- iOS alkalmazások
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
imyourfriend #89638 üzenetére
Aliról, csájna raktárból küldve +vám, áfa lesz.
-
Somatom
veterán
válasz
TurpiUrfi2 #89539 üzenetére
Én kékfogasat választanék. Jó lehet ez is, ha megfelel az angol kiosztás. Ha mégsem teljesen lenne jó, akkor beruházol az EKH pro -ra, amivel bármit át tudsz variálni a kiosztáson.
-
Somatom
veterán
Ha 7,8" lenne, akkor már venném. Nálam 8" a plafon, mert telóként használnám. A telóimat is fekvőben használom, ezért gyűlölöm a nyújtott képarányt. Reménykedtem a Samsung tab active 3 aktualizált, 5G -s folytatásában, de egy 10" -os lett helyette, meg az Xcover6 pro, persze nyújtott képaránnyal.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #89506 üzenetére
Érdekes összehasonlítás. Állítólag a Dacia Sorrento olcsóbb, mint a Maybach. Fura, pedig mindkettő autó.
-
Somatom
veterán
válasz
Chrys_ #89491 üzenetére
A blokkolás tulképp egy egyszerű true/fals (vagy 0/1 ?) bejegyzés a build.prop fájlban (root -tal átírható). A Samsung engedi a Miracastot. Először a Moto Z telómon futottam bele a blokkolásba. Az a teló stock Androidot futtat. Tippem szerint pl. Lenovoéknál lehet számítani rá.
-
Somatom
veterán
válasz
Hali1975 #89483 üzenetére
Arra figyelj, hogy a tab és a CC első összebarátkoztatásához kell egy harmadik eszköz, ami a Wifit adja. Ha az megtörtént, akkor utána már megy közvetlenül a tablet hotspotjáról is. Persze, ha a tab only Wifi, akkor nincs hotspot, tehát minden használathoz kelleni fog egy harmadik eszköz, amihez mindkettő csalakozik.
-
Somatom
veterán
válasz
Hali1975 #89477 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy nem tud. A specifikációja is csak OTG -t ír. Olcsó kategóriában ha volt HDMI, az külön porton volt, nem a töltőportba integrálva. Egyébként, ha csak erre kell, akkor sztem szivatod magad a HDMI kritériummal. Ha az adott helyen van egy kis net, akkor egy Chromecast eszközzel jobban jársz. Pl. egy CC Ultra akár zsebben is elfér. Net csak azért kell neki, mert minden indításkor kapnia kell a Guglitól egy azonosítót. Ha ez megvan, akkor már megy az átvitel közvetlenül a tabról is. Mondanám, hogy Miracast eszköz, mert az egyáltalán nem igényel netet. Viszont, Android 6 -tól a Google tiltja a Miracastot és nehéz infót találni arról, hogy mely gyártó oldja fel, vagy hagyja meg ezt a blokkolást. A CC viszont biztosan müxik.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #89470 üzenetére
Ráadásul az egész oldal tele van egymásnak ellentmondó infókkal. Már eleve az fura, hogy büszkén hírdetnek egy 2016 -os, 20nm -es, MTK SOC -t (azt is rosszul, 28nm -esnek). A kávák különbözőek, az autós képen az tuti nem 8" -os tab, az LTE 5G értelmetlen, az MTK6797 nem is tudott 5G -t, stb., stb.
-
Somatom
veterán
válasz
#46824192 #89468 üzenetére
Írtam, hogy én is kocsiban használom. Mellette van még egy 10" -os, céges tab is. Elférnek egymás mellett.
-
Somatom
veterán
válasz
Hali1975 #89461 üzenetére
Az alap a kernel támogatás. Aztán az sem árt, ha a tab tud töltést és OTG -t egyszerre. Tükrözésnél a megjelenítőn gyászkeretes lesz a kép a képarány-eltérés miatt (tab: 16:10, megjelenítő: 16:9). Ez a Samunál is így van. A DeX leképez egy külön felületet, ami 16:9 -es. Aztán még a szoftveres megoldásokon is elhasalhat a dolog. Pl. a Teclast T10 -en néha kernel panicot okozott a HDMI csatlakoztatás és rebootolt a vas. Az M16 -on pedig, ha egy programban levő lista túllógott a kijelzőn, akkor egérrel nem lehetett tovább görgetni, mert visszaugrott az elejére. Pl. fájlkezelős műveleteknél nagyon idegesítő. A Samsungé sem tökéletes, de ekkora szarvashibák nincsenek.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #89436 üzenetére
Egy Chromecast Ultrát használtam és hozzá természetesen a Google Home appot. Az is lehet probléma, ha a routernek mindkét eszközzel 5GHz -en kell kommunikálnia. A CC Ultra megy kábeles neten is, így a router Wifi modemének csak a tabletet kell kiszolgálnia.
-
Somatom
veterán
Nagyjából igen. Vannak még alternatívák, pl. a Lenovonak is van képkimenetes tablete, de nincs tapasztalatom a használhatóságát illetően. Fórumokon olvastam megjelenítési anomáliákról. De, vezetékmentes tükrözést többablakos móddal és tálcával bármelyik Androidos tabon össze lehet hozni. Én sem mindíg a DeX -et használom.
-
Somatom
veterán
válasz
#46824192 #89431 üzenetére
Sokféle lehetőség van. A gyári megoldás a Multiport adapter, de ez elég szegényes. Nekem egy Unitek D1019A adapterem van. Ezen a Lan kivételével az összes port működik. Valószínűleg a Lan chip nem kompatibilis (ASIX AX88178 chipes kéne). Továbbá a gyári és ez is csak 30 fps -t tud 4K -n (gondolom, HDMI 1.4 miatt). A hang természetesen átmegy HDMI -n. De, sokféle adapter van, akár display portos is.
Pendrive -ot kezel USB -n, SD -t az olvasójában, SSD -t, HDD -t még nem próbáltam (NAS -t használok). Egér, bill lehet kékfogas, vezetékes, vagy adapteres. Nemrég megdöglött szegény, öreg egerem, vettem helyette egy Logitech hanyattegeret. Teljesen jól kezeli mindkét kapcsolati módban. Billentyűzetből többfélét használtam, mindegyik működött. Az Apple BT billen remap -pal fel kellett cserélni az Í -t és a 0 -át.
Képkimenetnél választhatsz a tükrözés és a DeX között. Mindkettőnek van előnye, hátránya. Dióhéjban ennyi. -
Somatom
veterán
válasz
Hali1975 #89429 üzenetére
Biztos, hogy nem tudja. Nálam ez kötelező ficsőr, mivel otthon a tab a PC -m. Sajnos, nagyon kevés tab tudja és még kevesebb, ami jól tudja. Több kínai telós és tabos tapasztalat alapján mondom, hogy Samunál ne add lejjebb, mert különben több lesz vele a bosszúság, mint az élmény.
-
Somatom
veterán
-
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #88978 üzenetére
Nem az infraport a nagy kunszt, hanem az infrával taníthatóság. Ahhoz a teló infrájának venni is kéne tudnia a jelet és ez finoman szólva nem elterjedt feature.
-
Somatom
veterán
válasz
dbocskai #88904 üzenetére
Meglepne, ha a tabom nem menne el legalább 3 évet intenzív használattal. A kamionban szinte állandóan aktív a kijelző, megy rajta a forgalomfigyelő, a kamerafigyelő, meg az online rádió. Otthon pedig rá van dugva a tévére. Így netezek, filmezek és a tévécsatornákat is a tabról nézem. Nincs se laptop, se PC. Csak a teló, a tab, meg egy NAS. Eddig símán bírják.
-
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #88834 üzenetére
Annyiért inkább egy Döner teller dupla hússal.
-
Somatom
veterán
válasz
Dreadloord #88791 üzenetére
A kettő nem függ össze. Az én költségvetésemben technikai jellegű, de ettől még nem fizetek elő rá.
-
Somatom
veterán
válasz
bostone #88776 üzenetére
Igen, mert kritérium a saját kijelző, külső megjelenítő nem támogatott. Az én tabom képkimenetes. Alap Android tükrözéssel megy TV -n, de a DeX -re már errort dob. Ha jól emlékszem, akkor Androidos tükrözéssel egyedül az AXN csatornánál dob HDMI hibát. OK, legyen, hiszen amúgy sem támogatott ez a mód. De, az gusztustalan dolog, hogy magán a tableten sem nézhető egy csatorna.
-
Somatom
veterán
válasz
bostone #88774 üzenetére
Neeem. A TVGO -val ilyet nem lehet. A Tkomnak van otthoni TV szolgáltatása, ezért kínosan ügyel arra, hogy mi, mi alatt futtatható. Még a screenshotot sem engedi.
Pl. a Yettelnek nincs otthoni TV szolgáltatása, nem is tilt semmit. A MyTV fut Kodi alatt és akár Castolható is. Csak, az fizetős, a TVGO meg a 8x éves nagynéném kódjával nekem ingyen van. Tudom, suveniru nyihahu, ne kukucska prodku, de azért ez mégis gáz. -
Somatom
veterán
Elmehet a Telekom a sunyi 3,14csába!
TVGO Mozi+ -
Somatom
veterán
válasz
5leteseN #88682 üzenetére
Nagyon régen volt, de a képek alapján a 3C CPU manager -rel csináltam. A root készülék, Androidverzió és bootloader -függő, úgyhogy ebben nem tudok tanácsot adni. Továbbá a 15% -ot sem értem. Hova, minek a 15% -át? Sztem még mindíg nem érted. A kernelben gyárilag definiált max. órajelet egy OS szintű program még root joggal sem tudja felülírni. Csak a skálázódást tudod befolyásolni. De, ha nem tudod, hogy mik azok a governorok és shedulerek, akkor inkább ne kezdj ilyen dolgokba! Azt sem vágom, hogy honnan ered az az agymenésed, hogy ha húznád a CPU -t, akkor gyorsabb lenne a tabod.
-
Somatom
veterán
válasz
Ivy.4.Ever #88678 üzenetére
Nem kap semmilyen mhz -et. OS szinten csak a skálázódást tudja befolyásolni. Autós hasonlattal a fordulatszám -leszabályzás adott, csak az alapjáratot és a felpörgés gyorsaságát tudja befolyásolni. De, ezt is cseszheti, ha nem a CPU, hanem a RAM átviteli sebessége a szűk keresztmetszet. Vagyis, hiába nyitnak azonnal a torkok, ha az AC pumpa nem tudja elég naftával ellátni.
-
Somatom
veterán
válasz
5leteseN #88670 üzenetére
Ha a tuning alatt húzást értesz, ahhoz kevés a root. A kernelt kéne módosítani. Root -tal a gyorsabb skálázódás érdekében az egyes governor presetekben el lehet tolni a CPU értékeket, de kérdés, hogy mikor avatkozna be a hővédelem. Egyébként érdekes vegyesvágott. A 12nm -es CPU -hoz egy 28nm -es GPU -t társítottak. Sztem a lassúsága a RAM kezelés miatt lehet, mert a busz csak 1 szálas, 32 bites.
-
Somatom
veterán
válasz
babcehh #88611 üzenetére
Jó cucc, de sajnos, csak app indításhoz lehet billentyűt rendelni, parancsikonhoz nem. Csináltam egy Tasker utasítást (broadcast üzenet küldése), majd AppFactory -val kiírattam alkalmazásként és telepítettem. Hozzárendeltem a billentyű kombinációt. Lenyomva indul az app, küldi az üzenetet. Ha ezt eseményként megadom az automatizálónak, akkor bármilyen Androidos művelet indítható billentyűzetről.
-
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #88584 üzenetére
Nem tudom. Nekem az EKH Pro használata a természetes. Ha lehet, akkor én hanyagolom a gyári megoldásokat és saját szoftvercsomagot használok. Így, ha veszek egy új droidot, akkor nem kell kiismernem. Egyébként a Playes leírásában ott van a LINK a tutorialokhoz. Rögtön az elsőben ír erről a figyelmeztetésről.
Egyébként az EKH egy olyan virtuális billentyűzet, aminek nincs megjelenő felülete. Így veri át a rendszert (mert különben a keychars, keylayout fájlokban kéne átírni a társításokat (hexadecimális rendszerben), ami rootot igényel). A használatához ki kell jelölni virtuális billentyűzetként és a rendszerben beállítani, hogy fizikai billentyűzet használatakor is jelenjen meg a virtuális billentyűzet. -
-
Somatom
veterán
válasz
andronymus #88479 üzenetére
Sőt! Még egy S8+ is.
-
Somatom
veterán
válasz
andronymus #88479 üzenetére
Annyiból kijön egy S8 is.
-
Somatom
veterán
válasz
Luissimo #88468 üzenetére
Vodám nincs. A TVGO működget. Kétféle kimeneti nézetmód van. A normál nézet tükrözése és a DeX. DeX -ben errort dob a TVGO, de normál tükrözéssel működik. De fura, mert egy-két csatorna így is külső megjelenítő hibát dob. Szerencsére ezeket tudom nélkülözni.
Ja, még valami. A DeX 16:9 -et ad ki, tehát kitölti a tévét. A képernyőtükrözés viszont a tab 16:10 -es arányát küldi ki és emiatt gyászkeretes a tévé képe.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #88412 üzenetére
Az nem biztos. Ne tudd meg, hogy milyen kincseket lehet találni svájci, német hulladéktelepeken.
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #88410 üzenetére
Egyértelmű, de 1-2 ezerért nem fog kapni wireless -t.
-
-
Somatom
veterán
válasz
pècsimunkás #88251 üzenetére
Nekem havonta két hetet egyfolytában töltőn van a telóm, meg a tabom is. A telóm most két és fél éves.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iOS alkalmazások
- LEGO klub
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Túraautó topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Linux kezdőknek
- Erős specifikáció, kompakt formában
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ELADÓ iPad mini 6 generáció 64GB WiFi / A2567 - Starlight
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest