- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Ez most a legjobb robotporszívó. Kérdőjel? De nem olcsó. Pont.
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Oppo Pad Mini néven készülhet a gyártó új, kompakt, prémium táblagépe
- Új Xiaomi Mijia etető érkezik 5 MP-es kamerával és éjjellátással
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Magisk
- Google Antigravity - ennyi volt?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Fotók, videók mobillal
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Jövő hónapban debütál az Oppo Find X9 Ultra
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Hm. Lehet, hogy találtam valamit. Bár elegánsnak - hát kérdéses...

Az Android valójában egy linux. A Linux nem drive-ként látja az egyes részeket (vs. windows), hanem egyetlen nagy fában, amibe be-mountolja az egyes file-részeket. Ebben az értelemben egyébként az sd-kártya alap-könyvtárát sem kellene közölnie, hiszen az is "csak" egy könyvtár.
Ugyanakkor linux alatt is van mód az egyes összetevők lekérdezésére, legegyszerűbben talán a mount paranccsal. Ebből ugyanis kiderül, hogy melyik "drive" hova került becsatolásra. A mount elérhető android alatt is (én root-olt készüléken használtam, de csak olvasásra talán nem-rootolt masinán is működik.)
A kimenetet nem egyszerű megszerezni, de itt van a módja: [link]
Sok nyitott kérdés marad: pl. hogyan szeded szét a mount elemeket; ill. én nem is foglalkoztam behatóan a parancssorok elérésével, ezért kódot sem tudok adni. De ha ez tényleg ilyen fontos, akkor talán ezen az úton el lehet indulni. ((Én, a magam tapasztalatából megelégednék az external könyvtárral, és nem foglalkoznék azzal, hogy eltávolítható-e, vagy sem.))
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - GIGABYTE MO34WQC2 Karcos OLED Monitor! 3440x1440 / 240hz / 0.03ms / FreeSync!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB CM Masterbox MB311L ARGB 500W
- GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest