- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Yettel topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stickles #1341 üzenetére
Helló
A játékban az írják hogy "update 15.4" fölé de sokaknak van problémája a dualGPU-supportal
Egy kártyán pedig csak 2GB ram van, és az is már elég régi.
Teljesen jogosan aggaszt ez a probléma téged és minden SLI/Crossfire tulajt.A mai játékok valahogy kihátráltak ezen technológiák mögül.
Több játék maximum DLC-ben ígéri hogy "majd lesz becsszó" ,de több egyszerűen tojik rá....Ez azért érdekes mert a másik oldalon szeretnének lenyomni a torkunkon 4K-s // nevetségesen kicsi 23-24 colos // monitort. De kérem mivel hajtod meg azon a felbontáson a játékokat ha nincs SLI vagy Crossfire ????
Talán a DX12 hoz változást, hogy már egybe kezelje a memóriát és hoz néhány olyan feature-t ami jelentősen könnyíti ezen technológiák támogatását. -
válasz
hulllllas #1334 üzenetére
Elmondhatom neked a víz egy méregdrága dolog.
Teljesen más új problémák merülnek fel egy vizes géppel még ha a lehető legjobb alkatrészekből is van összerakva. Az amit látsz kicsit csúnyácska, de én építettem csak használt alkatrészek vannak benne és 100+++-ba került. Ehhez képest amikor 30 körül kérnek egy új acceleroért az jobb gondolat.....
Esetleg másik szobába kéne lennie a háznak és a kábelek lógjanak át. -
válasz
hulllllas #1330 üzenetére
Használtan vettem az eredeti ár töredékéért.
Itt egy boltos link képpel.
Sajnos kellett javítást eszközölni. Ha jól megnézed a képet az egyik csavar más. Ez azért van mert a felső X menet hiányzott a réz talpból, így a csavar nem fogta meg. Tettem bele egy hosszabbat, meg 2 anyát, fogásnak, így már fogta az acetal fedelet.
A csavar nélkül sem volt folyás sem csöpögés, de hát azt oda a mérnők tervezte akkor legyen benne csavar ami fogja...
Ja pontos név: alphacool atxp hd 6990 -
Sajnos az a kutyát nem érdekli mivel mind 1 magos volt....
Nekem volt 4850, 4870, 4870X2, 6970, 6970 Crossfire, 6990
A probléma mindig az egynél több maggal jött elő. Egy magos kártyával nekem sem volt driver gondom szinte soha.
De nézd csak meg a 7970es nem azért megy majdnem annyival mint a topic névadója mert annyira jó, hanem mert annyira szar a driver... -
válasz
hulllllas #1316 üzenetére
Csak szerény vélemény...........
AMD-ből sajnos semmi. Én az X6 1100T met cseréltem le I7 2600K-ra, 2 éve és érezhetően sokat gyorsultak a gamek. Ezért vagy 2600K-t vagy az fölötti kéne teljesítményben. 3770, 4770, nem épp túl olcsó dolgok, de ha tudsz szerezni akár egy 2600K-sat én még nem nagyon látom, mire nem lesz elég ez a kártya ezzel a procival.
Persze azt tegyük hozzá én 1 FullHD monitoron játszom nem 3-on kell 100+ FPS kinyomni a BF/COD 28al.AMD azért X6 1100- mert a Bullról sajnos gyorsan kiderült, hogy inkább kis-lapát mint munkagép. A 1100T egész jól volt tunningolható és 1-1 magban erősebb volt mint bármelyik Bull. A 8 magos persze relative erősebb, de bakker nincs játék ami rendesen tekeri a 8 magot...
Kész sajnos be kell látni, hogy elrobogott az Intel, AMD csak jó árazással tud
versenybenéletben maradni. Más kérdés, hogy már nem tudom mióta az ATI tartja el az AMD céget..... De sajnos most ott is iszonyatos bajok vannak, amiken ha nem lesz megoldva szépen lassan elpártolnak tőle a pénzes vásárlók. / Gondolok itt pl arra hogy egyszerűen szemétre-való az összes driverük.Úgy kell keresni bújni a neten melyik használható. Egyszerűen röhej, hogy itt vagyunk 100-200.000 Forintos kártyákkal az 1 magos 7970nél alig tudnak többet pedig majd kétszer annyi van bennük. Mert a nyomorék drivert csak az újra írják meg a régivel persze kompatibilis..... ja néha megy is gond nélkül. Ezzel szemben Zöldikééknél ilyen sosem volt /
És nem mondja senki, hogy a kisebb kategóriákban jobb a helyzet ott is hiába lenne jó a kártya a teszteken ha szemét a driver. Nagyon sürgősen neki kéne állni drivert írni. Mondom drivert nem valami fos-t amit annak nevez az AMD. Na abba is hagyom a picsogást.... -
válasz
hulllllas #1313 üzenetére
Sajnos némely katalist drivernél a kártya nem emeli fel a memóriák órajelét.
Én is belefutottam ebbe a problémába még az elején. Jöhet a driversikálás és utána nézd, hogy zöld legyen az install után, hogy mindent megevett nem volt semmilyen probléma a telepítés során.És tényleg kell a CAP profil mindenből.
Q6600 Már nem egy mai csirke viszont híresen tuningolható volt. Próbáld meg 4.2-ig felvinni akkor jobban meg tudja mozgatni a kártyát. De tényleg gyenge már ehhez a kártyához.Ja és alapból ne birizgáld az órajeleket. A kártya szélén vagy kis kapcsoló az 2-es állásban driver default beállításokkal 2 db Fullos 6970es órajelen pörgeti a kártyát 1es állásban csökkenti az órajeleket.
-
válasz
szente80 #1300 üzenetére
Sajnos a kolléga rosszul tudja.
It will also work with the upcoming socket 1155 boards using the 1156 holes.
Azt jelenti, hogy működni fog az 1155ös deszkákkal csak használt az 1156os lyukakat. --- Szabad-fordításbanAzok a fúratok pontosan egyenlőek. Mindkettő 75mm
Aztán a játékvízhez én nem javaslok komoly tunningot.
-
válasz
deadwing #1243 üzenetére
Bár ez is egy vicc.
Már az AMD-hez tartoznak kéne már valamit kezdeni a driverekkel. 6990 csak félkarú óriás ha nincs egy jó driver. Sajnos driver téren minden tekintetben az Nvidia megelőzi az ATI-t.Az utobbi időben azért nem voltak gondok az Atis driverekkel, de még emlékszünk arra, hogy új game + Ati kártya ??? Várd az új drivert...
És nem hiszem hogy van erősebb kártya az ATInál mint a 6990es. 7X ből még nem jött ki gyárilag. -
válasz
Apone33 #1228 üzenetére
Had legyen egy apró kérdésem
Nekem cry 3 ban minden maxon grafikai hibák vannak a képben.
A textúrákat vissza kellett raknom high-ra.
Most jó FPS ek vannak, hogy high/very high kombó beállítások és a Filterek max -1 es beállításonNektek is volt gond a very high beállítással ?
13.1 van fent. -
válasz
codilandi #1169 üzenetére
Na szóval..................
Far Cry 3 nál is - maxon minden 1es a vsync 1280x1024 és 60nál nem megy feljebb
Ezt jelenti a VSync------ Amennyi a monitorod frissítési sebessége annyi képkockát generáltat. Szerintem neked 60fps ennyi a legtöbb lapos monitoré.Letöltötted az AMD Catalyst Application Profiles ?
Ez kell a kártyának, hogy mikor hogyan üzemeljen. Nélküle jópár játéknál csak 6970-es szintet hoz a kártya.Amíg nem megy a kártya én nem feszegetném az AB-t. Nekem semmi bajom vele gyári ATI driverrel működik minden. Nem tekergettem semmit benne mindenhez bőőőőőőőőőőőőven elég erő van a kártyában.
-
-
válasz
_DiEGO_ #1147 üzenetére
Én nem téged ismétellek hanem magamat jópár hozzászólással ezelőttről.
/Míg írtam a hsz.t te már feltetted a miniDP-HDMI képet...Téged csak javítalak hiszen te írtad, hogy DP -- HDMI
A táblázatot nem tudom mire vélni, az XFX 6990en 4 db MiniDP és 1 DVI van.
Abban igazad van, hogy bizonyos VGA-s DVI portokbol lehet hangot is kicsikarni, de nem mindből. A srácéból elvileg kéne mennie de a soundban neki csak a miniDP-s hangeszközök vannak.
-
válasz
_DiEGO_ #1140 üzenetére
Neki majd egy mini-DP --- HDMI kábel kell akkor működni fog a hang eszköz
a DVI ---HDMI kábelen nem lehet hangot átvinni, a DVI nem használható Hangátvitelre.
Vegyen egy ilyent nem melegszik áram sem kell neki és menni fog a TV-je.
Előjön az a pipa is, hogy igazítsa a képernyő szélét és a monitorhoz.szente80
Azt ne vedd meg mert nem lesz hangod. -
válasz
szente80 #1111 üzenetére
nézd a TV mivel TÉVÉ sokkal szarabbak a betűk mint a monitoron, hiszen nagyobbak a pixelek.
A TVnek a natív felbontására állítod akkor kapod a legjobb minőséget. Ez pedig a 1920*1080.
Lehet hogy a google nem segít de nem olyan nehéz megtalálni a gyári cuccokat
-
válasz
deadwing #1098 üzenetére
Igen mert csak ott jön hang.
A DVI porton ismereteim szerint sosem fogsz tudni hangot kicsikarni.Bocsi elírtam az mini dp nem pedig mini DV, hisz olyan nincs
Viszont azt ne felejtsétek el, ha a displayportra köttök monitorokat, akkor a monitor kikapcsolása után a windows 7 nem ad rá képet hanem összehúzza az asztal kisebbre. Azonban újra kiterjeszti ha bekapcsoljátok. Ez különböző monitoroknál gáz lehet mert összekuszálja az ablakokat.
-
válasz
szente80 #1095 üzenetére
Igen a HDMI lábel visz hangot is.
Az a kérdés te, hogy kötötted össze a kártyát és a monitort
DVI HDMI átalakítóval, vagy még szerencsés voltál és tudtál HDMI-DVI kábelt venni egyben ?Nekem ilyennel ( Bal oldali csak PChez ,nem MACes a minidvi ) van megoldva és visz hangot is.
-
válasz
_DiEGO_ #1064 üzenetére
Itt egy piciket rajz az áramlásról
Ki és becsatlakozás
A képen a visszamenő cső van felrakva. Értelemszerűen a bal oldal a betáplált folyadék csatija.Hűtőblokk alatt ugye a radiátort érted ?
Arról itt egy kép
Itt egy ábra a teljes áramlásról.Így a rendszer bele van betonozva a 45 fokba most mikor majd 30 fok van árnyékban. 55 fok teljes terhelés...
-
12.6os van nekem fent a hozzá való profilokkal. Teljesen jól működik egyelőre
-
Ha már pont a kihasználatlanságról meg a vita had tegyek rá én is egy lapáttal:
Vajon mi a magyarázata annak hogy a CF alapértelmezett, fel vannak rakva a profilok mégsem akar a második kártya magasabb fokozatra kapcsolni. Kipróbáltam AFR és 1x1 alatt sem megy.
A hőfokok jók a gép hangtalan, megy a hybrid Psysx / GPU3as értékek /, de azért kicsit szúrja a szeme hogy a második kártya bele van betonozva a 250/100mhzbe.Volt driverfrissítés is. //most 12.6 Beta, volt 12.4 volt eddig
De valahogy nem akar felfelé pörögni.Előre is köszönöm ha valaki segít.
-
válasz
szente80 #1000 üzenetére
Egy picit lusta vagyok emellett nagyon sokat dolgozom mostanában ami eléggé tacsra tesz.
Ez nagyban lassítja az új platform megismerését és tesztelését.Összejött az I7es platform és szeretnék róla valami kis szöszenetet írni.
Most talán lassan elmennek az AMD-s lap+proci és akkor meglesz hogy mennyibe fájt az átállás. -
válasz
szente80 #981 üzenetére
Persze 2D-s képet nem kunsz kiküldeni már 64MB os kártyának is megy
Csak tudod mikor 3X 1920*1080 as felbontásnál 3X annyi képpontot kell a kártyának kiszámolnia. Így ha 1 monitor hasít simán akadhat 3 monitoron.
Azért 6990essel meg 3 FullHD monitoron nem szeretnék mediumban játszani.....
Fisrt person shooterekben legális "csalás"nak számít a 3 monitor
-
válasz
szente80 #959 üzenetére
épp egyeztetek milyen gamek tesztjeit kéne megcsinálnom.
Most ezek vannak fent a gépen
Assassin creed 3
Batman Arkham city
Cod MW3
Call of Juarez The Cartel
Driver San Francisco
Fable III
Hard Reset - Extended edition
Qube
King Arthur II
Lost Planet 2
Mass Effect 3
Heroes 6
Oil Rush
Red Faction Armageddon
GTA IV
Civilization 5
SniperElite V2
Spiderman Shattered Dimensions
Supreme Commander 2 Forged alliance
Witcher 2
Total War Shogun 2
World Of TanksVan bőven mivel tesztelni
-
válasz
ricshard444 #954 üzenetére
Sikerült megszereznem procistul.
Szóval félj ha nem lesz jobb megyek a kártyáért ..... -
válasz
ricshard444 #952 üzenetére
és vajon ehhez a laphoz mit szólsz szintén 2600Kval ?
-
válasz
szente80 #949 üzenetére
én is kinéztem azt magamnak de sajnos rossz helyen van 1 sín
brühühü
Tudom hogy mindig alul marad de reménykedtem mindig hogy talán fordul a kocka mint ahogy Vga szinten nagyon ott van.
Sajnos a Bullban is nagyot kellett csalódnom. Ha mindketten Intelre váltunk azért az ATIban a bizalmam megmarad rendületlenül... -
válasz
szente80 #942 üzenetére
Álljon meg a fáklyás menet...
Az AMD felvásárolta az ATI-t azóta AMD ATIként megy. Ha nem lenne az ATI alcége akkor lehet csődöt jelentettek volna. Minden procijuk az Intelhez kell árazni és a válság alatt súlyos veszteségeik volta.
Az Barton óta nem tudják elverni az Intelt. Szép szép jó procikat csinálnak jó érték ár aránnyal de azért az intel-t nem érik utol. -
válasz
ricshard444 #940 üzenetére
Kész röhej hogy egy 70-80.000res alaplap sem tudja azt a felszereltséget ami a crosshair 4esem. Még nézelődök és számolgatok
Ami kéne:
--átfolyásmérő aminek kell egy 3 pines ventilátor.
--Winyóhűtő ventilátor 12cm "kasza"
--2db Swif2 12cm leszabályozott
--1db Swif2 8cm chipset hűtő leszabályozva
--vízhőmérséklet mérő 2eres vezeték
--4DB Phoyba 18cm ventilátor a radiátor amiket szabályozni kéne hőmérséklet szerint
--víz pumpa rpm visszajelzője, kell egy 3 pinesPCI Ex 6990nek dualslot
PCI Ex 8800GTX 768nak dualslot
PCI Hangkártyának.
És ez ne lógjon le a deszka aljára mert nincs hely...
Mondjuk röhej hogy ez mind ráfért a lapra és még mindig van rajta hely.
Túl jól berendezkettél AMD-re
Igen mert sosem gondoltam volna hogy lesz 6990esem a 6970eshez meg elég lett volna a rendszer. -
válasz
ricshard444 #936 üzenetére
Hát amellett nem lehet objektíven elmenni hogy a 6990es azért egy pöppet erősebb az 5970nél, de a lényeg kb látszik.
-
-
Én legtöbbet játszom ha valamit dolgozom akkor ahhoz teljesen megfelelő a mostani. A VGA-t olcsón szereztem pont jól jött ki. Azt szeretném, hogy kb egyszerre fogyjon majd el az egész config X-év múlva. Most még a proci és alaplap garanciás és ha az jön ki hogy egy akár Intel I5 2500-val sokkal jobban menne a rendszer akkor talán kis ráfordítással tudnék cserélni.
/ Azt hiszem az volt hasonló árban az 1100Tvel. Játékban rosszabb volt az AMD de nagyon kicsi különbséggel. /Bencsmark király akarsz lenni , vagy TE is naponta kódolsz , tömörítesz ?
Nem akarok tunning király lenni, nem lopom mások release-it a torrentoldalakon hogy újrakódolva agyoneffektezve visszakerüljön...
Egyszerű játékos vagyok aki most életében először engedheti meg magának, hogy azt vegyen amit akar.
pénzével gondolkodik
Ha azzal gondolkodnék nem kérdeznék bemennék az i..nba és mondanám, hogy kérem az új Ivy I7est + 680SLI-t + 12Gb ramot + ocz 256GB winyót.
De úgy érzem, hogy ennek az árából kb egy 10-15%al rosszabb gépet is ki lehetne hozni és megmarad a fele pénzed. -
X6 1100T BE -om van. És pont az alaplap vízhűtésén gondolkodom. Az viszont jól meg kell gondolnom ugrik a gari ha leveszem a bordát és ha cserélem akkor el kell adnom a blokkot róla amin nagyot bukok mindenképp. Powercolor 6990esem van.
Ha a kártyában túl sok marad benne akkor lehet inkább intelre kéne váltanom de nem tudom... -
Egy olyan kérdésem lenne hogy egy phenom 2 X6 osssal ki lehet-e a kártyát kihajtani ?
-
válasz
szente80 #897 üzenetére
Azzal semmi gond 115fokig is elmegy....
Szobatársnak volt olyanja. 3 gép volt egy 20m3.es szobában. 5770 4870X2 és 4850. Egész télen egyszer sem kellett bekapcsolni a fűtést
Mondjuk azt kemény volt hogy 2D ben is 85 fokon ment a kártya és leégette a kezedről a bőrt ha odatetted a kezed a szellőztető elég.........
-
Ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok.
DVI és minidisplay porton van rákötve két monitor a 6900esemre. A minidisplay porton van HDMI átalakító és HDMIvel van rajta a monitor.Az a bajom hogy ha kikapcsolom a HDMI monitort akkor visszaméretezi az asztalt 1 képernyős módba, majd ismét extendálja ha bekapcsolom.
Ez így nem egészen jó.Tud erre valaki valami megoldást ?
-
válasz
ricshard444 #837 üzenetére
Corsair TX850
Nekem pont olyanom van
A 6990est beleraktuk kolléga gépébe Corsair 600as és nem indult el a gép -
Had legyen még egy kérdésem:
Két monitorom van. Egy 22es Fuji és egy 27-es Acer. Fujin csak DVI és Dsub míg az Aceren, DVI, Dsub mellett HDMI is van. Eddig két DVI-ra volt kötve a két monitor teljesen jól működött.
Viszont mióta az Acert átkötöttem HDMI-re a következő jelenséget tapasztalom.
Mikor otthagyom a gépet és hosszabb időre és kikapcsolom a monitort, Összekuszálja az ablakokat. Mintha visszaváltana a win 7em 1 monitorra a Fujira. Ha munkából távolról bejelentkeztem Teamviewerrel, csak a Fuji monitor aktív az Acerren lévő ablakok átméretezte és átdobta őket. Mikor azonban hazaérek és bekapcsolom a Acer monitort akkor meg az összes ablakot átrakja csak az Acer monitoromra.Erre valami megoldás hogy a monitorok állapotától függetlenül küldjön képet mindkettőre ?
Bekötés:
Fuji monitor -><- DVI ---DVI -><- 6990 DVI portja
Acer monitor -><-HDMI --- HDMI -><- HDMI --- Minidisplay -><- 6990 DVIhoz legközelebb eső minidisplay portja.Előre is köszönöm a segítséget
-
1000X Köszönet most pont úgy működik minden ahogy szeretném
A második káryta vissza van tekerva 250mag/150mem sebességre de nem kapcsol ki
Viszont amint nekiláttam Assassin's Creed nek máris mindkettő felkapcsolt és 50-50%ban elosztották a terhelést.
Capot is felraktam ami most elérhető az oldalon.
Kipróbáltam az AMD system monitort tök fasza kis program bár a még a megjelenítésén van mit faragni. -
Helló mindenkinek!
Az elmúlt héten boldog tulajdonosa lettem egy Powercolor 6990esnek. És szeretnélek benneteket egy-két kérdéssel terhelni.
6970esről upgradeltem így a biztonság kedvéért egy catalyst újratelepítés voltDe mikor az AIDA64est / extrem edition legfrissebb / indítom.... 1..2..3..és megfagy a gép. Legutóbb az érzékelők fülön hagytam az adiat, odáig jutott, hogy érzékelők lekérdezése ablak feljött, aztán akad a hang laggzik a kurzor és egyszer csak megáll nem történik semmi. Billentyűzetre sem reagál. Hard-reset.
Az AIDA64es topicban azt mondták teljesen helyesen hogy az AMD ULPS a ludas, mert lekapcsolja az egyik kártyát ha nem kell és ezért fagy meg a gép.
Gondoltam kikapcsolom: ebben az esetben meg 830MHZ en van járatva a második kártya miközben az elsőt 2D-s üzemmódban letekeri 250ig akár.
Ezzel az a bajom, hogy ha otthon sem vagyok és csak meg a gép jó lenne a másikat is letekerné de nem kapcsolná ki.
Hogy ne fagyjanak ki a hőmérséklet nézegetése közben a gép.
Registrybe beletúrtam és EnableUlps és EnableUlps_NA -t állítottam 0 ra. És ettől most a 2. kártya 100%os órajelen ketyeg 0% os terheléssel minden percben.Van erre valami megoldás ?
vagy csak EnableUlps=1 és EnableUlps=0 létezik ???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest