- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
DrJános #11838 üzenetére
Egy pont az 5850 VaporX-nek. Nekem 5850 Toxic van de a hűtés ugyanaz szerintem a nyák is bár lehetséges hogy más alkatrészeket használtak erről nincs infóm. Ciripelést nem hallottam.
A VaporX jól teszi a dolgát akár komolyabb tuningal is megbirkózik. Igaz xtrém körülmények között (950/1200Mhz) Furmark Stability teszt xtreme burning módban egyszer elhasalt valszeg a VRM-ek túlmelegedhettek és volt egy restartom. Bár az én hibám is volt mivel autón hagytam a ventiszabályzást és nem toltam oda neki manuálisan hogy had forogjon. Másodjára már így tettem (adtam neki 80%-ot) és nem fagytam meg.(#11843) players111: Ezzel a programmal úgy tuningolod ahogy akarod.
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #11823 üzenetére
Robi BALBOA: Ja hogy az az összpontszám
nem szóltam. 19e pont a GPU score. Nincs mese kevesebbet kell játszanom és többet aludni
-
Giot
addikt
válasz
#35434496 #11820 üzenetére
Hehehe
Ezt jól bebambultam! 4óra Fallout3 megteszi a hatását
Azért kösz hogy csak nekem feltetted még egyszer.
A pontszámok meg szépek! Nálam 17260 pont ha 950/1200-on megy az 5850 Toxic.(#11823) Robi BALBOA: Valóban ott figyel nálad egy kis procclimit
. Ilyen tuningal már 18e pont körül járna szerintem.
-
Giot
addikt
válasz
Dadpool #11814 üzenetére
Itt van az eredményem! Feszt nem tudok emelni a kártyán (legalábbis tudomásom szerint még nincs olyan tuner progi amivel meglehetne piszkálni talán az ATT.) tehát ezt alapfeszen hozza.
Amit érdemes megnézni a Catalyst-ban hogy nem supersamling-es AA-t használsz e az feltudja zabálni a kártyát. Ezt a karit is meg tudja fogni egy két játék de azért valóban korrekt a teljesítménye.(#11818) players111: És mennyi az alapórajel az 5870 Toxic-on?
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #11791 üzenetére
Én a jelenlegi konfigom csak összeraktam és nincs gond. Illetve ami mégis az meg nem zavar minimális. És valóban ha pozitív a dolog azt olyan természetesnek vesszük. Soxor már magam is untam hogy ezt írtam mindig "hát nálam nincs gond" más meg szídta mint a bokrot......... akkor csak arra gondol a delikvens hogy ott a másiknál lehet valami hiba. Még annyit hogy jó az ha új ATi-t vesz az ember csak ne a tegnap piacra dobott fejlesztést vegye, hanem amivel már vannak tapasztalatok. Nekem 3 hónapja van meg a Sapphire 5850 Toxic nincs rá panaszom igaz ehhez át kellett esni egy Bios cserén, mert gyárból nagyon antituningos Bios-al jött ki. de ezt Sapphire-ék javították és írtak hozzá egy másik hivatalos Bios-t ami kiváló.
(#11792) Armor72: Jaja a szoftveres háttér, ház dolgoznak rajta a srácok és próbálnak minden eshetőségre felkészülni na ez az ami nem könnyű. Bár azzal ma már nem értek 1et hogy címfüggő hogy milyen VGA-t vegyen valaki. Talán a GTAIV amivel sok rossz tapasztalat volt, de azok sem a saját tapasztalataim, és én leginkább abban bízok.
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #11785 üzenetére
Hát szerintem ha van tapasztatalat hát osszuk meg egymással. És úgy tűnik neked is van.
"Azt megtanultam, hogy egy friss kiadású ati vga-hoz türelem kell, vagy csak akkor szabad megvenni, ha beérett."
Ezzel is 100%-osan egyetértek meg azzal is hogy valszeg bizonyos szinten konfigfüggő a dolog. Az ATi jó kártyákat gyárt driveresen vannak gondok amit persze lehet orvosolni, ezt a gondolatot alátámasztja az hogy mostanában mindig megjelennek nagyon korán a béta driverek. Próbálják javítani. de azért bosszantó lehet sok mindenkinek ez a szerencsétlenkedés. Nálam nincs gond ezért engem annyira nem idegesít, csak akkor forr egy kicsit az agyvizem amikor nV userek ATi-ra váltanak és nem stimmel valami akkor egyből jön ez a szöveg hogy "nagyon megbántam hogy ATi-t vettem" hát ezzel már a hócipőm tele van. Akkor vegyen nV-ét.
-
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11775 üzenetére
Ja dehát erről is "beszéltünk" kinek melyik gyártó vált be. Asus, HIS, Sapphire, stb.
Az meg hogy csak referenciát érdemes vennihát nem is tudom.
(#11776) zolisx4: ja járunk így néha msn-el pld volt amikor jó komámmal beszéltünk magánjellegű témát közben beszéltem egy haverral is, VGA-rol erre a havernak válaszoltam a magánjellegűvel kapcsolatban. Csak pislogott meg mondta hogy ja. De nem értette hogy került ez ide
-
Giot
addikt
válasz
amper zoli #11764 üzenetére
Várok még egy pár pozitív véleményt, a 10.6-al kapcsolatban és ha minden OK akkor lecserélem a 10.3a-t. No nem mintha ezzel problémám lenne.
-
Giot
addikt
válasz
Воланд #11759 üzenetére
Igaz csakhogy azt azért vegyük számításba hogy a dadogás megszűnhet a szoftveres javítástól míg a Fermi meg 1 év múlva is sokat fog enni meg ugyanolyan forrófejű lesz (bár igen a rev2,3 majd hozhat javulást de a konkurencia egy pár éve komolyan veszi fejlesztést, és ez kevés lehet ha majd majd ennek a GPU-nak egy 6850-el kell versenyeznie) . De azért mentségére legyen az nV-nek hogy most egy teljesen új architektúra tőlük, új területen bóklásznak. Nem is kifejezetten a Gamer piacra tervezték a Fermi-t.
-
Giot
addikt
válasz
zolisx4 #11750 üzenetére
Ez az 5. Radeonom nVidia-m egyszer volt 1 napig!
Most sincs gondom vele, eszembe nem jutna lecserélni. Nem vagyok fan egyszerűen csak nekem beváltak a pirosak termékei.
Na mármost az van hogy ez a laggolás nekem nem tűnt fel vagyis de a furmark alatt de azzal ugye nem játszok így nem foglalkoztam vele. De piszkálta a csőrömet a dolog így csináltam teszteket. Az eredmények itt vannak.
Nos a grafikonok alapján elmondhatom hogy legtöbbször érzékelési határon belül a laggolás. Ennyit szerintem pedig egy nV is produkál csak azt ugye nem fogjuk méricskélni.
Lehet hardveres problem is (bár ez azért ritka) az a tuti ha elmegy garanciába főleg ha van valami ismerős és így becsületesen letsztelik.(#11749) Integra: Sok sikert a VaporX-hez, halk és hűvös ez a verzió a Sapphire-tól. Nem én sem vennék Fermi-t. Nem rossz de....... rev3?? Akkor már az ATi a 7XXX sorozatnál fog járni.
(#11753) SSJPeter: És neked van Fermi-s kártyád? A fermik melegszenek nem kicsit ha nem így lenne nem lenne tele vele a net. Ez nem csak egy "urban legend".
(#11754) DrJános: Én igazából csak a Sapphire-t ismerem abbol a VaporX széria ami csendes és hűvös. Másról nem tudok nyilatkozni.
-
Giot
addikt
válasz
daneeeeee #11715 üzenetére
Ez amit írsz terhelés függő vagy random előjön és köze sincs ahhoz hogy mit kell leképeznie a kártyának? Mert ha mondjuk hirtelen 1xerre van több robbanás meg ilyesmik meglassulhat a kártya hiszen sok mindent kell számolnia, ezen nincs semmi különös.
Vagy a másik lehetőség a laggolás amit már kiveséztünk elég alaposan itt a fórumban. Ez a akár konfigfüggő is lehet, de legtöbb esetben az ujabb driverek megoldják a gondot. Igaz azzal meg nagyon mellé lehet nyúlni. Én pld még mindig a 10.3a-t használom.
Na sok sikert a nyomozásban! -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11707 üzenetére
Váoo és megbirkózik vele a gyári hűtés autómatán vagy ilyenkor odacsavarod neki manuálisan?
Én belőttem 850/1200-ra amióta felkerült az új Bios így használom. De a Fallout3 (végigvittem másodjára is ezek a DLC-ík király!!!) sokat fagyott. Azt hittem a tuning a ludas és visszavettem gyárira az órajeleket de úgy is fagyott már az idegeimre ment. Ha 3,4 percenként mentettem, akkor meg nem volt fagyi
Nem értem. Tegnap toltam vagy 7,8 (most számolgattam) órát és egyszer sem fagyott. Nincs mese bug-os a Fallout.
-
Giot
addikt
válasz
HaZsolt #11701 üzenetére
Proci: AMD Phenom2 X4 940 B.E. 3.4Ghz
Elárulok egy érdekességet a Toxic-on lévő Vapor hűtés 3 hőcsővel rendelkezik. Viszont az a lapka is bordázott ami a memókrol és a Gpu-ról vonja el a hőt. Ami a tiédnél ha jól tudom nem.
Ja még annyit hogy én nem emelek feszt (CptMisi)
(#11702) CptMisi: Szééép!
Mennyi fesszel?
(#11703) players111: Ja kösz! Cejetem, hibátlanul teszi a dolgát vagy 3 hónapja vagyis mióta megvettem
és azóta hogy új Bios került rá nem tudnék mibe belekötni
-
Giot
addikt
válasz
Pumpepepa #11678 üzenetére
Nem piszkálni alkarlak de mennie kellene rezzenéstelenül a Dirt2-nek 8XMSAA-val is! Amit érdemes lenne megnézned az az hogy a Catalystban milyenek a 3D beállításaid? Amit csak lehet érdemes alkalmazás vezéreltre állítani az aa fülecskén belül maradjon a szűrő Box-on. Az aa mód pedig legyen AdaptiveMSAA. A Supersampling azért meg tudja fojtani a kártyát.
-
Giot
addikt
válasz
HaZsolt #11653 üzenetére
Ja még annyit kérdeznék hogy milyen beállítások mellet futtattad a Vantage-et ? Mert kíváncsi vagyok nálam mennyi lenne? (Eddig kihagytam ezt a vantage progit hát most teszek vele egy próbát
)
(#11656) HSM: Azt tudtam hogy többet eszik az 5850-nél, de arról nem hogy magasabb feszen járatják.
-
Giot
addikt
válasz
hackeeeee #11651 üzenetére
Nem érdemes beruházni 5830-ra kivétel persze ha 45-50e-ft környékén tudod megvenni, úgy már megérné. Kicsivel bővebben ITT.
HaZsolt: Gondolom az a Vantage pontszám órajelemeléssel volt
, az 5850-ben is van tartalék nem kevés, ha az is kap egy kis tuningot a máris elvérzik az 5830.
Ja az a +200Mhz feszemeléssel sikerült vagy alapon? -
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
Blaze71 #11621 üzenetére
A tápos ügyben inkább egy nagyobb 500w környéke, persze ez tuningolási szokásoktól meg táp márkátol (és amiket te leírtál azok elég jó minőségűek) is függ. Proci meg inkább egy Phenom2 a magasabb órajelek (bár a 3.5Ghz az szép az Athlon-nál én a Phenom2-őt csak 3.4-en járatom igaz nincs fesz emelve neki) meg a 8mega cache miatt. Az Athlon2-ből nem kiollózták az L3 cache-t?
-
Giot
addikt
válasz
faranus #11608 üzenetére
A 400w-os FSB-vel nem kísérleteznék. Nem rossz de oda már elkél valami komolyabb jószág, nálam egy 550w-os Chieftec szolgálja ki a gépet és ezt is szépen meg tudja szívni, főleg ha tuningrol van szó. És hát ugye a Toxic arra készült (eleinte én is alapon akartam hagyni de olyan órajeleket sikerült elérnem vele feszemelés nélkül hogy szinte felesleges lenne kihagyni a lehetőséget egy kis tuningra mondjuk a belőni az 5870-es órajeleire)
A prociról már leírtam a véleményem és 1et értek CptMisi (őstag nocsakegyedi arcképet neked) fórumtárssal.
-
Giot
addikt
válasz
amper zoli #11476 üzenetére
Furmark-al stabilty teszt xTreme burning és meglátod mennyire tudja kordában tartani, a hűtés a kártyád. Egyébként szerintem általában a VRM-ek hűtése szokott a szűk keresztmetszet lenni.
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11419 üzenetére
Biztos hogy be van pöttyölve az "Apply overclocking at system startup"?
(#11420) MrZwack: Na ez egy jó kérdés lehet nagy katyvasz van szoftver téren mindig azzal érdemes kezdeni hogy kizárod ezt a lehetőséget vagyis elsőnek kicsit tisztogatsz az oprendszerben. Az összes + vidkaris alkalmazást eltávolítani még a drivert is Driver sweeperrel. Aztán mehet vissza a tiszta rendszerre a 10.3a Catalyst. És utána nekiesni egy Furmark-al Stability teszt Xtreme burning módban. Ha akkor is fagyi hát lehet hardveres probléma, és valszeg valami túlmelegszik, bár kicsit fura hogy csak a nagyobb felbontáson.
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11416 üzenetére
Ez már jó régi teszt+leírás. De végül is az alapok nem sokat változtak azóta az ATT-ben. Ha jól működik az 58XX szériával csak ajánlani tudom. Egy nagyon okos kis progi hasonló az MSI afterburner-jéhez. Külön profilt lehet menteni, 3D,2D órajelekhez mely tartalmazhatja a ventilátorfordulatot, de alapbol a tuningra van kihegyezve pld van benne külön 3D-és alkalmazás az órajelek leteszteléséhez.
Anno a 4870-emnél ATT-ét használtam a tuninghoz nekem akkor nagyon bevált.
-
Giot
addikt
válasz
Televan74 #11412 üzenetére
Vagyis a Catalyst Control Centert is telepítetted nem csak a drivert? Hát egyrészt szerintem tök felesleges másrészt nem biztos hogy egészséges. Persze te tudod (és az is lehet hogy összebarátkoztak és már 1ütt is zenélnek)
. Azt telepítetted amit a kolléga belinkelt?
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11400 üzenetére
Találtam egy magyar leírást a Spitfire-ről. Csak az nem tiszta nekem hogy a memók és a VRM-ek hűtését azokra a kis csepp bordákra bízzák passzívan??? Úgy tűnik. Mert ha felettük van a T-rad2 vagy az MK-13 és forog 2 db venti az szépen cseréli a levegőt de így
Ez elég kevésnek tűnik!
Egyébként az is igaz amit Gerisz jegyzett meg hogy az MK-13-hoz magasabb légszállítású ventik a kellenek sűrűbb lamellázás miatt mint a T-rad-hoz. Másrészt csak nekem tűnik úgy mintha a T-rad-ban vastagabbak lennének a heatpipe-ok? -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11396 üzenetére
Azt én is láttam kis csalás! Nem kellett leképezni bizonyos dolgokat a kártyának, így megkönnyítették a dolgát. Érdekes
. (És ha most itt elkezdeném azt hogy ha az Ati is ilyet csinált volna bizonyos esetekben abból milyen nagy felháborodás lenne...... de nem kezdem mert próbálok kiegyensúlyozott lenni és kimaradni ebből a nagy sárdobálásból ami egyébként már nagyon bosszant. Sok fórumon mást sem lehet látni mint hogy a Vörösök meg a Zöldek hát kinek kell ez a nagy flame
)
Hát a tesszeláció fura dolog mert vannak vele gondok Abu cikkében olvastam hogy a tesszelálással létrehozott terület fizikailag nem jelenik meg a játékban tehát ha egy oszlop tesszeleálással lett létrehozva hiába bújsz mögé a adok kapok közben azon simán átmegy a lövedék és tadam game over. Vagy a másik probléma hogy soxor erőforrás zabáló a tessz. (de hosszú szó) mert ahol pld síkabb a terület ami le van képezve ott elég lenne kevesebb háromszögből is felépíteni. Szóval a van mit csiszolni ezen a dolgon.
De itt van pontosan leírva.(#11395) BeLucZ: Nem ismerem ezt a digital vibrance képjavító effektet. Így ez ügyben nem tudok nyilatkozni.
(#11397) kasa85:
de inkább tedd off-ba. Peace.
-
Giot
addikt
válasz
BeLucZ #11391 üzenetére
A Catalystban a grafikánál, asztal tulajdonságok és azon belül szín. Hátha itt tudsz számodra megfelelőbb beállításokat eszközölni.
Egyébként nézegettem itt a képeket de nekem nem tűnik fel az általad leírt különbség. Nem lehet hogy a monitorodon lett visszább fogva a színmélység?
(#11387) CptMisi: Nekem ez a Spitfire nem tetszik
! Vagy a T-rad2 lesz vagy az MK-13.
-
Giot
addikt
válasz
Razermazer #11384 üzenetére
"Nagyon jó kártyák ezek, csak a gyorsaság miatt elég betegre sikerültek, és ez jellemzi a driveket is azokat inkább."
Inkább csak a driverek a kártyák jók. -
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11357 üzenetére
Jaja az! Hopsz remélem befér! Mert nem szeretnék levágni a szilárd elektrolitos kondikból!
Na ezt meg hogy derítsem ki
Azt tudom hogy hátrébb van a GPU memó együttes mint a refnél. Ez látszik de inkább az alkatrészek magasságától tartok. Az MK-13-alatt biztos elférnének.
A Xigmatek ventikről van valami infótok?
-
Giot
addikt
válasz
Gerisz #11350 üzenetére
Köszönöm! Ez szép. Lehet ő lesz ezek alapján.
(#11351) CptMisi: Kapsz mindkettőhöz VRM hűtőt mellékelve. igaz biztos nincs olyan hatékony mintha veszel rá ilyet Nekem a Toxic-on van külön igaz az sem valami hatalmas
. Az Mk-13 nem annyira slim mint a T-rad. Nézd meg az accessories-t az MK-13-nál ott van az 58XX-hez VRM hűtő!
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11340 üzenetére
Ezzel a Thermalright T-RAD 2-vel is szemezek. Ha hatékonyságát tekintve van olyan jó mint az MK-13 akkor lehet efelé fog húzni a szívem, meg a pénztárcám is mert olcsóbb.
Abból a szempontbol viszont szimpatikusabb az MK-13 hogy a hőcsövek jobban el vannak osztva a lamellák között.
-
Giot
addikt
válasz
Gerisz #11318 üzenetére
Nálam is be van tervezve valami extrémebb moddolás, hűtés téren. Mert a Vapor-X kevésnek tűnt csak úgy fújtatott meg suhogott szerencsétlen
Na meg újra is indultam teszt közben a 20. percnél mindenféle előzmény (szemetelés, vagy ilyesmik) nélkül gondolom túlmelegedhetett (szerintem a VRM, a 4870-emnél is ilyet működött amikor túlmelegedett rajta a VRM) utána fix venti fordulattal 80%-on
, 35percig stabilan ment az emelt órajeleken. Majd még próbáltam egy párszor és nem volt gond. De ez a hűtés kevés ehhez nem taposom!
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11315 üzenetére
Na csak sikerül révbe érned?
Nem volt könnyű szülés! De látom csak nem a 10.3a verziót telepítetted, ön dönt a lényeg hogy jól működjön.
Gerisz: A Toxic jelenlegi bios beállításai, köztük a feszültség is
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11283 üzenetére
Na remélem pozitív lesz és nem kell küzdened tovább ezzel az egész driver-es dologgal. Biztos nem gyengén frusztrálja a delikvenst ha ennyit kiadott egy VGA-ért és csak a gond van vele, illetve a hozzá írt illesztőprogrammal. Megmakkant a Win7? Akkor abból is felkerül egy új?
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11268 üzenetére
http://prohardver.hu/dl/faces/m27.gif
Nekem ez nem működik vagy te a saját arcképed látod?Mert én csak az elérési utat.
A szépség bizonyos kereteken belül relatív fogalom! Így van ez a magyar nyelvel is, területenként változó lehet mihez van hozzászokva az ember füle. A szemetét nekem pld furán hangzik. -
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11255 üzenetére
Amikor a 3850-em (ennek kb 2 éve) volt meg előferdült hogy a Lost Planet-ben a textúrák szétestek, nem tudtam mire véljem a dolgot jött egy újabb driver és a probléma megszűnt. Tehát igen előfordul az ilyen de ez az 5 éves Radeonos pályafutásom során 1x történt meg. És miért mert nem cserélgetek állandóan drivert. Ha nálad folyamatosan hibára szalad a dolog akkor csak az általános kérdések jöhetnek amit te is ismersz: szűz e az oprendszer vagy driver frissítés előtt driver sweeper-el eltávolítottad e az előző szemétjét a registry-ből? Nincs e valami hardveres vagy szoftveres inkompatibilitás? De ezeket az unalomig ismered Így ha nem tetszik valóban nincs más lehetőség mint hogy nVidiát veszel. De nekem azt ne mondja senki hogy az nV driverei hibátlanok. Tudnék onnan is negatív példát hozni. Meg arra nem gondol senki hogy mindig csak az elégedetlen emberek írnak be akinél hiba mentesen dolgozik a cucc azok általában csendben vannak. Én is látom hogy az ATi driverei harmatgyengék néha. De azokat jó nagy ívben elkerülöm.
Peace! -
Giot
addikt
válasz
tzsolesz #11247 üzenetére
Nem nem nagy gáz!
Én is így vagyok ezzel! A 10.3a hozott esetenként játéktol függően 10/20% gyorsulást ami ha nem is volt létfontosságú de jól esett. Majd a 10.5 re leszek kíváncsi meg a tapasztalatokra vele kapcsolatban ha jó lesz akkor az is települ a gépemre.(#11246) CptMisi: Egészen odáig hogy nem hívták fel a figyelmem erre a laggolásos témára én észre sem vettem. Most sem zavar, és diagramokból kiderült számomra hogy nem túl nagy gondrol van szó ami ráadásul úgy tűnik driveres hibára vezethető vissza. Ha javítható javítsák ki. És kapnak egy piros pontot.
(#11245) Sárpac: Na akkor jöhet csak csinálják meg rendesen!
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11240 üzenetére
Na most majdnem írtam valami nagyon őszintét neked!
De csak annyit jegyzek meg halkan hogy minek annyit cserélgetni? Ha valami jó akkor hagyd azt fent. Én is azt csinálom had tesztelgessen más, minek stuffoljam magam rajta ha nem jó
Ha pedig mindenkitől az a visszhang jön hogy jó akkor felteszem és tadam nálam sincs gond. Nem várok csodára egyik Driver-től sem. Ha ennyire bosszant akkor légy türelmesebb, és figyeld mások tapasztalatát.
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11233 üzenetére
Na akkor még várok a 10.4 el! Jó ez a 10.3a!
(#11235) naksys: No a helyzet az hogy az általad említett "barna" nyák a referencia AMD. A kék már a Sapphire (ha erre gondolsz) saját tervezésű nyákja, ami ha arra épül mint az 5850 Toxic (csak más alkatrészekkel) akkor hoszabb vagy 1,5 2cm-el mint a referencia, és ez azt jelenti hogy hátrébb van a Gpu és a memória chipek mint a referencia kártyán Ettől függetlenűl úgy látszik hogy a gpu mem távolsága nem változott. Viszont a VRM-ek mintha hátrébb kerültek volna. Ebben a cikkben van róluk fénykép lecheckolhatod! Jelzem azt nem tudom hogy valóban ugyanaz e a nyák mint a Toxic esetében.
(#11236) Sárpac: Mennyin mennek a memók?
-
Giot
addikt
válasz
Goldmen75 #11202 üzenetére
A családi szennyest nem illik kiteregetni.
Én is eladtam a gépem tavaly nyáron és őszig bírtam. Ekkor fulladt ki a másik hobbim a bringázás. Tavaszra meg ez lett (nem új bringa)
. Ezt csak úgy lehet abbahagyni ha Laptop-ot vesz az ember abba nem lehet nagyon belenyúlkálni. Vagy mint az alkoholisták hogy letettem és soha többet nem nézek rá. De ez meg nem működik a mai világban. Én még megúsztam a fenyegetést csak csodálkoztak amikor megint lett PersonelComputerem hogy nem az volt hogy nem csinálsz külön magadnak? Elég a közös? Na szóval..........
(#11211) madgie: Kontaktlencsét nekik! Vagy az meg kiesik?
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11165 üzenetére
JA a moddingolás király dolog! Általában én sem tudom gyári állapotban hagyni a videokártyáimat. Itt van a tavalyi modd a 4870-emen. Bár én szeretem a nagy batár hűtőket
Most meg a BlueMonsta-t ébresztgetem hátha 1 két hónapon belül összejön. A 9cm-es ventik pedig sokat tudnak jelenteni mert akkor gondolom ez most 8cm-es és hát sokat jelent a nagyobb légszállítás. Van benne tapasztalatom!
(#11171) kasa85: Hát Sapphire-ék kicsit benézték azt a Toxic bios-t amivel kijött gyárilag! Vagy csak a felhasználókra bízták a határok feszegetéseit
és a tapasztalataik alapján kiadtak egy ilyen brutál biost
. Sokkal többet tud stabilan alapfeszen (775/1125 volt ugye a vége a CCC-ben ehelyett 950/1200-on még stabil a tesztek alapján) mint ahogy a Catalyst Overdrive engedte. Ja és mióta kijött ez azóta 5870-es órajelekkel játszok. És működik tökéletesen a powerplay.
(#11173) Goldmen75 :"Fermi meg nem mozgat, maradok hű Ati fan"
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11163 üzenetére
Szép kártya gratulálok hozzá! Használd gond nélkül.
Kíváncsi leszek ha megjön a GTX vajon te is átpártolsz e a Fermi-re? És tényleg annyival kiegyensúlyozottabb e az nV mint az ATi. driver ügyben? Szóval kíváncsian várom a tapasztalataidat, hogy ne csak a sárdobálást halljam legnagyobb részt ATi/nVidia témában hanem objektív véleményeket is.
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11144 üzenetére
Kösz a garfikonokat! Beszédesek
!
Ez a Point of View meg nekem teljesen ismeretlen márka volt eddig. De ezután sem fogom szorgalmazni a közelebbi ismeretséget.
Ez a nekem nem vált be meg olyan dolog hogy mindannyian kifoghatunk valami szemetet vagy egy egész rossz szériába is belenyúlhat a delikvens.
A HIS volt az első komoly vidkarigyártó akitől vásároltam, a 9600XT tökéletes volt ez alapján vettem egy x1650pro-t tőlük sokat szívtam vele. Túlmelegedett egyfolytában pedig IceQ hűtés csücsült rajta. Gariban persze nem láttak semmit ebből az egészbőlmire sok keresgélés után kiderült hogy van rajta valami PciE/Agp fordító chip a hátoldalán az melegedett túl. De ez érdekes módon nem jött ki garanciában. De nem ez alapján ítélem meg a HIS-t a szememben még mindig egy kultmárka. Kifogtam egy rossz szériát ez van!
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11139 üzenetére
Igen tudom még tavaly amikor kevesebbet fórumozgattam (ez van nem volt itthon net
mire rászántam magam hogy jó akkor legyen a UPC) katt777 kolléga a 4850/70 es topicban halálra szidta a Sapphire-t hogy mekkora ilyen meg amolyan. Nekem meg akkor az volt a negyedik Sapphire kártyám. És nem volt vele gondom. Ja és amikor rendeltem az 5850-et akkor raktáron csak Asus volt. Mondta az eladó hogy vegyem azt még árban is kb u.a. lett volna mint a Sapphire meg ugye 3 év gar az Asus-ra. Én meg kivártam a Sapphire-t igaz tovább jött a gond mert referenciát akartam erre a Toxic-ot tudták hamarabb hozni. Így lett ez az ötödik Sapphire.
Az ssd-vel kapcsolatban a PcGuru-sok csináltak egy tesztet és igencsak jónak tartották. Ami hátrányt láttak az ugye a korlátozott újraírási lehetőség, meg az hogy lassabb az írás mint az olvasás. Így az lett a végső vélemény hogy rendszer "lemeznek" tökéletes mert nagyon gyors, gyorsan bebootol, És erre a célra egy kisebb tökéletes aminek nem is olyan horribilis az ára. Másra ott a jó öreg Winchester
.
-
Giot
addikt
válasz
Bluegene #11134 üzenetére
Akkor pontosítok nem gamer laptopra gondoltam természetesen (igaz a beszélgetés gamer-ekről szolt) hanem egy kis fogyasztású jószágra.
(#11132) CptMisi: Gyűtjötte őket?
Akkor ez is csak ilyen belemagyarázás.
Mint annak idején egy másik kolléga a Sapphire-ról hogy ő soha többet mert nem jók.
-
Giot
addikt
válasz
kasa85 #11125 üzenetére
PowerColor-ról még nem volt túl sok infóm bár akitől hallottam valamit róla az általában negatív volt. Amúgy a CCC-és tuningal kapcsolatban mikor megvettem az 5850 Toxic-ot rendesen lelombozott hogy 775/1125 volt a max a csúszkán mondom mi ez?? Majd el telt egy pár hét és a Sapphire kiadott egy hivatalos Bios-t a kártyámhoz ami már 1000/1300-at engedett az overdrive-ban.
(#11110) Bluegene: Nekem is ez a meglátásom hogy játékra asztali. Az még hagyján hogy nem valami nagy a kijelző, de iszonyat melegszenek ezek a gamer laptopok. Irodába, multimédiára, vagy netre viszont best of.
(#11106) P00By: hm szép egy jószág!
(#11129) amper zoli: Tedd linkbe egyszerűbb mint innen bemásolgatni.
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #11091 üzenetére
Kösz a tesztet átnéztem. Kicsit sok nekem a tesztben 60C° igaz nálam amikor megvolt az Auras ventik a 4870-emen nem voltak leszabályozva.
A win7 nagyon jó eddig BÁR vannak furcsaságai. Nálam csinál olyat hogy simán netezés és csakis netezés közben lök egy kékhalált nem tudom mitől meg hogy mi köze a netezéshez?
de ritkán 2 hétben egyszer. -
Giot
addikt
Akkor lehet egyszerűen csak nem bír el vele a 2x10 centis venti azért fő a VRM rajta. Mint az Twinturbo esetében is. Ott sem volt gond sem a Gpu sem a memó nem melegedett túl viszont a VRM-ek. Viszont az Auras fridge jes-988 egy nagyon jó hűtés azért is mert ráfér 2db a 12 cm-es ventillátor. Csak azt nem tudom hogy felmegy e az 58XX szériára.
Tényleg nem tudjátok milyen hűtők mennek fel az 5850/70 -re? Mondjuk ami tud fogadni 2X12 cm-es ventit? Meg hogy felmegy e rá az Auras.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11080 üzenetére
Nálam azért 2400rpm magasságában már susog!
Játék közben meg nem füleltem de nem figyeltem még fel a hangjára úgyhogy nem lehet nagyon zajos. Pedig 850/1200-on használom. Ja amúgy az előbbi tesztben downclock-oltam (ó be szép magyar szó
) a Toxic-ot 725/1000-re.
(#11081) CptMisi: Pontosan ezért volt a kérdés, mert a 10.3a-val nem merültek fel ilyen gondok. Kivárom míg mindenki azt írja hogy jó a 10.5.
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
Én is bepróbálkoztam anno hasonló akcióval a 4870-emen. Itt van szépség. Alatta hagytam a gyári hűtö alapját. Ez egy brutálisan jó hűtés volt akármennyire toltam a furmarkot 40/45C° felé nem ment a GPU és a VRM-eket is lazán hűtötte. Ami viszont lényeges előtte egy Twin Turbo próbálkozott meg a hűtésével nem valami nagy sikerrel, furmark alatt túlmelegedtek a VRM-ek le is kapcsolt a kártya. A Musashin mekkora ventik vannak? Mert a TT-én 8cm-esek, és azok nem rendelkeztek akkora légszállítással hogy meg tudják szabadítani a termelt hőtől a VRM-eket. Persze az Auras Fridge-en a 2x12cm venti már simán megbírkózott vele.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11063 üzenetére
Na jól hangzik majd teszteket kérünk!
Más: A Vapor-X hűtés eltalált kis cucc nem volt még vele gondom. (pedig megtapostam rendesen tuningban, furmark tesztben is) A különbség pedig inkább abban rejlik hogy 5870-ről váltottál 5850-re ami ugye egy kisebb fogyasztású hűvösebb kártya.Szerintem.
(#11064) csigi: Az a 105 C° sok.
-
Giot
addikt
Ez lemaradt a beállításoktól. Nem alapon mentek a VGA órajelei hanem 850/1200-on.
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
Megcsináltam a mikrolaggolásal kapcsolatos teszteket. FSB1000 képlete alapján felvezettem grafikonra. A leírás itt található. THX fsb. A teszt 1920X1080-ban készült minden esetben. A beállítások mindig a maximumon voltak. Az élsimítás ha másképp nem jelölöm 8X. A Catalyst 10.3a, ami csak lehet alkalmazás vezérelt. Az aa: adaptive-multi-antianalízis. AI normálon. Mip map magas minőség. Vsync ki hacsak az alkalmazás másként nem határozza meg.
A sokat emlegetett furmark:
Na itt aztán látszik hogy mi is az a laggolás, dadogás ez durván látható.A másik teszt program a Heaven Benchmark:
Itt is látható de szabad szemmel nem vettem észre.(szélkerék)
Jöjjenek a játékok:
Assasins2 4X élsimítást használtam.:
fel fel tűnik a laggolás. De nem vészes.AVP:
Érzékelhető határon kívül.Fallout3: (a nagy kedvencem)
Itt látható. Sajnos pedig nagy kedvencem, igaz az is közrejátszhatott hogy a Fallout3 alkalmazásvezérelt Vsync-et használ. Egyébként nem volt zavaró, de néha éreztem.Resident Evil5:
Az elején egy de azután tükörsima.Úgy gondolom az ATi nagyszerű szoftvereire vezethető vissza ez a gond is
. Sárpac kollégánál a 10.5-ös Catalystal már a furmark sem akadt.
-
Giot
addikt
Sárpac: 8xMsaa volt.
Jó lenne ez ügyben még tesztelgetni, csak meik játék volt az ahol ez a jelenség nagy mértékben felszínre jött? Ird le és ha megvan a game megcsinálom. Sajna délelőtt nem leszek itthon majd du! -
Giot
addikt
válasz
Zoo123 #11028 üzenetére
El kell ismerni hogy driver terén az ATi nem valami nagy ász. Ilyen lassan javítják a hibákat. Az nV-ről nem tudok nyilatkozni. Ha nem türelmes az ember másnap eladja a kártyát meg azt mondja hogy soha többet ATi
Pedig legtöbbször nem hardveres probléma van hanem szoftveres.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #10983 üzenetére
Nem csak Samsung chipes hozza alapfeszen.
Teszteltem sokat majd rászántam magam 850/1200-on játszak. 2 napja, nincs gond nem fagyott egyszer sem! (persze a GPU mehetne fentebb csak minek ?
)
(#10982) BeLucZ : Az 5770 dx10, dx9 ben hozza középkategóriát! Egyenlőre ez a mérvadó. A Dx11 csak bónusz
-
Giot
addikt
válasz
zolisx4 #10955 üzenetére
Your Red evolution Great!
Amúgy a teljesítménybeni különbségek mennyire voltak észrevehetők? Gondolok itt a 4890-4870X2-5850 sorra. Saját tapasztalatom szerint a 4870 után nagy lépés volt az 5850! Olyan játékok mint a Crysis játszható lett FullHD all high (kivéve object details az gamer) 4xaa beállításokkal ami a 4870 esetében nagyon nem volt elmondhatóAz 5850 pedig hozza a legkeményebb helyzetekben is a 25 körüli fps-t.
Más: Ez a dadogás dolog, szerencsém lehet mert csak a furmark esetében tapasztaltam, játékokal nem! De annyit beszéltek róla hogy teszek egy próbát a GTA4-el is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest