- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Thunderbolt #32407 üzenetére
jah, tesztelni mindig hideginditas utan kell, mert amugy a memory training talal valami mukodo beallitast, akkor az pont addig jo, amig ujrainditod.
enmondom Buga Jakab, hogy 2933 esetleg 3066 -on jo lesz -
Viktor77
titán
válasz
Thunderbolt #32407 üzenetére
Az a garantált, azon menni fog.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Thunderbolt #32404 üzenetére
attol fugg, mi alatt detektaltad a magasabb homersekletet. y-cruncher be tudja futeni, mert avx -et is hasznal ; de igen magasabb soc fesz magasabb homersekletet eredmenyez.
masik elmelet, hogy a gyorsabb ramorajellel parban emelkedik a fabric orajele is, ami azt is jelenti, hogy felgyorsul a memoria -> cpu adataramlas, amitol viszont javul a procimagok adattal valo ellatasa is, az igy eloallo jobb kihasznaltsag tobb hot termel
socot esetleg kezzel ovatosan visszaveheted, amig a tm5 10-15 kor meg az y-cruncher lefut, addig 99%, hogy jo lesz. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Thunderbolt #32401 üzenetére
szvsz elso szerias procirol leven szo a 3200 inkabb a memoriavezerlon mulik, testmem5 a te baratod ( elso inditas utan a letrejott mt.cfg fileban a cycles=3 -at ird at legalabb 10 -re ), es az y-cruncher a 0-1-6 kombo.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Thunderbolt #32397 üzenetére
Aegis minden lappal megy, ha nem, akkor hibas a kit
* elsogenes cpu imc 2933 -ig jo lesz, felette lutri. -
Chaser
legenda
válasz
Thunderbolt #32397 üzenetére
ha a b450m s2h-ban ment a 3600-os crucial pöccre, ebben is menne, ha a cpu tudja, illetve az imc
qvl listát én sose néztem
2x16 aegis 3000 is pöccre ment, nálad is menni fog
a 3200 meg az imc-n múlik leginkább -
br120
csendes tag
válasz
Thunderbolt #32385 üzenetére
" játékból asztalra crash-elések"
Nálam akkor csinált ilyet a WoT , amikor a 4x8 GB 3200-as Predatorok mentek xmp profillal 3200 MHz-en , de ez egy 2700X mellett volt B450-es lapban. Vissza kellett vennem a ramokat 2933 MHz-re , akkor már ment a játék rendesen (vga RX570 bár ennek szerintem nincs túl sok jelentősége). Érdekes módon ugyanezekkel a ramokkal 1600X mellett X370-es lapban 3200 MHz-en nem volt gond a játékkal.
Szerintem próbáld ki 2x4 GB-al a játékot , akkor is csinálja e a kilépéseket. Vagy pedig a 4x4-et vedd vissza 2400 MHz-re.
Ha le akarod cserélni a 4x4 GB ramjaidat 2x8-ra , ezeket tudom ajánlani :
Az Aegis 3000 MHz-es , az 2933 MHz-en ment az 1600X mellett 300-as lapban xmp profillal. A többi 3200 MHz-es és mentek is annyit 1600X mellett , a Ballistix-ek többet is. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Thunderbolt #32391 üzenetére
a cl16 azert van, mert az elsogenes Zen memvezerloje nemannyira szereti a paratlan idozitest, ezert a legtobb lap "felkerekiti".
az 1600X azert megy fel 4100 -ra, mert az xfr még képes +100 Mhz -t radobni, ha belefer. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Thunderbolt #32389 üzenetére
"Ugyanaz a típusa, időzítése, mindene a két kit-nek, csak a chip más rajtuk."
nincskedvem vitatkozni, hidd azt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
a 4 modul az Summittal lutri, még ugy is, ha azonos tipusbol teszel bele eltero idopontban gyartottakat.
marpedig ha 2 Micron , 2 Hynix, akkor az biztosan ket eltero sorozat.apro trukk : probald megcserelni, a ket kitet, akkor a masik idoziteseit lovi be az otomatika ( a legtobb alaplap faek egyszeruen, az elso talalt modul idoziteseit kiolvassa, es azt alkalmazza globalice ) ugy talan a "jobbik" ( nem a párt, hanem az a modul, amirol most olvassa a parametereket ) birni fogja a masik idoziteseit.
esetleg lehet a VGA is a bunos, valami haverod hasonloan eros gepeben tudod tesztelni ?
@Zufi : nem ugyanaz, neki 1600X van, ami Summit Ridge ; neked meg 1600AF azaz Pinnacle Ridge, utobbiban azert kikalapaltak par aprosagot a memoriavezerloben.
-
Zufi
csendes tag
válasz
Tuti, hogy nem a memória kompatibilitásával lesz gond, nekem majdnem ugyanez a konfigom van: B350-DSH3, 4x4 2666Mhz Fury (2 Micron, 2 Hynix) és 1650Super, most egy 1600 AF procival (zen+), korábban 2200G-vel (sima zen). És semmi ilyesmi nem volt nálam. Szerintem próbáld meg a Win újratelepítését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Fogyjunk le!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen routert?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest