Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• somsan

csendes tag

válasz default. #2181 üzenetére

Szia!

Az általad linkelt XFX oldalon szereplő kártyák közül Single Fan, és a Double Dissipation verziók külső tápcsatisak. Ha megnézed ennek a két verziónak az oldalát, alul a Spec fülön írja is Requirements-nél, hogy: "External Power - 6-pins : 1"
    A Single Fan verziót meg is tudom erősíteni, lévén birtokomban van egy ilyen példány :D , majd írok is a tapasztalatokról egy kis összefoglalót, ha lesz időm.

• somsan

csendes tag

Sziasztok!

Köszönöm szépen a véleményeket!
    Akkor bátraké a szerencse alapon megy a csere, ha van fejlemény majd beszámolok róla!

A gép tavasz-nyár környékén megy tovább a keresztfiamnak netezni és minecraft-ozni, vagy az apámnak hasonló célból. Ezt majd a tanulmányi eredmények alapján döntjük el ;]
    A kártyát igazából egy utolsó upgarde-nek szántam, a proci még bőven jó a fentiekre egy darabig, de az újabb videók már megfekszik a HD6850 gyomrát. Komolyabb játék nincs tervben, ezért a 2GB-os is elég lesz.

• somsan

csendes tag

Sziasztok!

Az adatlapomon lévő gépet (ASUS P5Q-VM - C2Q9300) gondoltam frissíteni egy RX460 2GB-os kártyával.
    Az egyetlen kérdés az, hogy működne-e egyáltalán? :D

Gondolok itt a hagyományos BIOS-os alaplap vs. UEFI-s videókártya ellentétre.
    Van valakinek tapasztalata ez ügyeben?

A neten található források szerint működhet is a dolog, bár elég aggasztó, hogy pl. a Sapphire a specifikációhoz is odavéste az "UEFI BIOS" katyvaszt, ami gondolom a kizárólagos UEFI támogatást jelenti, ráadásul a régebbi kártyáknál a "Legacy BIOS" is szerepel.
    Ugyanakkor az MSI fórumán írták, hogy minden RX4xx-as kártya duál ROM-al készül (BIOS+UEFI) és ha elég friss a fogadó lap BIOS-a, akkor működik a dolog. Az enyém mondjuk 2010-es, az nem tudom mennyire minősül frissnek :-)
    Belenézve az elérhető RX460-as ROM-okba azok feltűnően hasonlóan kezdődnek mint a jelenlegi 6850-en ROM-ja, és még a mágikus "IBM" string is ott van az eleje felé. Aztán valahol, ahol a 6850-em lényegi tartalma véget ér, az RX460-ba ott kezdődik egy "GOP AMD REV:" betűsorozatot is tartalmazó szekció, gondolom az az UEFI-s rész.
    Tudom, ha nem jó mehet vissza webshop-ba, erre jó az elállás, de ez most HA-s, beszámítós buli lenne, és nem tudom az eladó van-e ennyire rugalmas, majd rákérdek ;]

Új hozzászólás Aktív témák