- Mobil flották
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #11313 üzenetére
Még várok egy kicsit tesztelek messze van még nap nyugta
Újra ithon
-
kasa85
őstag
válasz
Sefi84 #11303 üzenetére
Egyáltalán nem a megbántásról van szó.Személy szerint nem bántottál meg az előző hsz-edel.Csak arra szerettünk volna kilyukadni,hogy ha nekünk szólt az a bizonyos hsz amit írtáll érdemes lenne vissza olvasni figyelmesen mert leírtuk a drivert telepítésünk törlésünk,és egyéb takarításunk műveletét.A hsz amit írtáll meg nyilvánvaló tanúlságos azoknak akik ezt a pontot nem megfelelő képpen hajtják végre.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #11308 üzenetére
No itvagyok
Sok újjat már én sem tudok írni a világ nyolcadik csodájáról amit ne tapasztaltunk volna,habár kitudja manapság minden szar megtalál
Még 1-2 drivert letolok aztán tesztelem mert ha tényleg szar a kari akkor próba a GTX470 legalább nem kell szolizni menni ha leveszem a ház oldalát
Az a igaszság,hogy inkább éni az Ati oldalon állok ,de lehet kipróbállom számomra a sötét oldalt is hátha jobbra fordúlnak a dolgok.A karival semmi bajom mert tökéletes amire használlom csak a Driver ek nelenének ilyen fostalicskák.Várok a végleges 10.5 re azt meglátom mi lesz ha nem változik semmi akkor olyan mint a magyar politika igérnek ,de mindig az elenkezőjét mutatják fel.
-
kasa85
őstag
válasz
Ren Hoek #11309 üzenetére
Beszarás.10.3b vel nem váltott fel 2dből 3d órajelek be és ezért szaggatott a menű+a játékok.10.5b-10.3b kilőve.Vissza toltam a 10.4 est a véglegest és láss csodát tökéletesen megy minden.Édes istenem mik vannak
Tudtok valami tesztelőt ami megmutatja hogy a kari szarakodik e vagy esetleg driver bug lehet mert mikor friss volt a 10.3b nem csinállt ijeneket.
-
kasa85
őstag
Hát ahogy elnézem a hibák megmaradtak mintha 1fps el menne az egér a win 7 asztalon és mintha a menük is diavetítéskén jönnének be néha.Szerintem a karinak lőtek .
A játékok sem indúlnak el csak dia vetítés módban olyan mintha képkockánként nézném a képet jelenleg a 10.3b van fent extra Szűz Windows 7 en.
-
kasa85
őstag
válasz
Ren Hoek #11302 üzenetére
Hali.Nos én ezt a funkciót még nem igazán használtam Win 7 néll kikapcsoltam és a pontokat töröltem ,hogy ne foglalja a gépen a helyet.Majd akkor teszt erejéig kipróbállom hétha hoz valamit a konyhára.Most toltam fel a friss Win 7 et mindjárt tesztelem remélem megjavúlt.
-
kasa85
őstag
Na mentem Windowst formázni+telepíteni,de előtte iszok valami erőset
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11295 üzenetére
Egyetértek
Sefi84em felvágás képen írom,de van annyi tapasztalatom( tapasztalatunk),hogy ne kúrjam el lehetőleg ekkora nagy f... al a driver cseréket.Én azt írom erre hogy a számítás technikával tartani a lépést minden naposan lehetetlen mert minden nap van valami új igaz erre a driverek re is.Ha van amit egyszer sikerült tökéletesen leszedni másodjára egy frissebbel nem biztos hogy ugyanúgy sikerülni fog.Ezért frissítik az erre kitalált progikat is ami a maradékot utána felmossa ne keljen szegény lúzernek a Windows át széttörölnie mert a dll+könyvtárakat meg egyéb szemetet mindenfelé szétdobált mikor telepítette a C meghajtón mert nekem az van.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11292 üzenetére
Szia.Hát igen van benne valami a driver cseréről törlésről mert volt nem egyszer példa ,hogy törölni akartam én h.. meg csak a Ati menegger töröltem ki a programok telepítése törlése vezérlőpult funkciójából köszönhető a kapkodásomnak.Utána töröltem az erre szakosodott tisztító programokkal,és láss csodát ami már majdnem minden napos nem ment fel egyetlen Ati driver sem utána.Valami inkompatibilitás meg netten való megoldások keresése a szokásos aminek eddig értelme hatalmas nagy 0 la volt a végeredménye.Valahogyan benne maradt a szutyok hiába van pl
river Sweeper erre semmit nem segített mert akárhányszor töröltem újra indúlt talált valami Ati szutykot.Végeredmény az volt hogy Format C:
-
kasa85
őstag
Bízom benne ,hogy jobb lesz mert a mai nap tiszta szívás volt.A 10.4 számomra nem volt a legjobb mert a Battlefield Bad Company 2 vel szarakodott.Letöröltem feltoltam rá a 10.5bétát.A Windows 7 be gyorsult boot oláskór,de mikor az asztal betöltött időnként szaggatott az egér alig ment odébb mintha lassított felvételt néztem volna.A játékok is 1fps el mentek fél órát az indításukat nézve.Erre feltoltam persze kipucolva minden a 10.3b drivert.A problémák megmaradtak.A gamestar honlapot nézve mintha a képek lent az alsó sarokban szemetelnének vagy mi a csuda.Nagyon remélem nem a kari adja meg magát.
-
kasa85
őstag
válasz
Sárpac #11264 üzenetére
Igen ez is igaz ,de hozzá teszem ha ténylegesen nem változik pozitívan semmi 1-2hónap alatt ahogy te is az állás pontodat írtad akkor én is arra a döntésre jutok,hogy inkább váltok a kisebbik rosszra a havi +1000ft meg nem vág a földhöz villanyszámlában a tápban meg van 850W szerintem értékelné egy darabig,feltéve ha nem tolok mellé egy sli-t mert oda még Paks is kevés lenne
+ a házam is elég jó hűvös úgyhogy majd meglátjuk bízok még az Ati ban remélem nem feleslegesen talán lesz megoldás már régóta várom(várjuk).
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11275 üzenetére
Köszi az infót,lekopogom mióta kitakarítottam a tápot, frissebb drivert toltam fel nem volt azóta kék halálom
Most jól becumiztam feltoltam a 10.5 bétát és észleltem,hogy mozgatom az egeret szaggat mint az atom a gép is mintha dia vetítés lenne időnként,mikor játékot tolok neki elkezd gondolkodni vagy fél órát bejön a logó meg minden 1fps el.Letöröltem az egészet minden takarító progival amit az előző hsz ben leírtam azt feltoltam a 10.3b és jelenleg ugyan azt csinálja.Úgy látszik valamit Windows szinten szart be valami hát ez k.. jó
-
kasa85
őstag
Némely pontban egyet értek veled ,de nem olvastad el a hsz eket amit írtam figyelmesen.Első az Nvidiára írtam azok sem tökéletesek ,de kevesebb a szemét mint az Ati náll.Amúgy kompatibilis a gép + úgy kitakarítom hogy még enni is lehet róla
Ccleaner+Windows 7 Manager+Driver Sweeper csökkentet módban+ vissza törlöm az összes megmaradt Ati szutykot kézzel könyvtárak ilyesmi.Amúgy most akartam tolni a 10.5 el a Battlefield Bad Company 2 de az istenért sem akkar 3d be váltani szaggat mint az atom
Ki próbálom a 10.3a azt meglátjuk.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #11249 üzenetére
Egyetértek jelen állás pontom szerint gáz némelyik játékkal.Most a 10.5 öt tesztelem remélem jó lesz.Már pozitív,mintha gyorsabban töltene be a Windows 7em.No mentem Battlefield Bad Company 2 Multizni remélem még tudok
Majd benézek később.
-
kasa85
őstag
Végül is lehet így is nézni.Csak ami jó az a legfrissebb játéknál nem biztos.A frissebb el megy normálisan az a játék ami szar volt a régebbivel,de ha kitoltam akkor játszok a másikkal akkor meg ahhoz szar a friss akkor jöhet uninstall azt jöhet vissza a régi.Sajnos jelen pillanatban nem tudok olyan drivert ami tökéletesen menne a legújabb játékokkal lásd a Battlefield Bad Company 2 töltése ,szaggatása+ multi alatt a kilépkedése a stabilnak vélt 10.3 al vagy a frissel a 10.4 Tom Clancys Splinter Cell Conviction kilépkedése képhibái sorolhatám ide a GTA 4 + a kieg, stb,stb.Ha lenne arany középút akkor azzal is meg elégednék míg nincs jobb,de sajnos nincs.Ja igen ha már egy frissebb driver amit kiadnak régebbi játékokhoz felmutathatna némi pozitív változást ezt elvárja az ember,és nem a vissza fejlődést, vagy ne legen friss legyen minden béta mert az köztes nem biztos ,hogy megy velük.
-
kasa85
őstag
válasz
Sárpac #11241 üzenetére
Nekem meg a Gigás logó
,de csak a logó.Na jó a kari is csak a szoftverei nem igazán . A 10.5 öt most toltam fel tesztelem ,igaz már volt fönt de ha tuningolom nem vált vissza 157,300 ra hanem 400,1200MHZ en marad a Gpu és a Mem clock.Én is gondolkodom azt az utat választom,hogy váltok a kazán ra
.Lehetőleg úgy űlök a gép elött,hogy a hátam is lebarnuljon úgyis egész nap a szobában kuksolok
De ha nem szarakodom mint ezzel már megérte.
-
kasa85
őstag
Elnézést minden Ati fanok tól csak a véleményemet írtam ide amit eddig tapasztaltam személy szerint.Én is Atis vagyok mióta az eszemet tudom halt meg a kezemben Nvidia is,de mostanában tény hogy amit leírtam az valóságos de mint mindig a fejlesztőknek van igaza mert ott minden tökéletes.Minőség=0.Szavatosság=két nagy 0
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11233 üzenetére
Hát igen egyetértek idegesítő.Vicc hogy egyszer jól megcsinálják valamelyest lehessen vele játszani valami béta fossal utána a következőben ami végleges vagy 2 verzióval újabb újra ugyanazt elkúrják.Személy szerint fognám azt az összes drivert szerkesztőt egyesével le építeném,és hoznák a helyére egy olyan csapatot aki a játékos felhasználókkal is foglalkozik,és nem szarja le őket azzal pl: hogy nem támogatott stb.Kezdek erőteljesen gondolkodni az Nvidia oldalon mert már kibírhatatlan,hogy minden hónapban csodára vár az ember,hogy esetleg megy e ,nem akad e, vagy szétesik vagy éppen esetleg kékhalált kap e,szürke halál,szemetelés,kockásodás sorolhatnám.Lehet hogy mi játékosok tévedünk és az Ati szakértői az okosak ez kérem szépen vicc 2010ben közel egy kocsi árával vetekedő kártyával kapcsolatban,és eladási szinthez is mert kimagasló az atinak a részesedései is ha hozzáteszem nem egy kis gyártó amit iroda alkalmazásokra terveznek csak.Nem csodálom,hogy fogynak az Ati tulajok azt inkább átállnak az Nvidia oldalra ha tulajdoníthatom ennek.Lehet melegszik hangos sokat zabál,de lehet használni amire tulajdonképp tervezték felhasználóbarát hogy úgy mondjam.Ati driver ek minden hónap ban jönnek,de minek az Nvidia meg 2havonta és alig vannak problémái tegyük hozzá a dadogásos dolgot az Atival amit még mindig nem javítottak.Sajnos annyira jó érzékem van a folyamatos kép és a dadogás megkülönböztetéséhez,hogy 1képkocka után levágom mikor dadog és olyan mint ha szaggatna elég élvezhetetlen így az egész.
-
kasa85
őstag
Azt a jó büdös....Épp játszani szerettem volna a Battlefield Bad Company 2 Multijával mikor a menü ben nem enged az ikonokra kattintani.Mikor gondol egyet akkor elindul, a Multiban 1000-el nyomom a fejlövéseket mikor a szemét 2-3 percenként levált kis képre asztalos vagy mi a retek módba.Esküszöm ez durva amit egyszer javítanak következőleg elkurják
.Eddig nemvolt gond vele de most teszteltem a 10.4 el azt ez a fos fogadott a fene a retek driverjeibe.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11205 üzenetére
Igazad van inkább havi 20ezret félreteszek azt jöhet karácsonykor a Hd6xxx széria legalább van annak látszata, igaz a piának is ha sokat iszol a falon
Meg legalább tovább élvezheted mint az 1napos bulit.Igaz néha jó berúgni ,de csak mértékkel szülinap,névnap, húsvét, karácsonyt inkább kihagynám nem szeretném az új karimat lehányni
De tény ,hogy sokan vannak hogy isznak azt már egy vonatkocsit is feltudnak emelni olyan erősek lesznek ,ezt inkább kihagynám nekem ez nemkikapcsolódás,de jó hogy változatos a világ mert így van rendjén én ezt az utat választottam nincs ami letérítsen róla,ha lesz család természetesen ők az első második a gép harmadik a munkahely fő a kompromisszum
-
kasa85
őstag
válasz
Goldmen75 #11202 üzenetére
Hát igen tipikus
A csajok nemigazán értékelik a pc -és dolgokat,mi meg a vásárlást mert azok a nők hobbija.Szerintem jó ha van valakinek valami hobbija részben az egyéniséggel jár együtt csak meg kell tanulni kompromisszumokat kötni amit én még nem tudok mivel még nincs család így még pc re vagyok kockúlva.Majd ha lesz asszony ránevelem a Moder Warfare 2 multijára vagy a Battlefield Bad Company 2 re
Szerintem az én verzióm szerint inkább tolom egész nap a gépet mint kocsmába legyek vagy a családdal veszekedjek.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11185 üzenetére
Remélem a Giga nemfoglya.Még így is jobban járok mint teljes árat fizetni az új szériáért azért tűrhetőbb +30000Ft ot fizetni mint 100000ezret teljes összegben.No ez van megyek beveszem a pirulámat azt a vekkert beállítom karácsonyra a karit bedobom a fagyasztóba azt meglássuk mi lesz
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11179 üzenetére
Végül is jelenleg még megyeget a táp,remélem nem lesz csattanás füstölés mert azt a részt nem értékelem.Régen volt egy gagyi tápon 450W szervizelni vittem mikor felrobbant a szervizes kezében és a pénztár gépből a napi tranzakciót vásárlát törölte mert leverte neki még azt is+ egy órát szellőztetett mert olyan füst volt a helységben ez idő alatt még forgalma sem igazán volt.A tápot mondtam dobja ki én meg tűztem a helyszínről végén nehogy én legyek a hibás.Gondoltam veszek jó drágán egy cuccost azt nesze neked,úgy jártam vele mint az első HD5870 es karimmal(PowerColor)szerencse kell már ahhoz is hogy valami működjön minősítéstől függetlenül sokszor nem azt kapjuk amiért fizetünk.
-
kasa85
őstag
Akkor ebből a szempontból minden téren jól jártál.Majd én is tolok neki egy kis kakaót ,de még ráér felesleges úgy érzem széthajtani a karit nincs mi annyira megfogná.Nagyából sikerült belőni a venti fordulatot.Játékok alatt max 61-62C fok,Furmark v1.8.2 minden extra rátolva is max 74-76C fok max 60-70% os venti fordulat mellet.Néha zavaró a venti hangja nem mintha annyira suhogna inkább magas frek hangot brodúukál,de még nem vészes.
-
kasa85
őstag
válasz
Goldmen75 #11173 üzenetére
Én is így gondolom.Kicsit megmozgatta milyen lehet a Fermi GTX480 de gondolkodtam azon,hogy lassan itt a karácsony a HD6xxxx szériával.A különbözeti árat kifizetem minthogy 20% os növekekedést tapasztaljak minden téren +40000Ft ért ,talán ugyanennyiért lesz HD 6870 es karim is ami biztos ráver a Fermire minden téren,fizika gyorsítás meg nem izgat erre jó mellé a GT220.ATi meg úgysem fogja egy jó darabig csökkenteni az árait remélhetőleg hogy ne bukjak akkorát kártya cserékor.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11132 üzenetére
Az komoly.Én tegnap játszottam a Tom.Clancys.Splinter.Cell.Conviction játékot végig, és a vége fele mikor valamilyen elektromos impulzust generáló bomba felrobban és az utcán megyek bele szaladok az ellensége.És ami a röhej a fegyvert nem tudtam elővadászni az ellenség meg tüzelt mint atom,és örömömre nem haltam meg mert hallhatatlan lettem
.A kép bepirosodott mint a Moder Warfare 2 nél mikor lőnek,de nem pusztultam bele.A pályát úgy toltam ki hogy vagy harmincan-negyvenen ügettek utánam gépkarabéllyal az áldást szórva én meg besátáltam a célig
-
kasa85
őstag
Nos hát itt vagyok és nem szált el a gépem
.Gondoltam egyet hátha nem a driver a ludas atomokra szedtem a gépet ,és kitakarítom
Most sikerűlt eljutni ahhoz,hogy működő képes legyen.A tápot szétkaptam mit ne mondjak egy kicsit beijedtem.Olyan forrasztások vannak rajta,hogy csak gubbasztottam tágra nyílt szemekkel elötte vagy fél órát csodálkozva,hogy ez minőségi.Egy Gigabyte Odin 850W os táp ami közel most is 35000-40000Ft árkategóriában van.Jelenleg az enyém alig két éves vagy már egy kicsivel több már nememlékszem kipucoltam hátha valami ott zárlatozott.A forrasztásokat nézve sórjásan hagyták tűélesen kishílyán ahogy az oldal lapot rátolták egymásra hajlottak majdnem ezek a tűéles forrasztások hát csoda még nem füstölt le.Akkor tegyem hozzá ahol az elosztókábelek jönnek ki a tápból az egész egy nagy bumszli forrasztáson alapul hát ez durva.Jelenleg moduláris a táp ,de vannak alap elosztók és vannak amiket lehet még bővíteni.Remélem nem ez a ludas a kékhalálomra mert gari már nincs lejárt,képet meg mellékelek tanulságnak a minőségi termékekből.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #11128 üzenetére
Nos minden illesztő programot töröltem ami létezik.Gigabyte oldalról frissítettem mert látom jött egy két frissebb driver hátha az a ludas.Jelenleg a tesztelő nem ír hibákat+ semmit majd kiderül,lehet 1-2 nap az jöhet a CTR+Alt+Delete+Belerug verzió
Remélem már nemlesz vele gondom mert ez a pc egy pénztemető az LCD moncsim is múlthéten krepált be,igaz ott énvoltam a ludas nem megfelelő szerrel tisztítottam,hát igen ha sósaval mostad a crt det nemvolt utána semmi baja
-
kasa85
őstag
válasz
Stukker1987 #11123 üzenetére
Nem rossz az biztos.Nekem speciall csak a húzással van bajom mert Gpu:900 Mem Clock:1300 ig enged az Ati Catalyst progi segítségével,sebaj majd szoftveresen megoldom
Ezelőtt egy PowerColor HD5870 esem volt.Sajnos az fostaliga volt mert szemetelt 2D ben mint annak a rendje.Vissza vittem az ipon hoz,de mondtam nekik teszteljék 3D progik nélkűl mert 2D ben szemetel,teszteljék hogy simán mennyen 2D ben csak a Windows mert az asztal hátere is pontozott,vagy filmezzenek.Majd 2 hét múlva írtak sajnos nem találták meg a problémát tesztelték 3DMark progival meg egyéb tesztprogival,úgylátszik nem értették mit írtam, mondtam 2D!!!Majd bementem 20perc múlva elkezdtek pontok jönni a windows asztalon 2D módba,ezelött meg engem néztek hangyásnak mert pontokat látok
.Filmek alatt is pontozott a kari mert nem váltott át a kari 3D be hanem 2D ben nosztalgiázott ,így elkezdett szemetelni filmek alatt is.Hát úgy látszik a PowerColor csak a játékokra gondolt mert azok alatt nem szemetelt mert felváltott a kari 3D be.Végül is így lett Gigabyte HD5870 es karim mert cserélték .A PowerColor gyártója szerint tökéletes volt a kártyám mikor a szervizben is tapasztaltuk a hibákat a szervizes azt mondta akkor válasszak egy másik karit a PowerColor gyártói meg használják a fos karijukat ha nekik hibátlan,ha szerintük ígyis lehet tolni egy karit ami 100ezer FT volt.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.A segítségetekre lenne szükségem.Sajnos abba a problémába ütköztem,hogy a Windows 7 X-64 Proffesional bejelentkezéskor a Windowsba dob egy kékhalált.Jelenleg nagyon ritkán csinálja,de most heti 1-2alkalommal is ezt teszi ami kicsit frusztráló.Pár fórumot végig lesve videó memória hiba is lehetséges.Belinkelem amit a Win 7 állítólagos probléma megoldója ír ki csak sajnos nem sok problémát old meg csak keres keres nem talál semmi fa...Olvastam,hogy nektek is valami driver csinál hibákat az Atival ezek szerint elkúrtak valamit majd kiderűl.
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8004EB0028
BCP3: 00000000B2000040
BCP4: 0000000000000800
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1 -
kasa85
őstag
Hali.Nos a Win 7 et tegnap raktam újra nem segített.A GPU-z el indul csak akkor ha a vezérlőpult eszközkezelőben letiltom a GT220 at akkor kapásból megy,csak ami a bibi az,hogy a HD5870 es karimat lássa csak ,de a GT220 ra is kiváncsi lennék,de ha megint engedélyezem vagyis nincs letiltva a GT220 akkor akármelyik verziót töltöm le a GPU-Z ből nem fog el indulni a fent mellélet képen amit dobtam ugyanazt írja hibának.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #10887 üzenetére
Valamit még megpróbálok mert nem jó amit küldtél már próbáltam egy jó párat a régebbi között is.
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #10868 üzenetére
-
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #10829 üzenetére
Hali.Sajnos nem tudom szerintem ffodi hátha tud segíteni neked ez ügyben.Nekem meg a GPU-Z nem akar felmenni csak akkor ha az eszköz kezelőben letiltom a GT220 as karimat.Így nem tudom milyen beállításokon megy a GT220 meg a HD5870 es karim
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Gondolkodtam éni biost szeretnék cserélni.Sajnos a Giga oldalán pont az én karimhoz nem találtam biost.A karim: GV-R587D5-1GD-B
Ha tudtok hozzá biost segíteni keresni nagyon megköszönném. -
kasa85
őstag
válasz
amper zoli #10798 üzenetére
Nekem is a CPUID CPU-Z 1.54 64bit-el megy.A régebbi Cpu-Z ki fagyogat lent amit linkelek az nem.
http://usite.hu/prg/CPU-Z64 -
kasa85
őstag
Majd ha tudtok segíteni meg köszönném valahogyan szeretnék egy venti fordulatot szabályozni most 70% megy és nem emelkedik 76C fok fölé csak hát az a hangos venti
Valahogy alapon mehet 25% on mikor eléri a 80C fokot felpörgethetné 70% ra a ventit csak sajna nemértem mit és ,hogyan használjam.
-
kasa85
őstag
Hali.Nos vissza raktam alap MHZ re 850MHZ és 1200MHZ re a gpu-t és a mem clock-ot.A kari így is eléri majdnem a 86-87 fokot a ventit most toltam 100% ra jézusisten
becuppantotta a fülhalgatómat
Most jelenleg 67C fok muter meg most kajabál minek kell fél tizenegykór szárítani a hajam
.
-
kasa85
őstag
Köszi!A Gigabyte HD5870es karim én sem tudom húzni max Gpu:900MHZ Mem:1300MHZ.
A progi amit linkeltél tesztelem is csak az a kérdés fesz emelés nélkűl meddig mehetek illetve a hő érték fog e emelkedni terhelés esetén azért maradok inkább alap feszen mert a karit nem szeretném hazavágni.Amit írtál a beállítással kapcsolatban nagyon szép lettek az élek és sok minden más ,az Assasin Screed 2 ben a textúra illeszkedéseinél voltak fehér pontok csíkok ami sajna az Ati driver jére írható így most eltűntek azok a furcsa effektek. -
kasa85
őstag
Szerintem is nagyon zsír kis monitor csak sajna nincs HDMi csak analog átalakítóval megy,néha össze szed egy kis külső jelet zavart m ia csudát az árnyékolása.Milyen színbeállításokat használsz a monitorodon mert nem tudok dűlőre jutni a menüjében mit állítsak be mert vagy túl élénk vagy túl sötét,sárgás stb stb.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nos a segítségetekre lenne szükségem.Az Ati Catalyst Control Center-ben mit érdemes beállítani vagyis mit jelent a 3D beállítások menüben a AA lent a szűrő (Box,Narrow-tent,Wide-tent,Edge-detect)ezek mit takarnak melyiket érdemes választani?Illetve a 3D menüben miket állítsak át,hogy fa.. menjen a kari.Időnkén észre veszem,hogy homályosak a tárgyak játékok alatt meg búgos pl az Assasin Screed 2.A menüjében a postfx et kikapcsoltam ne legyen semmi sem homályos de mintha minden game alatt kicsit távolabb már minden elhomályosodik.Segítségeteket előre is köszönöm. -
kasa85
őstag
Ati Hotfix 10.4
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATI-Catalyst-10-4-Hotfix.aspx -
kasa85
őstag
válasz
M@Db0Y #10056 üzenetére
Köszönöm mindenkinek
Valamit sikerűlt kibogarásznom,hogy a Metro2033 al kapcsolatban sokat optim- ták a driver-eket,hogy tökéletesen menjen remélem behozza a Fermit(GTX480)Érdekesnek találom,hogy a Fermi megjelenése előtt még nem volt olyan driver ami hozott volna különösebb teljesítmény többletet mint pl: a 1.03beta.Szerény véleményem szerint várt az Ati míg az Nvidia termékeivel elkészűl,hogy kiszámolta nagyából az Nvidia hozna pl:GTX 480 +20%sebesség töbletet a HD5870-hoz képest,ezzel ő lesz a leggyorsabb 1magos kari.Az ati meg most kezdte el csiszolgatni jobban a drivert,hogy jobban fusson amihez a fermit mérték(régebbi driver-ekhez),ezáltal csökkentik a 2kártya közötti teljesítmény különbséget.Sajnos számomra egy kicsit elszomorító hogy ha hozzá teszem,hogy idén állítólag jön a Hd6000-es család mert azért várhattak volna még vele+1évet.Jó ha haladunk a kórral de ne ennyire mert 1-2év és a HD5870 már csak alsó közép kategóriás lesz+a játékokat is durvább teljesítményre lövik be.
-
kasa85
őstag
válasz
Scorpion #9960 üzenetére
Értem mert nekem általában Win7 alatt szokott néha szétesni az egér mutatója talán valami búg mert a kari hasít mint atom,és eddig fagyások nem jelenkezdtek.Ki jelenkezek a Win7 ből aztán be,és megint megy normálisan a mutató hetekig hónapokig.Sőt a kari most húztam is Gpu órajel:900MHz Memória órajel:1250MHz fesz alapon.
-
kasa85
őstag
válasz
Scorpion #9955 üzenetére
Nekem is ez a gond amióta a karim megvan,igaz én cseréltem is mert az előző HD5870 es karim hibádzott 2d órajeleken(szemetelt).Nekem mind két HD5870 es karimmal ugyanezt csinálta drivert től függetlenül mert mióta megjelent a Hd5870 azóta mindig frissítettem havonta a drivert.Az előző karim e Powercolor volt na az szemetelt 2 d ben Most Gigabyte van gariba kicserélve ez nem szemetel 2d alatt,de úgyszintén nagyon ritkán nekem is sztét esik az egér mutatója csíkok lesznek a fején,téglalap stb.
-
kasa85
őstag
válasz
BullKoxa #9902 üzenetére
Semi különbséget nem veszel észre mert csak fizikára használod a GT220 at.Adok pár oldal FFodi is tud sokat majd segíteni a mestertől lestem el a fogásokat énis adok 1-2linket amit érdemes megnézned tesztek+működésre hozni a fizikát.
http://logout.hu/cikk/ati_nvidia/bevezetes.html
http://logout.hu/cikk/radeon_graphcis_nvidia_physx/teljes.html
http://logout.hu/bejegyzes/janos666/radeon_graphics_nvidia_physx_frissitett_beuzemeles/hsz_1-50.html
http://logout.hu/bejegyzes/ffodi/ati_nvidia_hybrid_graphics_system_update_1/hsz_1-50.html#rel_msgs
Letöltések
http://physxinfo.com/news/942/hybrid-physx-mod-1-02-195-xx-drivers-and-win-xp-support/http://prohardver.hu/tema/geforce_physx/hsz_1801-1850.html
http://logout.hu/tema/re_ati_nvidia_hybrid_graphics_system/friss.html
Kb enyi amivel tudok segíteni(Köszönöm mindenkinek aki reagált az írásaimra,nem vagyok valami nagy tudor.) majd úgyis belejössz türelem
-
kasa85
őstag
válasz
BullKoxa #9890 üzenetére
Szia.Nekem is Gigabyte EP45-DS4-es lapom van.A karit úgy oldottam meg,hogy a első Pci-exp be raktam a Hd5870 et(16x a sebessége az 1es PCI Exp slotnak) A másodikat hagytam üresen(ez már 8x os a PCI Exp slot sebessége ) és a harmadikba raktam a GT220 at (ami 4x es a PCI Exp sebessége),így maradt a következő felállás a HD5870 maradt 16x sebességen a GT220 a harmadik slotban lett 4x es vagyis a HD5870 ed maradt 16x sebességen bármilyen sebesség korlátozás nélkűl.Én is így üzemeltem a gépemet ,és tökéletesen megy.
-
kasa85
őstag
válasz
polonic #9773 üzenetére
Sajnos igen mint minden játékon már manapság
Szép,hogy a konkurencia ilyet megengedhet mert az ember nem azért vesz 100ezerért karit mert szaggason azért mert nem Nvidiát vettél.A fizikát meg jólenne Atira is megoldani,hogy ő is kezelje a steam procijai mert legalább a GTX480 nak harmad anyi steam procija sincs mind a HD5870 nek.Atinál a driver el nem vagyok megelégedve mert ha kijön 1-2game akkor 2-ik vagy a 3-ik drivel el hajlandó működni normálisan fagyások textúra hibák stb-stb nélkűl.Én is Ati fan vagyok már évtizedek óta,de sajnos ha a szemét Nvidiát részesítik előnyben sajna az ember lehet rájuk kényszerűl mert nem hiszem,hogy az Ati labdába rughat hiába jó az ár érték aránya.Bízok benne 1-2 hónapig még várok hátha lesz csoda driver az Ati boszorkány konyhájáról ami a véleményemet megváltoztatja.Olvasva itt is nagyon sok fórumtagok hsz ét őkis driver-driver hátán gondokról írnak ami megrendít egy kicsit.A Just Cause 2 a Dirt 2 is időnként rángat valami miatt,és nagyon sokan erre panaszkodnak én is
A Just Cause 2 nél a függőleges frissítést kell kikapcsolni mert akkor ha fordulok a karakterrel mintha belasúlna 60fps ről 30ra és szaladgálok vele ugrálva megy a folyamatos frame mint a Dirt 2 nél az ugrálások menet közben.
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #9775 üzenetére
Hát van benne igazság én a DX11 menü ben 1 dolgot nem pipáltam ki a Tesselation felet volt valami Advanced mert az a beállítás tényleg nagyon kajálta 1920-1080p felbontáson a karit akkor a Fraps al 18-30FPS mértem de az elsimítást átrakod 16x os ra jól tudom AF en van alapból akkor megy ahogy leírtam,de ha a másik elsimításra váltok könnyen meglehet amit leírtak a tesztekben.Sajnos a játékot letöröltem mert már kitoltam igaz nekem is GT220as om van fizikáral,és játszható értékeket kaptam min22FPS max 50Fps nagy átlagban.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Hát az új teszteket nézve nemigazán tudok eligazodni GeForce GTX 480 +HD5870 teljesítménye között.Átlagban azt írják,hogy 10-15% körűl van.A Metro2033 meg nagyon durva,hogy az Ati HD5870 2-3FPS max dx11 en a GeForce GTX 480 meg 18-28% körűl teljesít.Állítólag azért van mert az Ati Tessellation sokkal gyengébben muzsikál mint az Nvidia GTX 480-as é.Ezt azért osztom meg veletek kicsit tanácstalan vagyok,hogy megéri-e a másik karira beruházni a HD5870-et meg eladni a GT220 fizikára használt karival együt vagy,azon is töröm a fejem,hogy a GT220 at leadom és veszek egy 400széria Nvidia lególcsobb tagját,hogy a dx11 es fizikai számítást is tudjam használni mert a Supersonic Sled is panaszkodik a dx10 miatt hiába dx10.1 et tud a kari sajna dx11 et nem tudja ezért siránkozik.Ha lényeges a különbség vagy tudnátok a két kariról valami érvet adni megköszönném.A HD 5870 es karimat meg eladnám míg még nem veszteséges,elkébzelhető,hogy 2-3Hó és lemegy mély zuhanásba az ára az Atinak.A karit dx11 miatt vettem és nem szeretnék a többi DX11+Tessellation eljárással együtt kompromiszumot kötni a HD5870 el mert kicsit drága volt ,hogy megfingassa amire tervezték.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Nos sikerült a 197.13Nvidia Drivert felrakni úgy,hogy a Hybrid_PhysX-működjön!
Akinek fent van a 169.21 mert én nem töröltem le letöltöttem erről az oldalról:
http://physxinfo.com/news/2643/hybrid-physx-197-xx-drivers-and-physx-performance-fix/
Ról ezt a fájlt: http://rapidshare.com/files/369586787/Hybrid_PhysX_197.13_ED___LP_Fix_V1.01.zip
Utána a www.nvidia.com-ról a 197.13 -drivert az adott videó kártyához.Feltelepítettem az 197.13 driver utána a letöltött(Hybrid_PhysX_197.13_ED___LP_Fix_V1.01)driver-en egér jobb klikk Futtatás Rendszergazdaként telepíted és kérdezni fogja felül írod a már telepített fájlokat vagyis katints a Yes to All-ra!Mikor ezzel is kész vagy asztalon jobb egér Képernyőfelbontás itt megjelenik 2 monitor nekem így volt mert már amint írtam fentvolt a 169.21 driver patch elve.A Több képernyőre kattints rá egérrel és kiválasztod az: Asztal megjelenítése csak itt:1.
Gépet utána egyből újra indítod csökkentet módban!PhysX-mod-1.02 ot telepíted egér jobb klikk Rendszergazdaként telepíted utána Cake re katt ki irja done a lefutó ablakban rendben van a patch elés utána Burn és újra indítod a gépet nekem teljesen lefutott a Physx FluidMark 1.1.1 anélkűl,hogy 40-50% náll elszált volna!!A Just Cause 2 is normálisan megy.Asztalon jobb egér Képernyőfelbontás itt megjelenik most már nekem 1 monitor, a driver megy tökéletesen. -
kasa85
őstag
Szia.A 197.25 leteszteltem amit megadtál oldalt a Physx FluidMark Version:1.1.1-teszt progi segítségével: kb 30-50%-ik megy utána a teszt elszáll és a stabil ,ami 20FPSlenne átlagban ,le esik 2-3FPS re a Physx teljesen lekapcsol(elszáll).Próbáltam Patch-elni,de az sem tökéletes ott is ugyanazt csinálja egyenlőre maradok a jól bevált 169.21-nél.
-
kasa85
őstag
Hali.Nos az exe-jét átírtam sajna nem jártam vele sikerrel
Ha nincs benne physx akkor felesleges vele szenvednem inkább letiltom azt a csuda magot
Ha tuningolom a GT220-at ami neked is,van physx-számítások alatt lesz érezhető különbség a tuning hatására?Mert látom te is toltál az órajeleken egy kicsit,nekem jelenleg minden alapon van.Esetleg,ha nincs fizika alatt különbség meg próbálom eltüntetni az asztalról a 2-es megjelenítő képernyőt a GT220 nak megadottat,ahogy a fórumodon le van írva hátha segít a game alatt.
-
kasa85
őstag
ffodi Szia!
A segítségedet kérném!
Telepítettem a Just Cause 2 játékot.A gondom az,hogy ha az eszköz kezelőben nincs letiltva a GT220 akkor a játék a HD 5870-es karim helyet a GT220 on indúl el nem értem miért mikor azt csak fizikára használomEddig az tűnt fel,hogy a játék szaggat mint atom,és a felbontási maximum 1600x1200p.A játék exe-jére katintva bejön a game és csak kis ablakos módban hajlandó elindulni,ha állítgatok a méreteken ledob az asztalra fekete képernyőt ad stb,stb
.Ha lesz rá időd léci segíts,és teszteld le a Just Cause 2-t mert úgy látszik rossz búgokba ütköztem,és mások is ezt fogják tapasztalni,ha a HD5870+GT220 párost használják GT220 letiltása nélkűl ha játszani akarunk.A GT220 at letiltva az eszköz kezelőben már kis ablakos mód nélkül teljes képernyőn tökéletesen fut1920x1080p felbontáson megy akadás mentesen 60fps felett max beállításokkal,szépen fut,hozá teszem a game-is iszonyat jól néz ki és élvezetes.
-
kasa85
őstag
Érdekes késöbb kipróbállom mit tapasztalok vele(Heaven_d3d11_tess_extreme_gs.bat).
Szerintem 14ezret simán megért a gt220 csak néha a szem... jól meg szívatott,hol kikapcsold a fizika gyorsítás hol be most már beállítottam tökéletesen működik a képernyő beállításoknál rontottam el akkor valamit.Ha a karit húzom (GT220) lesz jelentősebb kisebb nagyobb különbség teljesítmény a fizikai számításnál?A Gigabyte HD 5870 est Gpu900MHZ Mem clock max 1300MHZ et enged az Overdrive ban teljesen feltoltam a csuszkákat 850=900MHZ re 1200=1300MHZ re. -
kasa85
őstag
Igen max ebből 100-200MB használ fizikai számításokra ennél többet nem fogyaszt. Szerintem felesleges az 1GB os nem használod ki amire szeretnéd + drágáb is.Ha HD 5850-5870 ed van akkor ott jó az 1 GB, de pl:2GB-nak már sok értelme szerintem nincs egyenlőre ha Ful HD vagy az alatti felbontást alkalmazol.A textúrák betöltését és minden mást a HD 5850-5870-ed videó memóriáját használja,de a GT 220 ad csak fizikát számol mellette üres járatban megy sokszor és mikor használod a PhysX-et ritkán használ maximum 100-200MB videó memóriát mert folyamatosan nincsen jelen a játékok alatt a PhysX.Egy játék van ami kedveli a 2GB-os videó memóriát az a GTA 4.
-
kasa85
őstag
Szia.Csináltam én is egy tesztet a Heaven-el linkelem.Amúgy tökéletesen megy az Ati HD5870+GT220 1000hála neked
Van a Physx FluidMark Build 1.1.1 teszt progi
Érdekes egy progi nekem is max átlag 20fps el megy mint mit a fórumodon láttam.Néztem egy pár tesztet ,és azt a következtetést vontam le hiába veszek pl GT240-250-et erösebb nvidiát teljesítményben max 1-2fps el gyorsabb ha csak fizikára használjuk.Amúgy azt nem vágom a Physx FluidMark Build 1.1.1-el kapcsolatban,hogy 8800GT pl 40fps tud ezalatt a progi alatt,játék alatt meg lassabb a gt220nál mind a 2-ő fizika használlat során.Talán valami bug lehetLink
http://www.kephost.com/images/tretekeidyt18br0u9lh.jpg -
kasa85
őstag
Szia.
A kari max ha jól tudom 115C fokig mehet,utána belasúl a gpu.
Van egy teszt ami szerintem mindenkinek a HD5870-jét úgy leterheli,hogy felmegy max 80- 90C fokig.Ilyenkór a venti automatikusan felmegy 40-50%Max.
OCCT (v3.1.0)verzió.
Lehet csodálkozni majd a hőn + lehet hallani mikor a gpu komunikáll egymással (ciripól).
A menüben kikell választani a GPU OCCT fület baloldalt,és jobbra fent hagyni hogy 1órát tesztelje, és a zöld on ra katintani elindúl és 1-2perc bedobja a képet amin mennek a tesztképek, animációk.Itt jöttem rá nemérdemes a ventit le szabályozni mondjuk 20-vagy30%ra mert a progi 90C fölé vitte mert nem váltot át automatikusan 50% fordulatra a venti 85C foknál mert manuálisan 30% ment ilyen terhelés mellet is,tanulság nem érdemes szabályozni Control Center el venti fordulatot.Mindenkinek merem ajánlani a ki próbálását.Játékok lepkefing max 60-70C fokig viszi fel max.Ez a progi (OCCT)kihasználja a HD5870 teljes tudását 100% os terhelést ad a karinak. -
kasa85
őstag
HD 5870 magában Hybrid SYSTEM OFF
-
kasa85
őstag
Köszi a hasznos segítséget Ffodi+Tomta meg akik még segítettekSikerűlt minden gond nélkűl be üzemelni a Gigabyte HD5870+ MSI N GT220 512mb karimat.Nos tomta úgycsináltam ahogy írtad 1slot HD 5870 2slot üres maradt mert 8x os bele kerűlt a GT220 a 3slot ba mert ez 4x PCI Ex foglalat,és csodák csodájára a HD 5870maradt változatlanúl 16x os a GT220 meg 4x es sebességen igy nem kellet ragasztani
Egypár teszt majd késöb csinállok most 3D Markoztam + FluidMark_v1.1.1 csináltam egy tesztet linkelem -
kasa85
őstag
ffodi
Szia.Nos most vettem meg a N220Gt a 5870HD mellé.Tegnap kérdeztem,hogy a karit hogyan lehetne megoldani ,hogy ne osztja le 8x8ra a PCI EX foglalatot.
Lapom.
Gigabyte EP45-DS4
Bővítőhelyek
* 1 x PCI
* 1 x PCI Express x4 foglalat
* 1 x PCI Express x16 foglalat, x16 sebességű
* 1 x PCI Express x16 foglalat, x8 sebességű
* 3 x PCI Express x1
Procitól indulva csökken 1foglalat=16Xsebesség 2foglalat=8Xseb 3foglalat=4Xseb
Nos ha az elsőbe rakom a Hd 5870 es karit és a másodikat ami már 8x-os kihagyom és,berakom a 3ikba ami már csak 4x es akkor a kari HD5870 ami az első ben van ugye marad ugyanúgy 16xos és nemosztja le?Mert amit írtál,hogy van a ragasztós módszer 4x es re ragasztom le a lábakat ezáltal megmarad a HD5870en a 16x és nem osztja le akkor berakhatám a 4x es foglalatba ami a 3ik?Mert akkor ugyan ot tartok mintha leragasztanám és berakná mondjuk egy 16x sinbe.Majd estefelé megírom a tesztet nekem hogy megy remélem lesz szerencsém hozzá addig is mentem aludni mert éjszak meló volt és már nehézkes a látásom nem szeretném a gépet össze fóótozni este szerelek -
kasa85
őstag
Értem
Akkor megcsinálom a szikszalagozást mert akkor nem esek el remélhetőleg a 16x os sebességtől a hd5870el,és berakom az utolsó 4x szlotba amit a képen látsz a(GT 220) igy legalább a friss levegőt ami az atim hoz megy nem fogja felforrosítani elfoglalni tőle a helyet.Nézegettem a teszteket videókat hihetetlen látványos az egész.Személy szerint neked mi a tapasztalatod amióta ezt a Hybrid Graphics System-t használlod,megéri ez a költségvetés+teljesítményre+látványra?
-
kasa85
őstag
Értem
,remélem ez a ragasztós ugye nem kockázatos mert nem szeretném a túlvilágra küldeni a rendszert.A képen látom,hogy a nyákot visszaragasztottad
ha 4x est szeretném használni a vágástól hány lábat hadjak szabadon?Szikszallagal oldottad meg nehogy belefolyon a foglalatba üzem közben mert megolvadt
-
kasa85
őstag
Értem
Köszi
A képem mit érdemes tudni mert látom van 3 fajta vagyis gondolom leosztottad a sebességét
,de mondjuk ha nem 16x módban viszi a karimat hanem írtad,hogy leoszthatja 8x ra ugye nem fogok tapasztalni semmien sebesség csökkenést akár 1-2FPS se?illetve a ragasztós módszerrel ugye meglehet kerülni a leosztást 8x-osra?Sorry ha érthetetlen vagyok ehhez még nem nagyon értekAmúgy néztem használtan(GT220),de sokan még drágábban adják 1-2hónapos gar al használtan,mint ami az ipon on található, ez ciki
-
kasa85
őstag
Ezer köszönet mindenkinek a segítségért
Most épp azt lesem,hogy remélem marad 16x os a HD5870es karim mert látom a tesztben linkelem a szöveget.
link.A tesztben egy Sapphire 5870 1Gb-os videókártyát használtam grafikai számításokra PCI-E x16-os módban, ami mellé társítottam egy Palit GT220 512Mb DDR2 PCI-E x4-es módban(sajnos most csak erre futotta, jobb lett volna egy DDR3-as darab).
végeEzek szerint ment neki úgy,hogy a ati maradt 16x os módban az nvidia meg bekerűlt gondolom mint nállam a 3 foglalatba ami 4x es a pci exp sebessége.
Illetve léci a ragasztós teszt van fent valahól? Pontosan mit kell leragasztani a nyákon mert nem szeretném elrontani a gépet. -
kasa85
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.Nagyon érdekel ez az ati+nvidia páros.Jelenleg egy Gigabyte HD5870(GPU 900MHZ,Memória 1250MHZ+Húzva) karim van egy 2x2GB(4GB) 800MHZ ramokka(876MHZ+húzva) egy Q9550(3.72GHZ+húzva)samsung F3 500GB vinyóval.
Nos a lapom egy Gigabyte EP45-DS4.Az a kérdésem,hogy mivel az első PCI Exp 16x a második 8X a harmadik 4X.Ha a 16X-osba teszem mert az elsőben van jelenleg a HD5870-es karim a másodikba tenék(8X-osba) hardveres gyorsítás miatt egy GT220-amit írtok bőven jó a HD5870 mellé NVIDIA PhysX-re akkor ugye a 2 kari miatt nemfog a PCI Exp 8x váltani?Mert akkor inkább maradok hardveres gyorsítás nélkűl.Ha esetleg marad a karim (HD5870-es)teljes sávszélességen (16X)akkor léci mondjatok egy helyet ahol olcsón belehet szerezni akár használtan is mer csak hardvere gyorsításra használnám.Minden segítségér hálás vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest