- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ócskás
aktív tag
Mivel szinesben még nem nagyítottam,elhatároztam hogy fogok(ha nem is túl rendszeresen). Elkezdtem körbenézni,és találtam egy Magnifax4 + Color3 fejet.A másik nagy esélyes pedig a Durst M805Color. Nem tudom,melyik lenne a jobb,melyik lenne az egyszerűbb,megbízhatóbb...stb. Ámbár az ellen sem tiltakoznék,ha a meglévő Krokusomra létezne valami szines fej....
http://fotki.yandex.ru/users/mn5818/albums/
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, én is ezt mondtam, csak más szavakkal És mivel a dinamikát a maximális megvilágítás-terjedelemre szoktuk érteni, amit még elbír a nyersanyag anélkül, hogy bárhol is kiégne, vagy bebukna, a fordítós film dinamikája a legkisebb. Legalábbis a dinamika ezen értelmezésében, más értelmezéséről nem tudok.
-
sigmoid
tag
Hm... lehet hogy csak városi legenda.
Mondjuk a kijelentés nem a dia és a papírkép, hanem a dia és a negatív közvetlen, átvilágításos szkennelésére vonatkozott. Valami olyasmit olvastam, hogy az előhívott negatív soha, sehol nem sötétedik be annyira mint a dia tud, és ezért könnyebb szkennelni. Persze lehet hogy ez a direkt filmszkennelésre kifejlesztett gépeket nem érinti...
...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban
-
BEE
addikt
Nem kell lecsípni a tolórúdból.
Belűről ráhúztam egy passzos műanyagcsövet, ami egy villanydrót szigetelése.
Ez állandóan benyomva tartja, de megmaradt a visszaalakíthatóság.BEE
Honnan tudod hogy Voightlander koppintás ?
[ Szerkesztve ]
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
adamka16
őstag
Húú... Köszi, hogy ennyit törődsz velem
A fényképezőgépben nem fém van hanem bakelit ahogy írtad is a másik gépet.
Ez miben számít?
Nekem úgy volt benne egy tekercsnyi film, hogy volt egy másik film kazetta, aminek a felső gyűrűje ki volt szedve, vagyis épp annyira volt kinyílva, hogy ki lehessen szedni de még visszapattanjon rá. Amúgy meg szerintem nem nagy ügyesség kell, hogy szétszedjen az ember egy ilyen kis dobozkát
A másik.. Ez a távolság dolog így egyszerűnek tűnik, de akkor még ott van a rekesz és a zársebesség. Tesóm olvasta valahol, hogy volt hozzájuk anno egy táblázat ahol rengeteg szituáció fel volt sorolva, hogy mikor milyen rekeszt és záridőt kell alkalmazni, meg hát ugye a film érzékenységtől is függ.
Szóval ezért keresek hozzá valami használati utasítás félét, mert akkor már könnyebben menne. Lehet, hogy majd ma veszek egy tekercs filmet valahol, valami olcsóbb fajtából, aztán kísérletezek majd vele, nagyon felizgatta a fantáziám ez a filmes dolog
Esetleg ha valakinek, a polc mélyén lenne egy használati, ehhez vagy egy újabb hasonló Smena-hoz azt szívesen várom. -
lugosi
MODERÁTOR
Halló! Hogy csináltad meg kéziblendésre? Van itthon 2 vagy 3 ilyen objektívem (gyűjtöm a zeniteket...)
Az egyiket jó lenne ha tudnám használni az olympus e-330-omon is. Viszont a blendét én se tudom beugratni ugye.Amúgy ugyanez a véleményem erről az objektívről, hogy megdöbbentő milyen jó a rajza. És szerintem is pont jó portréobjektív, mert pont úgy viselkedik ahogy ilyenkor kell: nyitva kicsit lágy itt-ott, viszont rekeszelve éles. Azaz sokmindenre használható. Valami tizen valahány évig ez az egy objektívem volt és mindenre jó volt amire kellett. Sajnos úgy néz ki, hogy a legjobban szeretett zenit 11-em zárjával valami van, néha mintha nem zárna rendesen és félig jó a kocka expója, félig fényt kapott. Gondolom ez a nem-fém vízszintesen futó redőnyzár nem a technika csúcsa.
-
adik
őstag
A fotó felületét hányadékká teszi. Nincs felíratnak keresnivalója a képen. Dátumnak se.
igen, valahogy én sem tudtam ezt megérteni, hogy miért jó... elvégre nem a záridő miatt készítettem a képet, ha meg a dátum érdekel, lefényképezek egy naptárat - ha meg olyan hülye vagyok, hogy nem tudom mikor készült a kép, akkor az nem is fontos.
Kettő, csipkebokor vessző!
-
lugosi
MODERÁTOR
Teljesen egyetértek ezzel. Egyébként megerősít egy korábbi feltevésemet. Miszerint nagyon sok, ma fotózó ember azért vásárolt digitális fényképezőgépet, mert alapvetően informatikus beállítottságú (~kocka) emberekről van szó, akik vettek egy új usb-s perifériát a számítógépükhöz. Aki már az analógban is ezt keresi, az hiperkocka
No nekik, de csak nekik: volt olyan váz, ami visszamenőleg nemtudomén hány tekercs expó adatait tárolta egy MMC kártyán (ha jól emlékszem). Nekik ilyet kell venni, mert még a jó öreg analóg fotótechnikában is szükséges valami digitális geek dolog.Elnézést a szubjektív véleményem kifejtéséért, és természetesen a jelenlévők mindig kivételek!
Hm, még annyi, hogy az ilyen embereket legszívesebben arra biztatok, hogy vegyenek egy teljesen manuális analóg vázat, márka mindegy, és fotózzanak azzal filmre, manuális objektívvel. Valamennyi ideig. Lehet hogy elkapja őket a fílingje. Lehet hogy sokkal jobban megszeretik magát a fotózást. És még az is lehet hogy azt veszik majd észre hogy sokkal kevesebb utómunka kell egy idő után a képeikre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5 Pro teszt
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Call of Duty: Black Ops 6
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest