- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz
balazska92 #20386 üzenetére
felbontás ?
-
füles_
őstag
válasz
balazska92 #20383 üzenetére
Jaja, szerintem elég ha a Radeon Settings-ben kikapcsolod. Amúgy nem hiszem hogy sokat változna a pontszámod, ha kikapcsolnád.
-
füles_
őstag
válasz
balazska92 #20369 üzenetére
Valamiért azt írja, hogy nem érvényes az eredmény (használsz FreeSync-et?), de a pontszámok rendben vannak.
-
Daffni2
addikt
válasz
balazska92 #20369 üzenetére
Nem valós eredmény!
Sajnos a többiek által mutatott eredmények sem értékelhetőek, azokból sem derül ki milyen felbontáson futott a teszt.
-
füles_
őstag
válasz
balazska92 #20355 üzenetére
Szerintem próbáld meg először power limit- és feszültségemelés nélkül.
Tuningra én az AMD saját tuningprogramját, a Wattman-t szoktam javasolni. Első ránézésre bonyulult, de amúgy nagyon is egyszerű. A Radeon Settings-ben találod meg.
Memóriát nem igazán éri meg tuningolni, mert nem hoz sokat a konyhára. GPU-t pedig úgy tuningold Wattman-ben, hogy a state 7-et módosítsd csak. 10 MHz-ces lépcsőkkel ugrálj fölfele és mindig futtass le egy 3DMark Firestrike tesztet, hogy stabil-e a tuning. Ha hibázik vagy kifagy akkor alapfeszültségen ott van vége a kártyának. Adhatsz neki több feszültséget is a nagyobb órajel elérése érdekében, de ilyenkor még jobban megugrik a fogyasztás, vagyis szerintem szükség lesz power limit emelésre is. -
füles_
őstag
válasz
balazska92 #20352 üzenetére
Erre az értékre lennék kíváncsi, mert nagyjából ki lehet belőle következtetni, hogy kell-e majd power limitet emelni a tuninghoz. Feleslegesen meg ne emelj power limitet mert elszállhat a fogyasztás. Ha tuningolsz és viszonylag alacsony az ASIC Quality akkor kell power limitet emelni, mert lehet hogy throttlingolni (órajeldobálni) fog a GPU.
24/7-es tuningbeállítást szvsz. érdemes a lehető legideálisabban beállítani minden téren (power limit, feszültség stb.), mert megspórolhatsz wattokat ugyanaz a teljesítmény mellett. -
füles_
őstag
válasz
balazska92 #20350 üzenetére
Annyi pénzért bizony best buy volt. A GPU-Z nevű programban meg tudod nézni, hogy hány százalékos az ASIC Quality? Ezzel az értékkel nagyjából tudnánk, hogy hogyan kellene tuningolni a kártyád. Itt most például a power limit emelésére gondolok.
-
füles_
őstag
válasz
balazska92 #20343 üzenetére
Csökkentett módban DDU-val szedd le az NV drivert, majd telepítsd fel a legfrissebb AMD drivert, ez jelenleg a 17.4.4-es. Fontos, hogy az AMD.com-ról szedd le a drivert, ne Guru3D-ről vagy ilyen helyekről.
Ennyi az egész. Ilyen MSI Live Update hülyeségekkel ne törődj, mert csak kárt okoznak a rendszeredben. Az Afterburner-t felteheted, ha akarsz tuningolni, vagy custom ventillátorprofilt beállítani. -
törölt tag
válasz
balazska92 #20331 üzenetére
Jobb lenne egy i7-2600k alá azonos órajelen, vagy akár 4.4-4.5GHz-en járatva.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
balazska92 #20298 üzenetére
Szerintem megfelelő, igen!
L
-
varmi2
nagyúr
válasz
balazska92 #20298 üzenetére
6+2=8 tehát igen.
-
BReal
addikt
válasz
balazska92 #20109 üzenetére
Azért kezdésnek az MSI 580-asa a 100e-et súrolja, az ASUS 580 pedig 104e Ft.
Ami iszonyat jó kezdő árban van RX580 8GB-ból, az a Gigabye és a Sapphire.
Gigabyte Gaming 80000 Ft, AORUS 8GB 84000 Ft
Sapphire Pulse 83000 Ft, Nitro+ 87000 Ft (igaz ezekre 2 év garancia van). -
BReal
addikt
válasz
balazska92 #20104 üzenetére
Olvastam az 580 teszteket, az MSI hangos lett. Sapphire, ASUS jobban sikerült 580-nál.
Vegából kérdés, hány változat lesz (mintha 2-ről tudnék), mivel pontosan nem tudom (AMD kivételével talán senki), hogy hova érkezik a két kártya, én az egyiket 1070 körüli, a másikat 1080-1080TI közötti árra tippelem.
-
menpee
aktív tag
válasz
A Sapphire minden jel szerint most beletalált a hűtésbe erősen. 2 hét múlva már sokkal több teszt lesz kint, addig is ezekből tudsz szemezgetni.
Kijövetelkor akármelyik Vega felejtős 580 áron. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Ja vegához annyit,ha meg jelenik azt tuti nem kapod meg 100EFt környékén hanem majd szép magas ára lesz mert szerintem a gtx1080 ellen szánják.Nekem meg sajna egy videokártya nem ér 100EFt nál többet lehet az bármilyen csúcs is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
balazska92 #13427 üzenetére
A vega az rx fölött lesz, teljesítményben s árban is. Így nem konkurencia, hanem kiegészíti fölfelé.
-
BReal
addikt
válasz
balazska92 #13093 üzenetére
Mert az OW-t jobban szereti az NV. Ettől még mindkét kártya reggelire megkajálja azt a játékot.
BF3-ban még nagyobb fps-ek lesznek, Heroes of the Stormot meg kis túlzással egy IGP is elviszi. Viszont ha megnézed ezt, akkor látszik, hogy a viszonylag új semleges játékokban (Division, Witcher 3 - bár azért utóbbiban is van NV technológia) teljesen fej-fej mellett van a 2 kártya, DX12 játékokban 1-2 kivételtől eltekintve szépen veri a 1060-at, míg a legutóbbi 2 DX11 játékban (Titanfall 2 és CoD: IW) szépen veri a 1060-at (5, illetve 15 fps-sel).
-
füles_
őstag
válasz
balazska92 #13075 üzenetére
A felsorolt játékok nem jelentenek kihívást egy RX 480-nak
FreeSync-kel meg olyan lesz, mint a mennyországban -
BReal
addikt
válasz
balazska92 #13075 üzenetére
Mint kés a vajban.
-
giornalista
senior tag
válasz
balazska92 #13060 üzenetére
szerintem a legjobb választás az MSI. nekem a 470 4gb van belőle, tehát gyengébb, de nagyon csöndes kártya. a 480-as verziót is dicsérik belőle.
-
BReal
addikt
válasz
balazska92 #13060 üzenetére
A Gaming X-et felejtsd el, ha Gaminget találsz 5000-6000 Ft-tal olcsóbban. 24 MHz-cel gyorsabb az X, meg talán a Gamingen nincs világító LED (ezt nem tudom). Ezen kívül ugyanaz a 2 kártya. Árukereső szerint most a legolcsóbb Gaming 95000, a legolcsóbb Gaming X 96000, nyilván annyit megér.
HA-n van egy novemberben vásárolt MSI Gaming 480 8GB 80000 Ft-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Környezetvédelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Milyen egeret válasszak?
- Éjszakai műszak
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest