Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Hm. Lehet, hogy találtam valamit. Bár elegánsnak - hát kérdéses...

Az Android valójában egy linux. A Linux nem drive-ként látja az egyes részeket (vs. windows), hanem egyetlen nagy fában, amibe be-mountolja az egyes file-részeket. Ebben az értelemben egyébként az sd-kártya alap-könyvtárát sem kellene közölnie, hiszen az is "csak" egy könyvtár.
Ugyanakkor linux alatt is van mód az egyes összetevők lekérdezésére, legegyszerűbben talán a mount paranccsal. Ebből ugyanis kiderül, hogy melyik "drive" hova került becsatolásra. A mount elérhető android alatt is (én root-olt készüléken használtam, de csak olvasásra talán nem-rootolt masinán is működik.)
A kimenetet nem egyszerű megszerezni, de itt van a módja: [link]
Sok nyitott kérdés marad: pl. hogyan szeded szét a mount elemeket; ill. én nem is foglalkoztam behatóan a parancssorok elérésével, ezért kódot sem tudok adni. De ha ez tényleg ilyen fontos, akkor talán ezen az úton el lehet indulni. ((Én, a magam tapasztalatából megelégednék az external könyvtárral, és nem foglalkoznék azzal, hogy eltávolítható-e, vagy sem.))
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest