- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogarimre
csendes tag
válasz
BandiT85 #329 üzenetére
Hello. Én is hasonlóképp jártam majdnem. Gigabyte , Msi is írta ,hogy támogatja a ramokat aztán kiderült mégse. Vettem mindkét lapból aztán kiderült a ram a hibás. Vagyis nem hibás ugyanis INTEL alapokon hasít rendesen. Tesztelve lett Intel alapokon ls ott mentek rendesen. Threadripper vonalon meg csak sípolás villogás aztán se kép se hang. Én részemről nagyon nem vagyok megelégedve a rendszer gyorsaságával.
A gyorsaságnál már csak az instabilitása bosszantó. Néha rendesen kifagy csak úgy. Értem én,hogy a programok nagyon nincsenek jól megírva több magra de még a winfos sem. Na de az,hogy néha megfagy. Teljesen alapon megy nincs húzva. -
bogarimre
csendes tag
válasz
rambustibi #270 üzenetére
Hello.
TEAMGROUP ELITE 2400 MHz DDR4 TED416G2400C16BK / TED416G2400C1601
Nem ajánlott !Nem működik vele
,hiába van a támogatási listába.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #215 üzenetére
Hát a tuszkolás az annyiból igaz,hogy az 1 es csavar nem ért le a menetig miután lehajtottam a lemezt.
Csak a lemezt nyomtam meg kicsit erőből újjal miközben a másik ember bekapatta a csavart. Ez a jelenség az MSI nél nem volt tapasztalható. Amúgy vannak fent videók ahol a giga lappal pont így küzdenek mert nekik sem ér le a csavar a menetig.
Szerintem a cpu-ba nehéz kárt tenni mert elég érzetre jól össze van rakva. Meghajlítani vagy hasonlók szerintem igen nehéz lenne.
Az arany részre direkt lett figyelve,hogy ne érintsem.
A ramokat próbáltam már szinte mindenféle slotba.
Lehet véletlenül 4db alátétet forrasztottak a kupak alá AMD ék
Kereten rajta van rendesen már néztem azt is.
Ahol ram van (slot) ott mindig pirosan világít a led az MSI ben. Mintha az hibát jelentene nála, utánanézek. -
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #211 üzenetére
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #209 üzenetére
Visszavittem, 1 hónapot mondtak a bevizsgálásra. Kicsit mérges lettem és hazafelé vettem egy MSI lapot. Az sem indul,
vagyis indul (ventik pörögnek) de semmi, se kép se hang. Msi ledek azt mondják hol a cpu hol a ram hibás. Mindkét lapnál fent van a listán a ram,hogy megy vele. Mondjuk quad módba sehol nem írták ,hogy jó lenne de mindegy is mert 1db al sem indul
. Ram típusa TeamGroup TED416G2400C16. Indításnál először a cpu led világít majd az elalszik és a ram led kezd el világítani. Itt is megcsináltam a qflash bios frissítést mert az msi is azt írta. Teljes tanácstalanság van. Lassan már 2 konfigom lesz ami nem működik
. Egyenlőre feladom a küzdést mert csak az időmet veszi el a meló meg nem halad. Mondjuk ötletem sincs most mit csináljak mert megint ramot venni már nincs kedvem. Aztán majd azzal sem megy.Sajnos nincs az ismerőseim között senkinek DDR4 es ramja tesztelgetni.Maradt a cpu meg a ram , valamelyik nem akar működni. Valahogy nekem nem akar összejönni ez az AMD konfiguráció
. Azt hiszem megy vissza minden a boltba így vagy úgy és maradok Intel vonalon.Még alszok rá .
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #207 üzenetére
Közben megcsináltam megint de semmi,
proci led világít melegszik is a teteje a cpu-nak de semmi kép.
Holnap visszaviszem a boltba. Érintkezőket már néztem de nem láttam semmi szokatlant.
Reméltem hogy a bios frissítés megoldja a problémát de sajna nem. Most d5 hibakód van ha átrakom a memóriát másik slotba.Köszönöm -
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #205 üzenetére
Szerintem így csináltam ahogy írtad, max kiszedem megint . Először az 1-es csavart egyszerűen nem lehetett becsavarni mert nem ért le a menetig. Izomból nyomva a fémet a másik ember tudta becsavarni a csavart. Azóta már kiszedtem vagy 2x mert aggódtam,hogy azért nem megy mert nem érintkezik rendesen.Mos tmár 1 emberes :-). Láttam videót ahol pont ez volt a gond, ott is izomból nyomta a pali miközben szentségel. Köszönöm a segítséget, próbálkozok újra.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #203 üzenetére
Nem értem pontosan a kérdést de az biztos,hogy 2 ember kellett a becsavarozáshoz és nekem nagyon lötyögősnek tűnik az egész foglalat de megnézve sok videót szerintem jól csináltam. azért nem túl meggyőző a foglalat.Ahol a 2 csavar van na ott lötyögős és felfelé áll a cpu, gondolom a vas majd leszorítja.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #201 üzenetére
Hello.
Megnéztem a ramokkal, variálhatom ahogy csak akarom a dolgot sajnos ez nem indul.
Max a hiba kód változik, most d5.
Utoljára 286 os időkben volt AMD-s cuccom. Lehet megy a piacra ez is. Vicces ,hogy fél millás cucc nem kompatibilis saját magával :-)
Esetleg más ötlet valakinek ?
Köszönöm az eddigi segítséget is. -
bogarimre
csendes tag
válasz
Walter_White #198 üzenetére
Szia. Megnéztem, most meg az az 1db memória van rossz helyen. Lehet akkor már jó a gép csak most kell a táp a régi gépbe mert melózni kell. :-) Köszi.
-
bogarimre
csendes tag
válasz
csatahajós #166 üzenetére
Üdv.Segítségre szorulok. Gigabyte lap és 1950x cpu. Sajnos nálam is se kép se hang. Cpu led nálam is pirosan világít viszont ventik pörögnek. Cpu-t kiszedtem újra visszaraktam de semmi. Most már csak 1 slotban van ram de nincs kép. Tanácstalan vagyok. Ötlet? Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Autodesk - Revit
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Intel I5-9400F / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest