Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
Mantle teszt:
i7 vissza butitva i3 4130-ra. (2 mag kikapcsolva,turbo kikapcsolva,órajel 3,4Ghz-ra lebutitva.) +7870
DX:
Mantle:
-
miresz
veterán
válasz
Joe Swanson #44385 üzenetére
Igen,ahogy Steve kolléga is írta,van egy frissítés amit le kell húzni hozzá,hogy menjen a Mantle.
-
miresz
veterán
válasz
Joe Swanson #44382 üzenetére
Ennyit: [link]
(#44381) asdxv: Nálam egyszer sem volt probléma.
-
miresz
veterán
válasz
Joe Swanson #44378 üzenetére
1. milyen kártyád van?
2. Ha BF4-ezel akkor igen.
3. 14.1 Beta 64 bit 14.1 Beta 32 bit
4.Letörlöd a régi Catalystot,és felrakod az oprendszeredhez illőt a linkeltek közül.
5. Ha Intel procid van az IGP-t kapcsold ki a biosban. -
miresz
veterán
Brutál ez a Mantle:
DX11:
Mantle:
-
miresz
veterán
Itt ~ 3e Ft-val drágább az X-es verzió.
Asus R9 270 2GB DDR5 R9270-DC2OC-2GD5
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
A húzás olyan dolog,hogy lehet,hogy egyiken sem tudsz húzni. Amúgy még a PCB-jük sem egyforma a két kártyának. A sima 270 a 7850 a 270X a 7870-ére épül.
Ha már sima 270,akkor én ezt venném. (ez viszont a 7870 pcb-jére épül)
-
miresz
veterán
Én az X-et venném:
Jobb hűtés,jobb VRM rész 2x6 pines táp csatlakozó.
-
miresz
veterán
Igen olvastam én is,de nálam meg nem produkálja a hibát. A haver gépén is az a meghajtó van mint az enyémen. (13.12)
(#44084) mexel: Akkor lehet,hogy csak mázlista vagyok.
Én is Driverre gyanakodtam,de azt is megcsináltuk,hogy az én kártyámat haver gépébe tettük,és ott is jól működött a zero core,a kártyámon. Az ő Sapphire-ja meg egyből fekete képernyővel jelentkezik vissza. (mondjuk ő azt mondta,hogy neki sosem működött)
-
miresz
veterán
válasz
isizakhi03 #44040 üzenetére
Igen jó.
-
miresz
veterán
válasz
marquuard #43997 üzenetére
Sajnos a kerregésre nem fogják garanciában cserélni. A nagykerrel volt már harc ez ügyben nem kevés. Ezért a főnök ahol besegítek nem is forgalmaz Giga kártyákat,mert csak a gond és a papírmeló van velük.
(#43996) Gaboman: A DVI kábellel már nem fog bezavarni semmi,és nem fog csíkozni.
-
miresz
veterán
válasz
marquuard #43991 üzenetére
A HD 5xxx sorozat óta sajnos a giga kártyák elég silány minőséget képviselnek.(nem hiába a legolcsóbb kártyák) Keress csak vissza a HD5xxx,HD6xxx,HD7xxx topicban,hogy mennyi hibás darab volt köztük. A legtöbb a gyári órajeleket sem bírja,silány minőségű műanyaggal dolgoznak, a ventilátorjaik ~1 évet bírnak,sípolnak a VRM-ek rajtuk,stb.
Nem nekem volt sok Giga kártyám,hanem nekem hozzák vissza gariba.
A giga a saját imigét már rég lerontotta a kártyák terén. Az alaplapok terén meg most kezdenek magukhoz térni.
De amúgy nekem is volt igazad van,3 ból 3 hibás Giga 7790 megfordult nálam a múlt hónapban.
(#43996) Gaboman: Hangosnak nem hangos az tuti,amíg el nem kezd majd kerregni.
-
miresz
veterán
válasz
Alister71 #43861 üzenetére
Akkor jó mert én is így szoktam.
Ezt láttátok már:
AMD Catalyst 13.35 Beta Driver with Mantle API LeakedVisszavonva,most olvasom másik oldalon hogy átcseszés!
Pedig már kezdtem örülni!
(#43863) Lord Vader: Igen már olvastam én is!
-
miresz
veterán
válasz
kaszas19 #43857 üzenetére
Ha te ezeket kicseréled akkor küldök én is egy pár kártyát!
AMD identifies the cause of the bug “Black Screen” on some Radeon HD 7870 2GB
-
miresz
veterán
válasz
Ramses07 #43850 üzenetére
Mint írtam már, küld vissza a gyártónak,annak ki kell cserélnie,mert visszahívták,az összes ilyen hibával rendelkező kártyát. Egy próbát megér.
Írj nekik,hogy mi a helyzet: Sapphir Support
-
miresz
veterán
válasz
Ramses07 #43839 üzenetére
Hát úgy néz ki kifogtál egy régebbi szériás darabot,ami még az úgynevezett BlackScreen problémával küzdött. A hiba oka a rossz kondenzátorok. Garanciálisan cserélik az ilyen darabokat.
Használtan vetted? Mert már elég régen kifutotak a raktárakból a hibás kártyák. Ha használtan,akkor viszont tudta az előző gazdája is,hogy BS-es.
-
miresz
veterán
AMD A8 5600K (alapon) +7870
GRID2
1080P Ultra 4xMSAA
DIRT3
1080P Ultra 4xMSAA
-
miresz
veterán
válasz
Dark KillerX #43624 üzenetére
Akkor nálad valami nagyon nincs rendben,mert én anno ezekben a gamek-ben (dirt3,grid2) az FX 8320-al is ennyi fps-t kaptam,mint most az i7-el. Szerintem még is csak throttling lesz ott.
Lehet,hogy nem a lap,hanem a proci,ha azt mondod,hogy megugrott a hő.
-
miresz
veterán
válasz
Dark KillerX #43603 üzenetére
Abban a lapban nem is fogod tudni normálisan húzni a procit.
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #43581 üzenetére
Akkor passz. Nálam mindig állandó az eredmény,azonos beállítások mellet.
-
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #43570 üzenetére
Itt valami nagyon sántít. A 270X ~ 5%-al tud többet,a 7870-nél,de jelen esetben még annyit sem,mert nekem a TOP verzió van ami gyárilag 1100Mhz-n megy.
-
miresz
veterán
Két autós teszt 7870-el.
DIRT3 Ultra 4xMSAA 1080p
GRID2 Ultra 4xMSAA 1080p
-
miresz
veterán
válasz
katt777 #41901 üzenetére
"Elég tesztet olvastál róluk",én meg használom,mind a két oldalt. i5 4670K,és FX8320,hogy tudjam,hogy mit írok.Természetesen a 99%-ot single alá értettem én is. Viszont BF4 multi alatt is jobban teljesít pl. az FX8320,mint a 4670K.
asdxv: Persze,hogy nem,egy FX egy 6670-est is alíg tud kihajtani....
-
miresz
veterán
-
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #41810 üzenetére
Ha normálisak,akkor cserélik más típusra is. (Ipon-nál nem szokás) bár nem tudom honnét van. Mond nekik,hogy esetleg ha drágább fizetsz rá egy kicsit,arra hajlani szoktak.
-
miresz
veterán
válasz
Pancsermeste #41591 üzenetére
Hmmm.Érdekes. Lekopogom nekem a 7870-el még sosem volt problémám,sőt driver téren sem. Viszont a 7790-el szívok rendesen driver szinten.
-
miresz
veterán
válasz
BogyóBP #40667 üzenetére
Ha Firefoxot használsz,annál szinte mindegyik AMD kártyánál szarul működik a hardveres gyorsítás. Nekem is volt már olyan,hogy pl kockásodott a szegély. Én nem használok Firefoxot,de az asszony azt használja,nála is kikapcsoltam a hardveres gyorsítást,azóta minden ok.
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #40661 üzenetére
Látod,nem csak vaktába beszéltem(tünk). Most még várnád az újabb,és újabb drivert. Aztán egyszer csak végleg összefosta volna magár a GPU. Inkább minél előbb gari.
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #40658 üzenetére
Mi eredt neki?
-
miresz
veterán
válasz
katt777 #40588 üzenetére
Tisztán látszik a hozzá nem értésed. : ) Felőlem az szenved a hibás kártyájával aki akar,de elég sok hardver fordul meg a kezemben,és hidd el az a kártya hibás. És igazad van nem minden 270-essel van baj,csak a hibásakkal,amik nem bírják a gyári órajeleket sem,és igen ez nem minden driverrel jön elő,attól még hibás.
Próbáld meg pl. ezközkezelőből. Windows alapok.: )
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #40562 üzenetére
Igen ez a kártya amit cseréltek is régebbi driverrel jó volt,de az új driverek nagyobb terhelést engedtek a gpu-ra,és akkor már villódzott is,nem bírta a gyári órajeleket. Néztem videót amit régebben felraktál,hogy mit csinál,pont ezt csinálta az is.
Ha nem a kártya lenne hibás az összes 270 villódzna. Én fognám a helyedben,és kicseréltetném.
-
miresz
veterán
válasz
Steve198310 #40553 üzenetére
Próbáltad már,hogy vissza veszed a GPU,és mem órajeleket?Nekem nagyon úgy tűnik,hogy hibás az a kártya. Akkor szokott ilyen villódzás lenni,ha a gpu hibás,vagy nem bírja az órajelet.Pont most cseréltettem egy 7850-et,ugyan ezt csinálta az is.
-
miresz
veterán
válasz
Dany007 #40477 üzenetére
(#40482) rígel: Igen járt már nálam is csak az X-es verziója. Tényleg jó kis cucc.
Egy valley benchmark-ot tudnál nekem futtatni vele?
(#40484) tboy93: SAPPHIRE TriXX
-
miresz
veterán
válasz
Dany007 #40477 üzenetére
Mondjuk én nem hezitálnék a helyedben. Ha nekem most kellene VGA-t vennem,én ezt venném: MSI R9 270 GAMING 2G
Vedd meg a 7870-emet,én meg megveszem ezt az MSI-t.
-
miresz
veterán
válasz
Nordic #40469 üzenetére
Legújabbat: AMD Catalyst 13.12 WHQL
-
miresz
veterán
válasz
kovsol #40202 üzenetére
Persze,csak érdekesnek találtam,hogy fele akkora proci terheléssel is ugyan úgy hajtotta a VGA-t az FX.
Az nem igazán VGA limit. Ez a jelenség jelentkezik általában minden AMD GCN kártyánál. Pont ezt néztem meg én is. BF4-ben ha ablakba tettem 1024-be akkor a VGA 50-60%-on ment csak az i5-el is meg az FX-el is. Teljes képernyőn meg 100%-on.
De ez itt tényleg off.
-
miresz
veterán
válasz
kovsol #40200 üzenetére
Aha. De ahogy nézegettem a 3Dmark listát a topicjában ott sem sokkal jobb a helyzet. Na mindegy majd kiderül,hogy mit mutat majd a 4670K.
Míg volt itt nálam egy lap,addig tesztelgettem vele egy kicsit,de elégé vegyes a kép. Pl. BF4 multi alatt ki volt akadva mind a 4 mag,mig a 8320 magjai ~ 60-70%-on mentek"csak". De volt olyan game is,amiben jóval jobb volt az i5.
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #40198 üzenetére
Pont ezt nézegettem én is,de nem akartam közbeszólni. Valami ott szerintem nem kerek. Ezeknek az i5-öknek ennyit is kell adni ekkora frekvencián? Elég haloványnak tűnnek. Ettől az FX-em többet dob alapon turbo nélkül.
(beszereztem ill. rajtam maradt egy i5 4670K lehet be üzemelem. Nézegettem vannak jó mATX lapok alá
Bekékül a szemem nekem is mint neked.
)
-
miresz
veterán
Mint írtam már a Gigabyte a hardverek Adibasa!
Ez a VGA-ikra különösen igaz. És ez tapasztalat,sajnos,és nem egy VGA fordul meg a kezemben.
-
miresz
veterán
válasz
ricshard444 #39506 üzenetére
Én is win8-at használok 7870-el minden probléma nélkül,pedig én mindig a legújabb bétát teszem fel. Szerintem hibás a kártyád.
-
miresz
veterán
válasz
Algotis #39485 üzenetére
Mert nem tudnék mondani olyan sorozatot tőlük,ami nem volt sorozathibás. +A többit már leírtam ezerszer itt a topicban is. Kb a legjobban úgy tudnám jellemezni,hogy a számítástechnika Adibasza. : ) '
Az 1 sorozat ami javítva is lett,ill a gyártó gariba cserélte a hibás hardvereket. A Gigánál ez még sosem fordult elő.
-
miresz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Futás, futópályák
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest