- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29552 üzenetére
Az MSI 390 hutese kb akkora mint a 290X lightninge...tesztek alapjan nagyon jo.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29549 üzenetére
Szerintem erdemes ha nem derogal hogy par dolgot esetleg lejjebb veszel a beallitasokban.
De amugy guru meg tpu is tesztelte 1440-ben. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
darealkilla #29547 üzenetére
Nem hinnem hogy az Asus jobb lenne mint az MSI vagy a Sapphire. Ranezesre szinte ugyanaz mint a DCII csak harom ventivel.
Viszont az emlitettek jok, en nem cserelnem le a hutest rajtuk. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #29514 üzenetére
A te 290x-ed nem mervado, mert meg sikerult venned a vilag legszarabb kartyajat. Nem is hallottam olyan customrol a tieden kivul ami dobalta az orajelet. Viz alatt meg minimum 1200-on kellene mennie 24/7.
Speed(R): hat igen a felrerakott hutes eleg luzer, de legalabb van rajta valami nem mint a titanx-en 1000$-ert, ahol a hatlapon minden hutes nelkul izzanak 100 fokon a vramok.
-
Malibutomi
nagyúr
Most tunt fel ez
Valami kulonbseg tenyleg van a 290x-390x kozott mert majd minden tesztben megy 1200 korul, de nem is az a lenyeg hanem a memoria...a lightninggal tudtam elerni 1700mhz-et, ez meg 1780-on megy.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
robertosz91 #29227 üzenetére
Inkabb utobbi lehet, nekem sok lap es sok kartya csinalta mar. Mielott megjelenik a boot villognak szines csikok.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #29172 üzenetére
En felraktam 1440-re a gta 5-ot, es sokkal szebb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Winchester95 #28633 üzenetére
Telepitocsomag hiba nem kartyahiba inkabb serult letoltes kellene legyen.
-
Malibutomi
nagyúr
Sracok van valakinek mostani nem tul regi firestrike eredmenye 290/290X-el? 1050-1100-1150mhz erdekelne. Koszi.
-
Malibutomi
nagyúr
Én megvarnam amig kijonnek az amd kartyak. A Fiji Pro lehet a sweet spot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
lowzor #27952 üzenetére
Forditsd meg a dolgot. Miert van ez?
Mert az NV a mantle jatekok DX optimalizalasara mondjuk 500%-al tobb idot es eroforrast fektet, pont azert hogy ne keruljon hatranyba. Ha nem kellene a mantle ellen dolgozniuk nem is foglalkoznanak ennyit vele, hanem tojnanak ra.
Ahol nincs mantle ott nem foglalkoznak ennyit a dolgokkal nyilvan ok sem.Xmisternek is van igazsaga, hiaba tudna a mantle sokszorannyi dolgot megjeleniteni, ha nincs annyi a jatekban mert alapvetoen a dx11 hatarain belul irtak meg. Ferrari folduton nem lesz gyorsabb mint az uaz.
Talan evvege fele, vagy tavasszal lesznek rendes dx12/vulkan alapu jatekok. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
m0h0senator #27704 üzenetére
azaz
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #26219 üzenetére
Ez elég szomorú, ugyanilyen kártya nálam a 690-ben furmark alatt volt 85 fok körül.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #25755 üzenetére
"Van valami varázsszó? "
Nvidia Gameworks
-
Malibutomi
nagyúr
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #25506 üzenetére
Tessék:
Ez meg fél óra valley:
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
gootibi #25414 üzenetére
A 290X leginkább azért éri meg, mert azok a jobb chipek, sokkal kevésbé melegednek.
Szép dolog a márkahűség, de ebből a szériából inkább vennék MSI-t, Sapphire-t, powercolort. Az Asussal sem lesz bajod valószínű, de nem a legjobban sikerült hűtések.
A procid így 4.5-ön elég lesz hozzá. -
Malibutomi
nagyúr
Nekem volt 290X Gaming, eg ynormális házban 75 fok körül is megállhat, és nem hangos. Kiváncsi leszek a ti tapasztalataitokra.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
lowzor #25372 üzenetére
Minden tiszteletem shellkretor-é a sok melóért, de ha az emlékezetem nem csal valami kis i3 konfiggal tesztel, az egész konfigja nem fogyasztja felét egy 290-nek.
Egy ház lehet jól szerepel amikor 150W-ot kell elvezetni az egész gépből, de mikor 450-et akkor meg csúnyán elhasal. -
Malibutomi
nagyúr
Új 3XX hírek a radeon találgatósban
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TTomax #24584 üzenetére
Te még mindíg az azonos csíkszélességen lovagolsz? Újabb az architectúra. A 780Ti is ugyanazon van és az is szarul fogyaszt az újabbakhoz képest. Az NV most lépett a fogyasztásban az új kártyákkal. Most az AMD-n a sor, ha ők is tudnak lépni, akkor ugyanott lesznek mint eddig.
Mantle mitől siralmas? Én azt látom hogy mantle alatt gyorsabbak a kártyák mint dx12 alatt. Mármint az amd-k, hisz a 980-on ugye nem müködik.(#24586) daveoff
lásd fentebb, az amd minek optimalizált volna a mantle demoprogramjukra dx drivert? Nekik pont jó volt eddig ha minél nagyobb volt a különbség. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
amdfavorite #24260 üzenetére
Simán lehet, hogy lemaradt egy höpárna mondjuk egy ramchipröl, aztán megfött.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #21208 üzenetére
Akkor ezt: 295X2 - 499£
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
daveoff #20932 üzenetére
Még a hőmérséklet is inkább a ref-nélv olt nagyon eltérő, a custom hűtéseknél pár fok eltérés volt. De az teljesen igaz, hogy az nv kicsit erősebb volt, kicsit kevesebb fogyasztással, kicsit kisebb hővel.
Nekem amúgy nagyon tetszik a maxwell, mert szeretem ha egy kártya hűvös és halk, de most várakozó állásponton vagyok, meglátjuk mit lép az AMD, aztán arra mit lép az NV megint.Amúgy csodát nem várok, ha az AMD is farag a fogyasztáson, és ugye a 980 fölé lövi be a kártyáját, az NV meg rátol egy lapáttal a 980-ra teljesítményben és fogyasztásban, akkor megint 780Ti-290X arányban lehetnek teljesítményben és fogyasztásban is. Ehhez persze a kiemeltnek teljesülnie kell
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
daveoff #20924 üzenetére
Dave te is tudod hogy ez a "290x kazán" egy hülyeség. A 780/Ti ellen készült, amiknél alig fogyasztott többet.
Most az nv van megint lépéselönyben, a 390x meg majd kiderül milyen lesz.
290x gaming average 231w 780ti gaming average 230wMost csak hirtelen kerestem egy gyártó két kártyáját, de oriási különbség sehol nem volt.
A driveres részt megértem, ha valakinek az tetszik hogy mindíg új driverek jönnek, én évente ha kétszer cserélek drivert szóval ez a része sem dob fel.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #20043 üzenetére
Az van hogy pl. a lightningnál összefügg a VRAM elérhető órajele a gpu fesszel is. Nem tudom másik kártyákon is így van-e, itt írtam anno: [link]
"Mondom nekem +25mV-al vagyis 1.15-1.16V-on megy 1100-on a GPU, ott 1450-en megy a memória. Ha felrakom 1500-ra, csikoz egy kettőt, és püff elmegy a kép.
1150-en 1.2V körül simán megy 1550-es memória, de ha 1650-re teszem eldobja magát.
Viszont 1200-on 1.25V körül már simán megy 1650-en is a memória."(#20044) Pacy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest