- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
290X CF Accelero Xtreme III hőfokok:
Pár óra ENB skyrim után:30 perc Furmark:
Lesznek itt normális hőfokok a non-ref hűtésekkel.
-
-
Malibutomi
nagyúr
290X crossfire, mindkettőn Accelero Xtreme III cooler. [link]
Azt írja a srác az idle temp egyből leugrott 10 fokot 46-ról 36-ra, az meg már egy teljesen normál hőfok. Ma rak fel terhelt hőfokokat meg OC eredményt, nagyon kiváncsi leszek! Megtudjuk kb. mire lehet számítani rendes hűtéssel. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #1047 üzenetére
Kiolvassa kicsit részletesebben, hogy mitől volt a kékhalálod. Csak el kell inditani, és listázza a naplót.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #1040 üzenetére
Bluescreenviewer-t próbáltad?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #1011 üzenetére
Úgyértettem, akkor beindul a tuning biznisz
Na meg persze halkan
Nyomass a benchekről screenshotokat...mert a kamerázásodtól tengeribeteg lettem
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #969 üzenetére
154.000 volt a bf4 verzió
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #919 üzenetére
Nem lesz észrevehető. Na nyomasd majd a teszteket.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #877 üzenetére
Elsöre nekem is
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #868 üzenetére
Passz, nézd a graphics scoret az a lényeg
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Firestormhun #865 üzenetére
Jó hangos, de szerencsére engem hidegen hagy a gyári hűtés
-
Malibutomi
nagyúr
Valahogy csak lehet voltot állítani, na ennek utána kell olvasni.
[link]
"Guys it seems the current drivers / BIOS have protection built in so the card won't allow you to under-volt it by any usable amount unfortunately.
Anything below 1225mv seems to trigger protection meaning it won't load to windows desktop until you do a full power off and on.
However going from 1250mv down to 1225mv has reduced temperature by 5c under-load with no ill-effect on stability at stock speeds with the card still set at +50 power with 1000Mhz core speed always.
If this protection gets removed by later drivers/BIOS the card in theory should be able to run fine around 1150-1200mv which should be good for a good 10c+ reduction in temps over stock. Seems you can get them to run pretty cool.
Infact its turning out to be quite a fun card for the tweaker/overclocker. "Érdekes topic egyébként, megéri olvasgatni..pl.:
"By the way this is an R290 I've flashed with R290X BIOS, works a tread, but shaders not unlocked, but can now hit 1220 core and 6600 RAM on the regular R290 as well. At these speeds this also obliverates Titan. Incredible value! "
-
Malibutomi
nagyúr
290 sima game performance [link]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #841 üzenetére
Erre találták ki a custom hűtéseket.
-
Malibutomi
nagyúr
EK elhintette, hogy víz alatt könnyedèn szalad 1200 fölé a gpu.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
akoska07 #635 üzenetére
Egyébként én sem értem. de lehet, hogy megvolt a budget, mert rá voltak készülve, hogy esetleg ha az nv nagyon beejti az árakat, akkor is reagálni tudjanak, és hát ezen lehetett spórolni. Megcsinálták olyanra, ami épp elbírja. Azt gondolom kiadták, hogy itt egy Titan, ennél lassabb nem lehet, szóval a GPU-ból nem lehetett kanyarítani.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
akoska07 #631 üzenetére
Nekem is feltünt, nagyon érdekes eredményeik vannak. Az biztos hogy nem az AMD pénzeli őket...
A másik vicces, az Linus, ahol a 780 10-15-20%-ot ver a 290X-reMondjuk a crysis 3 tesztben a stock 780 is gyorsabb náluk mint a Titan....10fps-el!
Sőt még a 770 OC is gyorsabb mint a titan...De ezen a kettőn kivül mindenhol (toms, guru3d, techpowerup, stb..) ugyanazt látni, a 290x a titan teljesítményét hozza.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem nincs értelme küzdenetek az áron, 100$-al olcsóbb mint a 780, ha megfeszültök sem lesz drágább forintban sem. Csak ez első heti "türelmetlenségfelár" kell elmúljon róla.
(#627) orichalcos
Nagyker, regisztrált viszonteladóknak mutatja az árat gondolom. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Firestormhun #592 üzenetére
Durva...örülök hogy nem gerjedek megjelenés napi ref kiadásokra
-
Malibutomi
nagyúr
Guru3d lemérte, és az AMD hűtő kemény 3dB-el hangosabb mint a Titan. 40 vs 43
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
BlessedElroy #567 üzenetére
2-3 hét max. Novemberben már jönnek.
-
Malibutomi
nagyúr
XFX R9-290X - $579
-
Malibutomi
nagyúr
Fincsi
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
westlake #531 üzenetére
Ez csak a nyitó hype ár, hogy lehuzzák a türelmetleneket.
Ki lehet számolni kb menni lesz a normál ár pár hét múlva.
280x - 300$ - 85-90.000
780 - 650$ - 170-180.000 bruttoVagyis ha beáll az ár akkor tényleg 160 körül lesz brutto.
Nagyon diszno kártya lett, egy jó hütéssel pláne kemény lesz, várom mit hoznak ki a gyártók!
-
Malibutomi
nagyúr
Custom hűtés témája: [link]
"Like we reported yesterday, we have learned that AMD partners are planning to make custom clocked and custom cooled R9 cards including the 290X and ship them by November.
This was a no brainer, but some people were concerned that AMD would lock the specification and wouldn’t allow any changes, just as Nvidia did with the Titan. Well it won't happen as apparently AMD knows that value of slightly higher clocked cards with elaborate cooling and that some people want to go after them. There is no doubt that the Radeon R290X will be one hot cookie, but a slight clock increase will likely give a few percent of added performance, just enough to make the sales pitch a bit easier."
Ez meg az árra, de elég furcsán hangzik:
"The Radeon R290X based on AMD’s new Hawaii chip and it should be selling later on the 24th in the US in etail and select retailers for $549 + tax, which sounds quite amazing for a card that can run faster than the Geforce GTX 780 and in Uber mode can even outrun the Titan selected games. EU listings point to €649 including VAT, which sounds about right. Its main competitor, the GTX 780, has an MSRP of $649, but Asus has cards listed for as little as $535."
Ez így durva különbség lenne 549$ - 649€ .
-
Malibutomi
nagyúr
Na akkor holnap szállítják a kártyákat, felesleges volt a sok para, hogy majd egy héttel a BF4 megjelenés után kapják meg az emberek.
-
Malibutomi
nagyúr
Állitolag pár cég már készvan a saját custom hütésekkel, max pár hetet kell várni...
-
Malibutomi
nagyúr
Már két másik helyről is tudjuk, még tegnap linkeltem a Radeon találgatósba egy amd doksit, amiben ott van hogy a bf4 promo akkortól él. Plusz kinti forumra került fel levél amit valaki kapott, mert véletlen kiküldték neki a kártyát, de csak 25-én veheti fel a csomagot.
Mivel már a boltokban van, csütörtök release, pénteken posta gondolom. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #412 üzenetére
Én spec pont így vagyok vele. Nem akarok több gpu-t. Vagy ez lesz vagy vagy 780/780ti. De nem kapkodok, megvárom a custom hütést úgyis.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
akoska07 #391 üzenetére
Magyartázkodás 5-ös , olvasás 1-es. Kiváncsi voltam, hogy ezt fogod-e elővenni.
Az hogy egy teljesen más dologgal egyetértesz nem függ össze azzal, hogy meg nem történt dologra hőzöngtél.
Be is írtam az előző hozzászolásba ezt, csak kitöröltem, hátha nem próbálsz emögé bújni...de mégis."Amit Abu leirt abban van igazság,hogy a furmark tesz mostmár a dologra.
De aki furmark alapján vesz vga-t az meg is érdemli."
Vagyis azzal értettél egyet, hogy a furmark tesz a dologra, nem fejleszti az ember.Előtte pedig felháborodtál, hogy már a 7990-el van hasonlítva a kártya, és már annál is erősebbnek van kikiáltva. Csak az a probléma hogy nem történt ilyen összehasonlítás...
Én pedig erre reagáltam. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
akoska07 #383 üzenetére
Igen ezt írtad:
"Most már a 290X-et a 7990-el is összehasonlítják ?
Nagyon vicces,hogy a legerősebb dual gpu-s vga-nál is erősebb lesz már a 290X.
Nem tudom ki találta ezt ki.
Lehet hasonlítani,de abban biztos lehet mindenki,hogy a közelében sem lesz a 7990-nek."Reklamáltál, hogy már a 7990-nél is erősebbnek lesz lassan kikiáltva...holott senki nem írt ilyet, ergo nem olvastad el normálisan. Abu azt irta hogy azért fut gyorsabban mert nincs üresjárat, nem azt hogy erősebb nála.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #358 üzenetére
Max a sima 290-re lesz igaz amit írsz.
A 290X szerintem 160-170 környékére jön szerintem reálisan. A teljesítményről meg többet tudunk eddig mint az árról, szóval ott jóval kevesebb a találgatás..... -
Malibutomi
nagyúr
Logikusan belegondolva 130-140 közé kellene érkeznie, de ibnkább a 140-felé. Az nv is le fogja vinni a 780 árát valahová 140 köré, ha kijön a 780ti amire azt mondták annyi lesz mint most a sima 780. Több nem is lehet hisz a 290x ellenfele lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #324 üzenetére
főleg 50%-ra fixált ventivel ugye.....
-
Malibutomi
nagyúr
Legviccesebb a Hitman chart
A 270X lenyomja a 7970CFX-et, a 7970 triCFX-et, a 7990-et, és 0,5fps-re van a 290X-től...Kemény tesztlabor lehet ez
-
Malibutomi
nagyúr
Azért legyünk reálisak, ne csak egy oldalról nézzük, a furmark 95fok meg 50% ventivel volt, szóval sztem játék alatt az 50% is megfogja max 80 fokon, az meg már okés egy refhütötöl.
-
Malibutomi
nagyúr
Viszont ahogy valaki irja, nem volt fesz állítás, vagyis valószínű a lockolt quiet módban volt a kártya, látszik is, hogy csak MSI AB-vel huzták fel a fant.
Mostmár tényleg kiváncsi leszek meddig lehet majd húzni. -
Malibutomi
nagyúr
XFX Radeon R9 290X overclocking and temperatures exposed [link]
Furmark — 94 °C
3DMark — 52 °C
3DMark + OC — 55 °C
Metro 2033 — 70 °CGPU Clock: 1130 MHz
Memory Clock: 1450 MHz (effective 5800 MHz) -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Azt én sem értem, hogy még a dátum is titkos...tök hülyeség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest