a SELinux-ot átállítod permissivre majd vissza: restartig a SafetyNet szinte 100% bukta).
A böngészős megoldásra pedig egyre több banki weboldal van úgy felkészítve, hogy ha mobilos useragent jön a kéréssel akkor eleve átirányít egy oldalra hogy leszel szives appot használni mert "biztonságosabb" - naná, mert az app tudja ellenőrizni a készüléket. Ezt is meg lehet kerülni useragent switcher-el. Bonyolult de mégis egyszerű ez ( :
-
crok
Topikgazda
válasz
nyisziati #134742 üzenetére
Ja, MIUIHU, ott azért voltak gondok, pl. 16.4 fölé nem lehetett vele menni egy ideig, aztán 17.2-nél voltak gondok megint.. mert egyszerűen a ROM-al (még csak nem is a kernellel benne) nem volt kompatibilis. Sokáig (régebben) eleve a ZIP része és a telepítés része volt a Magisk-al root-olás is (mostmár csak a Pie alapúaknál) amit totál nem értettem, hiszen még opció se volt rá hogy ne legyen, ha pl. custom kernel-t akartál rá tenni akkor a ZIP-ből ki kellett szedni a boot.img-t, azt kézzel flash-elni majd utána custom kernel (mert ma már minden kernel zip any2kernel-es) és utána Magisk - ha kell. Jó kis ROM a MIUIHU csak dev, vigyázni kell hogy frissíted-e meg tudni kell "kiherélni" amit nem használsz benne. Akkor tud ám ez is jól fogyasztani meg pattogósan működni.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #134736 üzenetére
Az angol részében segítek ha kell, fordítok ha nem megy vagy elakadsz. A 19-es betában most elég nagy változások voltak a 18.1-hez képest (ugye teljesen új install script-et és teljesen új template-et kapott) úgyhogy arra nem mennék egy ilyen problémával.
(#134735) nyisziati Xiaomim van nekem is (mido), MIUI alatt Magisk nálam 10.x óta van használatban (még MIUI8 alatt), soha ilyen anomália nem volt vele.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #134730 üzenetére
A video eleje nem is lényeges, az csak egy kicsit "fura" launcher alkalmazás, a neve t-ui (terminal UI), és nem is a hide a lényeg (nyilván nem mert azzal rejted el) hanem az hogy utána feloldod. Kérdezett egyszer is a Magisk hogy megadod-e a jogot? Nincs véletlen automata jogosultság megadásra állítva hogy ne kérdezzen? Melyik Titanium Backup és melyik Magisk és Magisk Manager verziót használod?
@MADcat: mindent értek.. nincstöbbkérdés.
-
crok
Topikgazda
válasz
dzsordzs69 #134727 üzenetére
Csak a root-ra panaszkodik vagy force-close (is)?
A saját busybox-át használja vagy a rendszerét (esetleg a busybox Magisk modult)?
Titanium Backup törlése, /data/data/com.keramidas.TitaniumBackup törlése mindenestől, Titanium Backup telepítése. Ja igen, volt régebben pár (talán 8.x legeleji?) verzió amivel ez előjött ha úgy használta az ember, hogy egy verziót használt szépen aztán frissített.. de gyorsan javították - nem egy régi APK-ból telepítetted esetleg? Note 3 SE -> akkor MIUI? Volt egy ilyen trükk is..@nyisziati: mi a gond a Magisk-al?
-
crok
Topikgazda
válasz
MADcat #134724 üzenetére
Fulllll off, de ha ilyesmit kell küldeni és úgyis tárolják majd gépen.. akkor miért nem wetransfer vagy tresorit? Vagy ennyire nem publikusak az anyagok? Időkorlát után törlődnek úgyis. Vagy Mega.nz és link küldés aztán törlés? Vagy nem is tudom.. jó, persze freemail / citromail / onbox lol biztosan kizárva, be is szántottam ami volt még ('99-ben volt egy freemail regisztrációm).
-
crok
Topikgazda
válasz
Somatom #134671 üzenetére
OFF: Én szeretem a Redmi Note 4X (Mido) készülékem, szintén Snapdragon 625-el szerelve.Kifejezetten jó architektúrának tartom, nekem tetszik, hogy nem 2x4 mag van hanem 8x1, hogy nem big.LITTLE és egészen jól meg lehet mondani neki hogy melyik magokon milyen "típusú" app futhat és nem azzal van elfoglalva, hogy mikor vált át a 4 kis teljesítményű de energiatakarékos magokról a 4 nagy teljesítményű de nagy fogyasztású magra hanem szépen futnak a szálak minden magon ugyanúgy mert 8 db A53 mag van "párhuzamosítva" - így relatív kisebb a (számolási) teljesítmény viszont (nekem legalábbis, tweak-elve és anélkül is) jobban teljesít a multitasking alatt (főleg ha rendesen állítja be az ember az LMK-t, kikapcsolja az adaptív LMK-t, és megválik a "borzasztóan hasznos" ZRAM-tól).
Az, hogy milyen az LTE a SoC-ban, hogy nem túl erős a rádió (Cat13 le- és Cat7 felfelé irányban mert csak 256/64QAM-et tud, és nincs lehetőség több rádiólánc összefogására), vagy hogy nincs 802.11ac és nincs MIMO mert egyetlen antenna van Wifi-re és Bluetooth-ra ami a kettőt együtt - intenzíven - használva borzasztó átviteli teljesítményt tud produkálni.. nos.. az a SoC korlátja.. legalább van short GI meg 40MHz-es csatornasávszél 802.11n-en.. ( :
De azért a pénzért amiért hozzá lehet jutni szerintem nagyon jó kis készülék. -
crok
Topikgazda
válasz
st6969 #134589 üzenetére
Most épp nem MIUI van fent (tegnapig az volt) de úgy rémlik ha a fejlesztői menüben kikapcsolod a MIUI optimalizációt (legalja, legutolsó pont) akkor nem lesz egyben. Az biztos, hogy megváltozik a hangerőgomb viselkedése: MIUI 10-en a hangerő gombok a média hangerejét állítják nem a csengőhangot, ezt a MIUI optimalizáció kikapcsolása megfordítja, meg ahogy emlékszem nem lesz egyben a két említett hangerő se. Ja, annyi hátrány van, hogy a kikapcsolás egyben minden app jogosultságot is töröl.. szóval az appok sírnak majd hogy ilyen-olyan jogosultság hiányzik (esetleg force-close ha az app kivételkezelése csapnivalóan van megírva).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- VR topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Autós topik
- Forrmell.enn
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest