- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Motion_Blur #23467 üzenetére
amit linkeltél AC borda szett -et az kb 1.FT ot sem ér! (TT Pro hoz is pont ezeket adják gyárilag!)
az AC Xtreme 5870. hűtőhöz sokkal komolyabb VRM hűtés van!
És a fenti eredmények be bizonyították hogy még ez sem képes kellően lehűteni!(mert túl kevés légáramlat éri a gyári AC ventikről sajnos pont eza gond a TT Pro val is!
)
58xx re Thermalright VRM-R3 ami ér is valamit! (csak nemigen lehet sehol beszerezni)
-
-
-
válasz
MZsoltee #23425 üzenetére
Tessék!
Nem jól emlékeztem mert 3D re 1,14375.V ot írtam a többi stimmel Ja még annyi a elsődleges kari egy referencia kártya azon lehet még igy +100.MHz el megemelt órajelekkel is alul feszelni 1,0875 helyett 1,050.el is megy 900.at! viszont 2D ben nem lehet annyira mint az Xtreme et!
u.i. : Nem kell félni a BIOS buherától nem lehet vele véglegesen elkúrni a kártyát még akkor se ha pl egy 5770.es BIOS -t erőszakolnál a 5850.re!
-
-
válasz
MZsoltee #23421 üzenetére
Eddig is lehetett én már kezdetek (április) óta úgy használom! (De csak 2D 0,875.v a gyári 0,95. helyett mert 3D -t 1,125.v ra írtam át) RBE progival kell átírni GPU Registers résznél! Természetesen az UVD -t is át lehet!
De melyik értéket akarod módosítani 2D vagy 3D?
-
-
válasz
- = Zk = - #23314 üzenetére
Mért lenne kizárt? Próbáld csak ki a 5770 Rev3. asodon is ugyan az a venti van(PWM nélkül) mint a 5850 Xtreme karin! tekerd fel 100.% ra akkor az is ~4200.RPM körül teker! (csak sajnos nincs RPM visszajelzés mert csak 2.pines ventije van)
nekem is a nemrég vett rev1.es 5850.en ha 100.% -on jár ~4500.körül pörög! Na annak már van hangja (már 35.% is hangos nemhogy 100.on, igaz automata szabályzáson 25.% fölé nem megy fel!)
-
-
válasz
X Factor #23291 üzenetére
No azért badarságot ne írj! egy 5850.CFX sokkal (+20-25.% -al) erősebb mint egy 6970.es!
Kicsit nézelődj ha nem vagy tisztába a dolgokkal! Ja igen 5850.CFX nem szerepel a listába de nyugodtan nézheted a HD5970.et mert az gyakorlatilag egy 5850.CFX csak 1.nyákon!
és egy kis ízelítő saját tesztjeimből!
Vantage :
3D11 :
ugyan picit húzva vannak a kártyáim +100.MHz GPU,RAM igaz nálam ez DEFAULT érték mert bios ba égettem ezeket az értékeket!
-
Próbáld ki azt hogy a 2.VGA bent van és a tápról a 6.pin es VGA tápcsatit 1.et dugsz az 1.ik VGA -ba és egyet a másik VGA -ba és a kártyákhoz kapott MOLEX =>6pin táp kábelt használod a VGA -k másik tápcsatijába!
Kicsit zavarosan írtam de remélem megérted! tehát a táp 6.pines VGA kábeléből 1.et egyik vga ba és 1.et a másikba, a maradék 1-1.tápot a táp MOLEX csatijáról(átalakítóval elvileg kell lenni mind 2.kártyához 2-2.db nak) adod a VGA-nak!
-
válasz
kisza25 #23130 üzenetére
Alapórajelen + alulfeszelve(CPU+VGA) + HT-OFF (talán)elképzelhető! aza 230.W
Nálam hasonló cumó! : M3F+ i7-860@3800@21x181(HT-ON)@1,27.v + 4.giga DominatorGT@2180.MHz@CL8 + 2.db Samu F3 + HD5850@850/1200@1,165.v + SB X-Fi Titanium + 3x14 + 2x12.cm venti
És ez eszik 380-400.W körül konnektorból! (3DMark-2011, 1.es tengeralattjárós teszt[ennél kajál a legtöbbet] alatt) Amit ha vissza számolom a tápom hatásfokával a valós fogyasztás ~340.W körül van!
Tehát aza 600W irreális de a te 230.W od is!
**********************************************************************************
#23131 papi20 : Ha nem lesz nagy tuning a CPU + VGA -kon akkor elfogja bírni a VX550.es táp! -
-
az a 720.W az csak 600.W (köszönd gigának hogy paraszt vakítással árulja a tápjait) és aza 600.W se 600 mert csak 500.W ot tud 12.Volton! (3*18.A ág ami kombinálva MAX:500.W lehet!)
attól függ mi van még a gépbe és a proci mennyire van megcibálva! előfordul hogy kevés lesz aza 500.W
2.db 5870.hez!
-
-
válasz
intercooler #23028 üzenetére
-
válasz
intercooler #23026 üzenetére
Nem egyedi nyákos a kártya? Teljesen Referencia? Rev1 tégla hűtés? Mert ha egyedi XFX tervezésű kártya akkor nem hinném hogy menni fog a fesz állítás!
-
válasz
csabika0001 #22973 üzenetére
StaxRip 1.1.7.1 én ezt használom mindet tud mindenbe tömöríteni vágni és szerkeszteni is tud! de GPU-t nem használ!
-
válasz
csabika0001 #22970 üzenetére
olyan progi nincs ami csak GPU val (CUDA, STREAM) tud konvertálni! Nagyon nagy mértékben függ hogy milyen CPU van a gépbe, a GPU csak rásegít a CPU -nak! (kb: 20-25.% al lesz gyorsabban kész az adott film ugyan azokon a beállítási minőségen) De ha HD minőségbe akarsz konvertálni nem sokat fog rásegíteni a GPU sem! inkább a CPU a lényeges, meg hogy mennyire van felhúzva! konvertáláshoz leginkább egy i7.es CPU a jó az már brutál sebességgel tudja még a HD filmeket is konvertálni és szépen ki is használja mint a 4.magot +4.HT szálat!
Hőfokok picit magasak, de itt épp csak egy ratyi TX3 hűtötte a CPU-t
-
válasz
Motion_Blur #22960 üzenetére
igen 1,9.es Patch fent van (másképp fel se megy a DX11.pakk)
a fenti tesztek DX11.ben (képernyő jobb felső sarkában látod is MSi progi féle kijelzését D3D11) de nem ULTRA beállításon hanem csak EXTREME de ezen a képen látszanak a beállítások is pont azért tettem be a 2.képet a beállításokról!
ULTRA mód kb 30.% al fogja vissza a kártyát viszont annyival nem szebb sz.tem! Mondjuk még így is megvan a 30-35.FPS em FuLL-HD ba!
de csináltam ULTRA beállítással is megközelítőleg ugyan ott próbáltam lementeni a képeket hogy össze lehessen hasonlítani!
-
válasz
Silentfrog #22948 üzenetére
azon a felbontáson és beállításon elég kevés az a FPS érték!
Nálam Full-HD ba minden EXTREME re állítva + High Resolution TexturePack al van 50.FPS körül! (igaz 5850.es kari 825/1100.on járatva)
íme:
beállítások!
és egy CPU használat! még így full HD ban is eléggé kéri a CPU-t
Ja a proci az i7-860@3800.MHZ + HT
szóval nálad 1280.ba elég nagy lehet a CPU limit!
-
válasz
Silentfrog #22941 üzenetére
hát azért ez nem teljesen igaz!
5850.elég még Full-HD (1920*1080) hoz is! szinte minden játékot MAX beállítás mellett is képes játszható FPS el megjeleníteni!
és 1400x1050.es felbontásról még nem hallottam! 1440x900. akar az lenni inkább! de a 1440x900.as felbontás még kisebb(igaz nemsokkal de kisebb) mint a 1280x1024.es! szóval ott is ugyan olyan CPU limited lenne!
-
pedig nem túlzás volt már giga karim olyan 35-40.féle (vegyesen Ati - NV) és sajnos egyetlen 1.ről sem tudom azt mondani hogy ne lett volna valami: gondja - nyűgje - hibája - bugja szóval 1-1. mind fos! Nekem GIGA cucc ingyen se kéne sőtt még úgyse ha fizetnének érte hogy használjam!
De a témát zárom is részemről!
Giot : Soha az életbe nem fog menni a venti szabályozás átírása giga(egyedi nyákos) karin, hiába babrálod akár merre a bios -t rajta, sőtt még akkor sem ha másik (nem giga) 58xx bios -t teszel rá akkor sem! És a fesz állítás sem, se BIOS ba se szoftveresen!
-
válasz
peetmaster #22922 üzenetére
Hát el kell hogy keserítselek!
Sem a venti szabályozás sem a fesz állítás nem fog menni irkálhatsz te bármit is át RBE progiba
Gigabyte egyedi nyákos kártyái 1-1.ig mind HULLADÉKOK! (nem csak Ati de NV oldalon is)
-
De-De! FurMark SEMMIT NEM ÉR ha tuningot akar tesztelni az ember!
Nekem a 5850 Xtreme karim FurMark Xtreme Burning módjában simán ment 1.órát(biztos ment volna többet is csak leállítottam) hiba nélkül alapfeszen 870.MHz es GPU val! Crysis2 be még a betöltő képernyőig se jutott el de 800.MHz el sem mert egyből kimerevedett a kép! kerek 100.MHz el kevesebbel, tehát 770.en ment csak stabilan Crysis2 ben alapfesszel pedig furmark ment 1.órát előtte hibátlanul 870.en! Szóval FurMark sehogy sem jó tuningot tesztelni max a VGA hűtését jó letesztelni!
-
Nekem is nagyon hasonló eredmények születtek! (Beállítások ugyan azok ULTRA minden max, Vsync OFF)
Referencia órajelen 725/1000
OC => 900/1200
És teszteltem egyet 950/1200.on Mert nekem kb 900/1200.on lettek olyan eredményeim mint nálad 950/1200.on!
Tehát akkor 950/1200
Ja proci a szokásos i5-750@4000.MHz(21x190) órajelen járt!
-
válasz
dangerzone #21428 üzenetére
Próbáltad a Catalyst™ 11.5b Hotfix -el is (tegnapi kiadás)
-
válasz
kisza25 #21398 üzenetére
Hát nálad is az van ami miatt én is eladtam a i7-860.asom!
Játékra nem kimondottan jó az i7 Még úgyse ha letiltod a HT -t, bár úgy meg egy mezei i5-760.(+1.szorzó) lesz belőle!
Jobban mennek i5.el a játékok! Nemcsak nálam régebben mikor vettem a legelső i5-750.esem akkor az X58 i7-920.al is szemeztem és sok tesztet bújtam akkor róluk, És kiderült még az is gyengébben muzsikál játék alatt mint a i5-750.
i7.el kizárólag a Physics Score dobja meg az össz pontszámodat! Figyeld csak meg a régebbi 3D11.es teszted amit itt linkeltél P4223 igaz ott 4,3.on járt a i3.ad de most nem is aza lényeg NÉZD CSAK! itt a 2.teszted összehasonlítva!
Mind2 tesztednél ugyan annyin 880/1200.on járt a VGA -d! az FPS értékeket nézd meg! az i7.el még kevesebb minden játéknál az átlag FPS -ed! ( Mint tudjuk 3D11. már nem érzékeny a CPU ra ha csak VGA kihajtást nézzük pl: egy i5-750 alapon hajtva is pont ugyan annyi FPS -t produkál mind ha felhúzod 4200.MHz-re ) -
-
válasz
Bloodaxe #21313 üzenetére
Nem rád nem vonatkozik! a CFX csak Chaser kollégának írtam! (meg még sok másnak akik ebben a tévhitben élnek hogy ha 2.eltérő VGA-t teszünk CFX be akkor a gyengébbik teljesítményén fog az erősebb kártya is járni! mivel majdnem minden héten napirendre kerül és a hozzá nemértők meg csak lökik a süket szöveget vele kapcsolatba!)
Amúgy amit belinkeltél CF párosítás az csak az AMD AJÁNLOTT párosítása, és nem azt jelenti hogy nem megy együtt PL: egy 5870 + 5830.as!
*********************************************************************************
(#21309) Santiagain : itt=> Nem hiszem, hogy egy digit jelet analógra alakítva, majd vissza digitálisra -
válasz
Chaser #21307 üzenetére
Honnét a RETEKBŐL veszitek ezt a baromságot!
Aki nem használt hosszabb ideig CFX -et és legfőképp vegyes módban az jólenne ha nem irkálna hülyeségeket!
Vagy legalább akkor keressen róla RÉSZLETES tesztet!
itt már kitárgyaltuk! olvass picit légyszi!
***********************************************************************************
(#21309) Santiagain: A Komponens jel nem digitális! Régi módi elnevezésén nevezve RGB és az összes olyan TV -n létezik amin van SCART csatlakozó! (csak nincs külön kivezetve) -
-
-
válasz
Atimester #21293 üzenetére
Létezik AKTÍV VGA to RCA+S-Video átalakító! olyat kell venned nem a 1000.Ft-os passzív verziót mert az nem megy DVi on keresztül!
Nem olcsó de nem olyan vészes mind ha új TV-t kéne venned! PL: itt 7000.Ft Vagy árul egy kolléga itt az apróban is!
************************************************************************************
HD5850.el csak HD58xx szériát (5830, 5850, 5870) lehet CFX -be kötni! Vagy tehetsz be mellé akár egy HD2400XT karit (azon még van S-Videó meg kompozit is) de nem CFX -be csak simán másodlagos VGA-nak ugyan kicsit bonyolult lesz film lejátszásnál beállítani hogy melyik VGA -ra küldje ki a jelet! inkább a 7.e res aktív átalakítót javasolom!
-
válasz
Santiagain #21253 üzenetére
ASUS karikhoz (ha feszt is akarsz emelni) akkor ASUS Smart Doctor v5.80 az ajánlott prigi!
Látom megjavult már a problémád (bár az ATT -t én hanyagolnám a helyedbe) inkább MSi AfterBurner!
De ha csak húzni akarod a kártyát bőven elég a Smart Doctor is!
Akkor várom az ALAPFESZES tesztet
Hameg a fesz emelésbe is bele merülsz akkor nézhetnél egy 1,200.v os GPU fesz el is egy max OC-t mit bír annyival a GPU!
-
válasz
Santiagain #21246 üzenetére
Néznél vele egy MAX OC -t!
ALAPFESZEN (lehetőleg ne FurMark -al) Crysis2 vagy Shift-2u elég jó megterhelik (főleg Crysis2) -
-
-
-
-
válasz
Bogyó bá' #21012 üzenetére
Hát ezzel a progival kinyírni tuti nem fogsz semmit a gépbe! MAX a tápodat fogod letesztelni hogy bírja -e ha 100.% on megy a teljes gép! Ha nem bírja a tápod max annyi lesz hogy szépen újraindul a gép magától és ennyi!
Ja még előbb azt nem írtam oda hogy hagyod menni 30.percig a progit ha addig nem fagy ki vagy nem indul újra a gép akkor nem lesz gond a táppal bírni fogja!
-
válasz
Bogyó bá' #21001 üzenetére
Tápot tesztelni van hozzá kimondott progi!
KATT => OCCT 4.0.0 Beta 5
Power Supply módot kell választani! az 100.% ra terheli a proci összes magját (LinX) és a VGA-t is 100.% ra küldi (Furmark)
Nem kell semmit állítani benne jó alapból ahogy elindul csak Power Supply fül és zöld ON gomb és megy is a teszt!
-
válasz
Bogyó bá' #20992 üzenetére
Hát ha nagy tuningot nem tervezel akkor igen csak a venti szabályozásával
De sajnos cseszheted a Kártya BIOS -ában a Venti szabályozás átírást mert szarik rá a kártya!
Én kb 2.hétig szenvedtem mire meglett a megoldás (egy szintén MSI 5830 TwinFrozr II kártya biosát kellet totál átírnom device id, meg egyéb finomságok) de az se volt teljesen 100.as!
Ha tuningot is nézem nekem alapfeszen: ami már gyárilag is eléggé fel volt tolva (Referencia 5850 ek GPU ja 1,088.V ot kap 3D ben) ennél az MSi nél ez gyárilag 1,20.V és még úgyse ment csak 780.MHz et stabilan de AfterBurner al lehet neki adni feszt hiába tettem fel 1,30.V ra akkor se ment 840.MHz nél többet a GPU, a Ramok se nagyon bírták a kiképzést 1100.MHz nél már kockáztak!
-
válasz
Bogyó bá' #20983 üzenetére
Hát nem akarlak elkeseríteni De marhára nem volt jó választás a MSI 5850 TwinFrozr II De majd legörbül a szád ha beépíted a gépbe főleg ha felteszed hozzá a drivert! Aztán majd ha tuningolni akarod még tovább görbül!
Nekem is volt ilyen MSI 5850 TwinFrozr II karim kb 1.hónapig használtam, de alig vártam hogy meg bírjak tőle szabadulni Egy Sapphire 5850 XTREME jött helyére ami kb 3X jobb! annak az MSI nek egyedül a hűtő bordája de NEM az egész hűtése az amire lehet mondani hogy jó volt!
Gyárilag a venti szabályozása hát nem is találok rá szavakat röviden és tömören talán a legjobb kifejezés => egy kalap szar! AfterBurner al ugyan meglehet oldani hogy ne ordítson 55.% on idle be a kártya, ha leveszi az ember 25.% körül úgy viszonylag csendes! Játék alatt 55.% körül kell neki engedni hogy menjen de ott már van ám elég rendesen hangja!Jobban jártál volna ha tényleg azt veszed amiért elindultál (HD6850) vagy inkább itt az apróban keresel Sapphire 5850 Xtreme karit (van több is meghirdetve) eleve olcsóbb lett volna legalább egy 5.össel és még jobb is!
-
Újabb HOTFIX.......
/tegnapi kiadás/ 11.5 RC3.
-
-
Nem kell ide semmi fizika! (itt sajnos az van ami elvileg nem lehetne: hogy a gyakorlat üti az elméletet)
(egyébként meg valóban az van amit írtál: hogy ha borda van a CHIP en akkor az át forrósodik és sajnos ez rossz hatással van a CHIP -ekre mert a borda ugye nagyobb felület és aza kis légáramlat amit kap gpu hűtésétől nem képes lehűteni viszont ha nincs borda közvetlenül éri a CHIP eket a levegő és jobban hűlnek, tehát akkor lenne értelme a bordának ha lenne akkora légáramlat hogy képes legyen lehűteni a bordát akkor valóban többet érne de így sajnos nem!)
De mondom tegyél egy próbát, és mondok még egy 5-letet hozzá hogy nem hülyeség! tegyél bordákat a ramok -ra meg a GPU-ra egy AC TT Pro hűtőt amit direktbe 7.V kötsz hogy ne csak leheletnyi légáram legyen! kezd el izzítani FurMark al 15.percet és utána fogd meg a kártya hátoldalán a nyákot pont ott ahol a gpu oldalán a ram chip van meglátod hogy eléggé fog tüzelni még így a nyákon keresztül is a ram CHIP ezután leszeded a bordákat és mehet vissza ugyan eza hűtő ugyan úgy 7.V ra kötve a ventiket és szintén 15.perc FurMark majd mehet a kártya hátoldalán szintén a ram CHIP ek felett a taperolás meglátod hogy sokkal hűvösebb lesz tehát a ram CHIP ek nem forrósodnak annyira!
ilyeneket meg ne feltételezzünk hogy más körülmények, meg ventit ki iktattam, meg a bordákon nem jó a hővezető anyag, meg hogy nem fekszik fel rendesen a chip ekre! nem ma meg nem is tegnap kezdtem a szakmát.......!
De én a témát lezártam...................
-
Te se írj butaságot!
Próbáld ki és meglátod!
És magyarázz meg 2.dolgot!
1, miért ment csak 1210.MHz et ugyan azon a kártyán a ram mikor volt rajta szép nagy hűtőborda! Előtte amíg nemvolt rajta akkor 1250.et ment hibátlanul! és miután leszedtem újra ment 1250.et! He.....??
2, Mikor hűtőborda volt a ramon 1200.MHz nél rendesen sütögette az ujjam ha megfogtam a bordát, mikor nem volt rajta borda, és a ram CHiP-et taperoltam meleg volt de nem FORRÓ!
Ezeket már el játszottam vagy 5.kártyánál és mindnél ez lett a végeredmény!
Olyan kártyáknál ahol a kártya hátoldalán is vannak ram chip -ek (PL: HD5770) ott valóban segít, ha a hátoldali ramokra teszel bordát mert azokat nem éri légáramlat mivel nincs felettük venti mint a GPU oldalán! De ahol éri őket a légáramlat ott bizony többet ér mindha ráteszel egy bordát!
-
válasz
kisza25 #20907 üzenetére
Na azért nem teljesen igaz hogy nem ér semmit a RAM húzás! Ne 3DMark progikkal teszteld!
tessék AVP teszt!
725/1000
725/1200
Call Of Pripyat
itt még annyi hogy ez a ruszki tesztprogi is olyan mint a metro a min FPS az nagyon változó, ahányszor lefut mindég más van mikor elég brutális eltérés 15-20.FPS de szerencsére az átlag és max FPS az már emészthető adat az legtöbbször jól mérődik!
725/1000
725/1225
950/1225
**************************************************************************************
Az meg hogy a ramokon nincs hűtés csak jó!
Mert sokkal jobban éri őket a légáramlat és jobban hűlnek! Múltkorában már egyszer leírtam hogy mikor az AC TT Pro hűtő volt a kártyán akkor volt a ramokon is borda és rosszabbul mentek mint most hogy csupaszon vannak! Szóval nyugodtan lehet huzigálni a ramokat is 1150.et simán bírják sz.tem az összes 5850.es karin!
-
-
válasz
Alister71 #20798 üzenetére
Metro2033 eléggé CPU igényes tesztelő nem beszélve a Min FPS bugjáról! (nálam nem akad meg teszt elején se mégis a min FPS felét írja ami a valóság! 20.alá nem esett sehol teszt alatt és 11.et ír rá!
no akkor 2.eredmény!
CPU alapon , VGA: 965/1225
CPU: 21x190@4000 , VGA: 965/1225
Látszik hogy igencsak meg táltosodott a CPU tuningtól!
-
válasz
Sandrew #20825 üzenetére
Saját magam! (nem iskolás suhanc vagyok, most voltam Ápr.14.én 35.éves) Ha erre akartál célozni hogy egyesek anyuci, apuci -t húzzák le keményen hogy ilyen konfigokat vegyenek!
Amúgy meg ésszerűen kell vásárolni nemsokkal több egy i5.ös konfig mint egy AMD P2 X4 teljesítményben meg 2-3.szor jobb!
Régen én is nagy AMD fan voltam egészen addig még az intel nem adta ki a C2D prociait onnantól kezdve sajnos AMD mindég alul maradt és ez ma is így van sajnos (egy 6.magos AMD sem duruzsol úgy mint egy 4.magos i5 és akkor az i7 ről nem is beszélve!)
(#20834) kisza25 : igen akinek 1.gépe van és nem napi 20.órát játszik annak azért sokat számít aza -8.W
Egyébként mint mondtam a másik gépem nem annyin van használva 24/7.be hanem alapfesz környékén @4000.MHz
-
válasz
kisza25 #20821 üzenetére
Jólvan na! nem akartalak le hurrogni!
Énis csak viccből írtam hogy nem olvasol fórumot
és a kérdésre hogy mit mit hozott idle be a alulfesz + downclock ugye gyárilag 0,945.v és 157/300 amit 0,820.v és 120/250.re írtam át 7-8.W mínuszt hozott 2D ben! Nem mindha számítana mert ezt a gépet általában csak játékra használom úgyhogy mindegy lenne a 2.D fogyasztás!
24/7.re van hasonló konfigom!
Persze ezt se ennyire felhúzva használom
-
válasz
kisza25 #20815 üzenetére
Igen ha olvasnád folyamatosan a fórumot már párszor leírtam hogy át szerkesztettem a VGA BIOS -t minden órajel (2D , 3D , UVD) és minden fesz érték PL: 2D -nél gyári 0,945.v helyett csak 0,820.v ot kap és a órajelek is 157/300 helyett 120/250.on van! a 3D -s órajeleket is átírtam bios ba 800/1100.ra ezért furcsa neked de láthatod a tesztnél hogy VALÓS érték legyen vissza vettem a órajelek gyári 725/1000.re!
-
-
válasz
Alister71 #20784 üzenetére
Úgy van ha teljesen ki akarjátok zárni a CPU limitet mindenképp az Aliens vs. Predator DirectX 11 Benchmark Tool a nyerő tesztelő progi (igaz kicsit körülményes a konfigurálása de CMD vel könnyen megoldható) De tényleg totál mindegy neki hogy egy E5200.as procival fut vagy egy 4500.MHz re húzott i7.el!
-
Sikerült szép kerek(majdnem) számot kihoznom!
Részletes adatok => P5003
***************************************************************************************
(#20662) gyuri844 :
1000mhz-et 75-78 fokon viszi a gyári hűtőjével. Majdnem eléri az 5870 szintet tuninggal. UP nekiEz nem teljesen igaz! a 5830. 1000/1200.on járatva van pontosan ott mint egy ALAPÓRAJELES 5850.
FOGYASZTÁSRÓL:
látom nagyon előtérbe került a táp téma! a fenti tesztnél 3D11.nél legelső GraphicsTest 1 ott kajálja a gép a legtöbbet fenti órajelekkel 418.W ot szippantot a konnektorból tápom hatásfokával vissza számolva ez 355.W ot jelent a tápnak! Szóval azért az kicsit húzós lesz hogy 200.W al elvigye a 5850.et! (bár jóval kisebb konfig én nincs akkora tuning de akkoris)
érdekes módom még a kombinált tesztnél is kevesebb 10.W al mikor a VGA és cpu is 100.% on van(elvileg)!
-
-
válasz
zebrafish #20609 üzenetére
Valami nem kóser azzal a webáruházzal!
ASUS GeForce ENGTX580 DCII BRUTTÓ: 54 166 Ft mikor a bolti ára legolcsóbb helyen is több mint duplája! (110-115.e)
-
Újabb HOTFIX :
Catalyst_11.5a_hotfix_8.85.6rc2_win7_may13.exe /Tegnapi kiadás RC2/
-
Azoknál a játékoknál ahol jól skálázódik a CF teljesítménye valamivel a 5870.es felett fog teljesíteni!
***************************************************************************************
(#20578) chabeee : Semmi extra sima Referencia Rev1 Tégla hűtős kártya némileg emelt (765/1125) órajelekkel, amit kivétel nélkül mindegyik 5850.es tud fesz emelés nélkül! én inkább Sapphire Rev1 et vennék, vagy Asus DirectCU -t mind2 ből találsz az apróban hasonló áron! mint a XFX BE -
válasz
Motion_Blur #20488 üzenetére
a felesleges pénzkidobást úgy értettem: hogy 5.ért lehet kapni AC Twin Turbo Pro-t (az apróban de 6,5.ért van boltban is új) És azzal is kb ugyan ott lettél volna csendesebb mint a gyári és legalább -10.fok azzal is! és nem 12-13.e mint a VF3000a
-
válasz
Motion_Blur #20484 üzenetére
Amit linkeltem tesztet a VF3000-ről ott NEM referencia hűtős volt a PowerColor kártya hanem
a PCS+
azért annyira nem nagy durranás ennek se a bordája!
Ha neked Rev1.es tégla hűtésed van attól persze hogy nem 2.fokkal lesz jobb!
De nagyon gyatrán járatod azt a ventit rajta 33.% on! persze hogy 88.fokos a GPU-d én engedném neki had menjen 50.% körül! nincs még ott olyan oltári hangja!
-
válasz
Motion_Blur #20480 üzenetére
Nem akarok ezen vitatkozni veled! De saját magadat járatod le ezzel a videóval is! Amit linkeltél teszt videót kutyasz@rt se ér MIVEL 55-60.% os terhelés kapott a VGA a teszt alatt végig, úgy persze hogy csak 60.fokig ment fel a GPU hőfok még akkor is mikor 1,30-.ra meg feszelte!
Amúgy meg te dolgod hogy mit és mennyiért veszel! de 12.gurigáért ilyen hűtőt venni totál b@romság! (többet értél volna ha veszel egy AC TT Pro -t és lehagyítod róla a 2.kis ventit és egy 12.centis teszel rá! De ez az én véleményem vagy ha tényleg költeni akarod a zsetont akkor Prolimatech MK-13. lett volna érdemes venni!
-
válasz
DroiDMester #20477 üzenetére
Letelt a szerkesztési idő de oda akartam volna még beilleszteni ezt!
tessék a teszt róla 2.fokkal jobb csak a VF3000a mint a tesztelt 5870.es PowerColor gyári STOCK hűtője, tehát totál felesleges pénzkidobás!
-
válasz
Motion_Blur #20475 üzenetére
Hát én még 1,35.öt se adnák neki!
Bár ha megakarod sütni a GPU -dat akkor adhatsz neki 1,40.et is!
Csak hogy tudd: ha 1,30.at adsz after -ba akkor már a valós feszültség amit ténylegesen kap a GPU 1,37.v.körül van! Ha 1,35.öt adsz after -ba az már bőven 1,40.felett van!
Hiába tesztel rá akármilyen hűtést a GPU -ra (akár nitrót is) nem a melegtől fog megdögleni hanem a 1,40-1,45.V os fesz -től de te tudod!Amúgy meg hülyeség volt azt a VF3000-et megvenni ha néztél volna teszteket vele nem egy nagy durranás az a hűtő!
-
válasz
Sandrew #20433 üzenetére
Hát én tutira nem vennék GTX480.at MSi -t meg pláne NEM! Még 500.FT-ért se kéne!
Ha nagyon leakarod cserélni a 5850.et vegyél 5870.et! 10-12.% al gyengébb csak mint a GTX480
Vagy vegyél HD6950.et (Rev1.et: abból 95.% hogy teljes értékű 6970.et lehet varázsolni) és reggelire megeszi a GTX480.at! és kb annyiból megis kapod
-
válasz
F e Z o #20427 üzenetére
Sokban! a Driver sweeper az kitöröl a win ből is olyan dolgokat amit nem kéne!
PL: ha már egyszer csináltál vele takarítást Win7 -en utána ha felakarod tenni az SP1.et a win re hiba üzenettel lefog állni telepítés felénél! mert a buzi Driver sweeper kitörölt a win ből RENDSZER fájlokat is!
Vagy olyat is csinált már hogy ha vele takarítottam ki az ati maradék cuccait utána az ati DRIVER nem települt fel mert telepítés közbe beadott egy hiba üzenetet hogy nincs ilyen fájl!
De csinál még egyéb anomániákat is a Driver sweeper szóval én NAGYON nem szeretem!
igaz a DriverCleanerDotNET nem ingyenes progi De aki keres az talál... De sokkal megbízhatóbb mint a sweeper!
-
válasz
kisza25 #20422 üzenetére
Természetesen ennél is mint minden VGA DRIVER -nél itt is le kell szedni az előzőt!
Ja igen ez azért 130.Mega mert egyben van Win7-Vista és 32-64.Bit!
Én még utána szoktam egy csökkentett módot indítani és DriverCleanerDotNET-el egy takarítást (Ati+CCC) csinálni! elég sok dolgot bent hagy ha csak simán eltávolítja az ember!
5850+5830. meg bármilyen megy egymással még ha akarnál se tudnál így 2.féle kártyából egyforma PCB -ést venni!
-
válasz
Motion_Blur #20406 üzenetére
És máris kint van a Catalyst™ 11.5a hotfix is elég sok hiba javítással!
-
válasz
DroiDMester #20404 üzenetére
Egy kis HELYESBÍTÉS úgy látszik ennél az új 1,9.es FurMark nál már jobban optimalizálták a dolgot mint a régebbi 1.8.2.esnél ott nagyobb felbontásnál kevésbé terhelte a GPU-t ha csak 15-20.FPS el ment a tesztelés! De itt az 1.9.nél már jó megvan csinálva néztem egy tesztet 1280x1024.be és +2.fokkal jobban melegedik a GPU!
De ha valós terhelést szeretne az ember nézni mind ha játékkal lenne terhelve a VGA akkor még a 640x480.as felbontás is sok FurMark ba!
Én inkább GPU Caps Viewer -t használom azon belül is a GL 2.1 - HW Geometry Instancing tesztet 1024.be 8X be futtatva! kb ez ad olyan terhelést a kártyának mintha játszanál rajta full-hd ba!
-
válasz
kisza25 #20403 üzenetére
Azért mert még ebbe a kis felbontásba is csak 34.FPS -t tud a kártya (Xtreme módba) ha nagyobb felbontáson tesztelsz nem terheli meg annyira a kártyát! De próbáld ki tesztelsz teis Xtreme módba 800x600 meg utána 1280x1024.be és meglátod hogy 800x600.ba melegebb lesz a GPU!
a sírós pofa meg azé mert ASUS ROG -os lapom van CPU-Z ból már régóta a ROG verziót használom de GPU-Z ról nem tudtam hogy létezik már! (bár most nézem nem olyan régóta van 6.napja adták ki)
igen ezt már korábban is írtam! ha TriXX el állítasz feszt akkor a PowerPlay félig megszűnik csak az órajeleket fogja utána visszavenni a kártya! a feszt nem és ezen még egy restart sem segít amég áram alatt van a VGA addig az a fesz marad a GPU-nak még újraindítás után is mivel nem a win be állít hanem közvetlenül a kártya fesz szabályzójába! és a VGA addig megis őrzi az értéket amég nincs teljesen áramtalanítva! De ez nemcsak ennél a kártyánál van mindegyik kártya így viselkedik amit TriXX el babrálsz!
-
válasz
kisza25 #20389 üzenetére
Hát én még nem láttam (ezidáig) hogy van ilyen ASUS ROG-os GPU-Z
de leszedtem és néztem egy gyors 10.perces FurMark Xtreme Burning ot! Gyári feszen és órajeleken! Most hogy így a TR V2. hűtő van fent!
55.fok környéke a MAX és igen eza gpu-z már rendesen írja az értékeket de a Vreg1 és 2. hőfokok fals értékek mindég 26.ot mutat!
-
-
-
válasz
Zoo123 #20379 üzenetére
Referemcia 58xx kártyákon DIGITÁLIS PWM van 5850 3+2.Fázis 5830+5870. en pedig 4+2.Fázis! és ezeket 2.db Volterra VT1165. chip vezérli! Tehát teljesen más a VRM része a Referencia 58xx kártyáknak ezért van más monitorozása!
Sapphire már a Rev2 nél is lecserélte a sokkal olcsóbb ANALÓG uP6213.ra
És az új 5850 XTREME karin is ANALÓG (CHL8214) VRM van tehát ezért nincs monitorozási lehetősége a PWM nek!
**********************************************************************************
#20380 Sandrew : gyári hűtéssel TriXX be mehet a 1,162.v amit majd Aida64 1,1563.nak fog jelezni! ami a valóságban kb 1,21-1,22.V lesz! ezt 24/7.be is bínia kell a kártyának és a gyári hűtésnek is!
*********************************************************************************
#20382 kisza25 : amit Aida64.ben látsz GPU-VRM néven az pontosan az ami a neve! annyi feszt kap a szabályzó szerint a GPU és a 2.Amper meg 57.Amper az a GPU (és nem az egész kártya) fogyasztása! ha beszorzod az Ampert és a GPU feszt megkapod mennyi Watt ot kajál a GPU gyári fesz el ugye : 1.09375.v * 57.A az ugye ~62.W de ez csak a GPU fogyasztása nem az egész VGA!
-
válasz
Sandrew #20340 üzenetére
No meglett a megoldás!
Elő kapartam a szekrényből a THERMALRIGHT V2 hűtőmet! Ami már a 5770.esemen bizonyított (mivel arra a VGA ra csak ez volt ami felment és le is tudta hűteni)
Simán felmegy még 90.fokkal elforgatva is! (hogy ne felfelé álljanak a hőcsövek)
egy pár kép:katt a képekre
igaz most vissza fordítottam normál állásba hogy a hőcsövek a kártya teteje felé nézzenek mert így jobban megy légáramlat a VRM bordára is! most 1,23.v al megy a 950/1250. és furmark alatt is épphogy langyos a VRM borda! és 63.fokig megy fel FurMark alatt a fenti órajelek és GPU fesz mellett,
játék alatt 55.fok körül van csak!
-
válasz
kisza25 #20370 üzenetére
Mért lenne gyanús amit linkeltél egy Szénné tuningolt P2 X4 970.es proci meg 2.DB 5870.es CFX be! még kevés is aza ~7200.pötty!
Nekem a 5770.CFX ment 5745.pöttyöt
***********************************************************************************
i7-860/70. ről : nem sok értelme van
De el is adtam játékban semmit nem ért a HT (amivel ugye többet tud mint egy i5-760) Csak baromira zabált így 4000.MHz környékén (+60.W a i5-760.asomhoz képest azonos órajelnél) Egyedül az volt jó hogy nagyobb Ram szorzót tud és tudtam járatni 2400.MHz en a 2000.es A-Data ramjaimat!
-
válasz
kisza25 #20366 üzenetére
400APN nél az 1.ik 17A es ág csak a CPU 4.PIN es csatlakozóba megy, tehát az csak a CPU-t eteti! a másik 17.A es ág van az összes többi cuccra! De volt ilyen 400.as APN em én megnéztem azért mit bír! és megterheltem valós 400.W al ami 12.v on kb 360.W körül mocorgott azt még kibírta tatrósan 1.óra után sem kapcsolt le! tehát valamivel többet tud mint a gyári 336.W os érték 12.V on!
Nagyon határ eset lenne a i5-750+HD5850 annak a tápnak ha totál semmi tuning nem lenne akkor elképzelhető hogy elbírná ha képes még aza táp leadni a 260.W ot 12.V on! Tudom hogy mennyit kajál a i5-750 mivel énis azzal hajtom a 5850.et! én most 21x190@4000.MHz a 5850 pedig 800/1100.on! jár és így eszik a gépem 270-280.W ot (természetesen nem konnektorból ez már vissza van számolva a táp hatásfokával)
-
válasz
chabeee #20364 üzenetére
Hát 7-8.e egy ilyen régi elavult 450.es tápért irtó sok! mikor 3X jobbat kapsz 7800.ért! a reális ára 3500-4000.e körül lenne többet nem ér! Persze ha valaki nincs tisztában ezekkel a dolgokkal hogy a mai gépek több mint 90.% ban a 12.Voltot igénylik azok lehet megis vennék a tápodat akár 6.ért is mivel azt hiszik hogy húde fajin 450.es táp! De aki tisztában van ezekkel az tudja hogy egy 6.e FT-os 350.es FSP táp is 2X jobb nála! mivel több mint 300.W ot tud 12.V on!
-
válasz
chabeee #20358 üzenetére
Hát sajnos elég régi már eza táp hiába 450.W os (mert bőven elég lenne még egy 400.as is) De 12.Voltos része csak 12+10.Ampert tud! (kombinálva pedig 264.W) Ez sajnos kevés lesz már az i5-750.hez! Ha csak VGA-t cserélsz azzal még megfog birkózni mivel kb ugyan annyit eszik a 5850.es is! mint a 4870.!
Ha procit cserélsz érdemes lenne egy FSP500-60APN venned jelenleg ez a legjobb ÁR/Értékű táp! ez meg birkózna még 2.db 5870.es kártyával meg tuningolt i5-750.el is! De ha kicsit többet szánsz tápra akkor FSP Aurum Gold 500W ast érdemes venni! jelenleg ez a legolcsóbb 80+ Gold minősítésű táp a piacon!
#20361 kisza25: neked FSP400APN ed van az 17+17.A tud 12.V on és közel le is tudja adni akár mind a 400.W ot 12.V on! Tehát ne ahoz viszonyíts egy 5.éves elavult 450.es tápot! chabeee kollégának régi tápja van és nem 12.V ra van kihegyezve! -
Keresgéltem picit!
Ahogy elnézem szinte mindegyik(1-2.egyedi nyákost leszámítva) 6850.nek ugyan olyan a VRM része!
itt van PL: HiS 6850 IceQ X Turbo
és a VRM bordája! felül és alul no ilyen jólenne sz.tem a AC TT Pro alá ez bemenne mert alacsonyabb mint a gyári 5850.Xtreme bordája csak félő hogy ezis kevés lenne mert az AC ventik nem sok levegőt löknek rá!
-
itt van a VRM igaz 6850.es van a képen de mint tudjuk ugyan az!
De ahogy elnézem a Referencia 6870.nek is kísértetiesen olyan a VRM része! legalábbis a VRM borda tuti jó lenne ha lenne de 6870.re valót se lehet sehol kapni!
-
válasz
F e Z o #20333 üzenetére
Sajnos jelenleg nem kapható boltban ami jó lenne rá!
Sapphire HD6850.re kell keresni, mert aza PCB 1:1.ben! Az már régebben jelen van de sajnos még nem csináltak hozzá VRM hűtést! így marad a házi barkács vagy aki foglalkozik vizes blokk gyártással azzal kell terveztetni+legyártatni egy fajin Passzív VRM hűtést!
-
válasz
Sandrew #20329 üzenetére
Xtreme plus hűtővel még nemvolt alkalmam találkozni, így azt nem ismerem (olyanról meg nem írok véleményt amit nem próbáltam saját magam)
De a VRM probléma annál is jelen lesz ugyan úgy!
TT Pro nál sem a hűtővel van gond hanem a VRM-el!
Tehát a VRM-re kell csináltatni (vagy otthon barkácsolni) valami combosabb hűtést!
Hely az lenne egy elég nagy bordának
Csak az útba lévő kondik és tekercsek helyeit kell kivágni kimarni!
tehát hiába veszel Xtreme plus vagy akár Zalman VF3000A vagy bármi mást a VRM hűtése akkor sem lesz megoldva!
Egy próbának vedd le a gyári hűtésről a műanyag házat(alulról 4.kis csavar) akkor nem szorul be a lamellákhoz a meleg levegő sz.tem 3-5.fokot kell hogy nyerjél vele!
-
válasz
kungzi #20325 üzenetére
El kell felejteni jobban mondva nincs értelme!
előző H.SZ. -em be leírtam hogy tettem a kártyára AC TT Pro hűtést Természetesen a ramokra is mentek a bordák! és rosszabb volt a helyzet a gyári hűtéssel mikor nemvolt a ramokon hűtő borda akkor 1250.MHz et mentek a ramok hiba nélkül mikor az AC hűtő volt meg a ramokon borda akkor 1210.MHz nél már kockázott!
Azt tapasztaltam hogy az ilyen rendszerű hűtésnél ahol a gyári venti tolja a ramokra a friss levegőt (igaz valamelyest langyosat mert a lamellákon keresztül nyomja) ott többet ér a ramoknak eza kis légáramlat mindha bordát teszel rá!
-
válasz
Sandrew #20322 üzenetére
Én is dobtam rá AC TT Pro-t! de De 1.hét után leszedtem!
Több okból kifolyólag is!
1, a gyári VRM hűtést sajnos le kell szedni mert túl magas és nem megy fel tőle az AC hűtő!
2, az AC hez kapott VRM bordákból csak a vékony csíkok mennének fel de azok sem mennek fel mert a FET-ek között vannak SMD kondik amik magasabbak mint a FET és azokon fekszik fel a borda!
egy kép hogy miről beszélek! Katt a képre
Ha leszeded a gyári VRM bordát láthatod hogy az is speckó és kivan marva a problémás helyeken!
3, kis kreativitással ugyan meglehet oldani fogod és tűreszelővel kireszeled (az SMD kondik helyét) az AC VRM bordáját alul középen hogy elférjen! Ha már barkácsolni kell akkor a nagyobb L alakú VRM bordákat érdemes de azoknál még a 2.lamellát is ki kell vágni félig mert útba lesznek a nagy puffer kondik is!!
4, ezeket mind végig csináltam szépen fel is mentek az L alakú bordák de sajnos a tuningot már nem bírták gyári hűtővel megy a karim 975.MHz et, mikor az AC TT Pro volt rajta már 900.Felett kockásodott, mert kevés volt a VRM hűtése még akkor is ha a AC ventiket 100.% ra tekertem hogy tolja a levegőt a VRM bordákra!
5, Ha nem tervezel nagy tuningot 800.MHz ig elegendő az így megbarkácsolt VRM hűtés!
6, A GPU-t azt szépen hűtötte az AC játék alatt 45-48.fokig ment fel csak! De ha a kártyára kötöd akkor a gyári venti szabályozást érdemes TriXX vagy AfterBurner al felülbírálni mert elég alacsonyan pörgeti akkor az amúgy is alacsony fordulatú ac ventiket (100.% nál 1850.RPM körül)
Tehát én szépen 1.hét után vissza tettem a gyári hűtőt nem hangos ez 55.% ig sem megy fel játék alatt ott meg még nem vészes a hangja!
-
Mindenki MARK-ozgatott most már én is küldtem 1.et!
Valahol itt a vége (több feszt nem adok már pedig lehet meglenne a 1.G)
#20238 GAbre: nincs értelme gyilkolni azért a +25-50.MHz ért a kártyát! azért hogy 3D11.be 50.pont al több legyen?? mi értelme lenne?
-
-
válasz
kisza25 #20159 üzenetére
Tesztelés erejéig mehet neki TriXX el a 1,2625.is! (az kb 1.34.v környéke) ettől többet gyári(VRM) hűtéssel nemigen érdemes adni!
No meg ne feletkezzetek meg hogy TriXX el feszelés esetén megszűnik a PowerPlay félig (azután csak az órajeleit veszi vissza a kártya a GPU feszt nem, és ez csak gép leállítás után áll helyre Restartnál NEM!) De ez a többi kártyánál is így van ha TriXX el esik neki az ember!
-
válasz
dangerzone #20154 üzenetére
GPU-Z az mindég a DRIVER től kéri le a fesz értéket nem a kártyán található fesz szabályzótól! Driver ben meg a referencia értékek találhatók!
#20150 MZsoltee :
Valós fesz értéken nem az AiDA64.el (vagy bármi egyéb progival) mért értéket értem, hanem fizikálisan a kártyán MULTIMÉTERREL mérhető feszültséget! amit valóban kap a GPU nem programok által monitorozott érték!1-2.példa! : Aida64 ben 1,163.v nál 1,208.v a mérhető feszültség a GPU.n! 1,1328.v nál pedig 1,192.v a mérhető érték! 1,25.v nál pedig 1,31-1,32. kap már!
És még egy érdekesség minnél jobban levan terhelve a GPU annál jobban mászik el az eltérés és sajnos felfelé!
Ez nem a 5850 XTREME hibája szinte az összes VGA nál így van, csak amég nem merül komolyabban bele az ember ezeket nem tudja!
Aida64.be 1.163.v Játék alatt (Shift2.u) a mérhető fesz 1,208.v ugyan ez FurMark Xtreme burning módban már 2,24.v ra mászik fel! Tehát óvatosak legyetek a fesz emeléssel!
(főleg FurMark tesztnél)
-
válasz
MZsoltee #20146 üzenetére
Amiket teszteltem eddig az MSi HD5850 TWIN FROZR II volt aminek a legtöbbet kapott a GPU-ja! VALÓS 1,225.v amit ha vissza konvertálok a 5850 XTREME re hogy mikor kap ennyit TriXX ben (vagy akár BIOS ba átírva) 1,15.v ot beállítva kap kb ennyit valósan a GPU! de nem is a GPU val van a gond! Inkább a VRM -nek lesz melege! Nem valami nagy a hűtő bordája az fogja előbb beadni kulcsot (nem hal meg csak hibázni fog) és kikockásodik a kép! hasonlóan mint mikor a RAMOK vannak túlhúzva!
-
MEGÉRKEZETT!!!
Sapphire TriXX 4.0.1
Megy vele szépen 5850 XTREME fesz állítás de csak óvatosan 1,25.v nál a valós GPU fesz 1,3125.v
Ja igen akinek kell TriXX 4.0.1
-
-
válasz
dangerzone #20129 üzenetére
Sajnos az AC Twin Turbo Pro Ventije 21.% on annyira alacsony fordulaton jár kb: 450-500.RPM hogy képtelen mérni bármelyik monitorozó progi így ugrál össze vissza az RPM kijelzés kb: 65.% nál tudják már mérni rendesen a progik még 50.% nál is csak néha ugrik be a rendes valós fordulatszám!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest