- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
kockaharcos #12296 üzenetére
lol jó kis bench
-
-
kisza25
félisten
na végül HD 7870 LE lett a neve
-1536 stream processzor
-925 MHz-es alap- és 975 MHz-es PowerTune Boost órajel
-256-bit széles adatsín
-GDDR5-ös típusú fedélzet memória 6 Ghz
- 2 GB-nyi fedélzeti memória -
kisza25
félisten
válasz
Viktorovits #11275 üzenetére
táp simán elég, nekem i5-el vitte simán a 300W FSP-is
amúgy megérné megvenni bele
pár játék CPU limites lenne, de ezt később orvosolhatod egy i5-el
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #11259 üzenetére
másképp nem fogyasztásmérővel, vagy hőmérséklet csökkenéssel alá tudod támasztani, hogy valóban alul feszeli
-
kisza25
félisten
nem tudom írta e már valaki: Akciós CrossFire VGA csomagok a Club 3D-től
-
kisza25
félisten
válasz
seederking #10670 üzenetére
HD7870 mellé elég lenne az i5-2500 is esetleg "K" de az nem lenne meg 35-be, ahol tényleg számít a cpu az a multi, singli játékokhoz még sok is
-
kisza25
félisten
válasz
lowzor #10667 üzenetére
nekem meg szinte mindig 90% felett teker fullHD med
Sondi1986: singli, vagy multiról beszélsz, mert multinál tuti nem hajtja ki
80% az már simán lehet CPU limites, 64 fő szerókon nem is tudtam játszani rendesen amíg az i3-540 volt meg, hiába ment 4Ghz-en olyan FPS droppok voltak, hogy ihaj, hiába volt 55-60 FPS átlagom -
kisza25
félisten
válasz
->Raizen<- #10238 üzenetére
őőő mire gondolsz? mert intelem van már több, mint 2éve(i3-530->i7-870->i3-540->i5-750->i5-3450), persze AMD lapos mellett, hogy fenntartsam az egyensúlyt
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #10235 üzenetére
pár nap nem néztem be 500+ hsz mi történt itt
-
kisza25
félisten
válasz
Inv1sus #8734 üzenetére
a furmark stabilitásra semmit sem ér
anno a HD5850-em vidáman szaladgált vele 950Mhz-en,
játékok alatt meg 880Mhz lett a vége fesz emeléssel, arra lehet esetleg használni, hogy max hőt nézz, bár én arra sem használnám miután egy időben kipukkasztotta pár ember kondiját a kártyáján.... -
kisza25
félisten
válasz
kucseranor #8657 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
kockaharcos #8324 üzenetére
elég gyenge eredmény
-
kisza25
félisten
válasz
->Raizen<- #8088 üzenetére
BF3 alatt pl 4GB+ a RAM használat nálam, mivel nincs csak 4GB ezért persze nem használ annyit a rendszer kiírja a vinyóra/SSD-re ami már nem fér el
most fillérekért lehet kapni 8GB-ot
-
kisza25
félisten
100 új hsz történt ma valami érdekes?
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #7415 üzenetére
igazából 24/7-re 1100Mhz GPU felett nem sokan használják, annyit meg az összes megy, a HD7850-nél a memória nem sokat számít, a hűtése meg nem kattog mint pár réginek, szerintem azt vedd amelyik szimpatikus, mert mindegyikből kifoghatsz jó és rosszabb tuningost, lásd winnie később vette, mint én és az övé jobban megy
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
ezzel az új driverrel nőtt a teljesítmény, viszont a fogyi is 10W-al, tehát nem kamú, mert jobban dolgoztatja a kártyát
-
kisza25
félisten
ok srácok közben leszedtem AMD-től a hivatalos bétát
-
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #7133 üzenetére
nem is annak örülök, hanem hogy ennyit javult
lehet nekik nem hoz ennyit -
kisza25
félisten
én pont ma mértem BF3 mat felraktam az új drivert(noshahr canals fullHD medium TDM 64fő) és
alapon 12.9 min:50 max:146 AVG:77.797
1050/1200: min:49 max:158 AVG:86.008
és az új 12.11 driverrel min:47 max:146 AVG:86,075
szóval 7850 most hozza 7870 teljesítményét ezzel a driverrel (nem szoktam berakni ezt a smile-t, de most muszáj volt) -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #7096 üzenetére
már le is szedtem, fel is raktam
-
kisza25
félisten
válasz
glspeter1 #7083 üzenetére
szerintem Winnie-re gondolt,
miresz: magas grafikai beállításon VGA limit van ott az a normális, ha 100% körül mozog(esetedben fullHD ultra), ha alacsonyabb a grafikai beállítás egy ponton átbillen a dolog és procilimit lesz ami annyit tesz, hogy nem fog 100%on menni a GPU,de persze vannak alapból rosszul megírt játékok, bár mostanában azért nem jellemző
(#7086) Alpachino: azt később írtad -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #7068 üzenetére
ha megnézed nekem egy i5-3450-van ami ugye nincs húzva és BF3 multi fullHD mediumon 98% GPU loadom van átlagban és 64fő szeró!de mindjárt megnézem lovon is
-
kisza25
félisten
amúgy hülyeséget mondtam korábban, mégis csak van javulás BF3 multi fullHD medium 64fő-n tuningal:
teljes játék alatt mértem mindkettőt(1000ticket)
alap: min:50 max:146 AVG:77.797
1050/1200: min: 49 max:158 AVG:86,008
szóval egy átlagos 10FPS növekedés, majd megnézem High-on is, de ott gondolom még kisebb az eltérés
még mindig nem válaszoltál neked mennyi a CF-el?
glspeter1: mérd le ezeket amiket én és meglátod, hogy rendben van, vagy gáz van nálad, bár nekem átlag 95% GPU kihasználtság van -
kisza25
félisten
Dirt 2 emlékeim szerint csak 2 szálat használ, lehet azért, de nem értem mi a bajod a cf-el tökéletesen működik, az arra való, hogy a lehető legmagasabb grafikán játsszál, multiban amúgy mediumon mennyi az átlag FPS-ed?
mértem egyet noshahr canalson TDM 24fő min67 max137 AVG94,85 (1050/1200) két kártyával mennyi?
majd nézek 64főst is -
kisza25
félisten
válasz
seederking #6753 üzenetére
nem
S. Szabi: nekem 95% az átlag GPU kihasználtság, milyen felbontáson játszol? -
kisza25
félisten
válasz
CHIPman #6733 üzenetére
simán elég lesz mellé mint írtam az egész cucc fogyaszt 185W-ot
nézd meg PH tesztben is csak 192W egy Core i7-2600K (3,40 GHz) – túlhajtva 4,2 GHz-en, nekem idle 45-50W a tesztben idle valószínú a proci 4,2Ghz-en maradt, vagy mert túl nagy a táp és ott ilyen rossz a hatásfoka -
kisza25
félisten
na igen, de az ipon-ból mindent pillanatnyi áron kapsz, akkor én meg 60eFt ért kaptam volna meg az 51eFt-ért megrendelt terméket, mert vasárnapról hétfőre annyit változott ipon-ál az ára.
Az ár mindig attól függ iponnál, hogy saját/külsős/külföldi raktárról, van és ezért az árak is mások, 51 saját raktár, 55külső, 60külföldi, legalább is az elmúlt pár hétben így volt náluk a Sapphire HD7850 2GB. -
-
kisza25
félisten
válasz
Tomix24 #6523 üzenetére
nem szóltak még hozzá
amúgy már fent van AMD-nél is a 12.10
valahogy az a rossz érzésem, van, hogy ez a trinity miatt ilyen nagy és inkább már arra optimalizálnak,
amúgy van PH topik is -
kisza25
félisten
azt hittem Question-től kérdezed, néztem is, hogy ki az
mit használsz? 12.8 WHQL van AMD oldalán,meg 12.9béta,
de máshol van már fent 12.10 is, de ezt nem is értem, hogyan -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
CHIPman #6340 üzenetére
én HD6850 mellett használtam i3-mat, azt 100% kiszolgálta fullHD felbontás mellett, pár játéknál voltak gondok csak pl. BF3 48-64fős pályákon ahol a CPU jobban igénybe volt véve ott csak60-65%-ra tudta kiszolgálni a GPU-t és a minimum FPS-ek mentek le 35 környékére, ja és az 1156volt 4Ghz-en, csak irányadásnak
-
kisza25
félisten
a GPU-Z/AIDA64 el megnézed mi van a kártyán, és a kártyád honlapján megnézed mi a legfrissebb
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Malibutomi #6254 üzenetére
na akkor nekem maxon megvan az alap 7870
kovsol: grat a motyóhoz végül jobban jártál az MSI-vel -
kisza25
félisten
válasz
synthattik #6186 üzenetére
a feszt nem a ramnak adod, hanem a GPU-nak, szóval azt emelheted akármeddig a RAM végig ugyanannyit fog kapni, talán(de ez nem biztos) a teljesítményvezérlőt kitolod akkor lehet kap több naftát a memória, de szerintem az is csak a GPU-ra vonatkozik,
gondoltam szólok
amúgy nem lenne egyszerűbb megnézni milyen RAM van a kártyán, mint így levonni következtetést, én csak erre gondoltam az előbb, nem akartalak megbántani -
kisza25
félisten
válasz
torma1981 #6181 üzenetére
nem kell kiszedni oldalról is látszik, csak a gépház oldalát kell leszedned, az elpida szép öles betűkkel van ráírva
synthattik: hát ezt a gondolatmenetet, hogyan sikerült összerakni
az elpida nem is megy 1400Mhz-et, az, hogy ott kevesebb pontot kapsz az azért van, mert nem stabil
asdxv: nézd a jó oldalát: a memóriahúzás általában sokkal kevesebbet hoz a konyhára (ráadásul, ha túlhúzod el is szállhat, nem úgy mint a GPU, ezért én azt nem is szoktam eröltetni, már több* póruljártam vele)és miénk legalább nem zörög -
kisza25
félisten
válasz
csucsbicep #6165 üzenetére
most azért elmondható a HD7xxx szériáról, hogy tuninggal elérhető a következő kártya teljesítménye, lásd 7850@7870@7950@7970, leszámítva 7770-et, azt azért furcsállom, hogy 7770 és 7850 között tátongó űr nincs betömve, szóval rendesen húzható az összes kártya, én egy gyengén tuningolható darabot fogtam ki, de 1100/1250-et még ez is tudja ami 7870 szint
-
kisza25
félisten
most én is alapon hajtom, mert így is elég, később lehet kap egy 1100/1250-es tuningot 24/7-re, az elvileg 7870 szint, amúgy multiban 60 átlag! alatt engem már zavar, mert akkor a min FPS esések már lassulást okoznak, ez fullHD High-on jelentkezik, ha alapon van a kártya, tuninggal még nem néztem high-on
mediumon 75-80-as átlag van ott már frankó
dupla -
kisza25
félisten
válasz
seederking #6158 üzenetére
azt azért ne felejtsd el, hogy a nagy tesóban is ua csip van ,csak megy benne az összes shader, alapon is elég mindenhez egy HD7870, az, hogy mennyi + FPS-t hoz a tuning az függ játéktól, felbontástól, grafikai részletességtől, van amelyiknél 10% tuning valós 10%-hoz van ahol csak 5%-ot
fanatikus tag létedre illene megtanulnod a szerkesztésgomb használatát 5percen belül -
kisza25
félisten
válasz
seederking #5973 üzenetére
a 0,825v az a terheletlen visszavett feszültség ahol pl. nálam 300/150Mhz-en megy a kártya, az nekem is annyi, ha terhelve van a vga akkor emeli fel a feszt és vele az órajelet is, az a feszültség nálad, egy régebbi hsz-ed alapján 1,075V nem muszály egyből 1,20v-ra emelni, előbb nézd meg mondjuk 1,1V-on, indíts el játékot monitorozd közben GPU-Z vel és, ha nem megy 70fok fölé a kártya akkor tökéletes
tomix24: azért alacsonyabb a fesz bizonyos kártyáknál, mert valószínű nagy a mag szivárgása, azért kapott ilyen alacsony feszt, hogy TDP értéken belül tudjon maradni,
ez nem feltétlenűl jelenti azt, hogy kevésbé lehet tuningolni, de hogy azonos feszen jobban fog melegedni az biztos
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest