-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
laci.csabi #37757 üzenetére
Ha jol tudom ez a jatek hibaja, nvidia kartyaval is csinalja.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
CsonkaImo #36974 üzenetére
Semmi koze nincs a power limithez.
A Crimsonban behoztak egy uj agresszivebb energiatakarekossagot, ami kicsit tul jol sikerult, es sokaknak akkor is alacsony marad az orajel mikor fullon kellene menjen a kartya jatekok alatt. Ezt lehet kikapcsolni ezzel a kapcsoloval. -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Habugi #36907 üzenetére
Fura ez, most direkt probaltam, facebook, YT, es nekem nem ugrik fel az orajel kikapcsolt PE mellett.
Facebook siman 300, YT lejatszas alatt 5-600.Tudsz kuldeni nekem egy oldalt ahol neked felugrik az orajel? Megneznem nalam milyen. Nalam mondjuk FF van, es kikapcsolt HW acceleration.
(#36906) ll-kobe
Filmnezesre Media Player Classicot hasznalok, mert azzal 300MHz-en jatssza le a filmeket, a W10 beepitett lejatszoja meg valamiert max orajelen. -
Malibutomi
nagyúr
Hitman DX12 teszt
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
robertosz91 #36867 üzenetére
Ez a GTA V hibaja, ha infitas utan akadozik es alt+tabval lecsukod majd vissza az is megjavitja.
A vsync is olyan benne hogy 60 alatt levagja 30 fpsre. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36680 üzenetére
Esetleg probalhatod alulra a tap ele rakni a befujo ventit ha van ott hely. Akkor kozvetlen kapja a vga a levegot. Amugy grat, jatekok alatt igy szerintem max 75 fok lesz, vagy annyi sem.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Leirnam itt, hogy a haztesztekkel az a baj, hogy nem mindegy mivel tesztelik.
Elismerem Shellkretor munkajat, sok melit tett a hazak tesztelesebe, de ha jol emlekszem valami i3+hervatag vga konfiggal tesztel, ahol az egesz gep fogyaszt talan osszesen 209wattot. Ez haz szellozes tesztelesre nagyon keves.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36625 üzenetére
Furmark szeru terhelest jatek alatt sosem fog kapni a VGA. Szoval meg tuninggal sem fog annyit fogyasztani normal hasznalat mellett.
Ha teszel ventit en ugy raknam hogy egyet alulra a tap melle, hogy befele hozza a friss levegot, egyet meg a haz tetejebe hogy kivigye. De ki kell probalni hogy jobb, minden haz mas.Elallni el tudnal a vasarlastol, de akkor meg 30 napjuk van hogy visszaadjaka penzed, addig se penz se kartya sajnos.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36615 üzenetére
Porszivot nem kell, csak legyen egy kis legmozgas, mert most a sajat leveben fo a kartya. Nekem a hazban minden venti minimumra van tekerve, ahol meg nem is hallhato, es jatekok alatt 70 korul van a vga.
A levett oldallappal 80 fok furmark azt mutatja hogy a kartya hutese okes. Egy rendes hazban, ventikkel lenne mondjuk 76 furmark alatt/74-75 jatek alatt.Ha gariba adnad kiprobaljak egy tesztpadones visszakapod hogy jo.
Vagy elallsz a veteltol, vagy veszel kb. 3000ft-ert ket ventit, meg elrendezed a kabeleket valamennyire a hazban es akkor lesz legmozgas. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36594 üzenetére
Az a baj a kartya hutese hiaba jo, ha a meleg bent marad a hazban, mert nincs venti ami kivigye. Az autok sem mukodnek a hutoradiator nelkul.
Kicsi a haz, es ha csak a gyari venti van az keves.
Kellene elore, es az aljaba beszivo - felulre hatra meg kifele fyjo venti (mivel az oldallap ugye kiesett). Ennyit kellene megtenni es maris jo hofokokat kapnal. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Runner_fxr #36570 üzenetére
Ott valami nem okes, ennyire nem szabadna melegednie. Ventik mennek rendesen?
De tenyleg nezd meg jatekkal, vagy Valley-Heaven alatt mit mutat.
Ha a ventik porognek, de nem hut rendesen, akkor lehet a hutes nem jol van rajta, sajna megesik.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
szasanyi #36149 üzenetére
En 1080p monitoron hasznalom, de miota van VSR szinte mindent 1440p-re skalazva, es szepen viszi, nemi kompromisszumkeszseg persze kell.
Ajanlottak MSI (3ev gari), Sapphire, Powercolor (2 ev gari).
Mikroakadas ilyesmi nalam nem volt jatek kozben, egyes jatekokban pl. GTA5 van olyan hogy az elso fel percben 1-1 elofordul aztan mar semmi, de ez inkabb jatekspecifikus.
Ami nekem van powercolos az huvos es jo kartya, de kellett hozza ventiprofil, mert alapon nagyon porgeti a ventiket, es 67-68 fokon tartja a kartyat.
Belottem max 46%-ra, igy sem megy 79 fok fole soha, es jo halk.
Drivereket en nem cserelgetek surun, meg a 15.11 catalyst van, crimsonrol majd nyilatkoznak a masok. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
pidzse4 #35621 üzenetére
Az a helyzet, hogy a 390-el ott lennel csak elorebb ahol tenyleg kell a 4+Gb VRAM, amugy nem lenne sokkal gyorsabb mint a 970.
Ha tudnank arakat azt mondanam mostmar huzd ki nyarig, akkor jonnek (elvileg) az uj kartyak. De nem tudunk arakat, es lehet marha dragak lesznek.
Ha mindenkepp ezekbol, akkor igen jol latod a 390 a nyero, abbol Sapphire, Powercolor, esetleg MSI, bar az nem mindenkinek valt be.
A cicergest mar leirtak a tobbiek, az nem gyartofuggo, barmilyen kartyanal elojohet. Tulmelegedni nem fog a kartya ha normalis hutesu hazad van.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem sem volt meg soha ilyen hibam, ha vsync ki van kapcsolva akkor teker 100%-on a GPU, kiveve ha olyan jatekkal jatszom ahol nincs is szukseg ra.
Ha vsync be van kapcsolva akkor normalis hogy ugral az orajel.Az is kerdes persze mit ertunk ugralas alatt. Valley-ban sem megy fullon a kartya vegig, amikor jelenetet valt, akkor leesik egy pillanatra, aztan megint fel maxra.
Melyik driver van fent? Ha friss driver telepites akkor az elozo le lett-e szedve rendesen.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat #35327 üzenetére
Nem bolondult meg a bios, csak szukseg volt a frissitesre, ez nem ismeretlen dolog.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
abridabri #35311 üzenetére
Hat akkor valamit nem ertek, de ezen a kepen nem jobbra van a haz eleje, es fent a teteje?
En itt azt latom hogy a radi nem fent van hanem elol, a vga meg koppra szemben a radiator also ventijevel.
A radiator alatti venti a fekete doboz oldalat fujja?
En tovabbra is azon a velemenyen vagyok hogy a tulnyomasos haz nem mukodik, nert csak szivarog ki a meleg levego, nem tavozik erdemben. De en igy csak tavokoskodok persze, te tudod miket probaltal ki.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
abridabri #35303 üzenetére
Varjal jol latomm, hogy elol van a vizhuto azon keresztul nyomatnad befele a mar meleg levegot, ra a kartyara?
A haz tetejeben meg nincs venti hogy hogy kiszivja a meleget?Nekem a 690II-ben ugy van hogy egy venti elol, egy alul, felul van a vizhutes ugy hogy a hazbol kifele szivja a levegot a ket venti, meg hatra ki egy 120-as, es eddig ahany 290X/390-em volt mindegyiken szuper hofokokat kaptam. Ja a ventik csontra le vannak tekerve, hogy ne lehessen egyaltalan hallani oket.
A tulnyomasos haz szerintem nagy hotermelesnel nem mukodik, mert nem szall fel/szivarog ki magatol a meleg levego olyan gyorsan.
En elolrol egy vagy ket ventit atraknek felulre, szerintem sokkal jobb lenne. Illetve a vizhutot felulre ugy hogy kifele nyomja a levegot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
quasarus #35190 üzenetére
OpenCL-t tudsz hasznalni. Nem vagyok Adobe hasznalo, de biztos van itt aki megmondja hogy kell beallitani.
Gyors kereses alapjan ugy tunik jol mukodik
"I just received my R9 390 and got it set up and wow, it's incredible. I can honestly say OpenCL is definitely the way to go . The R9 390 from Gigabyte is a slightly shorter card than most which is great for fitting it into the computer.
Couple of very quick tests and render times are now cut down to approx half previous times maybe even more. Scrubbing performance on time line is unbelievable (why did I not do this sooner). Even tested with 4K GH4 footage and this will playback full size with multi effects applied.....and this is only a few checks smile emoticon to say I am happy is an understatement.
Anyone questioning whether an OpenCL AMD GPU can cut the mustard, it certainly can. "
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat #35108 üzenetére
Hat mondjuk azt az 5 percet raszanhattad volne hogy berakod a kartyat, es futtatsz egy tesztet talalgatas helyett.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
afelaldozhat #35100 üzenetére
Mar 15-20-ert is kapni jol szellozo hazakat.
En a 690 II-t huszonvalamennyiert vettem es tok jo. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
robertosz91 #34955 üzenetére
Uj drivereknel pont hogy tuning miatt lehetnek osszeomlasok, mert mashogy terheli a hardvert mint az elozo, es lehet az addig stabil tuningittmar nem az.
-
Malibutomi
nagyúr
252 ill. 288w a 12V agakon az nagyon hatareset ehhez a kartyahoz. Ugy jo lehetne hogy a ket betap kulon agakon van. Ha mindketto egy agon, akkor siman lekapcsohat a tap.
Eleg gyengus ilyen teren a tap sajna. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
robertosz91 #34573 üzenetére
Valley ilyen szempontbol mar kezd nem mervado lenni, regi program es nem fejlesztik.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #34376 üzenetére
W10-en nekem sem tolti be az MSI AB a tuning profilt. a ventivezerles megy ahogy belottem, de a kartya alapon van amig nem apply-zom amit szeretnek. Hiaba van bekapcsolva az apply settings at startup.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
venomka1 #34267 üzenetére
Majd ird neg milyen a hangja, nalam a gyari ventivezerles nagyon feltekerte mindig a ventit, es vagy 66-67 fokon tartotta a kartyat, de zajos volt. Most belottem, hogy csa 85 fok felett menjen 46%(kb 1900) fordulat fole, igy csak susog, es igy is csak neha eri el a 70 fokot.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SpongyaBob #34104 üzenetére
Nem 30-ra esik le az fps veletlen? Mert van amiben ilyen szarul mukodik (pl. AC sorozat), hogy ha vsync be van kapcsolva, es 60 ala megy, akkor 30 ra veszi le.
Az hogy az orajel valtozik normalis, mert bekapcsolt vsynccel mindig csak annyin megy amennyi ahhoz a frissiteshez szukseges. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
venomka1 #33896 üzenetére
A hutese teljesen jo, alapon semmi hangje, a gyari ventiprofil van kicsit elszurva terhelesen nagyon feltekeri a ventit, de annak semmi ertelme, en megkerestem a fulemnek legkellemesebb hangot terhelesen (nalam ez 46%, 1900 koruli fordulat) es belottem MSI AB-ben hogy 50 fok felett tekerje fel oda, es csak 85 fok felett menjen feljebb. De sosem megy feljebb, igy is 70 fok alatt marad mindig.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #33491 üzenetére
+1 arra hogy elolrol a 120-as menjen alulra. Egy probat meger.
-
-
Malibutomi
nagyúr
Na a PCS+-t en is belottem most ventiprofillal, mert a gyari nagyon agressziv, feltekeri 2500-2600 fordulatra a ventit, es 65-67 fokon tarja a kartyat. Most belottem max 46% (2000) fordulatra, igy sem eri el a 70 fokot.
-
Malibutomi
nagyúr
Ki milyen AB-t hasznal? Nekem a 4.1.1 van fent, lassan mar kellene frissiteni, bar nincs vele bajom
Targytalan, azt hittem van frissebb de ugy fest nincs
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Televan74 #32800 üzenetére
Nekem spec a 690-ben csak a gyari porszurok vannak, es most a koltozes stb miatt vagy fel evig bele sem neztem, aztan eldontottem kipucolom, gondoltam valami okadek lesz a belseje, hat nem volt. Epp csak egy kis por volt belul az amit leporolsz egy ecsettel, es elfujod.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #32673 üzenetére
Furcsa nalad ez a melegedes. Nekem a 690 II-ben van alul es elol 1-1 140-es ami befele sziv, hatul egy 120-as kifele, meg felul a H110-en ket 120-as kifele. Ezzel mindegyik kartyaval szuper hofokjaim voltak, pedig minden venti le van veve minimumra.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
k.soma #32236 üzenetére
Csak megneztem a konfigod, es ez szurt szemet. Amugy bongeszoben is lehet orajel ugralas, ha a hw gyorsitas be van kapcsolva.
Sajnos sokmindentol lehet. Azert kellene masik gepben kiprobalni mielott gariztatod, mert ha visszakuldod es ott mukodik, akkor csak hetekig kartya nelkul leszel es ugyanugy visszakapod. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
steeweegee #32225 üzenetére
Negy honappal elore senki nem tudja ezt megmondani.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
steeweegee #32221 üzenetére
Annyit siman meger, de melyik tipus? Ugye nem Gigabyte?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
steeweegee #32219 üzenetére
Szerintem igen, foleg ha relative olcson meguszod. Sokkal erosebb kartya.
-
Malibutomi
nagyúr
Na kiprobaltam a Battlefront Betat
2560x1440 VSR, minden ultra kiveve Motion Blur (mert utalom) FXAA, 60-70FPS kozott mozog. Bar ez csak single palya volt
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #31803 üzenetére
Igen. Pl ekkora felbontas egy FXAA-val (vagy akar elsimitas nelkul is ) szebb mint 1080 MSAA-val. En legalabbis latok ott receket 2x 4X MSAA mellett is, itt viszont nem.
Szebb egy jatek 3200x1800 high fxaa-n, mint 1080p very high, 4x msaa-val. -
Malibutomi
nagyúr
Nekem nagyon bejott ez a VSR, kicsit lejjebb vett beallitasokkal elviszi a kartya az AC 4-et 3200*1800-ban is 50-60FPS-el
Csinalnek videot is, de valamiert ennel a jateknal nagyon beesik az FPS ha felveszek 52-rol lemegy mondjuk 32-re. Illetve lehet ez a VSR miatt van, a screenshotot is konvertalnom kellett, mert elsore nem ment fel (3Mb a max, ez meg eredetileg 5.7MB volt)
Ugy nem is tudok felvenni mint egy normal 1080-as jateknal hogy ugyanarra a HDD-re amirol megy a jatek, mert beszaggat mint az allat, nem tudja egyszerre tolteni a texturakat meg menteni a videot. Ekkora felbontashoz jo videohoz szerintem ket SSD kellene, egyrol megy a game, a masikra vesz fel az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- OLCSÓ MONITOROK
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest