- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #31722 üzenetére
Milyen featurek azok amik miatt erdemes 970-et venni (meg ajanlgatni a 290/390 topicban) ?
Merthogy a driverei az nv-nek az utobbi honapokban problemasabbak voltak amennyire latom.
(#31724) trufa12
Meglepodtel hogy egy NV tulaj nem ajanlja neked a 390-et?
A 390 nagyon jo kartya en sokkal inkabb vennem mint a 970-et. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #31716 üzenetére
Hasznaltat uj arral hasonlitani nem igazan mervado. A 390 a sajat arsavban szerintem most best buy ha a fogyasztas nem elsodleges szempont.
(#31720) trufa12
Az tulzas hogy a 980 szintjen lenne, de a 970-nel valamivel gyorsabb, a 980-nak meg a 2/3-ba kerul.
A 390X van kozel a 980-hoz, de az meg majdnem ugyanannyi arban. -
Malibutomi
nagyúr
Enmaradtam a 4.0.1-nel miutan az ujabbal sokaknak volt gondja.
-
Malibutomi
nagyúr
A 390 elorelepes (na nem egetrengeto de megis) lenne ha nem a gigabyteot veszed hanem valami jobbat. MSI, sapphire, powercolor. Ezekkel foleg hofokban meg tuningban elorelephetsz.
Egyebkent ugy veszem eszre a 390-390x-nel mar nincs az ami a 290-290x eseten hogy a kicsin erezhetoen rosszabbak a chipek.Nekem volt 290x es most van 390, es volt elorelepes szerintem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31253 üzenetére
Ezert fogom most tesztelgetni, aztan majd kiderul.
-
Malibutomi
nagyúr
Na ugy nez ki a +80-al 1150-hez kicsit tul biztosra mentem, most elkezdtem csokkenteni es +31-nel alltunk meg. Ez 1.15-1.17V valley alatt. Ezt most tesztelgetem aztan meglatjuk.
-
Malibutomi
nagyúr
Teszteltem a GTA-t, az altalanos beallitasaimmal 3800*1200-on VSR-el 40-50 fps.
Jol nez ki ugy -
Malibutomi
nagyúr
Van aki W10-et hasznal? Desktopon a vram orajele fel le ugral 150-1500 kozott. Bongeszo nem megy, de amugy abban is kikapcsoltam a hw gyorsitast. Otletek?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Grave_444 #31196 üzenetére
Szerintem meg vegye a 390-et, sebessegben ugyanaz, memoriaban tobb. Ha neki a memoria szamit, akkor ezt vegye, ha a fogyasztas akkor a 970-et.
Tenyleg ha leirja hogy nem akar 970-et, akkor minek ajanlod azt?
(#31195) ViSAS
Nekem alapon 40 fok alatt van, jatekok kozben sem eri el a 70-et.
A Giga gyengebbre sikerult hutesileg, Sapphire, MSI ,Powercolor ezek tuti jok. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Televan74 #31191 üzenetére
Nem alapon, ez mar +80, de meg igy sem sok, 1.2-1.22 kozott ugralt vegig. Nem szorakoztam sokat vele, csak feltoltam aztan hagy szoljon, 1200-on mar voltak kis hibak, ugyhogy lementem 1180-ra es annyi.
Kis hangja ennek is van, de mar nem foglalkozom vele hogy visszakuldjem. Jaratom kicsit hatha javul, ha meg megis zavar, ott a garancia. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #31093 üzenetére
Ha vsync be van kapcsolva akkor azert. Nem jaratja fullon magat ha nem kell. Csak amennyi kell a 60fps-hez
(#31092) königsee
Ja jo, a lapodon meg a hexa van -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #31086 üzenetére
Na es hogy megy a GTA?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30972 üzenetére
Szerintem valtozo, nekem 1010 az alap, siman megy 1100- on alapfeszen. Viszont az egyik venti zorogni kezdett, ugyhogy megy vissza cserere.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #30958 üzenetére
Viszont ebbol most az a kovetkeztetesem, hogy a 390 majd dupla fps-t hoz GTA V alatt mint a 7950. Csak mert szo volt itt arrol hogy nincs olyan nagy difi.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30959 üzenetére
Szerintem a Sapphire is teljesen jo, az hogy par % meger-e felarat az mar egyeni dontes kerdese.
A beallitasok is ki hogy szeret jatszani szinten egyeni preferencia, en igy hasznalom a GTA-t, ezt a par dolgot leveve is nagyon szep, es nagyon szepen fut. nem eroltetem as MSAA-t.
Viszont ezekkel a beallitasokkal meg 3200x1800 VSR-el is megy 40-50fps-elOde meg mar nem is kell nagyon elsimitas.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #30957 üzenetére
Na fel is ment a video: [link]
Ezek a beallitasok, ha az advancedben par dolgot bekapcsolok akkor sem valtozik lenyegesen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30955 üzenetére
Toltok fel videot mindjart.
A felbontas 1440p VSR-el 1080-as monitoron. Elsimitas kozul csak FXAA, a grafikus opciok kozul a legtobb very highon, csak a shadows, meg a post process high azt hiszem (utalom a motion blurt meg a DOF-ot)Ja es Powercolor 390
Ezekkel a beallitasokkal meg a 7950-en is megvolt az 50 koruli fps
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #30951 üzenetére
en most megneztem ugyanazzal a beallitassal amivel a 7950-en hasznaltam, es VSR 1440P high/very high FXAA, es 70-90FPS-el fut
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Bigemperor #30925 üzenetére
Vegyetek powercolort
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30452 üzenetére
Ezert is irtam, hogy max nagyobb felbontasra, de ezt az atlagot - mivel a kivalo Project Cars is benne van - fenntartassal kezelnem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #30450 üzenetére
Pont azt akartam irni, hogy egy jo tuningos 970-rol nem eri meg valtani, de akkor a tied nem az ezek szerint.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
lowzor #30440 üzenetére
Hat itt a topicban en nagyon sok embertol olvastam hogy a 290X ment 1100-at siman alapfeszen.
A 390X-ek meg minden tesztben 1100-1200 kozott alltak meg valahol tuningban.Ahogy Televan is irja.
A 970 igaz hogy jol tuningolhato, de ott kell is az 1400mhz ott van kb egalban az 1150mhz-es 290X-el.
Egyebkent mivel a 970-nel az "alap" hogy boostolnak 1200 korulre, es a tesztoldalakon is ennek az eredmenyet latni, ott sem huzol mar 20%-nal sokkal tobbet ahhoz kepest. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Speed® #30395 üzenetére
Ne beszelj mar zoldseget legyszives.
A VRM-et nem az a kis heatspreader lemez huti hanem ez:Maga a bazinagy huto a hocsovekkel.
(#30393) kingpython
A fenti kepen lathatod milyen rossza a VRM hutese, pont annyira amennyire tobbet fogyaszt mint a tobbi 390, amit a multkor megbeszeltunk mar.
Ugy fest HSM most alaposan mellefogott. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
kingpython #30200 üzenetére
Nekem lesz nemsokara ha minden igaz
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Interceptor #30197 üzenetére
Mint feletted irt hozzaszolasodban latod, 450W teljes rendszerfogyasztas van kb, az pont az optimalis 80% koruli terheles a tapnak. Tuning mar kerdeses.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
kingpython #30195 üzenetére
Megnezhetem, de ez a +100W hulyeseg latatlanban is megmondom. Ott valamit nagyon elneztel.
Tweaktown osszevetes: Sapphire 440 - MSI 470 teljes rendszer fogyasztas
Guru 3D: Asss 390X 289 - MSI 258 calculated card TDP
HardOCP: Asus 489 - MSI 494 -
Malibutomi
nagyúr
válasz
kingpython #30191 üzenetére
Mindegyik ennyit fogyaszt ezek ilyenek. Amig jok a hofokok az a havi 20-25 ft villanyban engem nem izgat.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Interceptor #30186 üzenetére
Az Asus meg a Giga nem ajanlott, alulmeretezett huto.
A Sapphire teljesen jo, az MSI is teljesen jo.Ha nem tudod rola hogy milyen, akkor miert irod hogy nem tul acelos?
Szerintem a legjobb pillanatnyilag az MSI, aztan a Sapphire es a Powercolor, de utobbi ketto jo nagy darab, es kevesebb a gari rajtuk.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Interceptor #30182 üzenetére
Mi baj van a Sapphire-al hutesileg? A tesztek alapjan halk es huvos is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #30171 üzenetére
Szerintem azzal nem cserelik...nem befolyasolja a hasznalhatosagot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #30167 üzenetére
Szerintem lehet. En is most ilyenben gondolkodom, nem akarok tobbet kiadni mert mindjart jonnek a 14nm-es kartyak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Speed® #30164 üzenetére
Van teszt [link] ahol a MSI 970 (~1250boost) ellen megy a Sapphire 390(1010mhz), ott is jobb a 390. Vagyis tuning tuning ellen is kb fej fej mellett vannak. amig 1080p fole nem mesz felbontasban, ott meg lemarad a 970.
Amiket olvasok kulfoldi forumokat is inkabb a 390-et ajanljak.De van olyan ahol mindkettot merik alapon, es OC (1200 vs 1440mhz) is, ebben MSI 390 van es EVGA 970SSC OC. Itt is a 390 jon ki jobbnak [link]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29985 üzenetére
Dehogynem, csak 390X-nek hivjak akkor
-
Malibutomi
nagyúr
Szolt valaki?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Armando_19 #29656 üzenetére
Sapphire es MSI eleg jok a tesztek alapjan. A Powercolornak is nagyon jo a hutese.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ScomComputer #29615 üzenetére
A nem latja a driver azert van mert a windows automatikusan ha hagyod rossz drivert rakott fel hozza.
En is lehet egy 390-et fogok venni, egyszeruen nem tudom magamnak megindokolni hogy Furyt vegyek +200£-ert. Pedig a kartya erdekelne, de most a csikszelesseg vatas elott nem akarok sokat kolteni, majd inkabb jovore
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29556 üzenetére
Koreai es Samsung paneles. Ugyanaz mint a Yamakasi Catleap kb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #29554 üzenetére
En ezt neztem ki oszre magamnak
[link]
Olvasgass utana, elegge ajanljak a forumokon. Es lehet huzni 120Hz-et tud sokaknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardcore café
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- SQL kérdések
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest