- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #12653 üzenetére
Hát ja! Ez kb a legalja a Chief-nek. A CTG-450-80P változata van benne tesóm gépében az egy időben engem szolgált, a 4magos procim volt benne mellé anno 4850-esem, kicsit húztam is a hátsóm hogy nem fogja bírni de nem volt gond.
Nekem most ez van GPS-550 AB A gond nélkül kiszolgálja a rendszert tuningal együtt is. -
Giot
addikt
A furmark alatt ez normális. [link]
Viszont az furcsa hogy autón nem kezdte emelni a venti fordulatszámát!!! Gondolom nem manuális venti beállítást használtál 30%-on? Ezt érdemes lenne megnézni hogy autón van vagy manuális a ventilátor beállítás nálad?. Az hogy fekete képernyővel elhal és felpörög a venti egyértelmű melegedésre utal. A VRM-ek túlmelegednek és restartol a kártya valszeg.
JA még annyit hogy biztosan a hozzá való bios-t tetted fel a kártyára? -
Giot
addikt
Lehet le kell cserélnem a VGA-mat?
[link] Jó úton halad az AMD.
-
Giot
addikt
válasz
TomiLi #12540 üzenetére
A Gddr5-ös chipek azért járnak ilyen magas frekin hogy a 256-bites sávszél semmiképpen ne legyen limitáló tényező. Az nV azért alkalmazott annak idelyén pld a Gt285-nél 512-est mert ők akkor még Gddr3-at használtak és az tényleg megfogta a volna a GPU-t 256bit-el. Sokat piszkálták az ATi-t ezért hogy ő miért nem használ nagyobb sávszélt és most amikor az nV is áttért a Gddr5-re azt láthatod hogy ő is csökkentette a sávszélt. A Gtx465-nél pedig 256bit lett a 384-ből. Az nV a Gtx470/480-as esetében ,ahol 384bit-et használ, alacsonyabb órajeleken járatja a Gddr5-ös memókat mint az ATi a 58XX-nél. Tehát relax nem hülyék üldögélnek az ATi-nál.
-
Giot
addikt
Hm, nem is rossz
: [link] Ha lengyelül jönne be alul a nyelv választás.
-
-
Giot
addikt
válasz
salytmasztor #12507 üzenetére
Asus, Msi, HIS, Sapphire, ahonnan bátran lehet válogatni talán most már a Gigabyte is de azzal voltak gondok az elején, igaz mindegyiknél bele lehet szaladni hibásba. Ha referenciát veszel azok nagyjábol egyforma tuningtartalékkal rendelkeznek, ha nem akkor és inkább OC-ben gondolkodsz akkor ott van a Sapphire Toxic vagy Vapor-X szériája (előbbi tuningra termett utóbbi egyedi hűtése miatt lehet alkalmasabb a tuningra). Vagy az MSi lightning-ja, esetleg a HIS 5870 V iCooler Turbo-ja. De ezek mindegyike elég borsos áron kelleti magát. Még a referencia 5870-hez képest is.
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12489 üzenetére
Igaz, hát nem javult a véleményem a tesztről.
Ja még annyit hogy a GTX470/480 nem 90 foktól emeli drasztikusan a fordulatszámot? Addig meg csendben van? És a Fermik nem 90-100C környékén dolgoznak? Az elején meg a Furmark tesztet csak 80 fokig engedte el. Érdekes!!
Na mind1 úgysem veszek ilyen kártyát. -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12485 üzenetére
Kösz a linket kolléga. Megnéztem és azt kell mondjak van benne pár érdekes dolog. Egyrészt csak nekem tűnt úgy hogy laggolós volt a Dirt2, meg a Heaven Bench? A Metro meg amikor azt mondta hogy 24fps akkor tartósan 21-et mutatott a kamera. Nekem kicsit szponzor szájízű volt az egész.
Amúgy a Vantage teszt eredmények szerintem korrektek ha a full HD-ben ment. Itt vannak az én full HD-és eredményeim: [link] Bár lehet hogy itt is befigyel nálam a procclimit.(#12483) Robi BALBOA: Majd meginterjúvolom Abu-t ha kijön rá a lépés.
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #12460 üzenetére
Kösz a linket ez hasznos!
Arról hogy állítólag a 10.6-ban új shadermotor lesz hallottál valamit? Ja meg most biztos nagyon laikusnak fogok tűnniaz is vagyok
. De ha jól értem akkor ez a shadermotor lenne a felelős a shaderprocesszorok kihasználásáért?
(#12459) LordDarkness: Szívesen!
-
Giot
addikt
válasz
LordDarkness #12456 üzenetére
Erről nem tudok nyilatkozni, én a 10.3a használom. Nem is tervezem a 10.5 feltételét mert amit itt olvastam a tapasztalatok szerint annyit nem hoz a konyhára, de ne én mondjam meg hanem olyan aki használja is.
-
Giot
addikt
válasz
LordDarkness #12456 üzenetére
Ezért: [link]
-
Giot
addikt
válasz
Dadpool #12442 üzenetére
Amíg nem emelsz neki feszt túl nagy baj nem lehet, egyszerűen csak hibázni fog, úgy meg ugye úgysem használod tartósan. tettem egy próbát 1Ghz/1250Mhz-en is a Vantage betöltött el is indult de fél perc után kikockásodtam majd meg is fagyott.
Nekem úgy tűnik 970/1250 a vége a venti 80%-on. De ez már tényleg a plafon lehet. 950/1200 még beton stabil ott is 80%-on volt venti de a furmark egy órán kersztül ment hibátlanul.
-
-
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12387 üzenetére
A célom az hogy tesztekben ne legyen gátló tényező a VGA-nak. Csak tesztekhez kergetném meg, és nem szeretném szétfeszelni, egy darabig még ezt a procit akarom használni! Amúgy is jól elvagyok 3,4Ghz-en ingame, mint a VGA-val 850/1200-on.
Megyek is megkérdezem a PhenomII topikban, meddig lehet az órajelet emelni, egészséges feszültséggel?
Amúgy az jutott eszembe a kártyáddal kapcsolatban hogy nem lehet-e, hogy a feszemelés lépett a torkára?JA látod a piros X-et a kertedben?
-
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12275 üzenetére
Nem kértem én tanácsot senkitől
. Utánaolvasgattam meg ameikkel eddig sem szívtam olyat vettem. Persze ez sem garancia arra hogy minden flottul fog működni de eddig rendben vagyunk. A ddr3-as memók kicsit még fejlődhetnek, stabilizálódhatnak szerintem. A Kingmax ipari hulladék lenne? Szerintem ez hülyeség. Egyszerűen csak nem egy presztízsmárka, de az meg kit érdekel ha jól működik, meg azt nyújtja ami rá van írva.? Tesóm gépébe is olyat tettem, meg ha valakinek csinálok gépet általában azt használom mert tudom hogy nem szokott vele gond lenni. Eddig nem is volt. Igaz nekem csak DDR2-vel van tapasztalatom.
Hétvégén lesz Win csere?Szép estét!
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12268 üzenetére
Jah hát gondolom ha folyamatosan szívat, nem létezik hogy nincs valami megoldás!
Nemrég beszélgettünk az egyik számtech szerelő ismerősömmel. Arról hogy pld itt a fórumon is elég sokan panaszkodnak, hogy ilyen és olyan hibák merülnek fel, meg sokan sok időt azzal töltenek hogy próbálnak megoldást találni a problémára. Mondom neki hogy szerencsém van nálam nem csinálja a hülyeséget. Mire ő megjegyezte azért az is sokat jelent hogy úgy tűnik sikerült elég jól összeválogatni az alkatrészeket jól "megértik egymást". Fura ez amikor ilyeneket hall az ember egy szakmabelitől
(#12269) keke69: Nem gondolom hogy hülyeséget kérdeztél.
Csak kinél mi vált be. Nálam konkrétan a Sapphire. Másnál az Asus vagy az MSI. Talán a Gigabyte-nak volt egy rosszabb szériája az 5850-ből gond volt a ventikkel.. De mostanában arról sem hallani rosszakat. Így tényleg csak az ízlésed, az igényeid és a ,pénztárca dönt.
-
Giot
addikt
Nocsak! A 10.3a Catával nincs ilyen. Olyannal pedig sosem talákoztam hogy kifagyott volna kapuzáskor.. De akkor az a helyzet hogyha felteszem a 10.5-öt és adom neki a szokásos 850/1200-at nem vált vissza 157/300-ra?
Értem miért kellet ezt a változást beletenni. De nem értek vele egyet, hiszen ha valakinek tökéletesen működött a kapuzás 2d/3d váltáskor akkor minek? Ez így csak visszalépés nekem!(#12204) HSM Csináltam ingame teszteket meg a 3dMark is lefutott. Azokkal sem volt problem az emelt órajeleken. Viszont ezt jó tudni hogy a Furmark-ról.
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #12191 üzenetére
Még te is a 10.3a-t használod? Eddig még én sem találtam olyat, ami miatt érdemes lett volna lecserélni.
(#12190) woland_y2k: Attól függ van e ismerős a gariztatásnál?
-
Giot
addikt
válasz
Воланд #12169 üzenetére
AZTAAAA
nem semmi!! Kösz a linket! Hát a videókat is mindenképpen nézzétek meg ha oda tévedtek. Az első videóban az elején lelöktem az ékszíjat.
Amikor megfejelte a srác a pwm-eket szilárd elektrolit kondikkal. Meg kapott a VGA +4pin kakaót.
(#12177) mflex: Azért arra figyelj hogy 85 fok felé ne igazán menjen mert akkor a VRM-ek a száz fok környékét verdesik szerintem.
Szép estét mindenkinek!
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12165 üzenetére
A teszt fullscreen-ben ment? Lehet az a gubanc hogy amikor teljes képernyőre vált a 3D-és alkalmazás. Jaja teszteld le másik gépben is az a tuti.
(#12167) mflex: Szerintem stabil! A ventifordulat mennyin ment?
(#12164) Dreamie: No ez azért nem úgy van a Bios-al kapcsolatban. Mondhatjuk "hibának is" de Sapphire-ék csak az AMD Overdrive-al kapcsolatos előírását tartotta be. Aztán készítettek egy másik Bios-t. Amiben nem foglalkoztak az AMD ajánlásaival.
Az más kérdés hogy nekem nem működött a manuális ventiszabályzás és a Bios frissítés ezt is megoldotta. Nálad működött? -
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12160 üzenetére
Közben én is utána néztem jó kis lap! Láttam hogy eladó. Még nem izgat a ddr3
csak kíváncsiság volt. Amúgy hirdeted a hardveraprón?
Ez a Furmark-os dolog meg furcsa, nem értem én ezt.Kizártad a szoftveres hibát vagy valami alaplap beállítási hiba?
De ha nem nézted honnan tudtad hogy nem hibázik? -
Giot
addikt
válasz
Dreamie #12154 üzenetére
Kösz! Hogy mákos lennék azt nem hiszem csak nem nyúltam bele a rosszba
. Ehhez akkor kellene nagy szerencse ha tömeges meghibásodások lennének az 5850 Toxic széria esetében. Szerencsére nem jellemző.
Remélem mihamarabb megoldódik a problémád, és garanciába kicserélik
Én egyszer a HIS-el jártam így belenyúltam egy rossz x1650pro-ba tőlük. Szívtam vele nem keveset.(#12158) csucsu21: Talán itt több infó van a problémáddal kapcsolatban.
-
-
Giot
addikt
válasz
Dreamie #12146 üzenetére
Furmark teszt közben egyszer sem hibázott? Furcsa! Vagy ez amit írsz:
"kicsit meghúzva a kártya 800-ra---> szétcsúszik a kép alsó 1/4-e... ? ? ?" az teszt közben jött elő? Vagy ingame pld Settlers7?
Azért kérdezgetlek mert én most hallok olyat először hogy stabilty teszt közben nem hibázik a kártya játékban viszont igen. Persze előfordulhat csak furcsa. Mert ez általában pont fordítva szokott lenni, hiszen a Furmark-os stability teszt rendesen megtudja melegíteni a kártyát, hiszen 100% körül használja azt, míg egy játék változó (50-70% talán ez játéktól függ persze) tehát lényegesen kisebb terhelést jelent. És ugye evidens hogy nagyobb terhelésnél többet hibázik a kártya ha melegedési gondok vannak, vagy hibás rajta valameik alkatrész, vagyis ha hardveres hibárol beszélünk. -
Giot
addikt
válasz
HaZsolt #12141 üzenetére
Az inkább driver probléma. A Furmark-nál kifejezetten stabilitás tesztelő program. Ha azzal nincs gond akkor hardveres hibát ki lehet zárni szerintem. Sárpac nálad hibázott a Vapor-X furmark alatt? Ha igen mennyi ideig ment hibamentesen?
Dreamie: Azt nem írtad hogy Furmark is futott!
-
Giot
addikt
válasz
Dreamie #12116 üzenetére
Az a Toxic valószínűleg garanciás lesz. Vidd vissza mi hamarabb! Feszültséget nem igen tudod még egyik tuner programmal sem állítani. Lehet majd az ATT legújabb verziója. De szerintem felesleges is feszt húzgálni rajta. Az alapfesszel (ami 1.090V) is komoly órajeleket el lehet érni.
(#12120) kris75: Elég! Vagy feltolod 850/1200-ra, ha keveselnéd.
én is annyin használom ingame. Amúgy tuningban meddig tudtál elmenni?
(#12127) mflex: Egyetértek CptMisi kollégával. A memóknak általában az 1300Mhz-hez már magasabb fesz kell. De érdemesebb a GPU tuningal kezdeni. Vagyis a memó maradjon alapon és csak a mag legyen tuningolva majd ha megvan a GPU vége, jöhet a memó is. Ha úgy látod megtaláltad annak is a végét ereszd rá a Furmark-ot xtreme burning módban. Ha ezzel stabil vagy 20,30 percig akkor játékokban biztos nem fog hibázni.
Igaz egy 5870-nek talán illene elmenni 1300Mhz-ig. -
Giot
addikt
válasz
Vikthor #12112 üzenetére
Azt nem írtad hogy milyen felbontású lenne az a 24" monitor. Amúgy a FullHD felbontáson elvan az 5850 is kicsit megpiszkálva már hozza az 5870 teljesítményét is. Sőt ha olyan típusú OC 5850-et vesz az ismerősöd még az alapórajeles 5870 felé is lehet lőni. De ha FullHD feletti felbontásról beszélünk oda inkább egy 5870 abból is valami OC verzió. Hogy biztos mindenhova elég legyen.
(#12113) CptMisi: Na 47 másodperccel gyorsabb voltál.
-
Giot
addikt
A HIS egy régi only Radeon márka híresek a minőségről és az IceQ hűtéseikről. Annyi negatívumot hallottam az 58XX szériájáról hogy állítólag kicsit zajosak a ventik. De ezt személyes tapasztalat hiányában megerősíteni nem tudom.
(#12095) csny75: Sapphire-ra teszem a voksom. Az 5850 Toxic egy nagyon jól sikerült széria. A Vapor-X szinte ugyanaz bár nem tudom hogy ugyanazokat az alkatrészeket használták e fel mint a Toxic esetében. Igaz szerintem bármelyik Sapphire-t bátran bevállalhatod. Egyetlen negatívumot tudnék kiemelni hogy a garancia "csak" 2 év rá. (Bár nálam nem szokott egy VGA két évig lenni)
-
Giot
addikt
válasz
Robi BALBOA #12082 üzenetére
Egyetértek. Vagy hardveres hibára illetve inkompatibilitásra utal az ilyen, vagy az operációs rendszer van az összeomlás határán. Szívás így is úgy is.
Kitartást kolléga:
(#12081) CptMisi: A kiváltó ok talán meglesz de hogy miért az sosem. A PC-ét szerintem még a feltalálói sem értik igazán.
-
Giot
addikt
válasz
CptMisi #12027 üzenetére
Hey MiltaryMan jó a sisakod.
Még sehogynem tudom mikor tolom össze a cuccot. Pénz kérdése. Ráadásul most költöztem másik házikóba aminek lényegesen jobb a hűtése, és ez meglátszik a VGA hőmérsékleten is tehát nem szorít a cipő
De majd megcsinálom csak lehet elhalasztom egy hónappal. -
Giot
addikt
válasz
Sárpac #12017 üzenetére
Igazatok van mindenhonnan ki lehet fogni rosszat. A Sapphire nálam bevált ez az ötödik Sapphire kártyám. Eddig mindegyik problémamentes. A 4850 Toxic-al annyi bajom volt hogy, toxic-sága ellenére tuningban nem jeleskedett. Igaz az 5850 Toxic meg éppen hogy nagyon eltalált és jól húzható. Az általad leírt tücsökzenét nem hallottam.
(#12018) HSM: Valóban az nem referencia kártya. De a hanggal kapcsolatban ref-nél más márkáról nem olvastam még ilyet.
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
hege01 #12010 üzenetére
Ha a tuning másodlagos akkor Sapphire-tol az 5850 Vapor-X. Vagy az MSi-twinfrozr-e is jó tapasztalatok szerint, és nem hangos az sem.
Amúgy sokan a referencia modellel is meg vannak elégedve hűtés terén is. Abból meg az én személyes véleményem szerint: Asus, MSI, HIS, Sapphire. négyesből érdemes válogatni. -
Giot
addikt
Nem tudom mennyire megbízható a GPU-Z v0.4.3.
Sárpac ajánlom figyelmedbe.
(#11995) amper zoli: A Gigabyte-al kapcsolatban van negatív tapasztalat Bios téren is olvass vissza, persze nem általánosítani akarok. Ettől függetlenül nagyon jó alaplapokat gyártanak. Az XFX-ről meg semmit sem tudok így nem is nyilatkozom felőle.
-
Giot
addikt
válasz
tzsolesz #11984 üzenetére
Köszi! Nekem ez az ötödik Sapphire VGA-m a sorban:
HD 3850 Ultimate
HD 4850 Toxic
HD 4870 512
HD 4870 1G
HD 5850 Toxic Ez 3 hónapja van meg. Eddig probléma mentes. Viszont elég gyenge Bios-al jött ki, de ezt orvosolták Sapphire-ék, kiadtak egy új Bios-t hozzá, és ez már engedi a tuningot 1000/1300-ig a Catalystban.
Ja és volt nálam vagy 5 napig kölcsönbe egy 3870X2.(#11988) a000: Asus, MSI, HIS, Sapphire. Ezek közül érdemes válogatni. Amelyik szimpatikus. Igaz a HIS nehezen beszerezhető.
-
Giot
addikt
válasz
Sárpac #11945 üzenetére
Aham értem vagyis mindig azt aktivizálja a Bios ameikre szükség van. Ha 3D órajeleken megy a VGA akkor lehet a saját beállításai szerint 1.088v-ot adna de mivel ilyen nincs a VRM-részéről ezért autó 1.12v-ot kap. Na akkor csak az homályos hogy mi értelme van a Bios-t úgy megírni hogy 1,088-at adjon neki mikor ilyet nem is tud. Pedig ez a Bios speckó ehhez a kártyához készült. Na ezt a témát még kicsit körbe kell járni.
-
Giot
addikt
Ezt alapfeszültségen hozza? Ha igen akkor respekt.
Ha nem akkor ezt általában hozzák az 5850-ek emelt feszültségen. Nekem nem akarták eleinte elhinni hogy a 950/1200-at hozza alapfesszel. De mivel nem tudok feszt állítani a Toxic-on, sajna nem látják a tuner progik, talán majd az újabbak, így az a tipp is volt hogy alapból emelt fesszel érkezik a Toxic Aztán azt is kiderítettem hogy 1.088V-on dolgozik ami ugye a referencia feszültség, azóta azt mondom hogy ez a Toxic bizony jól sikerült a Sapphire-nak. De lehet az is hozzájárul hogy válogatott chip-eket használnak. Igaz erről nincs infóm.
-
Giot
addikt
válasz
jegenye77 #11912 üzenetére
Látom Sapphire van neked is, a referencia nyákos vagy már a Sapphire saját tervezésű nyákja?
Azért az hozzá tartozik hogy elég takarosan átgyúrták a Toxic nyák-ját. Ebben a tesztben egymás mellett a Toxic és a ref nyák. Érdemes megsasolni, pld a táp rész teljesen más. De arról nincs infóm hogy válogatott chipeket használnak e. Bár lehetséges. -
-
Giot
addikt
.............hát ragaszd vissza valamilyen oldószeres ragasztóval pld Emfi-fix, Pálma-fix ezek bírják a magasabb hőt is. Annyi a trükkje hogy meg kell kenni mindkét ragasztandó felületet vékonyan hogy szinte alig látszódjon. És mielőtt összenyomnád várni kell vele 5-10 percet hogy megszáradjon a felületen a ragasztó annyira hogy amikor kézzel hozzáérsz ne ragadjon. Ekkor jó erősen összenyomni és stabil lesz mint a beton.
-
Giot
addikt
Nézegettem a Sapphire oldalát. Úgy látom nem is gyártanak 1G-vel 5870 Toxic-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OpenMediaVault
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Asztalos klub
- Milyen házat vegyek?
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest