- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
koszos91
tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítség és a tanácsokat.
Végül úgy állítottam be, hogy a PBO-t kikapcsoltam és egy kis offsetet (0.05mV) kapott (de még lehet kicsit lentebb viszem) és így is ugyan azt tudja, mintha menne a PBO csak feleslegesen nem fűti magát
.
-
koszos91
tag
Az lemaradt, hogy a SOC voltage-t kell-e változtatni?
-
koszos91
tag
Sziasztok!
Adott egy ryzen 3600 proci (2019-ben vásároltam), melyet eddig pbo - offsettel használtam. Arra gondoltam, hogy kipróbálom, hogy allcore oc-val mire képes.
Sajnos az enyém nem a legjobb darab, mert pbo-val sem tudta elérni a 4.2 Ghz, max 4.175-ig ment néhány magon, inkább 4.15 volt a vége, ha az összes magot nézem.A beállítások tekintetében allcore 4 Ghz állítottam be, és core voltage-nél (overrie mode) számomra a 1.2875 V bizonyult stabilnak. (MSI B450 Tomahawk max alaplap) PBO és C-state disabled-re állítva. LLC jelenleg auto beállításon.
Az lenne a kérdésem, hogy ez így mennyire jó beállítás, valamint ez a feszültség rendben van-e? Az LLC-t állítsam vagy maradhat auton? Van- e esetleg még valami amit be kellene állítanom?
Cinebench r23 hibátlenul elfut többször. Y-cruncher (0-1-7 parancsokkal) is lefut hiba nélkül. Teszteljem-e még, mivel a gép minden nap megy, nem szoktam kikapcsolni- Így alklamas lehet-e a 7/24-es üzemre?
Melyik jobb választás az allcore oc vagy pedig a PBO?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
koszos91
tag
Akkor csatolom, hogy milyen feszültségekkel ment terhelés alatt.
És akkor az lenne a kérdésem, hogy ezek jó feszültségek így vagy kell-e állítani valamit.
A RAM az MSI féle Try it!-vel van beállítva 3200 Mhz és 16-18-18-18-36 és 1.37 v
A Processzor pedig kapott egy negatív offsetet 0.075V-val a többi auton van.Ja és most se volt semmi gond terhelés alatt.
-
koszos91
tag
Köszönöm a segitsegeket.
Igen azt a memoriara ertettem. A SOC az 1.081, ha jot neztem. De majd delutan beteszek egy Hwinfo kepet es akkor latszik majd minden.
-
koszos91
tag
Igazad van, kicsit eros volt a kijelentes, hogy nem nyultam semmihez
Nagy ra az esely, mert amiota a Ram feszultseget fentebb vettem, azota egyszer nem produkalt hibat, pedig tobb mint 2 orat is nyuztam, de nem tortent semmi.
Tesztet is raengedek meg, de altalaban a jatekok alatt jott a gond a tesztek nem mutattak hibat.Es amit a feszultsegekkel kapcsolatbam kerdeztem azzal nem lesz gond?
-
koszos91
tag
Sziasztok!
Röviden: sokat újraindult a gép, vagy befagyott és újraindult vagy befagyott és onnan sehova és stb. és ebből kifolyólag az AMD driver-re gondoltam.
Ezután rengeteget keresgéltem mindenfele és úgy néz ki, hogy megvan a hiba forrása.A konfigurációm:
Ryzem 3600 processzor, semmihez nincs nyúlva csak kapott 0.075 V alulfeszt és ennyi
MSI B450 Tomahawk MAx alaplap
PATRIOT 16GB Viper DDR4 3200MHz CL16 KIT PVS416G320C6KA hiba az eddigi keresgélések alapján pedig a RAM-mal van. XMP profillal nem működött megfelelően kb. 1 óra után mindig jött az újraindulás, utána MSI Try it! előre berakott profilokkal próbálkoztam azon belül is az XMP profilnak megfelelő időzítésű és 3200 Mhz-t, de ott is dobott egy hibaüzenetet. Végül kapott a gyári 1.35 V helyett 1.37 V és így most szépen teszi a dolgát.
Arra lennék kíváncsi, hogy ez a feszültség nem sok-e, kell-e a SOC feszültségen állítani vagy az jó, ha auton hagyom és van-e annak jelentősége, hogy a HWinfo 1.370 helyett 1.392 V ír amikor terhelés alatt van?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
koszos91
tag
Sziasztok!
abban szeretnék segítséget kérni, hogy beraktam allcore 4200 -ra a ryzen 3600 as procit és a következő hibaüzenet kapott. (a feszeket auton hagytam)
Ez mitől lehet, a második próbálkozásnál újra is indult és ahogy a HWinfo is mutatja a feszek 1.1 ről csak lefele mozdultak el felfele meg se moccantak. A hőmérséklet pedig drasztikusan emelkedett.
Vajon ez mi lehet, vagy miért csinálja?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest