-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
CptAdamica #36295 üzenetére
Stílus
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Milka 78 #36280 üzenetére
Először is, maxmimum egy LilaTehén vagy. Te és a penge nem akartok közelségbe kerülni
Másodszor, van is CPU limited!
Jó, ez gonosz voltEgyébként onnan a 290X catashit-es drivere a necc, de lehet sikerült leszed/felülokosítanod. De még pont ez az, ami jobban megy, átlagusereknek nem. DDU viszont sunyi.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
LLKobe #36275 üzenetére
Nekem 10/10 esetben, mire bejön az asztal, felteszi a Win10 update a microsoftos, rendszerint kokany driver-t, ezert szerintem ne erőltessük, de lehet csak a netem és a gépem gyorsabb
Es sajnos-nem sajnos a Win-t sem árt cserélni, nem a VGA, hanem a VGA gyártó megváltozása miatt... de lehet brazírozni, csak semmi értelme. Itt is elég sokan futottak bele, főleg AMD->nVidia váltásnál. Aztán pár napi kínlódás után vissza a kályhához.
-
#Morcosmedve
veterán
Éppen időben
390X FC Blokk
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #36075 üzenetére
Arra irtam, ha igy lenne, az necces - nem tudom x honap alatt mi gyult ossze a forumban - de szerintem egy egyszeru velemeny volt.
En ertem, hogy vedik a kartyajukat, ha naluk jol megy, de sok gond szokott lenni a driverekkel, ami teny, ez esetben el kell fogadni, hogy vannak bugok. nVidianal is volt TDR egy idoben, nekem sosem, de AMD-nel is 1-2 szer volt RAM toltesi gond (1 honapot volt piros kartyam - most ujra van), 15.9 utan, egyebkent nem, szoval erdekes a user error szindroma is, csak az arányok.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #36043 üzenetére
Azt is olvastad hozzá, hogy x éves a windows es amd kartya utan berakta az nV-t es kesz? Mindazon által egy embernek sikerult beakasztania az orajelet es egyelore legyen szoftveresen rendbeteve a gepe...
Genera:l Msi 390-el ment az After nalam, Win10-en, lehet valami se bug volt vagy egy kosza pipa, de ketszer tenyleg erdekes.
Mindenki: Most nem nagyon olvastam, csak az utolso 100 hsz-t. Szerintem az, hogy Topikgazda, attol meg nem troll, mert van velemenye. Az, mar necces, ha folyamat a temaban szereplo vga-k ellen beszel. Hitvitas temakorrel nehez mit kezdeni. Nekem az utolso 4 evben 99% nV kartyam volt es sose volt bajom (beta driverrel 1-2 szer, de az ugye beta), itt se, de azert 2 verzioban feltoltotte a 16GB RAM-ot a driver, illetve egyszer volt az eger korul ilyen tuzijatek egy negyzetben, az nem tudom mi volt
Osszesegeben nincs negativ velemenyem a 390-rol, az viszont elszomorit, ami egyebkent tortenik a ceggel es nem ertem. Az, hogy milyen meleg, hangos=fogyasztas, azt mindenki meg tudja nezni teszteken, vagy itt elmondjak, azon utolag nem kene keseregni. 970 is tud "meleg" lenni, ha nem jo a hutes.
Ne bantsatok egymast. Sokfelek a PC-k.
Szerk.: A lekapcsolos ventik (380-390 biz. hutoin), addig eleg haszontalanok, amig a 380-amon is be-be kapcsol, mert nem veszi le a memoria orajelet, nem ertem miert nem oldjak meg. Ugyan ugy minimumon mennie kell a ventinek, persze, nem hangos, de akkor ne tereljenek mar...
-
#Morcosmedve
veterán
15.11.1-es driver főként 390-en, kinek, hogy muzsikál?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #33508 üzenetére
-
#Morcosmedve
veterán
de jo kis "vitat" inditottam
Koszi a valaszokat, sztem egyeni lesz, annyira kicsik a kulonbsegek.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
bajnokpityu #33282 üzenetére
Ez nem 390, MSI hutese 2,5 slotos
Hutocseret engedik hivatalosan a Sapphire nal?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
gainwardgs #33039 üzenetére
Nem-nem, sőt, kell is egy jó proci alá!
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
tailor74 #32584 üzenetére
Jó kérdés. Ha szeretnél mindent kialnázni és van anyagi ráfordításod, akkor Skylake vagy X99!
hackeeeee: én egy jó 25-30%-ban vagy minimum FPS hátrány terén, de igazából rá kéne költs rendesen egy combos i5-i7-re. Viszont kellene a clean W10 és úgy a tesztek, aztán lehetne valós következtetéseket levonni.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Habugi #32550 üzenetére
Köszi!
Nem megy ez a fejlődés(#32571) tailor74: CPU fogja szépen a minFPS-t. Nálam 1150/1650-el ennél jobb a Valley-m.
(#32581) hackeeeee: szintén zenész, de nálad nagyobbat fog a CPU, plusz egy tiszta W10 nem ártana. 970-hez/nVidiához kevesebb proci erő kell, ezt is vedd figyelembe!
[(#32576) GeneraL_XTX: amint látszik, számít, főleg hackeeeee-nél jött ki.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
proci985 #32517 üzenetére
Mostanra sikerült lemérnem nekem is
Alap-alap minden
Konnektorból 505W peak:
242W a szoftveres mérés.
OC val:
1120/1650/TDP+50%
(fesz emelést valszeg a TDP kitolás hozta neki, én nem tettem rá semmit Afterburner-ben)Konnektorból 520W peak:
255W a szoftveres mérés.
OC feszemeléssel:
1150/1650/TDP+50%/+88mV
Konnektorból 600W peak:
322W a szoftveres mérés.
Szerintem kb. reális, amit a HWinfo számol, mér, max +2-5%-ot érdemes rászámolni.
Ezen kívül az is látszik, hogy semmi értelme ilyen kis eredményért plusz feszt adni. -
-
#Morcosmedve
veterán
15.10 Beta van fent, tegnap még jónak tűnt, de ma 2 órát neteztem, egyszer csak akadozik az egér mozgás, mondom WTF...nézzük meg a Task Manager-t... 16/16GB RAM foglalt es nem írja, hogy mi... nevetseges, megy vissza a 15.8..
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
ericdrawen74 #32456 üzenetére
Szerintem jo az a 70 fok teljesen. Mekkora fesszel megy a VGA?
(#32457) hackeeeee:
En nem tudom mit hoz valojaban, de a ma megjelent 15.10-es Beta teljesen jol megy, nem ugy, mint a 15.9-15.9.1-el, ahol lezabalta a system memory-t...tudasban remelem csak fejlodik... -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Sontir Fel #32438 üzenetére
Nekem maximum a raguba ugráljon
Szegény te, nem elég a porral küzdeni?
Televan:
Aztán elmondhatná, hogy a hasa televan -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Sontir Fel #32432 üzenetére
Na, azzal a nyullal sikerult kikesziteni!
Hatalmas kép!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #32401 üzenetére
Legyen úgy! Feltolod a tesztet, pl 1100/1650-en es akkor csinalok en is
Osszehasonlitjuk.
Nalad tudja a 3,9-et az osszes magra mindig?Mert nem tudod utolag betenni
Szerintem azert, mert az kiszivna a bentrekedt levegot, illetve megjobban menne a haz vegebe a levego.
Ha nem a sarokba, hanem bentebb teszed, elszivná a levegot a proci huto elol.Esetleg at lehet varialni a 12-est alulra es a vinyok ele a 14-et.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #32397 üzenetére
Szerintem felül szívjon ki, a ház sarkában.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a véleményed
Szerintem a non K i7-4770 le fogja majd limitálni, de majd tegyél fel 3DMark Fire Strike és Valley (Extreme HD) méréseket, ha lehet kérni!
(#32398) kp59:
Nincs mit.
Így egyértelmű a csere, eljárt felette az idő (lehet belül sem az igazi, esetleg nem tudna már annyit, mint újonnan).
Egyébként az FSP Aurum Gold sem rossz, tehát a márka nem lett rossz, de jelenleg az fent említett eVGA, a kategória abszolút ajánlott tápegysége.
-
#Morcosmedve
veterán
Kifutottam a szerkesztési időből...
ITT a pontos specifikációja az említett tápnak.
92%+ a hatásfoka, azaz valójában, a legrosszabb terheléskor is 600W-ot le fog adni, ebből legyen a CPU+Lap+Ventik+adattárak 150W, marad úgy 400W-od, hogy nincs csúcsra járatva a táp.
Tuningolgatsz, akkor lehet elérhetsz 350W-ot, de tán annyi sincs a 390, tuningolva OC-val sem (ezt nem tudom mivel igazolni, nem teszteltem le külön), de ha fel is venne, akár többet, van tartalék.(#32395) nowan: 0,8*360W=288W ez két ág. 4 ágra 576W. Táblázat szerint Wtotal output not exceed 580W. 720W*0,805-el kijön az 580W, de ezen szerintem nem múlik. Honnan vették a 85+%-ot nem tudom. VAGY nem jól értelmezem
Egyébként érdekes, hogy a fotón 15A +/-5% van, míg a Newegg-es linken 18A...
-
#Morcosmedve
veterán
Szerintem nem véletlenül raknak rá 6 pin-t, oké, van 6 -> 8 pin átalakító, itt nem egészséges.
Hogy miért (itt)? Mert:
Ennek a linkelt tápnak 4 db 12V-os ága van, ami egyenként 15A-ert tud.
Azaz te fogsz és bedugsz a VGA-ba 2 db, egyenként 12V-os (15A) ágat, ami 2x180W-ot tud névlegesen, peak-ben. Ez 360W*0,8 kb a valós (mert 580W-ot ad meg max értéknek az összegző sorban), azaz 288W, amiből hagyjunk neki bizonytalanságot és legyen 280W, amit kivehetsz. Szerintem 280-300W körül fogyasztanak ezek a kártyák alapon, így elég necces a helyzeted.
Olyan táp kéne, ami egy ágon tudja ezt, azaz 12V (4x15A= 60A) de már 50A-es ággal bőven jól leszel, egy winyó egy ssd megy rá gondolom, meg pár venti, mivel ezek is abból a 12V-os központból lesznek levéve.
Egy jó tanács a tápon soha se spórolj.
Vajon miért adnak 2-3 év garit erre és pl az eVGA 650 G1-re 10 évet? mert megbízható, tartja amit ígértek, stabil feszültséget szolgáltat, halk, stb stb stb., ez nem tápos topic, ennyi elég.
(bár a 10 év kirívó, 5+ év garis tápok már korrekt kategóriát képviselnek).Én a fent nevezett tápot ajánlom neked.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
killerhagyma #32390 üzenetére
Fail... Fury szokott ennyiért menni, eme verzióból.
-
#Morcosmedve
veterán
-
#Morcosmedve
veterán
Ez a Raptr egy rakás sz@r... Nem képes felvenni a gameplay-t az elejétől, kiválasztom, hogy akkor Highlight-ba vegyen 10 percet, felvesz 10 másodpercet...PLUSZ szépen kifagy tőle a játék 9/1 K/D-nál anyáztam rendesen. Shadowplay 1000x jobb..
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
tailor74 #32336 üzenetére
Hanem Jet engine
Egyebkent teljesen jó. 980@1400-1450 szintjén lehetek (teszteim alapjan) az MSI 390-el... OC-s eredmenyek. Jobban fut, de aligha hangosabb az nV-nél, eleg meglepo. Sot, battlefrontban is ott van, ahogy elneztem a teszteket. 970-el szemben nagyon nehez eldonteni, szerintem jobb, de azert melegebb, picit hangosabb is.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
ericdrawen74 #32323 üzenetére
Proci OC, ahhoz milyen hűtő, ház a ventikkel, mint környezet, e mellé a VGA órajel és feszultseg ertek is kellene, de igy is ugy is jo a 70C
Ha irsz game settings-et, az se árt.
Így összehasonlítható is lenne más VGA-val!
Milka: jogos, pontositom!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
GeneraL_XTX #32317 üzenetére
Igen, fehéren a logó!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Bigemperor #31984 üzenetére
Nem az, de ez ilyen. Nekem adtak a monitorhoz.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Bigemperor #31952 üzenetére
Most mi járjon?
CD-t mióta PC-van sok éve (10+) egyszer se vettem ki a dobozból (igaz az internet elmehet), mondjuk általában csak a VGA-t veszem ki, kivéve eVGA, ahol a plakátot is ki kell vegyem...én is, mielőtt veszek bármit, a driver már rég meg van a gépen és nincs is bedugva a net, csak bezavarja a win update az egészet.
Új gépnél is megoldható, de ott amúgy is ráereszti az ember a win updatet vagy kikapcsolja és letölti, ezer megoldás van.Akinek nincs rendes tápja, szomorú... Vevő ne érezze szükségesnek a + tápcsatit (most senki se vegye magára, ez tény és egyben jó tanács is, legyen normális tápod!!!!!!!!!).
Egyedül, amíg adtak DVI - VGA átalakítót, egy-két gép szervizelésekor jól jött, de már lassan nincs is DVI a kártyákon, illetve elavult, valamint 200Ft.
Monitor kábelt szintén azért nem adnak, mert az biztos, hogy nem tudod használni/nincs a monitoron
A másik, hogy normális megjelenítőhöz, szintén adnak vagy vegyél valami jó kis aranyozott szigetelt videó kábelt (ez sem árt).Egyébiránt HDMI se való PC-be...DP-t kell használni. Lásd.: Fury/X.
u.i.:
Az igaz, hogy ezzel együtt (pontosabban ezek elhagyásával) nem lett olcsóbb a VGA...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Fehercsoki #31465 üzenetére
MSI 390 vagy Sapphire Nitro/Tri-X, ha beéred 3 év helyett 2 év garanciával.
(#31467) kingpython: ez engem is érdekel, illetve mi a menete?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest