- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
válasz
csillagkomp #17915 üzenetére
Igen, az nekem is pontosan írta ki.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #17906 üzenetére
No, megvan végre 2D-ben 250/500-ra átírtam és így semmi hiba
-
Motion_Blur
félisten
A kártya már nem garanciális.
Legalább 6-7 féle drivert kipróbáltam már, semmi változás. 3D-ben tökéletes a kártya (soha nem hibázott még), és ha 2D-ben megemelem a gyári 157/300-ról 200/300-ra, rögtön eltűnnek a hibák (1080p filmek alatt se hibázik). Ezért szeretném átírni a BIOS-ban a 2D órajelet, mert azzal teljesen megszűnne ez a probléma.
GPU-Z-vel lementettem a BIOS-t, RBE-al betöltöttem és átírtam a 2D-s órajelet majd elmentettem. Egy valami zavar, a gyári BIOS-t .bin kiterjesztéssel mentette le, a RBE viszont .rom kiterjesztést adott az új BIOS-nak. Most akarom flash-elni WinFlash-el, de még kéne valamiféle bátorítás hogy nem küldöm-e el a kártyát ezzel
-
Motion_Blur
félisten
Már kb. 4 hónapja meg van a kártyám de a mai napig nem oldottam meg azt a problémát hogy ne szemeteljen a GPU 2D-ben... most megnéztem ATT-al, és 200/300-on (0,95V) teljesen eltűnnek a zöld kis pöttyök, szal ezt szeretném átírni a BIOS-ban.
Tudtok nekem ebben valamilyen útmutatást adni? Radeon Bios Editor legújabb verzióját letöltöttem de nem szeretnék vakon belevágni, kéne valami leírás
-
Motion_Blur
félisten
válasz
M. Andris #16939 üzenetére
Ez a tesszelláció a 68xx kártyák mentsvára
Én biztos nem cserélném le a kártyámat egy 6870-re, csak azért mert jobban tesszellál
esetleg ha adnak egy olyan példányt, ami kb. 1100/1500-on megy gyári hűtéssel. Az a kártya teljesítményben már veszélyes lehet az enyémre. Csakhogy ilyen 6870 nincs
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
24/7-es beállításokkal: 4401 3DMarks
kártya 900/1300MHz
10.10-es catalyst -
Motion_Blur
félisten
Hali!
rev1-es Sapphire 5870-em van, és 2D-ben a 157/300MHz-en durván 'szemetel'. Nem nagy gond, mert amint betöltődik a Catalyst, felmegy 400/1300-ra a 2D órajel, Illetve azért mégis probléma, mert így sokkal többet zabál a kártya, feleslegesen... milyen megoldást tudtok ajánlani? Át kéne flash-elni a bios-át, és belőni pl. 200/400Mhz-et? Van erről az eljárásról valami részletes leírás?
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #16050 üzenetére
Ahogyan 3870-ről is megérte váltani 4870-re. of korsz
-
Motion_Blur
félisten
HD5870-et szerintem nem lesz érdemes lecserélni a legerősebb 1 gpu-s 6xxx-re. Elég szkeptiks vagyok a teljesítménynövekedéssel kapcsolatban, főleg ha lehet hinni ezeknek a képeknek..
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Cybertrone #15998 üzenetére
Te se szarral gurigázol
-
Motion_Blur
félisten
válasz
alibaba78 #15894 üzenetére
A játékok nagy részéhez persze simán elég. De ott van pl. a METRO 2033. Ha MINDENT felrakok maxra, DX11-ben, 8xMSAA kb. 10 fps. Ide már a húzás se elég
Én pl. azért húzom hogy F1 2010 ne 40-50 hanem 50-60 fps-el menjen. Nem mindegy! És ehhez még feszt se kell emelni, csak két csúszkát arrébb lökni.
-
Motion_Blur
félisten
Miért van az, hogy furmark alatt is max. 33%-on forog a venti? Közben a GPU felmegy 80 fok fölé
MSI Aferburneren kívül van más olyan progi, amivel be lehet állítani egy ventiszabályozó profilt? Vagy BIOS-ban kéne átírni az értékeket? (amit mondjuk nem nagyon szeretnék..)
Idle (2D 400/1200MHz) 55 fokos a GPU, 21-24%-os venti mellett.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Cybertrone #15882 üzenetére
Akkor semmi. De úgy néz ki megoldódott, kipróbáltam több másik aero-témát és sehol sem tapasztalom ezt (kopp-kopp)
-
Motion_Blur
félisten
üdv! van egy érdekes problémám:
2D-ben az Aero felületeken zöd pöttyök vannak. De ezek nem olyan pöttyök mint amikor hibázik a kártya, nem villognak stb, és olyan mintha az ablak kerete mögött, az asztalon lennének. Akár 157/300, akár 400/1200 vagy 500/1200 a gyári órajel, ezek a kis pöttyök mindig ott vannak, de csak ott, sehol máshol! Se játékban se filmekben, se képeken vagy Webes felületen, csak az "aero-keret" mögött.
Ötlet?
-
Motion_Blur
félisten
MSI Afterburner nem engedi 900 fölé húzni a magot, ez miért van? Ott a csúszka vége. Tegnap amikor 900-ra raktam, biztos feltűnt volna, ha nem megy tovább, egy nap alatt mi változott?
szerk: ramot is csak 1300-ig..
-
Motion_Blur
félisten
"Amúgy 157/300 alá nincs sok értelme menni"
Ilyen eszembe se jutott, mivel ezen a gyári 2D-s órajelen kezdett el zöld pöttyökkel tele lenni a kép
haveromnak szintén ez a kártyája van, és anno neki is ezt csinálta. De pár driver le/felinstall után jó lett neki, és azóta sincs problémája.
Olyan profil kéne, ahol mondjuk be lehetne lőni 2D-t 200/400-ra, plusz a 3D-t is tetszés szerint.
-
Motion_Blur
félisten
2D órajel állítási lehetőség van? Én nem igazán találtam.
Ha húzva van a kártya, akkor alapban 400MHz, ha elindítok egy hdvideot, akkor felmegy 600-ra, 3D alatt meg a beállított értékre. Arra gondolok, hogy a 400MHz talán egy kicsit sok neki 2D-be, nem lenne elég a fele?Többek között azért cseréltem le a 4870-et, mert 90W-ot zabált 2D-ben.
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
ref. 1-es Sapphire HD5870-em van és 2D-ben szépen jönnek a kis zöld pixelek, videoknál főleg.
MSI Afterburnerhez valaki adjon egy értelmes leírást plz! Thx!
szerk: most beállítottam 900/1300-ra a kártyát, és így 157MHz helyett 400MHz 2D-ben a GPU. De így gondolom jóval többet is fogyaszt nem?
-
Motion_Blur
félisten
Jól látom a CHS-nél nagyker nettó 80k-ért a Gigabyte HD 5870-et? Nem sok az egy kicsit??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest