Hirdetés
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Sagem MyX-8
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megvan, melyik Redmi turbóz 9000 mAh-ra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Habugi
addikt
Nem találkoztam még ilyennel, ami valószínüleg azért lehet mert nem szoktam követni a piaci részesedés kimutatásokat (az utolsó kivételével, ami elég lesúlytó volt..), de ismersz olyan kimutatást amin látszik/látható, hogy adott, a másik fél előtt piacra dobott "most éppen csúcskártya" (a 980as példájából kiindulva) illetve azok értékesítési mutatói milyen mértékben járulnak hozzá az adott oldal/cég negyed és/vagy féléves mutatóihoz?
Értem ez alatt, hogy a nagyobb Maxwellek megjelenése óta, a 970/980 duóból származó bevétele az nV-nek mekkora hanyadát tette ki az éppen aktuális negyedéves profitjának?
Csak mert ilyen szempontból ("topkártya") esik szó piaci részesedés visszarablásról, mint ilyen téren laikus, feltételezek egy bizonyos hányadot, de a szavaidból azt veszem le, hogy ez a hányad jóval nagyobb lehet mint azt én eddig valószínüsítettem!
Nem feltétlen az új Maxwellek érdekelnek, mert jószerivel még el sem telt annyi idő, hogy egy épkézláb kimutatás elkészülhessen, esetleges régebbi példa is érdekelne. -
HSM
félisten
A HBM a fogyasztás miatt lehet szerintem fontos. Már a Hawaii 512 bites busza is brutális még a gyári 1250MHz-en is, ugyanakkor a fogyasztása igen magas a sok ramcsippel. Márpedig ha versenyezni akarnak a Maxwell-ek fogyasztás/teljesítmény arányával, netán jobbat letenni az asztalra, akkor kelleni fog a HBM....
A hűtés szempontjából is előnyös lehet, így ugyanis a GPU mellé téve a ramokat egy hűtendő komponenssel kevesebb a PCB-n, ráadásul nem kell állati drága, rengeteg rétegű NYÁK az 512-es busz miatt. Szóval én jó nagyon iránynak tartom ezt. -
Malibutomi
nagyúr
Ja azt hittem a teljesen nyilvánvaló piaci billegésen kivül is tudsz valamit titkos infot. Az mindig is igy volt hogy az ad el több kártyát akinek kijött épp az új fejlesztése.
Most sokan vettek 970/980-at, tavasszal meg sokan fognak venni 380/390-et. Minden visszaáll ahogy eddig volt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- 27% - GIGABYTE RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X GAMING Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6 jegelve nagyadam29-nek
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 SUPRIM X - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest