- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
bodo753 #18929 üzenetére
Van de nem lehet! A PCB felépítése nem teszi lehetővé ha referencia 5850-ed van.
Másrészt nem is annyira a memók hűtéséról kellene gondoskodnod hanem a VRM-ről.
DE ha rev.2-es Sapphire 5850-ed van [link] arra rá lehet tenni.
Érdekes hogy te már a második vagy aki ezzel az ötlettel állsz elő. -
Giot
addikt
válasz
00roli00 #18902 üzenetére
Jah hát igen de ebben a kariban lapulna még kb 100"Möhözö"
Amúgy meg szerintem is szép, ez a Vapor hűtés ami rajta van. Egyébként a Zalman is szemrevaló teremtés: [link]. De ezt csak halkan jegyzem meg mert mint tudjuk a szépség beza" relatív.
+Motion_Blur:
A Zalman meg az AC közt megy a dilemma egy jó ideje. Biztos van aki aszondja" hogy ez még mindig itt tart? Úgyhogy hagyjuk. tudom hogy mindkét hűtő jó. Kb egy árban vannak.
Erre csak rá kell szánnom magam. Aztán jönnek a tesztek.
Egyébkén meg én csalódtam már AC hűtésben, mint ahogy azt már többször leírtam. Volt 4870-emen AC TwinTurbo és sajnos a VRM ek hűtése nem volt elégséges. Többször lekapcsolt a VGA tesztek közben. Így hát mennie kellett. -
Giot
addikt
válasz
00roli00 #18900 üzenetére
A 850/1200-al nincs gond! Azt kordában tudja tartania hűtés, viszonylag csendesen. Viszont menne többet is de ahhoz már kevés a Vapor hűtés, így ahogy van ingame max 900Mhz-en használnám. De nem teszem, marad a 850/1200, amíg nem kap másik, még jobb hatékonyságú hűtőt.
Most éppen döntésképtelen vagyok ez ügyben, úgyhogy ne is faggass meiket venném. -
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18887 üzenetére
Jelentem nekem is az bökte a csőröm!! A hét elején majdnem be is rendeltem a Zalmant. Még jó hogy nem mindegy nem hajt a tatár ráérek eldönteni, ha már lebetegedtem.
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18884 üzenetére
De bakker mióta dilemmázok A Zalman VF3000A hűtő és e között a hűtő között!!
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18844 üzenetére
Egy ideje forog ez a téma a topikban. Kevés a légszállítása az AC ventijének.
Pedig én is szemezgetek vele!
Igaz mindenre van megoldás: [link]
Kérdés megéri egy 10+ezer forintos hűtés mellé egy 5e forintos kieg borda. Vagy 100%-on kell járatni a ventiket.
Azt akarom még kinyomozni hogy a Zalman VF3000A hogy áll VRM kérdésben?? Szerintem azon nagyobb légszállításúak a ventilátorok. -
Giot
addikt
Simán papír zsebkendővel szoktam a GPU-t letisztítani. (De ki hogy) Aminél jobban oda kell figyelni az a memóriák hogy a memória bordák biztosan fent maradjanak. Arra meg valaki radírt használ, valaki alkoholt.
DE a Zalman-nal nem szokott gond lenni, ezen a téren azok a sünök ragadnak mindenféle trükk nélkül is. Az AC szokott bajos lenni szeretnek lepotyogni az AC bordái. -
Giot
addikt
válasz
Djuree #18810 üzenetére
A VRM hűtésévétől jön zavarba. Kicsi a légszállítása a ventiknek állítólag. Nekem volt a sima TT a 4870-en, az is a VRM-eken bukott meg.
De ha neked van saját tapasztalat szívesen fogadnám.
Másrészt ha nem fog komoly tuningba nem lehet baj. Alap órajelen elégnek kell lennie. -
Giot
addikt
Nem semmi, hogy ennyiért nem viszik el a Vapor-t! Az Msi is nagyon jó áron van!
(#18791) Djuree: +1
-
Giot
addikt
Rövidebb az 5850 PCB rövidebb, mint az 5870.
A compatibility list-ben sincs benne! Míg az 5830 igen.
Szóval majd kiderül!
Ez viszont feltehető az 5850-re: Zalman VF3000A és ez is, AC TwinTurbo Pro
Igaz utóbbi kicsit kevéske szerintem, de ha csak csendesítésre kell akkor megfelelő lehet. -
Giot
addikt
válasz
DeathAdder #18772 üzenetére
Nálam FullHD a felbontás. Crysis ban egyszer, kétszer elfogyott a memó, és előttem pakolászta ki a textúrákat. Ennek ellenére szerintem jól teljesített.
Beállítások teszt eredmény: [link]
Ha most vennék VGA-t 6950 2G. Ez saját vélemény. De 5850-ről nem cserélek, feleslegesnek tartom. -
Giot
addikt
"7850 mire az kijön és emberi áron lesz... Hát sok víz lefolyik a Dunán."
Háát amikor a Toxic-ot vettem komoly pénzbe fájt, 73 kemény ezrest kellett érte leszurkolnom. (Akkor a bolti ára 80e ft felett volt.)
Ha legalább ilyen jól sikerül az 78XX széria az AMD nek mint az 58XX akkor a megjelenéséig érdemes spórolnom kicsit.
Addig meg sok víz lefolyik a Dunán.
Sok sikert az üzlethez!
Melyik márkára esett a választás?(#18758) DeathAdder Mekkora felbontáson játszol?
Én is úgy tudom hogy a gyengébbik VGA teljesítményére húzza le CF-ben, az erősebbet. -
Giot
addikt
Akkor 5850 vagy 70 a te döntésed. Nekem nagyon bevált, nem is gondolkodom cserén (na nem mintha nem jutott volna eszembe
)
Majd egy 7850!(#18749) Kelvin: Na ez azért nem egészen így van. Volt olyan hogy konkrétan a Y.U. mentette meg a Win7-et.
Szívesen kifejtem bővebben!(#18750) Norb3rto: Nincs mit!
-
Giot
addikt
Attól függ mire van pénz, és mik az igények. Az 58XX széria az egyik legjobban sikerült sorozata az AMD-nek.
Ellenben ha nagy a felbontás jól jöhet a 2G ami a 69XX VGA-kon vannak.(#18740) Norb3rto: Zalman VF3000A, AC TwinTurbo Pro, Gelid Icy Vision.
Ezek biztosan jók az 5880-re. Ezek közül a Zalman a leghatékonyabb akár tuningra is. A másik kettő inkább csendesítésre.(#18744) Dieseldr: Nem tuningoltál a VGA-n? Kelvin+1
-
Giot
addikt
válasz
Stanchore #18731 üzenetére
Igen ez az (De rendelésnél kérdezz rá hogy biztosan rev1-es e.)! Az eredményért viszont senki sem vállal felelőséget. 60e ft-ért egy király vétel.
Egyébként dual BIOS-al érkeznek ezek a kártyák. Van egy kis kapcsoló VGA-n az egyik állásban a moddolható, felülírható BIOS-t tartalmazza a másikban a fix.
Tehát a nagyon egyszerű a dolgod letöltöd a 6970-es BIOS-t felnyomod és jöhetnek a stabiltás tesztek.
Ha sehogy sem jó visszabillented a kapcsolót és ott a 6950 BIOS.
Egyébként a guru3D készített egy csomagot ami minden szükségeset tartalmaz, innen letöltheted: [link]
De ne feledd a moddolhatóságot senki sem tudja garantálni!!!
Az más kérdés hogy a 6950 is egy jó vétel, főleg annyi pénzért.
Itt tudnak sokkal több tapasztalatot mondani: [link]
Sok sikert! -
Giot
addikt
válasz
Djuree #18729 üzenetére
Volt köztünk aki 6950-re váltott, moddolta 6970-re és teljes megelégedettséggel használja.
Ami érdekes volt nekem hogy a 6950-en 2x6 pin van míg a 70-en 6+8 pin. Én azt hittem hogy ezen fog elbukni a dolog.
De azt mondja semmi gond. Az órajeleket is simán hozza, a tiltott shader tömbök is minden gond nélkül feloldhatók voltak nem hibáznak!
Szóval járható út. Igaz nem 100% hogy minden VGA-nál működik. -
Giot
addikt
válasz
Djuree #18727 üzenetére
rev1 6950 (ha szerencséje van) modd 6970-re és megvan oldva. Ha a legjobbat akartam volna mondani akkor GTX580!
Amúgy meg a 6970 sokkal drágább!!
Míg a 6870Toxic és a 6950 közötti differencia 10e ft környéke, sőt van ahol kevesebb, addig a 6950 és a 6970 között 15e ft környéke a különbség.
ÉS most megdobálhattok de annyival többet nem ér a 6970.
Saját tapasztalat, hogy előferdült már hogy elfogyott az 1G az 5850 talpa alól pedig "csak" FullHD-n játszok.
Szóval ha az 58XX szériában gondolkodik akkor tök mindegy de legyen 2G.
Igaz nem túl sok játéknál tapasztaltam ilyet, de mivel ő külön kiemelte.
Peace! Amúgy úgy is ő dönt. -
Giot
addikt
válasz
tobias40 #18702 üzenetére
Ez nem driver-től függ. Ha a táp lenne a kevés az sem így nyilvánulna meg. A jó szellőzésű ház valóban több fokot jelent ezt a saját tapasztalataim is alá támasztják.
Fontos nézd meg hogy nem e túl magas a feszültsége a VGA-nak. Ehhez persze tudni kellene hogy gyárilag mekkora feszültséggel érkezik ez az OC VGA. Sajnos nem emlékszem pontosan mert ilyen nálam nem fordult elő, de volt olyan monitorozó program ami ha adott időben egyszerre futott egy másikkal megemelte a feszt a VGA-nak. Mondanom sem kell születtek érdekes hőfokok.
A lényeg egyszerre csak egy monitorozó progi menjen. Vagy csak a Furmark és más semmi.
Ha betéved valameik kolléga akinél ez előfordult, biztos tud pontosabbat mondani de nekem csak ennyi rémlik. SRY. -
-
Giot
addikt
Jah hát a világítás. Kicsit nekem is böki a szememet a Zalmin. De nincs mit tenni manapság mindent szeretnek kivilágítani. A tápom zölden pilácsol, a CPU hűtőm meg kéken. Szerencse hogy alsótápos a házikóm.
Hopp tényleg 5830-at linkeltem SRY.
Az OC amit linkeltél teljesen refnek néz ki. Gondolom a PCB felépítése is az. A vicc egyébként, hogy a Toxic is ezekkel az órajelekkel jön ki gyárilag!(#18697) Dj Dekko!:
Dehogy!! Csak mivel az egyik legforrófejűbb kártya így, tökéletes alany arra hogy megmutassák a hűtők mit tudnak!
(#18698) NOD: Számomra is elég meggyőző a Zalmi.
-
Giot
addikt
"A VRM hőfok nem lett jobb a Gelid-del, de ugye nem is rosszabb, mint a gyári hűtővel."
Az jó mivel ezek az aftermarket tuninghűtők a VRM-ek hűtésén szoktak elbukni. Igaz akkor nem is lett jobb mint a VGA saját hűtésével. Egy komolyabb tuning esetében pedig megint csak a VRM hűtés lehet a szűk keresztmetszet.
Volt ilyen tapasztalatom a Toxic-kal, hogy, Furmark xtreme teszt közben szimplán lekapcsolt a VGA. 20perc után. Nem tudtam más okát találni csak azt hogy a VRM-ek túlmeledtek, mivel a GPU és a Ram hőfokok nem voltak olyan riasztóak. Következő nekifutáskor fentebb toltam a venti fordulatát, 80%-ig Majd következett az újabb Furmark teszt és itt már egy órán keresztül beton stabil volt 950/1200-on, egyszer sem hibázott. Viszont ezen a fordulaton már fújtat rendesen a Vapor hűtés is.
Ezért keresek most valami igazán jó hatásfokú hűtést!
Köszönöm az infókat!Szerk: Erről az MSI-ről lenne szó?
-
Giot
addikt
Kicsit böngésztem még ezen késői órán, és találtam jó videókat ezzel kapcsolatban.
A tesztben: [link] egy stock GTX480, egy Zotac GTX480 AMP (ZalmanVF3000) és egy Gelid Icy Vision-el szerelt GTX480 szerepel.
Ebben a teszt-ben pedig: [link] egy Accelero Xtreme Plus hűtővel szerelt GTX480 mutatkozik be:
A végén van maga az izzasztás.
Tanulságos videók!
Igaz dönteni még nem sikerült!
Majd jövőhét, úgyis megvárom a vásárlással a fizut.
Köszönöm mindenkinek az érdemi, megnyilvánulásokat, véleményeket! -
Giot
addikt
Kollégák kíváncsi lennék e véleményetekre, a következővel kapcsolatban!
Adott az 5850 Toxic jó ideje nézegetek rá valami komoly hűtést.
A végeredmény két hűtés, amit közületek is használ egy két ember. Az egyik a Zalman VF3000A, a másik az Arctic Cooling Xtreme Plus. Utóbbi egy két ezressel drágább, persze nagyobb a hűtésteljesítménye, viszont nem szeretnek ragadni a sünök.
Ami még az AC hűtésénél érdekes lehet az a kompatibilitási listában található, illetve hogy pont nem található 5850.
Ami még tovább bonyolítja a helyzetet hogy a Toxic a Sapphire rev2-es PCB-jére épül.
Azt már biztosan tudom hogy a Zalman felmegy rá. Az viszont kérdéses hogy az AC igen.
Tovább nézegettem a dolgot, összehasonlítottam az
5870PCB-t, és a
rev2-es Sapphire PCB-t.
Nekem hasonlónak tűnik. Arányait tekintve is. Vagyis mindegy lenne ha az 5870Xtreme hűtést tenném ra vagy a Plust.
Ki, melyiket venné a Zalmi vagy az AC?
Ha az AC akkor bevállalható e szerintetek a sima 5870xtreme vagy a Plus, mit gondoltok? -
Giot
addikt
válasz
ZozzHUN #18661 üzenetére
Jó jó lebuktam!
Egyébként az itteni tapasztalat azt mutatja hogy a Toxic-ok között is, sikerült egy tuningosabbat kifognom! Ez is alapon hozza ezt az órajelet. Csak ahhoz már kevés a Vapor hogy ingame is így használjam, (de jön majd Toxic-ra extrém hűtés) így marad a 850/1200.
(#18660) barack1997: Ezt neked kell kitapasztalni. Az az órajel jónak mondható az 5870-ek között alapfeszen.
(#18668) Djuree: Úgy tudom az 58XX VGA-k védve vannak az ilyen xtreme burning programok ellen. Ettől függetlenül én is azzal teszteltem. Majd később jöttek a játéktesztek, benchmark-ok. De ott sem volt gondom.
-
Giot
addikt
válasz
barack1997 #18656 üzenetére
5850 alapfeszen
: [link]
-
Giot
addikt
Jó vétel!
(#18647) Djuree: Nem kell rá tenni! Nem rosszak a ref hűtők sőt nem is igazán hangosak. Tuning is belefér! 850/1200-ig általában oda lehet lőni nekik. Meg tud vele birkózni a ref hűtő. Igaz itt már biztos zajosabb.
(#18650) Pepe78: Nekem ez jutott róla eszembe: [link]
-
Giot
addikt
válasz
Hobbbyt #18643 üzenetére
Dehogy nincs a Zalman sokkal jobb!
Több kolléga próbálta már, 58XX kártyákra pld Sárpac vagy ffodi mindketten nagy megelégedettséggel. kérdezz rá bátran hogy mit tapasztaltak egyébként a Zalmival.
Sárpac véleményét egyébként itt is olvashatod: [link] Nem a semmiért kerül annyival többe.
Az AC hűtők közül ez az ami igazán korrekt 58XX kártyákra: [link] . De láthatod ennek az ára sem kispályás. Igaz tényleg brutál jó a hűtőteljesítménye is.
Szerk: Még csak annyit hogy nem csak a ventik mérete számít (hiszen ebben megegyezik a az ACTTpro és a Zalman) hanem a légszállítás és a bordák kialakítása, hőcsövek elhelyezkedése is. És akkor ott van a talp ami a GPU-val érintkezik. Ezekben a Zalman jobb mint a TT. -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18637 üzenetére
Hogyne férne meg! A lényeg a nagy légszállítás, ehhez pedig növelni kell a ventik méretét hogy ne legyen hangos. Ezért alap a 92mm-es venti a hűtéseknél.
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18632 üzenetére
1Ghz??
Csak nem ingame 3órán keresztűl.
Azzal nem fog a gyári hűtés megbírkózni hacsak nem fix 80%-on forog. Ott meg azért már süvít rendesen a ref hűtés. Az 5850 Toxic-on lévő Vapor is igazán csendesen 850/1200-ig teszi a dolgát ezen az órajelen még simán hagyhatom autón a ventivezérlést, hangja alig és kordában tudja tartani a hőfokot is. 950/1200-on már 70%-on kellett járatnom hogy ne 90C legyen a GPU hőmérséklete. És akkor a VRM-ek hőfoka még szóba sem került.
Szóval csak halkítani lehet azzal a hűtéssel, de a VRM.ek hűtése nem igazán van megoldva. Ebből a szempontból hatékonyabb a ref hűtés mint az AC TTpro.
Nekem volt 4870-en AC TT tényleg alig volt hangja de a tuningban mindig elszállt a VRM hőmérséklete, olyan is volt hogy lekapcsolt a VGA. A GPU-t, memót, egyébként korrekt hőfokon tartotta.
Szóval komoly tuningra nem ajánlom! -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18598 üzenetére
Engedd meg hogy lereagáljam.
Kicsit távolabbról szemlélve a dolgokat. Kicsit bővebben kifejtve, amit gondolok erről a témáról.
Tudjuk azt hogy architekturális váltás volt most az AMD-nél. Hasonló volumenű mint az nVidiánál a tavalyi év első felében. Kicsit le is mattult őle az nV. Nem úgy jött össze az új felépítés ahogy azt tervezték. Emiatt mindenfélét mondtak hogy háát már a PC-és piac nem is olyan fontos meg ilyenek. Amin azért csodálkoztam. De a lényeg kibekkeltek több mint fél évet egy olyan GPU-val ami nem is igazán a Gamer piacra készült. Emellett időt szereztek, és tovább fejlesztették az új architektúrát. És valóban összehoztak második nekifutásra olyat ami előtt le a kalappal.
Ezen most az AMD is átesik. Új archiektúra (69XX), amit ráadásul 32nm-e terveztek, átgyúrták 40nm-e. Mondhatjuk azt hogy nem is sikerült rosszul, pontosabban az nV-hez képest jobban sikerült a váltás. Igaz az 58XX sorozat után többet vártunk a Radeon-tól. Legalábbis én igen. De lássuk be most cseréltek le egy több éves, nagyon jól bevált. architektúrát. Most itt az ideje optimalizálni az új GPU-t, ahogy azt a zöldek is megtették, a tavalyi évben a Fermi-vel. Ha hozzák a kötelezőt a Pirosak, nem lesz gond.
És megint nem csak az nV után szaladnak teljesítményben. Ahogy azt most teszik a felsőházban. Igaz a középkategóriában tudják tartania jobb ár/érték mutatót. De ne feledjük a Barts GPU még az előző architektúra utolsó szülötte.
A következő évek a Cayman GPU-ra illetve az újabb verzióira várnak
Remélem lesz ez is olyan sikeres mint az előző volt. -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18595 üzenetére
"Én bátran odaállok az 1.5GB-os 580-al bármelyk 6970 elé!"
Nem autóverseny ez kolléga!! -
-
Giot
addikt
válasz
Sutty66 #18527 üzenetére
Sapphire rev2 5850 vs referencia 5850. [link]
Sapphire rev2 PCB
5830 [link]
5850 (Toxic) [link]
5870 (Toxic) [link]És az összes rev2.-es 58XX VGA-hoz ezt a PCB-t használja a Sapphire. Mint ahogy már említettem az alkatrészek a változók. Gondolom az első 5850 amid van még a referencia felépítést követi csak piros a PCB. De a következő hasonló már a VTX3D saját tervezésű PCB-je. Egyébként meg nem a méret számít hanem a felhasznált alkatrészek.
Amúgy legyen belátásod szerint pakolj fel egy 5870-es BIOS-t és nézd meg mi történik. -
Giot
addikt
válasz
Sutty66 #18522 üzenetére
Bevett szokás hogy egy gyártó ugyanazt a PCB-t használja az 50/70 VGA-nál. Költséghatékonyság. A PCB-re pakolt alkatrészek szoktak videokártyánként eltérőek lenni.
A ""szemre" nem sokat jelent amíg le nem vetted a hűtőt és alá nem kukkantottál. A lényeges részek a hűtés alatt rejtőznek.(#18520) huby80: Takaríts, beragadt valami az előző driverből és kiakasztja a cuccot.
-
Giot
addikt
No de!
Végül is egy GPU-ról beszélünk az 5850 és az 5870 esetében. Vagyis az optimalizált driver egyforma mérvű teljesítménytöbbletet jelent mindkét VGA esetében. (nem?)
Gondolkodtam én is 6950-ben (modd70re) Aztán hasonló képen döntöttem ahogy te. Ezek az 58XX VGA-k szerintem nagyon jól sikerültek a Radeon-nak. Igaz én 850/1200-on használom. Illetve tervben van egy Zalman vf3000A rá és akkor majd fentebb "toszogálom" a csúszkát. Így biztos kihúzom különösebb megalkuvások nélkül, a következő szériáig. -
Giot
addikt
Talán nincs az 10%, legalábbis e teszt szerint: [link]
Amúgy 1et értek a 69XX kártyák előnye idővel komolyan meg fog mutatkozni. Az más kérdés hogy lehet addigra kijönnek a 7XXX VGA-k a Radeon-tól 28nm-en, jelentősen jobb ár/érték mutatókkal. Meg az nV sem fog tétlenül üldögélni. -
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18395 üzenetére
ffodi kolléga lépett rev1-es referencia 6950-re moddolta 70-re és azt mondja tökéletesen műxik. Nekem szimpatikus ez a lehetőség.
A GTX-ek is nagyon jók most.(#18396) Zick07: Nem hülyének nézlek, de a kiegészítős tápcsatik igaz rá vannak dugva?
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18392 üzenetére
Akkor marad az egy VGA?
-
Giot
addikt
válasz
Wukiwo #18345 üzenetére
5850, általában simán hozzák az 5870 órajeleit, illetve többet is. Ez ezért lényeges:[link]
Kisebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés, használható DX11, egyértelmű a választás. Míg a 4870X2-nél kérdéses lehet hogy minden játék kihasználja e a 2 magot.(#18344) tomcat33: Hm próbáld meg egy komolyabb táppal. Nem a Watt számít a minőség. A Vapor-X PCB-jének tápfelépítése a referenciához képest kevésbé hatékony. Mást sajna nem tudok mondani SRY.
-
-
Giot
addikt
Amint írtam is az előző hsz-ben, volt olyan hogy 20.perc után hasalt meg a VGA. Valszeg túlmelegedtek a VRM-ek. Emiatt is oda kell figyelni a hűtésre, ha komolyabb tesztre, kínzásra, fogja az ember akkor inkább manuálisan kell odatolni neki a ventifordulatot.
Ingame meg csak 850/1200-on használom. Ezzel simán meg tud birkózni automatán is a venti.
Tervben van rá egy másik hűtés azzal majd kap többet is. Amúgy feszt nem szoktam emelni. -
Giot
addikt
Egy kis Crysis meg tudja hozni a jókedvét. Vagy Furmark, extreme, stability teszt, ez leginkább a hőmérséklet szempontból jó. Esetleg egy két tech demó. Pld [link] , [link] , [link]. De még ezek is jók lehetnek: [link] , [link]. Én a felsoroltak közül többel is teszteltem.
Szerk: A Furmark tesztben volt olyan hogy többször is a 20. perc után bukott meg a VGA. Nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletre. Nálam itt még stabil a kicsike. [link] De ehhez már kevés a Vapor hűtés nagyon kell tekernie hogy kordában tudja tartani. Tesztelgettem sokat és kb 960-965 körül lehet a vége. De az már nagyon THE END.
-
Giot
addikt
Igen az azt jelenti.
A kérdés az az hogy alapfeszen meddig ment el. A 850-et alapon is kellene hoznia. 850Mhz felett szokott elfogyni a szusz az 5850-eseknél, onnantól válnak instabillá, általában 850-900Mhz között szokott lenni valahol a The End. Természetesen ez esetenként eltérő lehet . Valakinek tovább bírja valakinek meg kevesebb.
Szerk: Nálam 1200Mhz-en ketyeg a memó, 1250 körül van a vége. -
Giot
addikt
Mit értesz "kényelmes" alatt? Szoftveresen lehet emelni a legutóbbi Sapphire TriXX-el a nonref Sapphire 58XX kártyáknál is állítólag.
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18275 üzenetére
Sok sikert!
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18273 üzenetére
Merre tovább?
-
Giot
addikt
Széép az új Catalyst-tól laggolni kezdett a Dirt2.
-
Giot
addikt
Egy pozitív változásra lettem figyelmes a 11.1-es Catalyst felpakolása után. Ugye van az a helyzet hogy tuning mellett nem adja be a 157/300-as órajeleket 2D-ben. Nos nekem eddig 400/1200 volt. Fűtött is elég szépen. De most 400/300-on ketyeg. Végre megint 40C alatt van a 2D hőmérséklet.
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18251 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós topik
- OLED monitor topik
- Túra és kirándulás topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest